Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BAk bir LED seyret SD birde V20 yi seyret.Ondan sonra hangisi ile gaza basıyon görBurn dediğin votkayla içiyor uşaklar panasonicde olmaz oValla bak LED LCD falan sulu boya gibi ya aktı akacak sankiOnda Heidi,simpson voltran falan izlenirsen boşver panasonice yazıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Rica edrim.Baba hoparlör dedin 9.6 yı kazandın

Pio nun 9.6 ile uyumuna muhalif kitleler dahi hayran kalmıştırWharfedale fiyatı açısından gerçekten süperler.tamerege arkadaşımız daha önce demişti gerçek ağaç olsa fiyatı 3000 lere vurur diye ama ben anlam verememiştim.Gerçektende öyle.He en iyisimi,HAYIR.Ama fiyatına bakınca güzel speakarlar.Ama keyif alma meselesi bu.Dinleme fırsatınız olursa değerlendirin derim.

Front olarak 9.6,center 9cs,surround olarakta 9.2 ler yada beğenirseniz bipolar DFS21 ler ile set kurulabilir.Bu bir fikirdir

kesinlikle, 9.6 lar fiyatı ile rakipsiz,ama güçlü avr istiyor.tek kusuruda belki bu.
    bu arada biraz biraz pio avr özellikle 2020 modeli ile kanıma girmeye başladı.9.6 larla uyuymu nasıl merak ediyorum
    biraz detay yaparsan sevinirim.
    pio avr lerle bolca haşır neşir olduğun için soruyorum,2020 ile lx53 aynı kasaya ve teknik özelliklere sahip,pio nun sitesinden baktım.
    arada sadece 300gr ağırlık farkı var lx53 lehine,aradaki farka değermi? yoksa ben kafamdaki gibi direk 2020 yemi yönleneyim

• Arkadaşlar bugün bi dostumla konuştum aklım karıştı epey bi :) yamaha, harman kardon felan al dıyo ozellıkle f\P oranı acısından yamaha iyi diyor... Ne dersiniz 1500 TL civarı avr ne almalı sizce????
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Rica edrim.Baba hoparlör dedin 9.6 yı kazandın

Pio nun 9.6 ile uyumuna muhalif kitleler dahi hayran kalmıştırWharfedale fiyatı açısından gerçekten süperler.tamerege arkadaşımız daha önce demişti gerçek ağaç olsa fiyatı 3000 lere vurur diye ama ben anlam verememiştim.Gerçektende öyle.He en iyisimi,HAYIR.Ama fiyatına bakınca güzel speakarlar.Ama keyif alma meselesi bu.Dinleme fırsatınız olursa değerlendirin derim.

Front olarak 9.6,center 9cs,surround olarakta 9.2 ler yada beğenirseniz bipolar DFS21 ler ile set kurulabilir.Bu bir fikirdir

kesinlikle, 9.6 lar fiyatı ile rakipsiz,ama güçlü avr istiyor.tek kusuruda belki bu.
    bu arada biraz biraz pio avr özellikle 2020 modeli ile kanıma girmeye başladı.9.6 larla uyuymu nasıl merak ediyorum
    biraz detay yaparsan sevinirim.
    pio avr lerle bolca haşır neşir olduğun için soruyorum,2020 ile lx53 aynı kasaya ve teknik özelliklere sahip,pio nun sitesinden baktım.
    arada sadece 300gr ağırlık farkı var lx53 lehine,aradaki farka değermi? yoksa ben kafamdaki gibi direk 2020 yemi yönleneyim

Muhalefet nickelx dahi ki biliyorsun HK cı kendisi.Ama 9.6 ile 919 uyumunu çok beğenmişÖzellikle müzik konusunda çok keyifli.Techno,R&B,Pop sert ritmli müziklerde mükemmel.DTS formatında klasik müzik,piano ve eagles gibi akusitk parçalarda ise derinlik var.Dinleyenlerin tüyleri diken diken oluyor.
    Sinema ve çok sevdiğim Bad company de sub ihtiyacı hissettirmiyor bunu 9.6 lardanda biliyorsun.Pioneer ın Iphone desteği olmasıda hoşuma giden özelliği.Heleki x20 serilerinde bluetooth adaptörü ile iphone üzerinde çeşitli grafiksel ayarlar ve kontroller yapabiliyorsun.
    Bu arada LX53 ve vsx 2020 arasında hiçbir fark yok.Aradaki 300gr. fark ise LX53 ile beraber verilen bluetooth adaptör oluşturuyorAma fiyat farkı olarak 80-100 $ gibi fiyata BT adaptörünü alabileceğini düşünürsek vsx 2020 almak çok karlı olur.Çünkü aralarında 300 pound gibi bir fark var uk sitelerinde.
    LX serisinde alınacaksa bence LX72-73 den başlanmalı.Onlarda ampli yapıları değişiyor.D class ampli kullanılıyor.Buda güce etki ediyor ama detay sorarsan çok karışık
    VSX 2020 nin altındaki modellere yönelirsen kafadan 165w total güç kaybına uğruyorsun.Tabi THX,DAC,ADC ve birkaç giriş/çıkış kaybıda oluyor.

