Şimdi Ara

Pişmanlıklar ve İktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bu mesaj biraz iç dökme biraz da yardım isteme olacak...

Ben lisede 4 yıl boyunca bilgisayar mühendisliği istememe rağmen sırf adından dolayı ailem tarafından zorla ODTÜ İktisata gönderildim. Şu an 2. sınıfım ve acayip derece mutsuzum ve içim acıyor bilg. mühendisliği için. Bu saatten sonra da bölüm değiştirmem imkansız yani evden dolayı bu bölüm eninde sonunda bitmek zorunda... Bir yandan bilg. müh. acısı var içimde hala ve kararsızlık belirsizlik var içimde, bir yandan da nolacak benim bu halim mezun olunca ne yapacağım endişeleri stresi var. Ortalamam şu an 2.01. içler acısı yani ve pek toplanacağını da sanmıyorum. Sınavlara çalışamıyorum moral bozukluğundan, her gün söverek uyanıp söverek yatıyorum hatta bazen bölüme derse ağlayarak gittiğim bile oluyor.

Soracağım şeyler şunlar: İktisat mezunu olarak bilgisayar yazılım camiasında hiç mi şansım yok?

2. Sorum da iktisatçılara gelsin: İktisat mezunları tam olarak ne iş yapıyor. Hangi alanları var? İnternette nereye baksam işte kamuda şöyle özelde böyle diye bir iki kelimeyle yüzeysel geçilmiş ama bana detaylı inciğini cıncığını anlatacak yardım edecek kimse yok mu?

• bambamm06 kullanıcısına yanıt
    Reis odtu iktisata gore ortalaman kotu felan degil, gayet normal erasmus felan dusunmuyorsan.. Ben de iktisat magduruydum ki magduriyet nedendir istemedigimden yoksa onu coooook acık bir bölüm Hukuga gecis yaptım istedigim bölüm olan. İktisatta oyle bir yazılım işine girersin ki, butun tabularını yık derim.. mali işler alanında özellikle deneyimli olarak bir işe başvurduğun durumlarda senden hangi muhasebe/finans programını kullandığınızı söylemenizi isterler.. şu an en çok bilinen programlar, logo, netsis vs..
    ama kurumsal şirketlerde bir pozisyona başvurduğunuzda aranan niteliklerde SAP bilen yazar. bu yaz istersen seneye gidiyorsun SAP yazılım kursuna yazılıyorsun, özellikle iktisat ve işletmecilere yoneliktir ve bu programlamayı bilen sayısı Turkiye'de azdır, 1 yıl oldu olmadı sektore girelii.. Arkadasımın babası ülkerde muhasebe müdürü(5000 tl maaş), anadolu iktisattan gelen SAP bilen adam geldi(7000 dolar) maaş artı araba felan herif daha genc 25-26 yaslarında.. yazılım işleri, bilgisayarla ugrasıp programlamadır cart curt.. Arastır sen bunu yazıl bir kursa ogren yazılımı, iktisatı daha cok seveceginden eminim ki elindeki bölümü degerlendir kesinlikle:)

• sağolasın hocam yazdıkların ilgimi çekti baya. Zaten SAP olsun, benzeri programlar olsun uzun zamandır araştırıyordum ve bu yaz tatilimi tamamen bunlara ayıracaktım senin de böyle demen çok iyi oldu. Programlamaya ilgim de zaten fazla. Özellikle Python ve R programlama ile iktisadı birleştirerek ilerlemek istiyorum (SQL, MATLAB vs. katarak). Ortalama konusunda da az çok haklısın sonuçta özel sektöre yönelik gideceğim için ortalamanın bir önemi yok aslında ama yine de toplamak zorundayım da..

