Merhabalar piyanoya başlamak istiyorum ama şuan piyano alacak bütçem pek yok. Onun yerine casio ctk serisinden bir org alıp başlasam olur mu ? Ve evden tek başıma ilerletebilir miyim azimliyimdir simply piano diye bir uygulama buldum baya öğretici ve güzel geldi açıkçası bunun dışında youtube vs. desteklersem olur mu ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Piyano çalmayı öğrenmek için

-
-
88 tuşlu alırsan olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 6 Nisan 2021; 22:55:1 >
Bütçem bin lira civarı 61 tuşlu gördüm hep şuanlık var mı öneriniz
Şimdilik o seviyeye gelsem bile bana yeter özel ders falan alabilirim ileride baya heves ettim şuan
Başlamak bitirmenin yarısıdır istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz hocam yeter ki heves olarak kalmasın çalandan ne eksiğiniz var oda insan sizde 88 tuşlu bir org işinizi görür başlangıç olarak işin mantığını çözer ve acemiliğinizi atarsınız sonrada nota işlerini çözersiniz
Hocam orgların hepsi nerdeyse 61 tuşlu bunlarla başlasam sıkıntı olur mu acaba 88 bulamadım önerdiğiniz var mı ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim bir kere ertleyince artık sonra diye diye aylar yıllar geçiyor o yüzden bir an önce başlamak istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: wingsofzaunBütçem bin lira civarı 61 tuşlu gördüm hep şuanlık var mı öneriniz
Baktım ama 2 bin liradan falan başlıyor galiba 88 tuşluların fiyatı, o yüzden önerim yok. Belki ikinci el bulabilirsin, temiz, çalışan bir tane bulursan elektronik olduğu için eski olsa bile alınabilir çünkü kolay kolay bozulan şeyler değil, bende 8 yıllık Yamaha'nın 61 tuşlu güzel bir orgu var hala ilk günkü gibi
61 tuşlu alırsan olur da olmaz. Yani hevesini almış olmak için olur ama ileride sıkıntı yaşarsın çünkü org 5 oktav, piyano 7 oktav. Başlangıçta basit parçaları çalarsın ama 6-7 ay sonra zorlarına geçince şarkıdaki nota olmayacak sende bir iki oktav altını veya üstünü basacaksın çalmak için ama o da tutmayacak çoğu zaman, hevesin kaçacak vs. yani almışken 88 en iyisi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 9 Temmuz 2020; 19:12:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X