663 den sonra fena bir upgrade olmaz

@medulla24,

Şimdi sizce dediğinizde zaten kullanıcı büyük ihtimal ile kendi kullandığı avr yi tercih edecektir ki zaten kendi fikrini kullanarak gösteriyor

Pio,HK ve Yamaha triosu aslında benim birbirine çok benzettiğim avr lar onkyo ve denona nazaran.Bu bütçe ile bakıldığında markaların modelleri arasında birbirlerine özellik olarak gece gündüz kadar fark atanı yok.Her halükarda sizi memnun edecektir zaten.Ama kullanıcı detay aramaya başladığında henüz kendiminde tanımlayamadığı arayışları oluyor.Buda çeşitli markalara yöneltiyor.Nüans farkları denilebilir.Buda kişiye göre değişiyor değerlendirmesi.
    Tavsiyem almadan önce bu 3 markanın bütçenize uygun 1er modelini seçip,sahibi olduğunuzu düşünerek özelliklerini inceleyin.Almadan önce farkında olmadığınız bir özellik aldığınızda yok ise canınızı sıkabilir.Hem modelleri daha iyi tanımış olur hemde özellikleri bakımından size daha uygun olanını belirleyebilirsiniz.Tabi dediğim gibi gece gündüz farklar yakalamayacaksınız ama başkası için önemsiz olan sizin için önemli olacaktır.

• 2020 ye kilitleniyorum demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

2020 ye kilitleniyorum demekki

Hayrola hocam sizdemi yamahayı bırakıyorsunuz.
  • hdmi 1.4'e sahip AVR cihazlar ile 1.3' e sahip ürünleri birbirine bağlayamayacakmıyız. (TV, WD Live, dvd v.s. gibi)
  • Mantiken baglanması lazım...

Alt versiyonlu cihazlar her zaman ust versiyonda çalışır ama genel olarak ust versıyon cıhazlar alt versıyonlarda problem cıkarır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 4 Eylül 2010; 22:48:29 >
  • HDMI 1.4 portlu cihaza 1.3 ve 1.4 hdmi ile bağlantı yapıp bağlanılan hdmi ın gereksinimini karşılar.Yani 1.4 hdmi portlu cihaza 1.3 hdmi arabirim destekleyen cihazlarınızı kullanabilirsiniz.1.4 olması daha geniş bant aralığına sahip olması ve bu sayede 3D kaynakların izlenebilmesine olanak sağlar.
  • google' dan araştırdığımda şöyle bir şey buldum ve ikilemde kaldığım için bu soruyu sordum. Cevap için teşekkür.

HDMI 1.4 hali hazırda mevcut olan HDMI cihazlarda çalışmayacak
    HDMI.org'un resmi açıklamasına göre HDMI 1.4'teki özelliklerin kullanılması yeni bir HDMI çip gerektirecek. Bu yüzden firmware güncellemesiyle HDMI 1.4'ün eski cihazlarda kullanıma açık hale getirilmesi imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D&T&S

google' dan araştırdığımda şöyle bir şey buldum ve ikilemde kaldığım için bu soruyu sordum. Cevap için teşekkür.

