Şimdi Ara

Piranha unique s type (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
0
Favori
27.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Arkadaşlar torrentle dosya indirmek için dahili bir harddisk takmalısınız diyor, bu işin başka yolu yokmu? Ben usb ye taktığım harddiske dosya indirir diye bekliyordum

valla bende başka cihaz var aynı çipsetli, usb memory'e bile indiriyor.

Benim anlamadığım siteye girdim firmware ile ilgili hiçbirşey yok. Aslında sitede hiç birşey yok. Gelen kutunun üstünde ne yazıyorsa onlar yazıyor.

Şuna bir güncelleme yapsalar, torrent olayını düzeltseler, web service ekleseler çok süper olacak; fakat gördüğüm kadarıyla cihaz 2009' da piyasaya çıkmış o tarihten beri de hiçbirşey yapmamışlar güncelleme adına. Çipsetiinin dediğim şeyleri yapmaması için hiçbir neden yok gibi duruyor. Piranhanın bu desteği vereceğini pek zannetmiyorum açıkçası.

Kablosuz bağlantıyı denedim, fakat pek memnun kaldığımı söyleyemem zira bir yan odadan film izlemeye çalıştım, kalite biraz artınca tökezliyor alet.

Malzeme kalitesi ve işçiliğe sözüm yok, aynı özeni yazılım içinde gösterseler bu aleti 250 liraya bile alırdım, fakat bu haliyle ancak 150 lira eder oda zaten aldığımız fiyat

Lafın kısası alet güzel yapabileceği çok şey var ama destek yok. Fiyatına göre güzel bir alet, yazılım desteğide olsa diğer büyük markaların ürünleriyle yarışmaması için bir neden yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

Arkadaşlar ürün geldi. Görüntü kalitesi aktarım hdmi olmasına rağmen biraz kayıplıymış gibi geldi.
    Ayrıca Piranha teknik servis eksi puanını almış oldu benden. Zira Almadan önce arayıp Amphisiz bir 5.1 ses sistemini bağlayabilirmiyim sorusuna girişleri uyuyorsa bağlayabilirsiniz cevabı almıştım. Evet bağladım ama ses tahmin ettiğim gibi vermedi.

Şimdi DVD Playerım dahili amphili bir Player. Onu söksem içindeki amphiyi harici olarak bu alete bağlayabilir miyim? Ya da hiç uğraşma 6 kanal bir amphi al olsun bitsin mi?
    Olsun bitsin se şöyle 750 watt'lık bir sistemi çalıştıracak amphi öneriniz olur mu?

bağladığın ses sistemi hangisi?

sonuc olarak bu cihazın analog çıkışları işe yaramıyor heralde?

• vestel sinema sistemi 5+1 sadece anfi ve hoparlorlu modelı
    uzerınde stero - aux1 - aux 2 - 5+1 girişi 4adet input mevcut normalde aux 1 baglı sorun yok-aux 2 de baska cıhaz var ondada sorun yok...steroda baglı sorun yok
    5+1 hıc baglamdım su ana kadar bu cıhaza bagladım 2+1 cıkıyor ses dıger hoparlorde ses yok..
    dedım acaba 5+1 prınha cıhazdan acık kapalı yerı varmı benım bılmedıgım..
    varsa deneyen yazarsa mennun olurum
    audıo ayardan olmadı sadece ordan bulabıldım..
  • Menüde ses çıkış birimini seçiyorsun. Orda sanırm 4 ayrı çıkış formu var onları sıra ile denedin mi?

Benim LG sinema sistemim vardı ona bağlayacaktım. Ama maalesef ses sistemi amphisiz olduğu için birşeye yaramadı. Hayır birde MKV veya Bluray film izleyip 6 kanal sesle dinlemektense stereo dinlemek biraz saçma kalıyor. Mecburen bir amphi uyduracağım.

