Şimdi Ara

piyasada neden düzgün telefon yok ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 ün ortalarında lg g2 aldım geçen sene eylül e kadar kullandım kırıldı o ara maddi açıdan pek uygun değildim evdeki eski nokia lumai 520 yi kullanmaya başladım.bu ara telefon arayışına girdim ama açıkçası piayasada elle tutulur düzgün telefon yok.fiyatlar zaten almış başını gitmiş.telefonların inceleme videolarına vs bakıyorum hepsinin bir eksiği gediği var.yani 2013 de çıkmış bir telefondan 1 arpa boyu ilerlenilmemiş olması çok garip.bi samsung s8 var sanırım en az sorunlu tasarım ekran kasa oranı vs olarak kendini geliştirmiş oda 4500.2500-3000 tl arası telefon almak isteyenler ne alıyorlar.

lg g2 nin ekranı kırık tamir için lg 300 tl istiyor.2. elini 300-400 arasına satıyorlar telefonun zoruma gitmese ekranı yaptırıp kullanıcam...

yokmu 2500-3000 arasında düzgün telefon önerebilecek ?

• cidden yok hocam kaç gündür araştırıyorum
  • Lg 2 kullanıp 2500-3000 tl fiyatlı bir telefon bakmak pek mantıklı değil, telefonun fiyatına mı bakıyoruz size ne sunduğuna mı? Kamera için alıyorsanız, hiçbir telefon profesyonel makinaların yerini almayacak telefon farklı bir şey fotoğraf makinası farklı bir şey, beklentinizi belirleyip ona göre telefon bakın, Türkiyede imaj ve stabil çalışması açısından iphonelar, ucuz ve yüksek performans sunması açısından xiaomiler, sorun çıkarmayan estetik telefonlar ve iyi teknik servis açısından Huawei, ben beğenmesem de oturmuş bir marka algısı için samsung telefonlar revaçta, kendim sony z2 kullanıyorum pişman değilim, beklintilerimi karşılıyor, illa o kadar fiyat vermek istiyorsanız Huawei üst modellerine bakınız, şahsen ben yeni bir telefon alacak olsaydım Huawei p9 çift sim olanını alırdım ithalatçı garantili 1490 tl civarı veya xiaomi mi5s plus 1500 tl fazlasıyla iş görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomilerin piyasadan ucuz olması kalitesiz olması anlamına gelmiyor, lg3 ve diğer serileri gibi her 10 telefonundan birinde anakart sorunu yaşamazsınız.

• bilgekılıçhan B kullanıcısına yanıt
    Lg g2 kullanıyorsak nasıl bir telefona bakmalıyız? Bu g2 4. Senesine girecek.

• naim@gop kullanıcısına yanıt
    Benimde kastedettiğim buydu, zamanının performanslı bir telefonuydu fakat bir o kadar da eski şimdi bile bazı orta seviye telefonlardan iyidir, lg2 ile uzun süre idare etmiş birisinin 2500 tl lik bir telefona ihtiyacı olmaz diye düşünüyorum fiyatı makul performansı yüksek telefonlara bakınız, tavsiyemi daha önce belirtmiştim. Sony z2 de eski bir telefon ama hala özellikleri bir çok orta seviye telefondan iyi, benim şahsi kanaatim 1500 tl üstü bir cihazın size vereceği çok çok özel bir şey yok, 100 metre koşusu gibi sadece finishde saniye farkı olur.

• Huawei mate 9 lara bakabilirsin. Çok.güzel telefon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Neden hep aynı telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    1500 altında xiaomiler var. Ama onlar ithalat garantili. Ve çoğu kullanıcı bu olayı sevöiyor güvenmiyor. Haksızlar mı? İster istemez o seviyeleri görüyoruz. Örneğin huawei P10 bakıyorum 2500. Sony XZ 4gb ram olsaydı hemen alırdım o da 2200. G2 den sonra ne önerirsiniz. Ayrıca lenovo p2 aldık bir tane ama benim için değil. Zaten benim için büyük bir telefon. Ama Tr garantili olarak o fiyatın lideri.

