Şimdi Ara

Pioneer a305 stereo amfi hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki 25 yaşındaki amfiyi edindim. Yanına da whaefedale 9.2 kolon aldım. Bu ikiliyi CD player la dinleyip beğenmiştim halbuki. Kendi setup ımda CD player yok. Pc den fiio E17 kulaklık amfisi den pioneer a giriş yaparak tidal hifi ve master kayıtlarını ve 320kbs Mp3 dinliyorum. Çeşitli kombinasyonlar denedim ama satıcıda aldığım netliği ve sahneyi alamadım. Amfi nin çıkışları bazı yerde 35 w, üzerindeki etikette ise 60watt yazıyor. Benim sorunum ne olabilir arkadaşlar. Hevesim kursağımda kaldı sayın audio piller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dac in kötü

Muhtemelen kullandığın interconnet ve usb de kötü

MP3 320 de kötü

Hoparlörler de sınırda

Muhtemelen Hoparlor kabloların da kötü

Banana spade onlar hiç yok muhtemel

Bu şekilde sonuç böyle olması doğal

Burda bir kaç başlık var bi baştan sona okuyun

Ciddi anlamda bilgi toplarsınız

Aksi halde dinlediğiniz albümlerin flac larini bulup

Dac i değişip kabloları elden geçirip

Hoparlor leri değişin bir nebze kendine gelecek tir

• Pis bir hoby genel bir doğru olmadığı gibi capitalizm in doruk yaptığı bi sektör sürekli arayış sürekli masraf şimdi birkaç şey değişince az kendine gelcek peşinden anfi eski diye ona restorasyon lazim olcak ver ver ver dinleyeceğiniz müziklerden nefret ettirecek

• Ayrica bu iste pc nin Windows ve Mac OS X i ve bunlara kurulu hiç bir yazılımı ile bir sonuca gidemezsiniz balık baştan kokmuş yanı

Bu iki yazılım da arkada bin kadar servis çalışırken siz bundan beklentiye girmeniz bile hata

O dac elimizden çıkarın

Pc de bu işten uzaklaştırın

150 liraya raspery pi 3 alıp

20 lira sd kart alın

35 lira adaptör alın

270 tl allo boss dac alın

black rhodium prelude İnterconnet

Ve ayni markanın yada supra 3.4s bi speker kablo alıp

Pi yede yazılım olarak picore player kurun

Rutracker den de flac albümleri indirip hdd ile raspery pi ye tanıtıp cep telefonunuzdan albümler elinizde kahveniz diğer eliniz de keyfinize bakın anfi su koyana kadar

O bozulunca da Rega brio r roksan kandy 2 gibi bi baska anfi alıp yola devam

• Oysaki satıcının CD playerında gayet tatmin ediciydi. Gates amca yine karşıma çıktı. Bi denemede cepten tidal oluyormu ona bakiyim.

Bilgiler için teşekkürler Eray

• Yada tüm bunları almak yerine dahili dac bulunduran güncel bir entegre amfi almak daha mı mantıklıdır. Zira mevcut amfinin çıkışları da zayıf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu amfiyi elden çıkarın vasat bir amfi bu yeni bir stereo amfi alın minimum 50watt civarında olsun ayrıca ayrı bir dac ünitesi alın kabloları da sistem seviyesine göre yenileyin. Çok daha iyi sonuç alacaksınız. wharfedale genelde denon ve nad marka amplifierlar ile çok iyi eşleşmez bilginiz olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wharfedale 9.2 kolonlar 89db hassasiyetinde ve 20-100watt destekliyormuş. Dac olarak Fiio e17 kullanıyorum. Amfi çıkışımda nette 35watt, ürün üzerindeki etikette ise 60+60 watt gözüküyor. Dinlediğim yer 20m2 ofis ve kolonlar masamda kulağıma yarım metre mesafede duruyor.

Aradığım cevaplar

1-Bu kolonlar benim ortamıma uygun mu, kötüyse niye kötü. 600Tl ye daha iyisini bulabilir miyim.
    2-Amfi yaşından dolayı performansını yitirmiş olabilir mi? Sesi çok yükseltmemek şartıyla kolonlardan alabileceğimin en iyisini alabilir miyim?
    3-Pc den kaliteli müzik dinlemeye çalışmak vakit kaybı mı? Player mı edinmeliyim.
    4-Fiio dac ile pcden usb bağlantısı kullanıyorum. Bu bağlantı şekline rağmen bu alet kötü mü sonuç verir. Yani bana çok şey kaybettiriyor mu?
    5-Dahili dac ı usb girişi bluetooth u olan güncel bir entegre amfi alsam kötü mü etmiş olurum.

• Ayrıca vasat amfi nasıl olur?
    Yardımcı olan herkese çok teşekkür. Bu arada rasberry pi sistemi iyi birşeye benziyor ama vakit ve emek ister.
  • TIKLA link

şöyle bir ampli daha çok mutlu eder...
  • Eray hocam aslında çok güzel anlatmış... Gerek amfi ne almanız gerektiği gerek F/P dac önerisi...

Sonrasında amfi ve dac beklentileriniz doğrultusunda vasat. Hoparlörler bir nebze güzel kombinasyon içinde mutlu edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2

Eray hocam aslında çok güzel anlatmış... Gerek amfi ne almanız gerektiği gerek F/P dac önerisi...