6 Kanallı oto amphilerinden alıp bağlasam işime yarar mı acaba?
  • dedıgın yerı denedım...
    hatta dedım anfım ı arızalı tek tek verdım kablo ıle 5+1 cıkıslara calsıyor normal..
    prınha da sankı bır problem var yada kapalı bır yerı...
    5+1 cıkıs olduguna gore 5+1 dınlemek ısterım ..
  • cihazı söktüm ama disk takacak yer göremedim. biri yardımcı oalbilir mi ?
  • 5+1 baglayan varmı anfıye bu arada 5+1 cıkıs calsıyormu deneyen varmı
    bende 5+1 anfıye bagladım 5+1 olara kses cıkmadı her secenekde aaudio ayaraından...streo olarak calıyor...
    ya bendekı arızalı cıktı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: sideLord

cihazı söktüm ama disk takacak yer göremedim. biri yardımcı oalbilir mi ?

arkadasım yok dıyınce bende teretute kaldım bır an şimdi içine acıp baktım

içinde var sata hdd ve power girişi
    cihazın arka kapagını sök içine diilde anakartın altına bak orda karsıda göreceksin....sata girişi ve power giriş soketini.
    cok ince yere koymuslar altına..2,5 sata hdd takılır sadece..alt kısıma takılacak görünüme göre..
    2,5 hdd ler bu kadar incemi inş.sıgar oraya ..hdd olmadıgı test yapamıyorum burdan sonrasını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

5+1 baglayan varmı anfıye bu arada 5+1 cıkıs calsıyormu deneyen varmı
    bende 5+1 anfıye bagladım 5+1 olara kses cıkmadı her secenekde aaudio ayaraından...streo olarak calıyor...

Film açıldığında Kumandadan "Audio" tuşuna bastığımda ses seçenekleri çıkıyor bende. Tabiki videonun da 6 kanal desteklemesi şart. Ha eğer siz 2 kanal sesi olan filmden 6 kanal ses almak istiyorum derseniz sanırım o olay diğer video oynatıcılarda da çok azında mevcut ve onlar da 2 kanal sesli filmlerde sadece ön 2 hoperlörden ses verir.

Benim ses sistemin 2 kanal sesi sanal 5.1'e dönüştürdüğü için ben sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

5+1 baglayan varmı anfıye bu arada 5+1 cıkıs calsıyormu deneyen varmı

Film açıldığında Kumandadan "Audio" tuşuna bastığımda ses seçenekleri çıkıyor bende. Tabiki videonun da 6 kanal desteklemesi şart. Ha eğer siz 2 kanal sesi olan filmden 6 kanal ses almak istiyorum derseniz sanırım o olay diğer video oynatıcılarda da çok azında mevcut ve onlar da 2 kanal sesli filmlerde sadece ön 2 hoperlörden ses verir.

Benim ses sistemin 2 kanal sesi sanal 5.1'e dönüştürdüğü için ben sıkıntı yaşamadım.

Aslında filmin 2 kanal olduğu ihtimali benim de aklıma geldi ama yok artık diye geçirdim aklımdam. :)

• Şu anki tek problem Anolog 5.1 den ses alıyorum fakat 2.1 çıkıyor AAC 6 CH da denedim AC3 6 CH destekli video'da denedim ikisindede 5.1 çıkmıyor 2.1 çıkıyor. Ses menüsünde Dijital çıkışı nasıl kapatabiliriz. Aşağıdaki gibi sanırım ondan yapıyor. Ayrıca bağlantı olarak HDMI ve Y, PB, PR ikisinide denedim ikisindede Dijital Çıkış açık kapatamadım.

Piranha unique s type

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Flynn -- 23 Ocak 2011; 16:56:47 >
  • Cihaz hiç hosuma gitmedi alalı daha 5 gun oldu açmadığı film sayısı da 5.
    Boyle saçmalık olmaz, FullHD oynatıcı cihaz diye aldık elimdeki filmlerin yarısını açmadı.

