Merhaba arkadaşlar, Toyota Avensis 2005 model bir aracım var. Lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. 4 mevsim almaya karar verdim. Uzun araştırmalarım sonucu İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul için en uygun lastiğin 4 mevsim olduğuna karar verdim, çünkü ılıman bir iklime sahip olduğu için hafif veya orta halli karlı havalarda güvenli bir sürüş sağlamak için 4 mevsim lastiklerin yeterli olacağını düşündüm. Kar lastiği almaya maddi gücüm olmadığı için böyle bir çözüm buldum. 1 aydır araştırıyorum, en iyi 4 mevsim lastik markası hangisidir diye. Bu seneki testlerde hep birinci olan marka Pirelli ve Cinturato All Season SF3 modeli, bağımsız testlerde hep birinci seçilmiş. Genel olarak Pirelli markası nasıldır ve bu söylediğim modeli kullananlar var mı? Bilgi sahibi olmak istiyorum. Daha önce Continental ve Michelin kullandım, memnundum. Pirelli deneyimim olmadığı için bilgi almak istedim. |
Pirelli 4 Mevsim Lastik Önerisi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Togg t10xde 2 aydır ankarada kullanıyorum oldukça memnunum.
Ancak şöyle bi durum var pirelli sf3 ömrü kısa. Çok fazla km yapıyorsanız continental asc2 ye yönelmenizde fayda var.
2. Aracımda falken as210 kullanıyorum 2. Sete geçtim 1 yıl önce. Çok memnunum.
Falkenda tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 11 Şubat 2025; 23:41:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Senede 10 bin km anca yapıyorum, bazen yapamıyorum bile. Senede bir kere uzun yol yapıyorum, o da Çorum'a gidiyorum. Ömrü kısadan kastınız nedir? Bana 50 bin km gitse yeter. Continental Premium Contact 6 almıştım 2019'da, 5 sene oldu, 50 bin km oldu mesela. Ömrünü doldurdu, dişler gitti, frene bastığımda hissediyorum, güven vermiyor ve çok patinaj atmaya başladı yokuşlarda.
-
max 3-4 yıl 50bin km.
Ortalama bu ömür diğer lastiklerde de bu şekilde zaten çok farkı yokmuş. Şikayetvar'a baktım inceledim biraz şikayetleri insanlarmı abartıyor yada araçlarına bakmıyorlar mı dikkatsizçi kullanıyor anlamıyorum. birileri lastik yanaklarını şiştiğini söylemiş diğeri yolda giderken parçalandı demiş herkez bişiler yazmış. michelin şikayetlerine baktım ondada benzer ama daha az şikayet vardı kararsız kaldım açıkcası pirellide.
-
Selamlar bende istanbulda yaşıyorum..
4 mevsim diye bir lastik yoktur bu bir kandırmaca..(
bir ürün ya kış performansı verir hamur olarak yada yada yaz..
bu şunun gibi bir çita veya bir aslan 2 side kedi ailesinden..)
biri kısa sprinter hızla koşup yakalar
diğeri sadece pusu kurup kas ve güçlü çene yapısı ile avını öldürür.
4 mevsim bir kedi var hem koşuyor hem pusu kuruyor desem küllüm yalan olur..)
karar sizin tabi..
şahsi fikrimi sorarsanız 4 mevsim ürünlerden uzak durun bir tüketici yanıltma taktiğidir.
imkanlar varsa continantaldan şaşmayın
yoksa dierleri bakılabilir
nokta
-
Hangi 4 mevsim lastiği kaç bin km deneyimlediniz neyini beğenmediniz.