telefonun seviyesine bakıyorum buda telefonun fiyatını arttırıyor.benim 3-4 sene bu telefonu kullana bilmemin sebebi telefonun amiral gemisi olması.ben 2014 5-6 ay önce çıkmış amiral gemisi telefonu 1400 liraya alabilirken şimdi 1-1.5 yıl önce çıkmış amiral gemisini 2500 tl civarına alabiliyorum.ithalatçı garantili telefon alamam hepsiburadadan bile alamam ben 2014 dede takistle almıştım telefonu vatandan şimide takistle alacağım büyük mağzalardan buda beni ithalatcı garantili+çin menşei li ürünlerden uzaklaştırıyor.bu dönemde telefon alırken paket şeklinde alıyor insanlar kimse sadece arama yapayım diye almıyor.tabiki kamerasına bakıcam ses kalitesine bakıcam ekran kalitesine bakıcam şarj süresine bakıcam genel performansına bakıcam benim için özellikle önemli olan tasarımına bakıcam.önemli olan iş görmekse şuan hali hazırda kullandığım lumia 500 de iş görüyor kamerası var internete giriyor arama yapıyor.ama tutupda para vererek yeni bir telefon alıcaksam(almam gerek) lg g2 den yani 2013 amiral gemisinden iyi bir telefon olsun isterim kendi kriterlerimde ancak sorun şu ki son 4 sende adam akıllı hiçbir gelişme olmamış resmen.huawei p9 pek çok açıdan güzel bir telefon ama kendi alım şartlarımda 2000-2100 liraya almış olucam ve g2 nin üstünede kattıklarını yeterli görmüyorum.keza p9 la s8 arasındaki diğer telefonlarda aynı şekilde üstüne pek birşey katmıyor.

bu durumda ya 200-300 lira verip g2 yi tamir ettirip kullanıcam(tamir den sonra nekadar gideceği belli değil ben buzamana kadar bozulup da tamir olan hiç bir teknolojik ürünüm düzgün çalışıp vermesi gereken performansı vermedi)yada p9-iphone 6s-s7 edge-s8 bu sıralamadaki telefonlardan birini alıcam ama yukarıya çıktıkça bütçemi zorlamasına rağmen tatminkarlık olarak s8 dışında herhangi birinin g2 ile kıyasladığımda beni tatmin edeceğini düşünmüyorum.

• attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Tam olarak aynı durumdayız.
  • Kesinlikle katılıyorum. Bu yaşadığınız durumun nedeni telefonların aşırı pahalanması. Eskiden giriş seviyesi 400 tl civarıydı. Nokia lumia 525i 399 liraya almıştım, hiç unutmam.

Trt vergisi, radyo olunca ayrı vergi, internete bağlanıyorsa ayrı vergi diye diye bugün 3310 bile 549 liradan satılıyor.

1000-1400 arası bir cihaz ararştırıyorum. kendi kullandığım cihaz, %10a geldiği an kapanıyor ve bazen beni arayan kişiler, telefon açık olmasına rağmen ulaşamıyor. Telefon çalıyor tonu veriyormuş ama cihazımda herhangi bir tepki olmuyor. Sanki hiç telefon gelmemiş gibi bir durum oluyor.

Yedek telefonum da olmadığı için servise veremiyorum.

Bu fiyat seviyesinde ithalatçı garantili xiaomiler var, ithalatçı garantili kesinlikle almam. En ufak sorunda kullanıcı hatası diye üzerinden atıyorlar sorumluluğu.

motorola g4lere baktım, pusula yok. Asus zenfone 2lere baktım, fonksiyon tuşlarında ışık yok. huawei baktım, kapasite aşırı düşük. 6 gb kadar kullanıcıya kalıyor ki yetmez. lenovo baktım, çöp donanıma 700 lira istiyor. vestele baktım, ekran çok berbat.

caspera baktım sonra. Ekranı hoşuma gitti,iş görür. Özellikleri iyi fiyatı makul. Ama geri dönüşler çok oluyor diye beklemeye aldım. model via e2. 4000 mah pil,3gb ram,32gb hafıza,micro sd desteği, 5.5",metal tasarım ve fiyatı 850 tl civarında.

