Şimdi Ara

-_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_- (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
13
Favori
56.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

artık piyasa 5.2 testlerine başlamışken, hala guncel ve kullanılabilir bir donanıma sahip olan bizim telefonun yerinde sayması yazık!!
    Hoş "Samsung S4 ACTIVE" bir suru ulkede 4.4 guncelleştirmesi vermesine rağmen ulkemizi pas geçiyor.
    Yok aslında birbirlerinden farkı!!!

edit:
    TR karakter d¨¹zeltme (noktalı U = ¨¹) , bu sorun sadece bazı sayfalarda yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.E -- 21 Şubat 2015; 14:40:52 >
  • PİRANHA'YA YAZDIGIM MESAJ VE GELEN CEVAP BUYRUN ARKADAŞLAR :

SORDUGUM SORU : Tarih : 18.02.2015

Piranha firma yetkililerine ;

Anlaşıldıgı üzere Piranha firması olarak Grande telefonlara hiçbir güncelleme destegi vermeyeceksiniz , çünkü telefonu aldıgımızdan bu yana tüm güncelleme sorularına her zaman'' çalışılıyor gelecek Grande için Android 4.4 kodları dağıtılmadı bu nedenle kesin bir bilgi yada tarih veremiyoruz '' gibi günü kurtaran cevaplar tarafınızdan verildi ,ama hala ortada birşey yok , anlaşılan o ki olacagıda yok , artık tüm ümitlerimiz BİTTİ ... Çünkü yeni model de çıktıgı için bundan sonra bizlerin hükmü kalmamıştır sanırım ?...

İnanın ben verilecek güvencesi ile bu telefonu diger telefonlara tercih ederek bunu satın almıştım.. Ne yazıkki tercih etmediklerim aylar öncesinden hepsi günceleme aldılar ...

Durum bu ise sizden istedigim şu ,bizlere ; '' Garantiniz geçerli olmak üzere sizlere Rot ve Rom yapma izni veriyoruz '' diyerek bir izin verin ,hatta isterseniz siz belirleyin şuradan yükleyin gibi yönlendirin bizi , bari bizlerde elimizdeki bu telefonumuzu daha stabil ,daha kullanılır bir hale getirelim ... Ama izin verin yazık telefonlar çok yeni .Hiç degilse bizlere bu anlayışı gösterin...
    Sayın yetkililerden bu istegimizi geri çevirmemelerini rica ediyor ve olumlu cevaplarınızı bekliyorum ...
    Teşekkür eder hayırlı işler dilerim ...

------------------------------

GELEN CEVAP : 19.02.2015

Merhaba ;
    Öncelikle anlayışınız için teşekkür ederiz. şuan için grande için sürüm güncelleme geleceği bilgisi bulunmamaktadır. root layarak farklı bir rom yüklediğiniz taktirde malesef cihaz garanti dışı kalır.

Saygılarımızla,

Hasan K.
    Piranha Destek Merkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorum Ca -- 23 Şubat 2015; 2:13:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansyorum

PİRANHA'YA YAZDIGIM MESAJ VE GELEN CEVAP BUYRUN ARKADAŞLAR :

Anlaşıldıgı üzere Piranha firması olarak Grande telefonlara hiçbir güncelleme destegi vermeyeceksiniz , çünkü telefonu aldıgımızdan bu yana tüm güncelleme sorularına her zaman'' çalışılıyor gelecek Grande için Android 4.4 kodları dağıtılmadı bu nedenle kesin bir bilgi yada tarih veremiyoruz '' gibi günü kurtaran cevaplar tarafınızdan verildi ,ama hala ortada birşey yok , anlaşılan o ki olacagıda yok , artık tüm ümitlerimiz BİTTİ ... Çünkü yeni model de çıktıgı için bundan sonra bizlerin hükmü kalmamıştır sanırım ?...

İnanın ben verilecek güvencesi ile bu telefonu diger telefonlara tercih ederek bunu satın almıştım.. Ne yazıkki tercih etmediklerim aylar öncesinden hepsi günceleme aldılar ...

