Şimdi Ara

Pipo M9 Aldım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
5
Favori
14.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @mehmetortayayla forumda nisan ayında buyincoins den tablet getiren bir arkadaşın kargosuna da 20usd civarı bir fiyat ve paketi gift yapmışlar. kargo gümrüğe takılmış ve %20 gümrük vergisini ödeyip tableti gümrükten almış

arkadaş 20 dolar işi pek iyi değil demiş ve fiyatı çok düşük yazdıkları için kargonun gümrüğe takıldığından bahsetmiş, aynen bende o arkadaşın söylediklerine katılıyorum. bizim gümrük mevzuatına göre 75euro dan daha fazla fiyat taşıyan ürünler vergilendiriliyor. yani buyincoins in kalkıpta 17-20 usd yazmasının çokta bir anlamı yok .. tam tersine paket büyük olduğu için dikkat te çekebilir.

bence bundan sonra buyincoins den sipariş veren arkadaşlar 20usd gibi çok düşük bir fiyat yazılmasına gerek olmadığını , bizim gümrük mevzuatına göre 75euro ve üstü fiyatların vergilendirildiğini , ve 50 yada 60 dolar gibi bir fiyatında rahatlıkla gümrüğe takılmadan geçebileceğini ve böyle bir fiyat olunca daha az dikkat çekeceğini detaylı bir şekilde anlatsınlar.. bence buyincoins bundan sonra tabletlere en az 40-50 usd gibi bir fiyat yazmalı.

benim için iş işten geçti, tahminim banada 17-20 usd gibi bir fiyat yazdılar .. umarım gümrüğe takılmaz..

• ben 60 dolar yazın demıstım, hazır paketım yapılmamısken tekrar ustune basa basa bı mesaj daha atayım, gercekten 20 dolar cok komık dıkkat ceker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

@mehmetortayayla forumda nisan ayında buyincoins den tablet getiren bir arkadaşın kargosuna da 20usd civarı bir fiyat ve paketi gift yapmışlar. kargo gümrüğe takılmış ve %20 gümrük vergisini ödeyip tableti gümrükten almış

arkadaş 20 dolar işi pek iyi değil demiş ve fiyatı çok düşük yazdıkları için kargonun gümrüğe takıldığından bahsetmiş, aynen bende o arkadaşın söylediklerine katılıyorum. bizim gümrük mevzuatına göre 75euro dan daha fazla fiyat taşıyan ürünler vergilendiriliyor. yani buyincoins in kalkıpta 17-20 usd yazmasının çokta bir anlamı yok .. tam tersine paket büyük olduğu için dikkat te çekebilir.

bence bundan sonra buyincoins den sipariş veren arkadaşlar 20usd gibi çok düşük bir fiyat yazılmasına gerek olmadığını , bizim gümrük mevzuatına göre 75euro ve üstü fiyatların vergilendirildiğini , ve 50 yada 60 dolar gibi bir fiyatında rahatlıkla gümrüğe takılmadan geçebileceğini ve böyle bir fiyat olunca daha az dikkat çekeceğini detaylı bir şekilde anlatsınlar.. bence buyincoins bundan sonra tabletlere en az 40-50 usd gibi bir fiyat yazmalı.

benim için iş işten geçti, tahminim banada 17-20 usd gibi bir fiyat yazdılar .. umarım gümrüğe takılmaz..

O bendim, yalnız $20 yazan pandawill. $100a kadar kurtarıyor dedim ama anlamamışlar. $20 yazmışlar, gümrüktekiler de az çok birşey biliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hbsc

quote:

@mehmetortayayla forumda nisan ayında buyincoins den tablet getiren bir arkadaşın kargosuna da 20usd civarı bir fiyat ve paketi gift yapmışlar. kargo gümrüğe takılmış ve %20 gümrük vergisini ödeyip tableti gümrükten almış

O bendim, yalnız $20 yazan pandawill. $100a kadar kurtarıyor dedim ama anlamamışlar. $20 yazmışlar, gümrüktekiler de az çok birşey biliyorlar.

