Şimdi Ara

PIONEER A-878 REFERANS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
9.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer'ın seside az sert ve metalik değil ki. A serisi ampli kullandım; az veya çok sesi sertti. Sony TA-F808ES sesi daha yumuşaktır ama detay yönünden Pioneer üst modeller önde.
    ben yine ES tercih ederdim; ses açısından bir Pioneer üst model klasında olmasada. tercih meselesi.
    benim görüşüm tabi. detay açısından kesinkes doğru iddia etmem. sebep sese farkında olmadığım veya dikkat etmediğim şeyler etki etmiş olabilir.
    hayırlı olsun bu arada cicileriniz.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Tabiiki tercih meselesi. Fakat hangi A serisini kullandınız o önemli. Referans serileri A-616 dan başlar. Örneğin A-550 de A serisidir fakat bir Referans tadı veremez. Zaten Referans serisine dahil değildir. ES ler de gayet ayrıntılı çalar fakat sert ve metalik oldukları kabul edilir. Tabi kulaktan kulağa değişir.
  • ben A-656 kullandım. analitik, sert çalardı. kaldı ki A757 ninde sesi serttir.
    sony ES serisi genelde yumuşak ve tatlıdır. öyle sert,metalik kim kabul ediyor? bence ses detayı aynı klasmanda ki amplilere göre tartışmalı; belki; olabilir. ancak bence çok metalik ve sert değildir.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Genelde izlenimler, Referans amfilerin ES lere kıyasla daha yumuşak çaldığı yönünde. Dediğimiz gibi kulaktan kulağa değişir bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen her zaman ES serisini tercih ederim.
  • Ben de ES severim...
     PIONEER A-878 REFERANS
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

şahsen her zaman ES serisini tercih ederim.

Hocan bende bayadır bir Stereo Amp.kaşıntısı var hatta forumdan birkaç arkadaşa danışıyorum arada bir geçen mesela çok temiz Onkyo nun Referanslarından sayılır 9911 bulmuştum galiba sizede sormuştum arkadaşların yönlendirmeleri sonucu vaz geçmiştim 1750TL gibi bir rakama alınıyordu. Es-808 bakıyim dedim bu aralar malum sitede üç ilan var 1.3300TL,2.4000TL,3.4800TL yazmış.Vatandaş şaşırmışmı çıldırmışmı anlamadım gitti.Bu cihazlara bu paraları kim veriyor yahu.

• İlk Referans amfi deneyimi sahip olduğum yılda, daha doğrusu A-676 ile 690ES arasında tercih yapıyorken, her iki amfiyi de yaklaşık 1 saat denedim. Aynı hoparlörler ve aynı şarkılar ile defalarca dinledim. Referans amfinin yumuşaklığı hep beni tetikledi. ES ile arasında sahne genişliği ve detayda fark bulamadım fakat tonlamalardaki sıcaklık Referans amfide daha belirgindi benim için.

878' i alıyorken de aynı fiyata 770ES vardı. Tam ''acaba ES mi alsam'' diye düşünüyorken içimdeki sese pek kulak vermedim ve tekrar Referans'a yöneldim. İyiki de yönelmişim.

@aydinsakaryali bu cihazlara komik rakamlar isteyen çok var. Gerçi almayı kafaya koymuş olan adam da alıyor. 808ES üst model bir amfi. Doğal olarak fiyatı da yüksek tabi.

PIONEER A-878 REFERANS PIONEER A-878 REFERANS PIONEER A-878 REFERANS

• eskilerde de gerçekten çok güzel mimariye sahip amfiler var
    Sony keşke bu işi salmayıp devam etseydi
  • Daha önceleride bu tür konulara yazdım . bu bir borsa . biri kalkıyor 40 yıllık cihaza 4000 bin lira etiket koyuyor , ilanı gören ,sandık odasından çıkardığı ,küflü cihazının tozunu alıp '' vay efendim benim cihaz daha cici daha güzel deyip 4500 lira etiket koyuyor . Veya piyasayı satmaya gönüllü olmayıp sırf gösterilen ilgiden haz duyan kişilerin uçuk fiyatları baz oluyor .
    Satılıyormu ? . Vallahi bir kaba tabir var hani fazla uzatmadan yazayım . Denizi ve kerizi bitmez .

