Şimdi Ara

PIONEER A-878 REFERANS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
9.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mer_SL

Bugün bu kablo işini araştırdım. Hama'nın uygun fiyatlı RCA kabloları var onlardan almaya karar verdim. Bu işin sonu yok çünkü ve çok pahalı kabloları almayı kendi açımdan pek mantıklı bulmadım. Şuan eski ve plastik kafalı jacklar kullanıyorum. En azından bunlardan kurtulmak istiyorum ve metal kafalı olsun istiyorum.

Bir diğer husus ise, A-878'in arka hoparlör bağlantı terminallerine banana jack lar girmiyor. Delik var fakat deliğin arkasında engel var. Sanırım bu yapıda yapmışlar, tam çözemedim
     PIONEER A-878 REFERANS

Konnektorlerin arkasinda plastik tikaclar olmasi lazim onlari cikarmayi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tornavida gibi birşeyi sokup fazla bastırmadan çıkarmak gerekiyor bazen japonla yapıştırmışlar gibi oynamıyor yerinden.
  • O dediğiniz sinema amfimde vardı evet çok zor çıktı ama 878 öyle değil. Plastikle birlikte dönen altında sabit birşey var. Komple terminalleri sökmek gerekiyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mer_SL

O dediğiniz sinema amfimde vardı evet çok zor çıktı ama 878 öyle değil. Plastikle birlikte dönen altında sabit birşey var. Komple terminalleri sökmek gerekiyor olabilir.

Terminalleri iyice sıkıştirip ince bi tornavidayla cikarmayi deneyin fazla zorlamadan muhtemelen cikacaktir.

• headbanger6 H kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi deneyeceğim. İllaki bir çözümü vardır diye düşünüyorum.
  • bendeki amplifikatore banana girmiyor. boyle ir yapida degil. ciplak olarak kullanmanizi oneririm.

ara kablo ve hoparlor kablosu olarak :
    dh labs
    qed
    supra
    black rhodium

markalarinda guzel ara kablolar mevcut.

ben ust frekanslar icin bakir uzeri gumus kaplamali dh labs silversonic bl-1 tercih ettim.

kablo isini kesinlikle es gecmeyin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Üst frekans, alt frekans, orta ses için ayrı ayrı kablo çeşitleri mevcut mu? Örneğin bass ağırlıklı kablo istesem bu özellikte bulabilir miyim veya tizleri daha parlak ve canlı duymak için ayrı kablolar mı var?
  • geç cevabım için kusura bakmayın. malesef sadece amplifikatör ve hoparlor almakla bitmiyor iş :). ama ipin ucunu da kaçırmamak gerek. fiyat olarak çok yukarılara çıkılınca alınan sonuç aynı oranda artmıyor. fiyat/performans eğrisi lineer değil.

atalayalper aşağıda verdiğim linkte 6. maddede gayet güzel açıklamış :

http://forum.donanimhaber.com/m_53171295/tm.htm

Ayrıca ek olarak saf bakır kablolarda kablo çapı arttıkça bas frekanslar olumlu etkileniyor. orta frekanslar ise olumsuz etkileniyor diye aklımda kalmış. orta frekanslar için "kalın" saf bakır kablo tercih edildiğini görmedim ama teorik bilgiler olduğu için çeşitli kombinasyonlarda olumlu etkilerinin olması da mümkün. ama orta frekansa için gümüş ya da gümüş içerikli kablonun çok da olumlu etkisi yok.

daha önce bu başlık altında yazmış olduğum gibi kablo tercihlerimi de beklentilerime göre yaptım :

ecosse es2.23+ : bas frekans konusunda oldukça iddialı. sırf bu özelliğinden dolayı tercih ettim. her damar 400 adet iletken telden oluşuyor. nette karşılaştırmalı testi var, oradaki yorumları okuyunca almaya karar verdim.

qed silver anniversary xt : üst frekansları dizginlemeyen (deniyor çokça yerde) bakır üzeri gümüş kaplı bol ödüllü fiyat performans kablosu. çok daha iyileri de vardı ama fiyat olarak yukarılara çıkamadığımdan ötürü tercih ettim. zaten mevcut sisteme de çok üst kablolar almam mantıksız.

birebir test/karşılaştırma yapmış değilim şu ana kadar. tercihlerimi belirlerken hep diğer arkadaşların tecrübelerine kulak verdim. kablolar henuz elime geçmiş değil. elime geçtiğinde fark hissetmeyi umuyorum :)

• Dün akşam Media Markt'dan bu kablo çiftinden aldım. Orjinal Hama marka. Fakat ilginçtir ki, fiyatı 10 TL idi. Ya yanlış yazmışlardı ya da stokları eritiyorlardı. Kablo çok kaliteli. En azından 50-60 TL olacak bir kablo.
     PIONEER A-878 REFERANS