Durum bu ise sizden istedigim şu ,bizlere ; '' Garantiniz geçerli olmak üzere sizlere Rot ve Rom yapma izni veriyoruz '' diyerek bir izin verin ,hatta isterseniz siz belirleyin şuradan yükleyin gibi yönlendirin bizi , bari bizlerde elimizdeki bu telefonumuzu daha stabil ,daha kullanılır bir hale getirelim ... Ama izin verin yazık telefonlar çok yeni .Hiç degilse bizlere bu anlayışı gösterin...
    Sayın yetkililerden bu istegimizi geri çevirmemelerini rica ediyor ve olumlu cevaplarınızı bekliyorum ...

Merhaba ;
    Öncelikle anlayışınız için teşekkür ederiz. şuan için grande için sürüm güncelleme geleceği bilgisi bulunmamaktadır. root layarak farklı bir rom yüklediğiniz taktirde malesef cihaz garanti dışı kalır.

Saygılarımızla,

Hasan K.
    Piranha Destek Merkezi

Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı olmuş.

Bundan sonra ben de bu tip ufak, kurumsal olmayı hala beceremeyen firmalardan ürün almayacağım. Goldmaster, NEXT gibi markalar, farklı üreticilerden ürün ve uydu alıcı getirip farklı isimler altında piyasaya sürseler de, tutulmalarının nedeni ürünlerine uzun bir süre yazılım desteği sunmaları idi.

Maalesef aynı yoldan gidemeyen cep telefonu firmaları piyasadan çekilmeye mecbur kalacaklar.

Benim önerim şu. Yazılımsal nedenler ile cep telefonunun garanti dışı kalmasının bir anlamı yok. Stabil bir yazılım bulur ve bunu yüklerseniz sorun çözülür, ne Piranha ne de benzer firmaların çağrı merkezleri ile muhattap olmak zorunda kalmazsınız. Cihazınızın ROM'unun yedeğini aldıktan sonra ROOT işlemini yapmaktan ve Custom ROM yüklemekten korkmayın.

Karşınızdaki firma Piranha, Samsung değil. 600 TL'lik telefonda Knox sayacı gibi bir düzenek olamayacağına göre, istediğiniz kadar farklı Custom ROM yükler, üreticiye telefonu yazılım/donanım sorunu ile göndermek istediğinizde fabrika yazılımını tekrar yükler öyle gönderirsiniz. Onlar da daha önce telefona başka yazılım yüklenmiş mi root yapılmışmı anlayamazlar. Zaten MTK işlemcilerinde, bildiğim kadarı ile böyle bir altyapı yok. Ben başka model MTK işlemcili telefonuma istediğim ROM'u yüklüyorum.

Bu işin tek inceliği, düzgün, çalıştığını bildiğiniz ROM'un yedeğini almış olmak. Beğenmediğiniz ROM'un yerine bunu yüklüyor ve telefonunuzu istediğiniz hale geri getiriyorsunuz.

Firma sizinle oynayacağına, siz firma ile oynayın ama bir daha bu tip markalardan uzak durun. Sizden daha akıllı değiller, en nihayetinde hepsi yurtdışından getirdiği ürüne kendi markasını vurup piyasaya süren ufak işletmeler ve hepsi bir şekilde bu piyasa piyasada eriyip gidecek, Fatih projesi bile Ne Piranha'yı ne de General Mobile firmasını ayakta tutamayacak. Asus, Xiaomi, Zopo, Meizu.. gibi fiyat/performans sunan ve çok yaygın ROM bulunabilen markalar türedikçe Piranha falan ortalıkta kalmayacaktır.

Piranha'ya uyumlu Custom ROM'lar burada;http://www.needrom.com/category/gfive/gfive-g9/ 4.4.2 sürümlerinden en çok yıldız almış olanları tercih edin. Mutlaka fabrika yazılımını ve kendi ayarlarınızın da içinde bulunduğu bir ROM'u yedeğinizde tutun.

Piranha da IQ'sunu alsın Bangladeş'de satsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 24 Şubat 2015; 15:34:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisg

quote:

Orijinalden alıntı: finansyorum

PİRANHA'YA YAZDIGIM MESAJ VE GELEN CEVAP BUYRUN ARKADAŞLAR :

Merhaba ;

Saygılarımızla,

Hasan K.
    Piranha Destek Merkezi

Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı olmuş.

