Şimdi Ara

-_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_- (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
13
Favori
56.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski telefonum Samsung GiO da uzun s¨¹re, sorunsuz kullanmıştım..
    İnsan men¨¹lere vs.. alıştıktan sonra değiştirmek istemiyor ama alternatif bir arayış içine girmek gerekecek!!
  • İgo primo fuul 1280*720 internetsiz son sürüm başarsoft kullanıyorum , hud özelligide var.Çok memnunum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piranha ,bu nasıl bir firmaymış arkadaşlar ,satana kadar sonra arkasında olmayan , söz verdigi güncellemeleri vermeyen,en küçük olayda bile kullanıcı hatası diyerek para alan bir ilgisiz firma... Ben burada (özellikle Awakado dostumuz) ve araştırmalarımdan yola çıkarak bir Grande aldım alırken firma kendileri yazılı ve sözlü güncelleme gelecek dediler,hala sitelerinde bile yazılı, ama yok yok yok... Satana kadarmíş , bu kadar ilgisizlik pes dogrusu ... :( (tek tesellim şimdilik telefon güzel çıktı,şükür ... Hastaneler gibi Allah düşürmesin,yokluklarınıda vermesinmi desek ). Arkadaşlar bu resmi güncelleme konusunda gõrüş ve yaptırımlarınız nelerdir... Herkese iyi haftalar olsun arkadaşlar

• Yakinima grande almistim ekranin cami catladi. Bu durumla karsilasan arkadaslar, serviste cami ne kadara degistiriyolar.. Ve cihazin aliexpreste birebir kopyasinin adini bilen varmi. Ordanda 10-20 liraya siparis verip Kendim degistirebilirim.

• realwayy kullanıcısına yanıt
    gfive g9 tam karşiği bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grande için güncelleme gelmeyecek galiba. Telefonla piranhaya sorduğumda öyle bir çalışmamız yok cevabını verdiler. Biz 4.2.2 de çakılı kaldık galiba. Fakat ben telefondan çok memnunum. Çok stabil çalışıyor. Kitkat güncelleme gelirse nasıl olur bilemiyorum.
  • Aliexpres'te orj.adı : Gfive g9 grande ile piranha grande birebir aynıdır...

• Rotlamak romlamak yasak garanti dışı kalır diyorsun, güncelleme ver vermiyorsun peki "piranha şirketine söylüyorum " bizler bu telefonu 8310 niyetinemi kullanacagız... Bu konuda ne yapacagız bilmiyorum,örnegin şu sanal tuşlardan kurtulamadım gitti , dahili hafızayı kullanamıyorum vs.... Arkadaşlar sizlerde bu durum da nasıl kullanıyorsunuz...??? İlgisiz bir firmaymış vesselam...Bizbize kaldık yani. ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorum Ca -- 3 Şubat 2015; 0:01:27 >
  • Arkadaşlar Merhaba, Bu OTG Meselesi ne oldu yaa, Bi gelişme oldumu yoksa hala OTG yokmu bu telefonda. Veya firmadan güncelleme gelecek, olacak, yapılacak gibi bir açıklama yapıldımı.? Yada root, rom(bunların ne demek olduğunu bilmiyorum) yükleyerek falan oluyormu. OTG deki son durum nedir.
  • Arkadaşlar
    Ayarlar-Telefon hakkında-wirelles uptade içinde bu güncelleme nedir ve ne yapmak gerekiyor bir açıklama yapacak varmı...(20140701-100909 sistem güncellemeleri )

• Geçen sene Mart ayında telefonu ilk alıp kullananlardan birisiyim.
    Telefonun şarj girişindeki sorundan dolayı (şarj etmeme) + flasş ının boulduğundan dolayı + ekran camının sağ üst tarafında gevşeme olduğundan dolayı telefonu servise yolladım. Şarj yerinin kullanıcı hatasından kaynaklandığı için 50 TL ücret karşılığı yapılacağını söylediler. Bu iş için önce 50 TL istediler. Sonra yazışmalarımızda 80 istediler. Neden 80 e çıktı diye sorduğumda pardon 50 TL ymiş dediler. İşin özü ne dedikleri belli değil. Bu arada bu yazışmalar destek merkezi dedikleri web üzerinden oluyor. Aradan 1 hafta sonra telefon bana ulaştı. Geri yollamışlar arkadaşlar. Fakat telefonun diğer arızaları giderilmemiş. Yani ekran camındaki oynama + bozuk flaş tamir edilmemiş. Fiyasko. Bu arada telefonu %30 şarj ile gönderdim. Yani isteseler flaşın çalışıp çalışmadığını test edebilirlerdi. Ayrıca ekran camnın yapıştığı yerin yapışkanı o kadar dandikmiş ki, ekran tamamen oynuyor. Sağ üstten de artık yerinden çıkmaya başladı. Sırf şarj yerinin servis ücreti ödenmediği için diğer 2 servis hizmetini vermedi. Telefonu kargo ile yolladığım paraya yanıyorum.