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben hiç o kablo işine girmeyeceğim. 4x2,5 elektrik kablosu ile devam edeceğim şimdilik
  • Kablolar ile ilgili bir yazi. Audioquest ile ilgili.

http://www.audioholics.com/editorials/mark-waldrep-audioquest-open-letter-editorial

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 7 Şubat 2016; 6:53:56 >
  • Özellikle hoparlör kablosu ve şebeke kablosuna verilen onbinlerce liralara acırım ben
    önemli olan uzunluk itibari ile kablonun en az kayıpla akımı iletebilmesidir sonuçta .
    arkadaşımızn verdiği linkte HDMI kablosunun basit bir test ile ne kadar değer kaybettiğini basit bir pil ve DMM ile ölçebilirsiniz .
    diğer uçta ne kadar az kayıplı voltaj o kadar iyi iletkenlik demektir .
    ara kablolar için durum farklıdır . üzerindeki örgü ( blendajın ) çok iyi olması ve yine line ,canlı ucun iletkenliğin iyi olması önemlidir .
    bakır olmuş gümüş olmuş ,radıum olmuş pek önemi yok . soketlerin kaliteli ve iletenliği yüksek olması + avantaj sağlar .

10 bin dolara şunu aldım ses böyle oldu şöyle oldu demek ,cepten çıkan paranın verdiği psikolojik etkidir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 7 Şubat 2016; 15:44:55 >

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum

• Pioneer 858 ve 878 serileri referans olarak kabul ediliyor. Ancak teknik değer olarak hiç de aşağı görünmeyen örneğin bir Kenwood KA-99 amfiden söz bile edilmiyor. Halbuki fiyat olarak beite birine almak mümkün ve hifi stereo olarak Kenwwo'un çok başarılı müzik setleri olduğunu biliyorum.
    Hakikaten pio 878 amfi fiyatı gibi kalitede de kenwood'dan kat be kat üstün müdür?
    Kenwood'un teknik bilgileri şöyle
    Specifications
    Power output: 110 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 1Hz to 150kHz

Total harmonic distortion: 0.004%

Damping factor: 1000

Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 74dB (MC), 87dB (MM), 108dB (line)

Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω

Dimensions: 440 x 168 x 420mm

Weight: 13.5kg

Year: 1987
    http://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/ka-990d.shtml

• Ne Pionner A878 mükemmeldir ne de Kenwood 99 -990 !. fiyatı ile kolay ulaşılabilen dönemin iyi sayılabilecek amplifikatörüdür 878

Hiç bir amplifikatörün Teknik özelliklerine bakarak mükemmel olduğu veya X ile eşdeğer olduğu söylenemez .
  • Bence Bir ürünün üreticisi tarafından üzerine REFERENCE yazılması kendi görgüsüzlüğüdür ve buna inanan bir gürühun olması da biraz üzücü. Bir ürünü referans yapan firmalar değil mutlu sahipleridir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Referans kabul ediliyor" derken bir "güruh" a dahil olmak aklıma gelmemişti.
    Referans kelimesi bu forumun genelinde de, bu tarz konuların konuşulmakta olduğu bir çok ortamda da, kalitesi kabul edilen amlamında kullanılıyor. Zaten TDK sözlüğündeki anlamı da o.
    Güruh ise küçümsenen topluluk demektir.
    Pio 878 in kalitesini kabul ediyor olmak neden aşağı bir topluluğa dahil olmak oluyor onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekortiko -- 12 Ekim 2016; 16:15:09 >
  • dekortiko D kullanıcısına yanıt
    Ben sizin için söylememiştim sırf üzerinde referans yazdığı için üretildiği seneler içerisinde benzer fiyat seviyesinde en tepede bir ürün olduğuna inanlar olduğu için yazmıştım. TDK ya girip anlamlarını araştıracağınızı bilsem daha dikkatli kelimeler seçerdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki. Cevabınız için teşekkür ederim.
    Bu konu için TDK sözlüğüne bakmadım, o genel kültür bilgisi ;)
    Ne var ki amfi-hoparlör bilgisi için TDK sözlüğü tarzı bir kaynak da yok. Sizin gibi bu işe ilgili ve tecrübeliler olacak ki, kafamızdaki sorulara cevap bulabileceğiz.

• Pioneer için referans olabilir . referans yazar elit yazar . bu firmanın görüşüdür .satış taktiğidir . kötüdür veya harikulade anlamı taşımaz . firmayı bağlar

sahibinin gönlünü hoş tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 13 Eylül 2016; 20:26:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.