Bundan sonra ben de bu tip ufak, kurumsal olmayı hala beceremeyen firmalardan ürün almayacağım. Goldmaster, NEXT gibi markalar, farklı üreticilerden ürün ve uydu alıcı getirip farklı isimler altında piyasaya sürseler de, tutulmalarının nedeni ürünlerine uzun bir süre yazılım desteği sunmaları idi.

Maalesef aynı yoldan gidemeyen cep telefonu firmaları piyasadan çekilmeye mecbur kalacaklar.

Benim önerim şu. Yazılımsal nedenler ile cep telefonunun garanti dışı kalmasının bir anlamı yok. Stabil bir yazılım bulur ve bunu yüklerseniz sorun çözülür, ne Piranha ne de benzer firmaların çağrı merkezleri ile muhattap olmak zorunda kalmazsınız. Cihazınızın ROM'unun yedeğini aldıktan sonra ROOT işlemini yapmaktan ve Custom ROM yüklemekten korkmayın.

Karşınızdaki firma Piranha, Samsung değil. 600 TL'lik telefonda Knox sayacı gibi bir düzenek olamayacağına göre, istediğiniz kadar farklı Custom ROM yükler, üreticiye telefonu yazılım/donanım sorunu ile göndermek istediğinizde fabrika yazılımını tekrar yükler öyle gönderirsiniz. Onlar da daha önce telefona başka yazılım yüklenmiş mi root yapılmışmı anlayamazlar. Zaten MTK işlemcilerinde, bildiğim kadarı ile böyle bir altyapı yok. Ben başka model MTK işlemcili telefonuma istediğim ROM'u yüklüyorum.

Bu işin tek inceliği, düzgün, çalıştığını bildiğiniz ROM'un yedeğini almış olmak. Beğenmediğiniz ROM'un yerine bunu yüklüyor ve telefonunuzu istediğiniz hale geri getiriyorsunuz.

Firma sizinle oynayacağına, siz firma ile oynayın ama bir daha bu tip markalardan uzak durun. Sizden daha akıllı değiller, en nihayetinde hepsi yurtdışından getirdiği ürüne kendi markasını vurup piyasaya süren ufak işletmeler ve hepsi bir şekilde bu piyasa piyasada eriyip gidecek, Fatih projesi bile Ne Piranha'yı ne de General Mobile firmasını ayakta tutamayacak. Asus, Xiaomi, Zopo, Meizu.. gibi fiyat/performans sunan ve çok yaygın ROM bulunabilen markalar türedikçe Piranha falan ortalıkta kalmayacaktır.

Piranha'ya uyumlu Custom ROM'lar burada;http://www.needrom.com/category/gfive/gfive-g9/ 4.4.2 sürümlerinden en çok yıldız almış olanları tercih edin. Mutlaka fabrika yazılımını ve kendi ayarlarınızın da içinde bulunduğu bir ROM'u yedeğinizde tutun.

Piranha da IQ'sunu alsın Bangladeş'de satsın.

700 tl paranız varsa telefon almak istiyorsanız. hiç durmayın quatrodan telefon alın. Teknik servis sıkıntısı yaşamazsınız. Telefonları çok iyi olmaya bilir ama şunu söylemeliyimki ürün değil servisi iyi olsun yeter.
    Türkiyede hiç şikayeti olmayan bir firma var mı diye araştırın bakalım quatro adına hiç şikayet yok
    Şikayetimvar.com da yok aloşikayet.com da yok forumda bile adam akıllı şikayet yok. Size benden tavsiye gidin quatro alın diğer firmalara bulaşmayın.

Not: Ben firma yetkilisi veya çalışanı değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.T.U. -- 24 Şubat 2015; 16:09:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Tam da kapak niteliğinde cevap olmuş. zaten üründe ne sorun çıksa servise bulaşınca cinnet geçireceksiniz. tecrübeyle sabittir. sanki adam gibi servis hizmeti varda garanti dışı kalır diye korkulsun.

Piranha müşteri hizmetleri sıfır. Rakam ile (0) telefonu sattılar ne yazılım desteği ne bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

Tam da kapak niteliğinde cevap olmuş. zaten üründe ne sorun çıksa servise bulaşınca cinnet geçireceksiniz. tecrübeyle sabittir. sanki adam gibi servis hizmeti varda garanti dışı kalır diye korkulsun.