Yurtdışında 50 dolara satılan cihaza 1000 lira isteyenmi 700 dolar eden cihaza 4000 bin isteyenmi seç seç beğen
  • Atilla bu amfi piyasaya ciktiginda ES serisi amfilerinin ust serisinden bile neredeyse iki kati bir fiyat belirlemisti ...Accuphase mcintosh entegre aliniyordu hatta krell bile ...dolayisyla onceki 7 serisi amfiler kadar kolay bulunmuyor muhtemelen simdi satilanlar yeni yurtdisindan buraya satilmak icin getirilmistir. Tank gibi gibraltar sasi dual mono topoloji simdi 4.000 tl istiyorlarsa bile bence eder bu fiyata satilan sifor entegre amfilerden en az 3 kat daha iyidir....gectigimiz sene bir 707Es ile monitor audio rx8 dinledim ...daha once vincent hibrid ve naim 5 serisi amfisiyle de dinledim yanindan bile gecemez...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • es de es miş yani.
    "sony müzikte iyi değil" miti var sanki biraz bana mı öyle geliyor?sizce ne kadar gerçekçi bu?
  • Sony mi kaldi.....Onlar class AB amfilerin gelecegini maalesef cok onceden gorduler de biraz erken class d amfilere yogunlastilar. Denemeleri de hep basarisiz oldu s-master topolojisinin ES serisi standartlarina yaklasmadigini anlayinca da hepten biraktilar stereoyu...simdilerde gene denemeler var ama eski gunlere donmeleri zor. 1980-1993 arasinda tim dunyada ES serisi elde edlebilir bedelde rakipsiz urunlerdi ...bizim de takip ettigimiz kadariyla satilan tu diher markalarin toplami Sony ES kadar etmezdi.Biraz da rakipsiz kalmislardi ...Sansui bitmisti technics yavanlasmisti luxmanavrupadan cekilmisti pioneer ise 1970-1980 arasi spec serileriyle baslayan reciever modasi sonrasi deck sistemleri altin cagini arar durumdaydi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Sony mi kaldi.....Onlar class AB amfilerin gelecegini maalesef cok onceden gorduler de biraz erken class d amfilere yogunlastilar. Denemeleri de hep basarisiz oldu s-master topolojisinin ES serisi standartlarina yaklasmadigini anlayinca da hepten biraktilar stereoyu...simdilerde gene denemeler var ama eski gunlere donmeleri zor. 1980-1993 arasinda tim dunyada ES serisi elde edlebilir bedelde rakipsiz urunlerdi ...bizim de takip ettigimiz kadariyla satilan tu diher markalarin toplami Sony ES kadar etmezdi.Biraz da rakipsiz kalmislardi ...Sansui bitmisti technics yavanlasmisti luxmanavrupadan cekilmisti pioneer ise 1970-1980 arasi spec serileriyle baslayan reciever modasi sonrasi deck sistemleri altin cagini arar durumdaydi...

Güzel bir özet

• Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Benim de kısmetse ileride sahip olmak istediğim bir amfi. Merakımdan soruyorum, PİONEER'ın A-70 ile arasında ne gibi farklılıklar vardır? Hangisi tercih edilmelidir?
  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Hangi model A-70'den bahsettiğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Vintage olan mı yoksa yeni çıkan model mi?
     PIONEER A-878 REFERANS PIONEER A-878 REFERANS

• Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan a-70 modeli. Acikcasi vintage modeli oldugunu bilmiyordum a-70 in o yuzden eski yeni diye ayirt etmedim.

• Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Yeni A-70 3000-4000 TL civarı satılıyor. Muhtemelen ses rengi güzeldir ve tatmin eder. Fakat teknik özelliklerini inceledim 65W lık bir amfi. 878 ise 105 watt. Ben 878 ile JBL E-100 gibi 500 Watt peak değere sahip hoparlör çifti kullanıyorum ve kolonların hakkını çok iyi veriyor. Bu yeni model A-70 muhtemelen bu şekilde hakkını veremeyecektir. Geniş sahneli ve sıcak bir sesi vardır diye tahmin ediyorum fakat bir A-878 kesinlikle değildir.
  • Pioneer 878 amfi bugün güncel olarak üretiliyor olsaydı Pioneer 'in isteyeceği fiyat 4.000 EUR 'dan aşağı olmazdı...
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bu sebeple böyle cihazlar elde tutulmalı diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.