Teşekkür ederim yeniden :)
    ne demek morali yuksek tut, cok iyi bir bölümdesin dediklerin gibi degerlendir herseyiyle:) gelecegin acık olsun!!
  • Hocam iktisat ve mühendislik mezunu birisi direkt yönetici adayı olur. İş adamlarını araştırırsanız bu tarz çok kişi var. Genelde mühendislik üstüne iktisat masterı şeklinde. Eğer vaktin varsa bilgisayarı da okuyabilirsin ve bunu boşuna yapmış olmazsın. Diğer bir seçenek de bilimsel hazırlık da alarak bilgisayar mühendisliğinde master yapmak. Bu da 3 yıl sürer. Ama sonunda ekonomi bilgisi olan bir bilgisayar mühendisi çıkar.
  • Charm kullanıcısına yanıt
    bu da bi seçenek olarak aklımda hocam yüksek lisans olayı ama baya alakasız bir bölümde olduğum için pek mümkün görünmüyor :)
  • Hocam Yönetim bilişim sistemleri alanında yüksek lisans yapabilirsiniz .Yani IT (information technology) dediğimiz bu alan bence çok geniş.Hemde ODTÜ'de okuyormuşsunuz bence bunuda bir artı olarak düşünebilirsiniz.Programlama ve iktisadı birleştirme düşünceniz beni mutlu etti. Nedeni ise okuduğunuz bölüme düz mantık olarak bakmıyorsunuz ,kutlarım sizi ne güzel. Bende bir katılım bankasının akademi grubunda part time çalışıyorum.Ara sıra iş ilanlarını bakıyorumda yazılım gerçekten çok önem arz ediyor.Özellikle bu mobil uygulama veya buna benzer alt yapı uygulamaları için çalıştığım yer genellikle personel arıyor.Bunun için yazılımdan anlayan iktisat-işletmeci bence el üstünde tutulur.ODTÜ'De durum ne bilmiyorum anca kendi adıma konuşuyum benim aldığım eğitim düz mantık devlete kapak atmayı öngören bir eğitim.Yazılım konusunda bende öğrenmek istedim ancak bir türlü cesaret edemedim .Şu an 4.sınıfa geçtim bilmiyorum bundan sonra nasıl yapabilirim.Belki YBS'den(yönetim bilim sistemleri) yüksek lisans yaparak birşeyler kapmaya çalışırım.

Küçüklüğümde game maker'dan oyun yapmaya çalışırdım.Hep yazılımcı olmayı düşündüm ancak tercihler bizide iktisada yönlendirdi diyelim.Selamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tulparr kullanıcısına yanıt
    Game maker hepimizin elinden geçmiştir ya :D sağolun hocam düşünceleriniz için. Dediğiniz gibi information technologies'ten yürüyüp kendimi geliştiresim var iktisatla birlikte götürüp. Zaten bu sene 2.dönem okulun Bilgi İşlem dairesinde öğrenci asistanı olarak çalışmaya başladım, bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarlarla ilgili çalışıyorum ve baya bir şey de katıyor gerçekten. Bakalım mezun olmama daha var benim mezun olana kadar bir altyapı kurmak istiyorum, sonrasında dediğiniz gibi yüksek lisans vs. bu alanlarda düşünüyorum :)
  • Merhaba ben suanki durumunuzu merak ettim neler yaptnız bu 4 yıl içinde ne duruma çektiniz hangi yollardan geçtiniz ?
  • Fatih.krhn F kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.krhn

Merhaba ben suanki durumunuzu merak ettim neler yaptnız bu 4 yıl içinde ne duruma çektiniz hangi yollardan geçtiniz ?
    konuyu açan arkadaşı bilmem ama ben mezun olup banka'da kadroya girdim ve "Şu an 4.sınıfa geçtim bilmiyorum bundan sonra nasıl yapabilirim.Belki YBS'den(yönetim bilim sistemleri) yüksek lisans yaparak birşeyler kapmaya çalışırım." yazmışım. YBS'den yüksek yapmaya başladım bu sene tez dönemindeyim :D
  • Vay anasını, yıllar sonra bu foruma uğrayıp konuları gezerken tesadüfen kendi konumun hortladığını görmem ayrı bi ilginç oldu. :)

Ama bu kadar sürede anladım ki iktisat girerken sövülen çıkarken sevilen bir bölüm.

@Fatih.krhn okul 1.5 sene önce bitti. Geçen sene Galatasaray Üniversitesi'nde yine iktisattan yüksek lisansa başladım. Ayrıca yine 1 sene önce bir bankaya müfettiş olarak girdim. Bakalım 2-3 sene sonra ne diye uğrayacağım buraya merak ettim şimdi. :)
    Hocam iktisati sevdiniz mi var mi onerileriniz? Odtu iktisati ben de istiyorum fakat matematik cok agir deniyor biraz cekiniyorum. Siyasaldan falan arkadaslariniz var miydi ( siyasal ve iktisat ayni binadaydi diye biliyorum) memnunlar miydi ise girdiler mi bi bilginiz var mi. Bende müfettişlik cok istiyorum sizi gorunce birsuru soru sordum kusura bakmayin lütfen tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi almak cok isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an size ulaşmak istiyorum bir an önce :)

• Hocam iletişime geçebilir misiniz? ben de ODTÜdtü iktisattayım. Bir konuda sorum olacak.

Son durum nedir hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hortlatalım bakalım. durumlar nasıl hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.