HDMI.org'un resmi açıklamasına göre HDMI 1.4'teki özelliklerin kullanılması yeni bir HDMI çip gerektirecek. Bu yüzden firmware güncellemesiyle HDMI 1.4'ün eski cihazlarda kullanıma açık hale getirilmesi imkansız.

bu olamaz,yada olmaması gerekir. yoksa
    quote:

samsungx Tarih 4 Eylül 2010; 12:54:04
    Hayrola hocam sizdemi yamahayı bırakıyorsunuz.

dostum ben yamahadan çok memnunum,ama kanda virüs var ve belli zamanlarda aktifleşiyor yada aktifleştiriliyor
    bir upgrade var kafamda,yeni nesil yamahalar pek bana hitap etmedi farklı bir markaya yönelmek istiyorum,pio nun tarzı
    hoşuma gidiyor,pek çok özelliğide bünyesinde barındırıyor.
    bakalım,hayırlısı

• quote:

google' dan araştırdığımda şöyle bir şey buldum ve ikilemde kaldığım için bu soruyu sordum. Cevap için teşekkür.

O yazı Mevcut HDMI 1,3 portu, Herhangi bir FW ile HDMI 1,4 e çevrilemez demek istiyor.

* HDMI 1,4 portlu cihazlarda HDMI 1,3 Kullanılır, Ancak HDMI 1,3 portlu bir cihaz ile HDMI 1,4 portlu başka bir cihaz birbirine bağlanabilir ve birlikte kullanılabilir.
    Bu durumda sistem her iki cihazda 1,3 müş gibi olur.

HDMI 1,4 portlu AVR ile; 1,3 lü TV, Projeksiyon, Player vs kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

O yazı Mevcut HDMI 1,3 portu, Herhangi bir FW ile HDMI 1,4 e çevrilemez demek istiyor.

* HDMI 1,4 portlu cihazlarda HDMI 1,3 Kullanılır, Ancak HDMI 1,3 portlu bir cihaz ile HDMI 1,4 portlu başka bir cihaz birbirine bağlanabilir ve birlikte kullanılabilir.
    Bu durumda sistem her iki cihazda 1,3 müş gibi olur.

HDMI 1,4 portlu AVR ile; 1,3 lü TV, Projeksiyon, Player vs kullanılır.

hızır yetişti

• tamerege eğer yamahadan pio ya geçiceksen üst model bir pio al yoksa 663 den sonra 2020 alırsan öyle aman aman bi fark olmaz 663 benim ses olrak sevdiğim bir avr dediğim gibi 919 kullandım 919 mu 663 mü dersen kesinlikle 663 derim en iyisi sen lx 72-73-83 al da upgrade ettiğine deysin ama gerçekten şaşırtıcı pio 919 ile wharf 9.6 uyumu hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

tamerege eğer yamahadan pio ya geçiceksen üst model bir pio al yoksa 663 den sonra 2020 alırsan öyle aman aman bi fark olmaz 663 benim ses olrak sevdiğim bir avr dediğim gibi 919 kullandım 919 mu 663 mü dersen kesinlikle 663 derim en iyisi sen lx 72-73-83 al da upgrade ettiğine deysin ama gerçekten şaşırtıcı pio 919 ile wharf 9.6 uyumu hoşuma gitti

@nickelx,ben lx-53 e baktım aslında ama 2020 ile arasında 300gr ağırlık farkından başka bir şey yok,o sebeplede 2020 fiyat avantajı ile kafama yattı.
    ama lx73-83 zaten alamam beni aşar fiyat olarak.zaten öyle bir amfi aldınmı tüm sistemi yenilemek gerekir,hem hop. hemde sub oda durumu iyice
    zora sokarki benim kafamda böyle bir değişiklik yok,bir de temelde bu değişikliği yapmak isteme sebebim,yamaha da olmayan pio da olan teknik
    artılar;hdmi giriş ve çıkış sayısı,fazla watt gücü,thx neural,9.1 kullanabilme,v.s. gibi,haa tabi çok şık cihaz olmasınıda eklemeliyim tabi