mehmetortayayla arkadaşada buyincoins 17.66 yamış, Allahtan gümrüğe takılmadan geçmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetortayayla

v1 ler v2 ye yükseltilemiyormu yani nedir bu versiyon takıntısı anlamadım. benimi versiyon1 çıktı. ha bu arada avrupa fiş aparatını paketin içinde yollamış. extradan 1 tane daha gelecek onuda başka yerde kullanacağım. antutu testini arka planda 10-15 işlem açıkken yaptım. normalde 18000 civarı çıkması gerekiyor. 16k küsür çıktı. birde programlar kapalıyken yapacağım. resimleri eklerim. birde bi arkadaş ekranı sormuş ekran çok güzel. parlaklık ayarını gündüz yarıda kullanıyorum, gece tamamen kısıyorum. 3d oyunlar hakikaten 3d gibi, oyunun içinde hissettiriyor. bağımlılık yapabilir. Ben gerekmedikçe versiyon 2 veya android 4.2.2 ye yükselmeyeceğim. konu dışı ama daha önce başıma led tvde geldi yazılımı güncelledim tv ayarları daha kötü olmuştu. tekrar geri yüklücem diye canım çıkmıştı. tv yi güncellemeye kapattım. benim kılıf ve diğer aparatlarım gelmedi. parça parça yollamışlar. sanırım elinde ne varsa yolluyor. tedarik edince tekrar yolluyor. ben bi arkadaşın tavsiyesi üzerine çinden mal alırken ilk önce adamla konuş sorun istemem şöyle olsun gift (hediye) yazsın 70 doları geçmesin. gibi sorular sorup okey cevabını aldıktan sonra siparişimi verdim. adam resmen 17,66 dolar gift yazmış. paket takılmadan geldi.

hocam ben cube u30gt2 ile pipo m9 arasında kaldım tabletten memnun musun ?
    1)wifi çekimi nasıl ?
    2)yüksek donanım gerektiren oyunlar oynadın mı real racing 3 modern combat 4 gibi
    3)şarj süresi nasıl kaç saat gidiyor ?

• wifi guzel sarj su[er modern combat 4 u oynadim hic takilma falan olmadi tek sensetive sorunu var ayaga kalkip ayakta donup oynamak gerekiyor
  • benin tablet kargolanmış.
    birde ek bilgi siz çinden istediğiniz uyarıyı yapın 20 usd civarı yazılır büyük paketlere. sanırım kendi gümrükleri için geçerli bir önlem sanırım istesenizde 70-80 usd gibi rakamlar yazmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 23 Mayıs 2013; 9:43:36 >
  • buyincoinsten 3 tablet aldım, paketlerde yazan rakamlar 16,77 - 14,99 - 18,58 gibiydi ve hiç biride takılmadan geçti. bence tamamen şan işi bu. Hatta son getirdiğim içinde tablet olan kargomda 6 ayrı ürün vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msakdogan

buyincoinsten 3 tablet aldım, paketlerde yazan rakamlar 16,77 - 14,99 - 18,58 gibiydi ve hiç biride takılmadan geçti. bence tamamen şan işi bu. Hatta son getirdiğim içinde tablet olan kargomda 6 ayrı ürün vardı.

Benim takılan tablet Singapur Postl gelmişti, sizinki China Post olması gerek. Singapur Post ile gelenlerde takılma ihtimali çok fazla.
  • 3 tabletimde china post ile geldi, hatta son gelen kargo paketini boyutu 60 * 45 * 10 gibiydi
  • quote:

buyincoinsten 3 tablet aldım, paketlerde yazan rakamlar 16,77 - 14,99 - 18,58 gibiydi ve hiç biride takılmadan geçti. bence tamamen şan işi bu. Hatta son getirdiğim içinde tablet olan kargomda 6 ayrı ürün vardı.

aslında burada kilit nokta gümrükte paketlerin açılıp-açılmadığı olabilir. bu konuda fazla bilgim yok ama eğer paketler açılıyorsa içinden çıkacak olan faturada yazan miktar ile kargonun dışında yazan miktarın birbirini tutması gerekir.

tabi kargo açılmadan gümrükte nasıl alıkoyuluyor içinde kaç paralık bir ürün olduğunu nasıl bilecekler oda ayrı bir konu, hadi diyelim tarama cihazlarıyla içinde elektronik aletmi, yada başka bir tarzda ürünmü var tesbit ettiler ama sadece bunu tesbit etmek fiyatını tesbit etmek anlamını taşımaz.

o zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor. bazı gümrük görevlileri tarama cihazlalarında bariz yasak bir şey görmedikçe üzerinde düşük ücret ve gift paketi görünce geçmesine izin veriyor, fakat bazı gümrük görevlileri üzerinde düşük ücret ve hediye paket görse bile paketi açıyor ve o ürünün 20usd seviyesinde olamıyacağını düşündüğü yada tesbit ettiği için gümrükte alıkoyuyor.