Hocam bu tür cevaplar ezbere kulaktan duyma bilgilere dayanarak konuşma bence. Lastikçi ağazı gibi bir nevi. Ben arkadaşımda deneyimledim o yüzden karar kıldım. Uludağa zincirsiz çıktık. Yaz lastiği ile asla orayı çıkamazsınız sabun gibi kayıyor sıfır tutunma. Aylardır araştırıyorum yüzlerce video teknik dosya testler herşeyi izledim lütfen ezbere konuşmayalım teknoloji çok gelişti mühendisler lastiği boşuna çıkarmadılar üzerindeki kar işareti logosunu kafasına göre koyamaz yasal olarak yasak zaten o logoyu koymak için o standartları sağlaması gerekiyor ondan sonra sertifikayı veriyorlar. Benim amacım pirelli nasıldır onu öğrenmek hiç kullanmadım continental yazlık desek bilgim var amacım bu markayı öğrenmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A sınıfı fren mesafesi olan , hava sıcaklığına göre yaz yada kış lastiği kullanın,
4 mevsim, hikaye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 12 Şubat 2025; 11:26:19 > -
Herkes niye ezbere konuşuyor anlamıyorum.bu lastiği üreten adamlar diyor ki ağır kış şartları ve yaz şartları varsa evet öyle kullanın diyor ama ılıman iklimde bunları kullanın. Kimse kullanmadan yorum yapıyor Türk milleti neden böyle. En iyisi sormamak kendi bilgilerine araştırmana güvenip istediğim bir lastiği almak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDTuRkk -- 12 Şubat 2025; 12:3:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: MaDTuRkkHerkes niye ezbere konuşuyor anlamıyorum.bu lastiği üreten adamlar diyor ki ağır kış şartları ve yaz şartları varsa evet öyle kullanın diyor ama ılıman iklimde bunları kullanın. Kimse kullanmadan yorum yapıyor Türk milleti neden böyle. En iyisi sormamak kendi bilgilerine araştırmana güvenip istediğim bir lastiği almak.
A sınıfı 2 set (yaz/kış) lastik iyidir, güvenlidir,
2 set lastik alacak imkanı olmayan trafiğe çıkmamalıdır,
4 mevsim lastik sıcakta ve sıfırın altında iş görmez.
-
goodyear eagle sport 4 mevsim kullanıyorum. memnunum ,ayda 3-4 bin km yapıyorum.
-
"4 mevsim diye bir lastik yoktur" söylemi, lastikçi ağzı cümlesidir.
Bu yalan söyleme inanmayınız.
Teknoloji eskiye göre çok gelişti, eskiden bu lastikleri kullanıp memnun olmayanlar da söyler.
Elbette ki bir yaz lastiği gibi olmayabilir ancak çok yaklaşır.
Elbette ki bir kış lastiği gibi olmayabilir ancak çok yaklaşır.
Performans lastiği değilse kullandığınız "yazlık" lastik, zaten o farkı standart sürücüler olarak hiç bir şekilde fark edemezsiniz.
Atıyorum, testlerde performans lastiği ile 70 ile döndüğünüz virajda 4 mevsim lastiği 65 çıkar.
Fren testinde 5 metre fark eder.
Standart sürücüler olarak bunların hiçbirini zaten yakalayamazsınız. Limit fren yapıp 5 metre önce durduramazsınız o arabayı.
70 yerine 65'le girip yolda tutamazsınız.
O yüzden "yazın yaz gibi davranamaz, kışın kış gibi davranamaz" şeklindeki hurafelerden de vazgeçilmesi gerekir.
3-4 takımdır 4 mevsim kullanıyorum.
Araç 500x 4x4, aşağı yukarı 200 beygir. Peki yukarıda birinin söylediği gibi 2 takım alamıyorsam trafiğe çıkmayayım.
225-45-18 lastiklerin fiyatını kendi kullandığı 15 jant kadar sanıyor herhalde.
İlk lastiklerim Nokian Weatherproof idi, hamurunda ve yanaklarda sıkıntı vardı, 2-3 sene sonunda değiştirmek zorunda kaldım, zaten Nokian da önce hamuru değiştirip model ismini değiştirdi.
İkinci takımım Falken AS210 EuroAllSeason idi. Üçüncü senesinde onu da değiştirdim, bu lastiklerin tek sorunu diş paralanması ve hamurun biraz yumuşak olmasından dolayı çok sıcaklarda yıpranma olayının artması.
Üçüncü ve şu an kullandığım ise Continental AllSeasonContact.