300 2006 1080p Bluray CEE VC-1 TrueHD 5.1 Filminde 10 adet ses var ve Türkçe 9. sırada ama malesef bu cihaz 8 adete kadar ses'leri gosteriyo.
    Mecbur tsMuxerGUI ile fazla sesleri cıkarttım.

Cell 211 2009 1080p DUAL BluRay x264 AÇMADI
    Remember Me 2010 720p DUAL BluRay x264 AÇMADI
    The Other Guys 2010 Extended BluRay 720p DTS x264 DUAL AÇMADI
    Frozen.2010.BluRay.720p.DTS.x264 AÇMADI
    The.American.2010.BluRay.810p.DUAL.DTS.x264 AÇMADI
  • benım sıenmalrda acma sorunum yok coguynu acıyor..sınemaya gore degısır tabi...
    bende mesala 5+1 ses sıstemı var tusu var ıster 2+1 ıster 5+1 hoparlare dagıtıyor,,ayrıca 5+1 ses gırısıde var burdan bagladıgım halde 5+1 ses cıkmadı....
    sınemada 5+1 ozellık yoksa 5+1 ses dınlemedıkten sonra anlamı olmuyacak gıbı...
    muzıkte actım aynı stero calıyor...

arızalı dıyorum gerı gonderım..
  • 5.1 ses alamayan arkadaşlar,
    Ayarlar/Ses/Dijital Çıkış seçeneğinden "SPDIF RAW" seçeceksiniz.O zaman 5.1 sesi rahatlıkla alırsınız.
    Internetten demolar indirip, Dolby,DTS ve THX oynattım, hepsini cillop gibi çözüyor (ki THX'i bilgisayardan oynattığımda ses falan çıkmıyor).
    İlk taktığımda altyazı göremiyordum,arkadan resetleyince o da geldi.
    Özetle, eğer uzun ömürlü çıkarsa harika bir alet.Eleştiren arkadaşlar bunun yarı özelliklerindeki bildik markaların 2 katı fiyatta olduğunu lütfen göz önüne alsınlar.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Foruma sırf bu konuda yorum yapmak için üye oldum. Aktivasyon kodum gelmediği için sorun çıkıyordu. Sonunda şifre resetlemeden kodun gelmesini sağladım. Yetkillerin email adreside web sitesinde olmadığı için bildirimde bulunamadım.

Olayımıza gelince.

Öncelikle bende cihazı büyük bir hevesle aldım. Ama ne yalan söylüyeyim pek istediğim gibi çıkmadı.

İndirdiğim 2 filmi çalıştırdı ama bunu çalıştırmadı.

Inception 2010 720p BluRay x264 DUAL-CROSSBOW[LTRG].mkv

Sanırım sorun DUAL olmasından.

Bunu geçtim ne sitesinde nede sağda solda doğru düzgün bir bilgi bulunmamakta.
    Mesela sistem güncellemesi nasıl yapılacak ? Verdikleri CD nasıl çalışır. Bu ağ sorunu nasıl hallolur.

Neyseki burdaki arkadaşlar çabalayarak yapıyor. O nedenle Piranha markası gözümden baya bir düştü.
    Network olaylarında yukarda bahsedilen "register"e müdahale sayesinde bende bağlantı sağladım.

Eğer siz makineye bağlanacaksanız. O zamanda bir klasörü açıp dosya yolu yazan yere sistem IP sini aşağıdaki gibi yazın.
    \\192.168.2.4 bu sizi direk sisteme bağlar.

Ek olarak taktığınız diske direk bağlanmak isterseniz ön tarafta bulunan PC çıkışına bilgisayarı bağladıktan sonra makineyi yeniden başlatıın.
    Size soru soracak ordan halledersiniz.