ürünlerin bazı kargo şirketlerinde gümrüğe takılmaması yada bazı kargo şirketleriyle gelen ürünlerin gümrüğe takılması belki şöyle açıklanabilir;

china post çin den gönderim yaptığı için genelde marka olmayan emsallerine göre ucuz ürünler taşıyor.. özellikle pandawill, buyincoins vs gibi firmaların genelde çin yapımı ucuz ürünler sattığı belli ( bence gümrük kontrolerleri bunları biliyorlardır) bu bakımdan china post ile gelen ürünler bariz bir durum yoksa gümrüğe takılmadan geçiyor.

dhl,ups gibi firmalarda marka ürünler çok taşınıyor. o yüzden çok sıkı kontrol ediliyor olabliir.

belkide gümrük görevlileri 100 dolar yada 200 dolar lık gibi tek getirilen bir ürünün peşinde değiller, yani bu kadar bir esneklik gösterebiliyorlar. fakat atıyorum 200dolarlık bir tablet ems ile gönderildiyse ve ems ile gelen kargolar sıkı bir denetime tabi tutuluyorsa , böyle bir durum ortaya çıktığında da mecburen işlem yapmak durumunda kalıyorlar.. kısaca bu gümrüğe çok takılan ürünlerin söylendiği gibi bazı kargo şirketleriyle taşınan ürünlerin çok daha sıkı denetimten geçtiği düşüncesine tamamen katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 23 Mayıs 2013; 11:50:25 >

• benimkide takildi singapure post 20% vergi odettirdi bana
    urun izmir gumrugune geliyor yazi cekiyorlar gelin alin diye ben almadan memur gelip kontrol edip imzalicak memur genc bi bayandi hemen kiredi karti odeme belgesi istedi sonuc olarak 20% vergi almadan birakmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 23 Mayıs 2013; 11:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

benimkide takildi singapure post 20% vergi odettirdi bana
    urun izmir gumrugune geliyor yazi cekiyorlar gelin alin diye ben almadan memur gelip kontrol edip imzalicak memur genc bi bayandi hemen kiredi karti odeme belgesi istedi sonuc olarak 20% vergi almadan birakmiyorlar

paketi açmışlar mı, paket üstünde ve içinde fatura varsa rakam neydi ve rakamlar birbirini tutuyormuydu?
  • benim tablet kargolanmış.
    http://www.trackingkit.com/china-post-tracking/ adresinden sipariş numarası ile ürünün haritalı olarak nerede olduğunu gösteriyor.
    beklemeye devam...
  • Gardas 4.2 guncelleme yaptim gayet hos oldu ama lisans istiyor. Bunu nasil cozerim bilmiyorum. Guncelleme yaptiktan sonra tabletten hafiften bir cinlama sesi gelmeye basladi. Ilk basta rahatsiz etmiyor ama surekli olunca insanin basi agriyor :D . Baska versionlarinkini de deneyecegim belki duzelir yoksa bi tamirciye verip yaptiracagim.
  • quote:

quote:

aslında burada kilit nokta gümrükte paketlerin açılıp-açılmadığı olabilir. bu konuda fazla bilgim yok ama eğer paketler açılıyorsa içinden çıkacak olan faturada yazan miktar ile kargonun dışında yazan miktarın birbirini tutması gerekir.

tabi kargo açılmadan gümrükte nasıl alıkoyuluyor içinde kaç paralık bir ürün olduğunu nasıl bilecekler oda ayrı bir konu, hadi diyelim tarama cihazlarıyla içinde elektronik aletmi, yada başka bir tarzda ürünmü var tesbit ettiler ama sadece bunu tesbit etmek fiyatını tesbit etmek anlamını taşımaz.

o zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor. bazı gümrük görevlileri tarama cihazlalarında bariz yasak bir şey görmedikçe üzerinde düşük ücret ve gift paketi görünce geçmesine izin veriyor, fakat bazı gümrük görevlileri üzerinde düşük ücret ve hediye paket görse bile paketi açıyor ve o ürünün 20usd seviyesinde olamıyacağını düşündüğü yada tesbit ettiği için gümrükte alıkoyuyor.