Sonrasında amfi ve dac beklentileriniz doğrultusunda vasat. Hoparlörler bir nebze güzel kombinasyon içinde mutlu edebilir.

İçimi bir nebze rahatlattın hocam. En azından kolonları kurtardık😂
    Şimdi siz PC yi unut diyorsunuz . Peki flac tarzı dijital kayıtları dinlemek için 3000 TL'ye nasıl bir sistem kurabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Zaten daha önce söylenmiş,

Rega Brio-R + Topping D30 + Raspberry Pi3 + Supra ya da Atlas Element Integra USB + Interconnect Kablo + Black Rhodium Jive ya da Supra speaker kablosu
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Zaten daha önce söylenmiş,

Rega Brio-R + Topping D30 + Raspberry Pi3 + Supra ya da Atlas Element Integra USB + Interconnect Kablo + Black Rhodium Jive ya da Supra speaker kablosu

Dediğim gibi raspberry e vakit ve emek harcamak lazım. Daha basit bir düzenek istiyorum.
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Vakit ve emek derken?

Kurulum yarim saat suruyor ve sonra cep telefonu appinizden baglanip kullaniyorsunuz

• Sorun kaynağın değişmesi ise kaynağı değiştirin. Bazı ses kartları cidden kötü ses verebiliyor; ayrıca ses kartlarının çıkış voltajı (0,5 volt) CD playerlarınkine göre (2 volt) düşük olur. Keza 320 mbp's mp3 yerine kayıpsız bir format kullanın. (gerçi bunun çok fark yaratacağını zannetmem.) Sorun kaynağın (ve birlikte medyanın) değişmesiyle ortaya çıktıysa oradan başlamak lazım. Sonra diğer opsiyonları düşünün. Aradan da fiio E17 kulaklık amfisi'ni çıkartın ayrıca. Basit düşünün; basit ele alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 12 Ocak 2018; 16:5:36 >
  • Fiio kulaklık amfisini gönderdim. Topping D30 aldım. Birde achilles hoparlör ayağı aldım. Hoparlörleri masadan kurtarınca ses müthiş değişti. Bass uğultusu gitti. Bir ferahlık geldi. Malum rus sitesinden dsd ve flac indirdim. Bayağı hoşlaştı. Bu arada Q acoustics 2020i sipariş ettim. Ayrıca Raspi ve allo sipariş etmeyi düşünüyorum ama digione muhafaza kutusu ellerinde yokmuş. Diğerlerine de sığmıyormuş. Amfiyi şimdilik değiştirmiyorum. 2020i gelince müsaadenizle bilgilendirmeye devam edeceğim.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Raspi pi3 allo boss dac tamam. Dsd ler flacler de okey. Q Acoustic Q2020i de geldi. Interconnect olarak 40tl lik philips var şimdilik. Tavsiye ettiğiniz kablolar benim sistem kadar maliyet neredeyse. Hoparlör kablosu profigold flatflex 2x1,3. Amfi olarak ta rega brio r yolda.

Raspi işi gerçekten kolaymış. Yazılım olarak kolay diye volumio kurdum. Sistem gerçekten başarılı ve kullanışlı. Enstrümanlar bir miktar birbirinden ayrıldı netlik arttı. Online radyolar bile gayet güzel. Şimdilik tek aklıma takılan Picore kullanmanın getirisi olur mu? Bir de Topping e gerek kalmadıysa elden çıkarayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitboylu -- 1 Şubat 2018; 20:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

bu amfiyi elden çıkarın vasat bir amfi bu yeni bir stereo amfi alın minimum 50watt civarında olsun ayrıca ayrı bir dac ünitesi alın kabloları da sistem seviyesine göre yenileyin. Çok daha iyi sonuç alacaksınız. wharfedale genelde denon ve nad marka amplifierlar ile çok iyi eşleşmez bilginiz olsun.

Brio r geldi, topping d30 ile yaptığım Dsd ve flac denemelerinde pek bir fark hissedemedim. raspiyi d30 la pek anlaştıramadım o yüzden raspiyi devre dışı bıraktım şimdilik.
    Geriye tek problem interconnect kaldı. Onu da audioquest tower olarak sipariş geçtim. İç çamaşırlarımı satışa çıkarmadan son sermayem buna yetti. Bu da tutmazsa başım öne eğilecek :(
  • Hocam Ben Onkyo A9010 Amfi aldım bana maliyeti yaklaşık 235 euro . Hiç fena değil. Üzerinde dahili wolfson DAC var PC de harici bir ses kartım var üzerinde optic çıkışı olan direk oradan DAC'a giriş yapıyorum sonuç gayet iyi. Şunu da unutmamak lazım bu işte aynı şeyi aynı sistemden dinleyen 10 farklı insanın da algısı değişik oluyor. Yani çok kişisel bir iş bu. Ben arayışı bıraktım müzik'e yöneldim tamamıyla çünkü sonu yok. Ne alırsan al daha iyisi var. Maalesef deneyerek alım yapabildiğimiz yerler de yok denecek kadar az. Oda akustiği, şekli ve boyutu bile değiştiriyor işi. Ancak Onkyo A9010'a bir bak derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.