Birde sistem güncellemesi yapacaksanız Cd den çıkan dosyaları Bir Flash Belleğe atıp (ana dizine) makineyi yenden başlatın.
    Sonra sistem güncelleştirmesi deyince çalışacaktır. (Yapmasanızda çalışıyor o zaman nereden çalışıyor anlamadım doğrusu)
    bir altınaki güncelleştirme çalışmıor sanırım onun için farklı dosya atmak gerek.

Ek olarak yabancı forumlara bakın araştırın derim.

http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=1584

Ek olarak indirdiğim filimlerde Türkçe karakter sorunu var bunu aşamadım. Sizde durum nedir ?

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspi2 -- 23 Ocak 2011; 23:51:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

5.1 ses alamayan arkadaşlar,
    Ayarlar/Ses/Dijital Çıkış seçeneğinden "SPDIF RAW" seçeceksiniz.O zaman 5.1 sesi rahatlıkla alırsınız.
    Internetten demolar indirip, Dolby,DTS ve THX oynattım, hepsini cillop gibi çözüyor (ki THX'i bilgisayardan oynattığımda ses falan çıkmıyor).
    İlk taktığımda altyazı göremiyordum,arkadan resetleyince o da geldi.
    Özetle, eğer uzun ömürlü çıkarsa harika bir alet.Eleştiren arkadaşlar bunun yarı özelliklerindeki bildik markaların 2 katı fiyatta olduğunu lütfen göz önüne alsınlar.

Bağladığın ses sisteminde dahili dts ac3 dekoder varmı yoksa normal analog ses sistemi mi?
    kitapçıkta dediğin yazıyor dogru spdif raw secin ancak bu durumda analog 5.1 veya coaxial digital çıkıştan sadece biri calisir diyor.

• Güncelleme;
    Bu cihaz analog 5.1 baglanti cıkışı ile DTS ve Dolby digital ses çözüyor
    5.1 ses alamayn arkadaşlar makineyi açınca ses menüsünden spdif RAW sececeksiniz!
    Elimde 5.1 ses sistemi yok o yüzden Türk usulu bir yontemle test ettim onayladım;;
    ana menüden spdif raw secip 3 lu komposit kablonun 2 ses ucu ile tv ye baglantı yapıp dts bir film açtım. bu 2 baglantıyı piranhanın 5.1 analog çıkışında once merkez ve on hoparlorden birine bagladım konusma seslerini vs duydum sonra arka hoparlore bagladım arkadan gelmesi gereken efekt sesleri geldi konusmalar gitti!!!! yine bu sekilde tüm girisleri aynı sahnelerde test ettim hepsinde farklı sesler aldım. Ses tabiki oldukça cılızdı ancak mühim olan cihazın analog çıkışından sesleri 5.1 kanal cozmesi ve 6 cıkıstan amnfili 100 tl lik ses sistemine gondermesi
    piyasada 150 tl ye kendi icinde dts dolby digital dekoderli 6 cıkıslı medy aplayer vardı da biz mi almadık!
    Bu alet bedavadır 2 3 codec film oynatmaması umrumda degil benim gibi arkadaşları 550 tl lik z5500 veya 200 tl lik dts dekoder masrafından kurtarmıstir.

• 5+1 ses alma dısında sorun yok gayet hızlı bır cıhaz....
    anfıde 5+1 testlerımde yapayım ses cıkarsa sorun kalmaz..
    bu arada bir fılmın 5+1 oldugunu nasıl anlarız...
    veya kısa bir sinema yükleme yapabilirmisiniz...sadece ses i dinlemek için..5+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 24 Ocak 2011; 10:09:42 >
  • netten indirdim 800 mb ....THE REEF (2010)rs.studio5.1.2*64jcb MKV film dosyası

görüntü oynatmada sorun yok fakat sesi alamadım 5+1 olarak
    audio ayarını dediginiz spdif raw olarak sectim cırrrrr cırrrr baska bişi yok
    ayarını lpcm yaparsam normal ses cıkıyor fakat stero olarak..
  • Sorun yaşayan arkadaşlar resetlemeyi deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.