1- Şarj yerinin "kullanıcı arızası" diyerek garanti dışı bırakılması saçma sapan bir durum. Bu cihazlar her gün şarja takılıp çıkartılacak seviyede sağlamlığa sahip olması gerekiyor. Fakat daha 1 yıl olmadan hergün düzenli şarja takılan bu cihazda bu şekilde hatanın çıkması cihazın aslında yetersiz yani ayıplı olduğunu gösterir.

2- Hadi bu şarj yerini kullanıcı hatası deyip de yapmadınız, peki flaş ve ekranı neden yapmadınız. Ekranın sağ üstten gevşemesi, öne doğru çıkması da mı kullanıcı hatası !! Flasşın bozulması da mı kullanıcı hatası. ?!! Bu arada flaşın bozukluğu da şu şekilde; yanıpla yanmamak arasında, kendine hayrı yok. Fotoğraflarda flaşın yandığı hiç belli bile olmuyor. !!

Arkadaşlar bu telefonu alacaklara ben önceden tavsiye ediyordum, fakat artık tavsiye etmiyorum. Almak isteyenler 1 kez daha düşünsün. Servis hizmeti gerçekten çok berbat.

Bu arada ürün Çin malı, Aliexpress den aksesuar ve ekran parçalarını bulabilirsiniz. Ürünün orijinali G-Five G9 dur. Kılıf çeşidi vs. çok fazla. Ekran camı kırıldı diyenler içn servis 250-300 e felan değiştirir, (telefonun sıfırı zaten 450 TL) siz ekranı 100 TL ye bulabilirsiniz aliexpress den. Kılıflar 3-5 Dolar.

Firmayı şikayetvar a vs. şikayet ettim. Fakat telefon numarasını gizleyen firma şikayetine internetten cevap verir mi , vermez tabii. Tınnn yani, adamlar o kadar geniş ki şikayeti iplemiyorlar.

Eğer doğru düzgün bir çözüm bulunmazsa da Sanayi Ticaret bakanlığına şikayet, Tüketici hakem heyetine şikayet, Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım artık. Bu arada servis kargo ücretleri alıcıya ait. Yani enayi gibi biz ödüyoruz. Bununla ilgili şu şekilde bir kanun olmasına rağmen firma müşterilerine bu ücreti ödetiyor. Kanun dışı iş yapıyor.

quote:

MADDE 10 – (1) Tüketicinin bulunduğu yerde yetkili servis istasyonunun olmaması halinde satış sonrasıhizmetlerin verilmesinden, tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonu sorumludur.
    (2) Tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez.

• piranha grande usb soketim bozuldu kanallar kopmuş yaptırdım ama sadece şarj oluyor bana alt board lazım ama piyasada yedek parçası yok beyler yardımcı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivanc0666

piranha grande usb soketim bozuldu kanallar kopmuş yaptırdım ama sadece şarj oluyor bana alt board lazım ama piyasada yedek parçası yok beyler yardımcı olun

Serviste mi yaptırdınız.?

Servis yapmıyor mu? yapmıyor ise yapmak zorunda.
  • bu telefon için kitkat yükleyip kullanan arkadaşalrdan rom istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.E

İgO kullanıyorum.. navigazyon normal çalışıyor ama sesli yönlendirme kayboluyor!!
    Bu sorunla karşılaşıp çöz¨¹m bulan oldu mu aranızda?
    Tşkler

İgo primo fuul 1280*720 tam grande ekran çözümúnde internetsiz son sürüm başarsoft kullanıyorum ,gece cama yansıma yapan özelligi harika .6-7 ayrı seslendirme var Türkçe olarak,ayrıca diger dillerde var.Çok memnunum... Hiçbir ayar yapmana gerek kalmıyor,üstelik tam ekran...Tavsiye ederim...

• Teşekk¨¹rler.. son s¨¹r¨¹m numarası hangisi oluyor?