• çok şık derken 2020 yi bilemem ama 919 için dersen oyuncak gibi haffif ufacık kasası var ön panel parlak plastik ben hiç tutmadım ama 663 kasası ağır malzemesi kaliteli bir alet .git yamaha 2065 al denon al 3310 -3311 ama illa hdmi 1,4 diyosanbişey diyemme tabiki ama dediğim gibi pio 919 un sesi çok dar ne iliyim doyurucu değil ince bir sesi var.torklu güçlü bir sesi yok.ama 2020 iyi olabilir
  • ilk defa amfi alacagım pio 919 mu önerirsiniz yoksa onkyo 605 mi arkadaslar(bu arada bir ihtimal yurtdısında onkyo 608 de olabilir).cevaplarını bekliyorum.
  • 3 seçenek arasında barındırdığı özellikleri ve yeni model olması açısından 608 derim.Ama 605 ile 919 arasında seçim yapmak gerekirse sesinden ötürü tercihim 919 olurdu.
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır hdmi çıkışlı upscalıng özellikli bir cihaz denk getirmeye çalıştım ve ağırlıklı ONKYO, Denon gibi markalara çok inceledim ama kısmet ve nasip Pioneer den yanaymış çünkü dün itibarı ile bir Pioneer vsx - 920 modeline karar verip satın almış oldum. İşyerinde buaralar işlerimin yoğunluğundan dolayı forumu pek inceleyemiyorum o yüzden bu Pioneer konu başlıklı sayfayı okuyamadan cihazı almış bulunmaktayım. BOŞ ve müsait bir zamanda zevkle bilgilerinizi bu başlıktan okuyup ilgileneceğim. İnşallah doğru kararı vermişimdir. Araştırmalarıma göre bu özelliklerde ve bu fiyata alabileceğim en iyi cihazlardan başı çeken cihaz budur herhalde. Kullanmakta olduğum ses sisteminden çok mewnun olmama rağmen yeni nesil hdmi çıkışlı bir cihaz eklemek istedim cihazlarımın yanına. Henüz ev sinema sistemini tam olarak kurmadım, kullanmakta olduğum bir çift JBL E-90 ve bir çift de Technics S-BT200 hoparlör mevcut bunların yanındada JBL E-250 sub mevcut ve şimdiye kadar stereo dinlediğim için sub bas ı hiç kullanmamıştım. Şimdi sinema sistemi oluşacağı için bası da kullanacağım ve birde merkez hop. almam gerekecek. Yani anlayacağınız sinema sistemi olarak pek bilgim yok. Yeni aldığım Pioneer 920 yi kutusundan açtım ve maalesef o kalın iki adet kitapçıktan Türkçe kullanma klavuzu çıkmadı 5-6 dilde çeviri yapılmış ama TR yok. HDMİ girişinin birine hd smart'ı diğerine de bilgisayarı bağlayıp Plazmaya çıkış yaptım. uydu alıcısından hdmi üzerinden görüntü ve sesi kaliteli olarak aldım. Görüntüde gerçekten iğileşmeyi hissetim yani cihaz sağlam. Bilgisayarda hdmi üzerinden yine aynı şekilde bağlantı yaptığımda kaliteli olatak görüntü var ses yok. Ses kartımın ayarlarıyla bir süre oynadım ama ses gene yok. sonra farkettim ki herhalde ekran kartımın hdmi üzerinden ses çıkışı olmayabilir. yani hdmi 1.3 olarak 1.3a değil. ŞiMdi bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. hem analogtan hemde optikten ses alıyorum ama hdmi den film seyrederken bilgisayardan ses alamıyorum. ekran kartımı deiştirmeden yani hdmi üzerinden görüntüyü optiktende sesi aynı anda nasıl alabilirim bana yardımcı olurmusunuz. bilgisayardan sesi alıyorum ama busefer hdmi çıkışından vazgeçmek zorunda kalıyorum yani müzik dinlerken sorun deil ama film seyrederken sorun oluyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. HOŞÇAKALIN...

• Hayırlı olsun öncelikleAldığınız cihaz giriş seviyesi olsada,barındırdığı özellikler açısından gayet başarılı ve fiyatını fazlası ile hakkediyor.

Sorunuza gelecek olursak,ekran kartı yada pc bileşenleri ile detay bilgim bulunmamakta ancak görüntüyü hdmi,sesi optic ile almanız konusunda yardımcı olabilirm.Öncelikle görüntü için PC yi HDMI ile TV ye bağlayıp TV üzerinden PC bağlı olduğu HDMI port/input seçilecek.Ses içinde PC den optic ile AVR a bağlayıp AVR kumandadanda sol üstteki TV tuşuna basıyorsunuz.Bu şekilde hem görüntüyü hem sesi alabiliyorsunuz.
    Nedenini anlamadım ama HDMI üzerinden hem görüntüyü hem sesi iletiyor olması gerek.Ama ses kartının özelliği ile alakalı bir durum ise bilemiyorum.Pc konusunda öyle bir tecrübem olmadı.
    Umarım sorunuzu doğru anlamış ve buna bağlı olarak doğru yanıt vermişimdir

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.