ürünlerin bazı kargo şirketlerinde gümrüğe takılmaması yada bazı kargo şirketleriyle gelen ürünlerin gümrüğe takılması belki şöyle açıklanabilir;

china post çin den gönderim yaptığı için genelde marka olmayan emsallerine göre ucuz ürünler taşıyor.. özellikle pandawill, buyincoins vs gibi firmaların genelde çin yapımı ucuz ürünler sattığı belli ( bence gümrük kontrolerleri bunları biliyorlardır) bu bakımdan china post ile gelen ürünler bariz bir durum yoksa gümrüğe takılmadan geçiyor.

dhl,ups gibi firmalarda marka ürünler çok taşınıyor. o yüzden çok sıkı kontrol ediliyor olabliir.

belkide gümrük görevlileri 100 dolar yada 200 dolar lık gibi tek getirilen bir ürünün peşinde değiller, yani bu kadar bir esneklik gösterebiliyorlar. fakat atıyorum 200dolarlık bir tablet ems ile gönderildiyse ve ems ile gelen kargolar sıkı bir denetime tabi tutuluyorsa , böyle bir durum ortaya çıktığında da mecburen işlem yapmak durumunda kalıyorlar.. kısaca bu gümrüğe çok takılan ürünlerin söylendiği gibi bazı kargo şirketleriyle taşınan ürünlerin çok daha sıkı denetimten geçtiği düşüncesine tamamen katılıyorum.

Benim paket ilk kez ben gittiğimde benim gözümün önünde açıldı. Bence tarayıcıdan geçip tablet olduğu görülenleri özellikle sim girişi kontrolü ve üzerindeki fiyatın alıcıdan beyanı için gümrüğe gönderiyorlar. Yine bence Singapur Postta bu olay sık oluyor, artık istanbulda kontroldeki çalışanı mı farklı bilmiyorum ama tesadüf olamaz.

• kargoyu almaya gitigimde acilmamisti hic sonra bana memur gelip kontrol etcek dediler once sordular ne var elektornic sigarami falan filan sonrada acip baktilar sornadada incelediler sim takilcak yeri varmi yokmu diye her tarafii ondan sonrada fiyat arastirmasi olarak bizim odedigimizi istiyorlar kutudaki kagidi esgecip
  • yazdıklarınızdan benim anladığım şu ozaman; yani hepimizin bildiği gibi bir çok tablet gümrüğe takılmadan geçebiliyor. o zaman acaba şöyle bir ayrıntımı var; mesela pim den belli kargo şirketlerine ait ürünler gümrüğe gönderiliyor ve gümrükten de hiç bir ürün kontrolü yapılmadan geçmiyor.. yani bu durumda gümrük çalışanlarının kabahati değilde , gümrüğe sevk eden birimin mi kabahati var?

yoksa aynı gümrüğe giren ürünlerden aynı büyüklükte hatta aynı ürün olarak görünenlerin birini gümrükte tutalım diğerini hiç bakmadan gönderelim diye bir şey olmaz sanıyorum..

kısaca olay posta işilem merkezinin kargo yu gümrüğe sevk edip etmemesinde olablir. sizlerin söylediğine göre sim girişinin üzerinde çok duruyorlar.. bu durumda china post tan gelen tablette de sim girişi olup olmadığından mutlaka şüphelenirler..

bu işleri bilmiyorum fakat bence bütün olay gümrüğe sevk edilip edilmemesinde, posta işlem merkezleri bunu neye göre karar veriyorlar diye düşünürsek. daha önce yazdığım şekilde ve basit olarak (kargo şirketlerine göre) olabilir.

bu arada benim kargo da türkiye ye giriş yapmış.. gümrüğe takılmasın diye dua etmekten başka çare yok :)

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    20/05/13 14:24 2013-05-20 14:24:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
    23/05/13 13:41 2013-05-23 13:41:31 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 23 Mayıs 2013; 17:07:57 >

• samsunda gümrükte arkadaşım var çinden gelen paketlere hiç bakmadan geçiriyorlar demişti, keşke samsundan girse tr ye benim paket :)
    Benim tablet de hala postalanmamış 3 gün oldu.
  • Maalesef wifide kopmalar var modem cok uzak degil. Wifiyi ac kapa yapinca duzeliyor. ;(
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.