Piranha müşteri hizmetleri sıfır. Rakam ile (0) telefonu sattılar ne yazılım desteği ne bişey.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu tip firmalara işletme ve yurtdışından ürün getirme izni vermemesi lazım ama çoğunda çıkar ilişikisi, ahbap-çavuş birliği var. Servis var mı yok mu belli değil, var sa bile görüntüde var, içeriği 0. MAdem getirdiğin telefona/tablete yazılım desteğini verebilecek yazılım ekibin yok, sen ne diye bu işlere giriyorsun?

Milletin verdiği para elinde patlamaz, NeedRom'dan kararlı düzgün çalışan yazılımlar bulunur kurulur ama amaç bu değil. Telefonun donanımı hala güncel, hala satışı var ama satışı olan ürüne destek yok.

Bakanlıkların elinde bir kara liste havuzu bulunmalı. Tüketiciyi üten, ütmeye çalışan, kendini akıllı zanneden bu tip firmaların faaliyetine sınırlama getirilmeli. En azından piyasaya yeni ürün getirme izinleri bulunmamalı. Kapitalist düzende böyle birşey olması mümkün değil ama, bu şekilde gidildikçe bireysel müşterilerini mağdur eden firma sayısı pıtrak gibi artacaktır.

• beyler bu telefonu almayı duşunuyorum lakın androidi kitkat olmaması sıkıntı ayrıca uygulama hafızası nekadr max 500 mb lk oyun atarım face twitter vs işler için nasıldır ekranın buyuk olması beni cezbetti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bence hiç bulaşma, ben Türkiye de ilk kulananlardan birisiyim, yaklaşık 1 aydır telefon servise gidip gidip geliyor. Servis olarak çok berbat, bilgin olsun. Telefon güzel ama sorun yaşarsan servise Allah düşürmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

beyler bu telefonu almayı duşunuyorum lakın androidi kitkat olmaması sıkıntı ayrıca uygulama hafızası nekadr max 500 mb lk oyun atarım face twitter vs işler için nasıldır ekranın buyuk olması beni cezbetti

Ne kadar paran var kardeş ona göre sana öneride bulunayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar usb şarj girişi arızasından dolayı telefonu servise gönderen oldu mu, piranha desteğe yazdım, kullanıcı hatası diyorlar, bana ücret tarifesi linkini gösteriyor, Allah cezasını versin bunların..
  • beyler 500 tl var bende baktim bana uygun kitkat zaten onemli degil de stabilitesi kalitesi nasil

• en az 6 aydır kullanıyorum stabilite veya başka önemli bir sorun yaşamadım. her yönüyle kullanımında sıkıntı yok. sadece ekranda hafif bulut var oda çok az bence önemsiz. cihaz olarak işlemci olarak donma takılma vs.yok.

tek sorun yolunuz servise düşerse (ALLAH korusun) o zaman durum değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zabit_ersin

arkadaşlar usb şarj girişi arızasından dolayı telefonu servise gönderen oldu mu, piranha desteğe yazdım, kullanıcı hatası diyorlar, bana ücret tarifesi linkini gösteriyor, Allah cezasını versin bunların..

ben gönderdim, aynı şekilde kullanıcı hatası dediler. telefonun ekranı ile beraber şarj yerine 200 tl istediler, verdik, telefon yapıldı, geri bana geldi.

şok şok şok,

ekranı tam yapıştırmamışlar, yada oturtmamışlar, bariz bir şekilde ekranın dokunmatiği telefonun önünde duruyor. Ayrıca beyaz saç kaçmış ekran içerisine. Geri gönderdim tekrar. onlardan telefonun durumu ile ilgili olarak şu cevap geldi. "Telefonunuzda belirtilen sorunlarla karşılaşılmadı, aynen geri yollanacaktır."

telefonu aldığım güne lanet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iletiler -- 26 Şubat 2015; 21:50:56 >

• quote:

en az 6 aydır kullanıyorum stabilite veya başka önemli bir sorun yaşamadım. her yönüyle kullanımında sıkıntı yok. sadece ekranda hafif bulut var oda çok az bence önemsiz. cihaz olarak işlemci olarak donma takılma vs.yok.