Ses sorunu ile ilgili deneme yanılma yolu ile şunu keşfettim:

ses dosyaları ile ilgili olarak; sys dosyasında bir değişiklik yapmıştım (eski sesler de çalışsın diye), onu kaldırdım..
    şimdi açılırken ses dosyası geçersiz.."unsupported voice" uyarısı veriyor. Ok deyip devam ediyorum..
    ses dili olarak sadece "T¨¹rkçe -Sinem v229228" gör¨¹n¨¹yor. o seçili olduğunda şimdilik sorun olmadı
  • Piranha Desteke sordum

Rıdvan bey piranha grande telefonlara güncelleme gelecek mi gelecekse ne zaman gelecek ... teşekkür ederim

Aldıgım cevap

Grande için Android 4.4 kodları dağıtılmadı bu nedenle kesin bir bilgi yada tarih veremiyorum. Konu ile ilgili gelişme olursa sizi bilgilendiririm.

Kolay gelsin / Piranha Destek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORKUN///M -- 17 Şubat 2015; 16:32:57 >
  • ÇOK ÖNEMLİDİR TÜM PİRANHA GRANDE KULLANICILARI İÇİN :

Piranha firma temsilcisi ve yetkilisi arkadaşımıza tüm Piranha Grande telefonları ana sayfamızdaki arkadaşlarım adına şunu iletmek ve sormak istiyorum :

Anlaşıldıgı üzere Piranha firması olarak Grande'lere hiçbir güncelleme destegi vermeyeceksiniz , çünkü telefonu aldıgımızdan beridir tüm güncelleme sorularına her zaman

'' çalışılıyor gelecek Grande için Android 4.4 kodları dağıtılmadı bu nedenle kesin bir bilgi yada tarih veremiyorum. Konu ile ilgili gelişme olursa sizi bilgilendiririm. '' gibi günü

kurtaran cevaplar verildi ,ama hala ortada birşey yok , olacagıda yok anlaşılan , artık tüm ümitlerimiz BİTTİ ... Çünkü yeni model de çıktıgı için bizlerin hükmü kalmamıştır

sanırım ?...

Durum bu ise bizlere ; '' Garantiniz geçerli olmak üzere Sizlere Rot ve Rom yapma izni veriyoruz '' diyerek bir izin verin bari bizlerde bunu degerlendirerek

telefonumuzu daha stabil ,daha kullanılır bir hale getirelim ... Hiç degilse bizlere bu anlayışı gösterin...Sayın yetkililerden bu istegimizi geri çevirmemelerini rica ediyor ve

Olumlu cevaplarınızı bekliyoruz ...

Selamlar

Böyle bir istek iletisinde bulundum bugün firma yetkililerinden bakalım ne cevap alacagız arkadaşlar , gelecek cevabı burada paylaşacagım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorum Ca -- 17 Şubat 2015; 17:57:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansyorum

ÇOK ÖNEMLİDİR TÜM PİRANHA GRANDE KULLANICILARI İÇİN :

Piranha firma temsilcisi ve yetkilisi arkadaşımıza tüm Piranha Grande telefonları ana sayfamızdaki arkadaşlarım adına şunu iletmek ve sormak istiyorum :

Anlaşıldıgı üzere Piranha firması olarak Grande'lere hiçbir güncelleme destegi vermeyeceksiniz , çünkü telefonu aldıgımızdan beridir tüm güncelleme sorularına her zaman

'' çalışılıyor gelecek Grande için Android 4.4 kodları dağıtılmadı bu nedenle kesin bir bilgi yada tarih veremiyorum. Konu ile ilgili gelişme olursa sizi bilgilendiririm. '' gibi günü

kurtaran cevaplar verildi ,ama hala ortada birşey yok , olacagıda yok anlaşılan , artık tüm ümitlerimiz BİTTİ ... Çünkü yeni model de çıktıgı için bizlerin hükmü kalmamıştır

sanırım ?...

Durum bu ise bizlere ; '' Garantiniz geçerli olmak üzere Sizlere Rot ve Rom yapma izni veriyoruz '' diyerek bir izin verin bari bizlerde bunu degerlendirerek

telefonumuzu daha stabil ,daha kullanılır bir hale getirelim ... Hiç degilse bizlere bu anlayışı gösterin...Sayın yetkililerden bu istegimizi geri çevirmemelerini rica ediyor ve

Olumlu cevaplarınızı bekliyoruz ...

Selamlar

Böyle bir istek iletisinde bulundum bugün firma yetkililerinden bakalım ne cevap alacagız arkadaşlar , gelecek cevabı burada paylaşacagım ...

Cevap bekliyoruz gardaş unutma cevap yazmayı.

• Piranha Grande telefonuna ana ekranda sayfa ekleme nasıl yapılır. Yükleme yaptıgım programın kısayol simgesini ana ekrana taşıma yaptıgımda yer yok uyarısı alıyorum.

1 -Ana ekrana yeni sayfa ekleme nasıl yapılır?
    2- Arka sayfalara (Proramların simgesinin oluştugu sayfalar) yeni sayfa nasıl eklenir?

Tşk.ler.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.