Sıkıldığımda arabayı performanslı kullanırım, viraj yaparım. Acil duruma kendimi pek sokmam, 1-2 olay yaşadım onlarda da bu lastiklerden dolayı bir sıkıntı yaşamadım. Her seferinde de görevlerini mis gibi yaptılar.
O yüzden bu konuda da gelmesini beklediğim "4 mevsim yoktur, 4 mevsim ne öyledir ne böyledir" tarzı söylemlere itibar etmeyiniz. Bunları söyleyen arkadaşlar da en yakın zamanda bu söylemlerinden vazgeçse iyi olur.
-
tabi öyle diyecekler ki. yaz kış lastik değişsin, lastik satsın,otel parası alsın. 4 mevsim alsan kafadan 4 sene 5 sene uğramayacaksın kapısına.
-
rakamlar ortada, en iyi ihtimalle %15 fazla fren mesafesi, kazaların sebebi.
sadece şehir içi kullanılmayacaksa
tek lastikle bir yılı bitirmek cahil cesareti.
Show Ana Haberyoutube
Tekirdağ’dan ailesiyle birlikte Uludağ’a gelen bir sürücü, yoğun kar yağışına rağmen kayak merkezine ticari aracıyla çıkmak isteyince jandarma engeline takıldı. Ekiplerin kar lastiği kullanılmadan yolun tehlikeli olduğunu belirtmesine rağmen, ekipleri ikna etmek için dakikalarca uğraşan sürücü kameraya takıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası Uludağ’da etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı 94 santimetreye ulaştı. Kar yağdığını duyan yerli ve yabancı turistler kayak pistine akın etti. Tekirdağ’dan 300 kilometre gelen bir vatandaş, gişelere geldiği esnada jandarmanın, kar lastiği ve zincir denetimine takıldı. Ekiplerin, kar yağışı nedeniyle muhtemel durumlara karşı yaptığı uygulamada, sürücü aracının lastiklerinin 4 mevsim olduğunu belirterek ekipleri ikna etmeye çalıştı. Jandarma ekiplerine dakikalarca dil döken sürücü, ekiplerin müdahalesi sonra geri gönderildi. Aracındaki eksiklikleri gideren sürücü daha sonra Uludağ’a ailesiyle tekrar çıktı. Sürücü ile jandarma ekipleri arasında geçen diyalog ise basın mensuplarının kamerasına yansıdı. Abone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/showanahaber/ Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTVhttps://www.youtube.com/watch?v=CAEmzFmYguw&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 12 Şubat 2025; 15:45:21 > -
imkan varsa tabiki 2 set yazlık kışlık olarak alınmalı fakat izmir muğla manisa aydın vs gibi yerlerde gayette iş yapıyor 4 mevsimler. tabiki hiç biri ne yazlık ne kışlık performansı vermiyor fakat orta ayarda görevlerini yerine getiriyorlar. çok km yapmayan, hızlı kullanmayan, kar görmeyen kullanıcılar tercih edebilir
-
Bütün yıl çoğu insan yaz lastiği kullanıyor 5 yıl yaz lastiği kullandım yaz kış o ne olacak peki :)
quote:
Orijinalden alıntı: MaDTuRkkBütün yıl çoğu insan yaz lastiği kullanıyor 5 yıl yaz lastiği kullandım yaz kış o ne olacak peki :)
doğruyu çoğunluk belirlemez, çoğunluğu izleyerek sadece tercih yapmış olursun, sonucuna katlanırsın.
Uygun ebat varsa Falken AS220 Pro ya da bakabilirsiniz.
Pirelli marka olarak iyidir. Lastiklerinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Continental veya Michelin gibi markalar ile aynı düzeyde olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- trafik cezası ödenmezse ne olur
- dizel motor yağ seviyesi neden yükselir
- peugeot 2008 1.5 bluehdi allure yorum
- engelli aracı otoyol ücreti öder mi
- oto galeri açmak için ne kadar sermaye gerekli
- corolla cross nerede üretiliyor
- togg en çok satılan renk sıralaması
- bmw 120 fiyat
- mazda cx 60
- sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X