tek sorun yolunuz servise düşerse (ALLAH korusun) o zaman durum değişir.

bulutlanma derken bir ekran goruntusu atarmısınız

• parlaklik ayari en sonda.
     -_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 26 Şubat 2015; 23:03:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iletiler

quote:

Orijinalden alıntı: zabit_ersin

arkadaşlar usb şarj girişi arızasından dolayı telefonu servise gönderen oldu mu, piranha desteğe yazdım, kullanıcı hatası diyorlar, bana ücret tarifesi linkini gösteriyor, Allah cezasını versin bunların..

ben gönderdim, aynı şekilde kullanıcı hatası dediler. telefonun ekranı ile beraber şarj yerine 200 tl istediler, verdik, telefon yapıldı, geri bana geldi.

şok şok şok,

ekranı tam yapıştırmamışlar, yada oturtmamışlar, bariz bir şekilde ekranın dokunmatiği telefonun önünde duruyor. Ayrıca beyaz saç kaçmış ekran içerisine. Geri gönderdim tekrar. onlardan telefonun durumu ile ilgili olarak şu cevap geldi. "Telefonunuzda belirtilen sorunlarla karşılaşılmadı, aynen geri yollanacaktır."

telefonu aldığım güne lanet olsun.

Almayalım bu firmanın ürünlerini, bunu IQ konusunda da yazın. IQ alacak kişileri uyarın. Müşterisini adam yerine koymak yerine yolunacak kaz olarak görmenin bir bedeli olmalı. IQ da almayın başka Piranha ürünü de. Dedim ya Bangladeş'de Gfive G9 olarak satılan ürünü Türkiye'de Grande ismi ile piyasaya verdiler, yine yurtdışından getirdikleri ve IQ olarak adlandırdıkları telefonu da Türkiye'de değil, Bangladeş'de satsınlar...Zira aynen oradaki gibi davranan satış sonrası süreçleri ve servis hizmetleri var.

Ya servislerini değiştirsinler, ya da piyasadan çekilsinler.

• quote:

parlaklik ayari en sonda.
     -_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_-

hocam resmi acamadim zahmet olmazsa yeniden denermisiniz

• Malesef resmi silmiştim.ama mini sürüm yerine tablet sürüm yada farklı tarayıcıdan denerseniz olur galiba. ben farklı yerlerden baktım açılıyor.
  • quote:

Malesef resmi silmiştim.ama mini sürüm yerine tablet sürüm yada farklı tarayıcıdan denerseniz olur galiba. ben farklı yerlerden baktım açılıyor.

hocam baktim bulutanmayi gordum onun disinda bu sorun kendi arayuzundenmi kaynaklaniyor arayuzu degistiginizde sorun gidiyor mu ayrica suana kadar memnun musunuz uygulama hafizasi nkedar ben alirsam anca 500 mblik oyun atarim falan

•  -_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_-.

Arayüz değil panel de sorun var. Ama hafif kusur diyorum. Yüksek işik kullaninca biraz belli. Normalde anlaşilmiyor. Ayrica uygulamayi hafiza kartina taşiyabiliyoruz.

Telefondan gayet memnunum. Çok şükür hiç bir stabilite,aksaklik yaşamadim. Dahasi iki kerede yere düşürdüm. Ama en ufak sorun yaşamadim. Ama risk aldim. Servise yolum düşerse kendimi hazirladim. Birde hepsiburada da koşulsuz 15 gün iade şansim vardi
    En olmadi iade ederim diye aldim. Memnun kalinca kullaniyorum. 1 yila yaklaşiyor.

ama yinede yerinizde olsam 5 inc ekranlı zenfone 5 modeline yönelirim. arada çok fiyat farkı yok. ama hem kaliteli cihaz hemde servis sorunu yaşanma tehlikesi yok gibi.

bu konuyu açan arkadaşın ilk sayfadaki yorum inceleme değerlendirmeleri aynen geçerli. ne yazdıysa telefonu aldığımda aynen çıktı. karar vermeden iyice incelemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 28 Şubat 2015; 0:13:37 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.