Nokiaya geldim en son, nokia6yı beğendim. Muhteşem bir malzeme kullanmışlar, dokunmatiği iphone kadar iyi, bellek 3gb, 32lik hafıza var. arayüz çok akıcı, stereo hoparlör, htc10daki kadar güzel ses veriyor. Kulaklık ses gücü iphone katlar. fonksiyon tuşlarında ışığı da var,kamerayla falan işim yok zaten. karar verdim, alayım bunu dedim ki teknosadaki görevli 1400 lira dedi Snapdragon 625 olsa, hadi veryim ama 430 işlemcili cihazlar 800 bandında satılırken ve 1500e moto z play gibi daha güçlü alternatifler varken o cihazı alırsam, kendimi enayi gibi hissederdim.

SOnuç olarak telefonum şimdilik çalıştığı için nokia 6nın bir miktar ucuzlamasını beklemeye başladım. Su koyverirse de gidip e2yi alacağım artık.

• Arkadaşlar, şartlarınız müsaitse, işletim sistemdeki bazı kurallar sizi rahatsız etmiyorsa iphone alın, yok eğer şartlarınız müsait değilse, çift sim kartlı, tek sim kartlılardan ucuz olduğu için, Huawei garantili üst serilere bakın, taksit konusuna gelince hangi telefonu alırsanız alın taksitle pahalıya gelecek, yeni bir telefon demek aynı zamanda yeni pil demek bunu da unutmayın, ben son çıkan bir çok modelin kamerasını bizzat kendim inceledim ve kesinlikle şu kanaate vardım, telefon başka bir şey, profesyonel fotoğraf makinası başka bir şey, bu yüzden 2500-3000 tl verilen bir telefon niye böyle fotoğraf çekiyor demeyin beklentinizi her zaman orta seviyede tutun, eğer oyun oynuyorsanız bunu bizzat oyun oynayanlara sorun benim oyun tecrübem yok, kağıt üstündeki işlemci ve grafik verilerinden anlarım ama bu gerçekte maalesef böyle olmuyor, tasarım ve dayanıklılık konusuna gelince lenovo telefonlar, bilgisayarları kadar başarılı değil, kameraları daha da kötü, benim incelediğim telefonlarda Huaweiler stabil ve çok şikayet eden yok, maalesef tasarımcılar tek bir üründe her şeyi yapmazlar fiyat politikası, bu yüzden, şartlarınızı belirleyip ona yoğunlaşın, ben cep telefonları çıktığından beri hep metal aldım, çok estetik ve dayanıklı bulurdum, akıllı telefonlarda iphonelar dünya paraydı ve samsungun plastiklerine de o parayı vermek istemedim, eski nokia telefonumu kullandım, sony z2 çıkınca tamam istediğim bu dedim ve ucuz diye ithalatçı garantili aldım bir hafta sonra da bana telefonu alan arkadaşım faturayı kaybetmişti ve garantisiz kullandım, ihtiyaçlarımı fazlasıyla gördüm bir yakınım telefon almak için bana sordu bende kağıt üzerindeki verilere pek bakmam kendim bizzat incelemeyi severim, ve inceledim 1500 tl yukarısı tel alınmaz dedim, o da taksitli ve 5" istediği için tel bayi kampanyalı Huawei novada karar kıldık, geçmişten örnek vermek gerekirse iphone 6 nın kamerasını sony z2 ile karşılaştırmıştım sony o zaman çok daha iyiydi ve aralarında neredeyse 1000 tl gibi bir fark vardı, şartlarınızı siz biliyorsunuz, ben sadece acizane tavsiye ederim. Her şey alınabilir önemli olan bir ürünü ederinde almak, bana göre Samsung evet yenilikçi bir telefon biz ne yaptıkda Samsung beğenmiyoruz demeyin ama o fiyat etmez bu benim şahsi kanaatim. Herkesin elinde iphone olsa bile, iphone, iphone yapan yazılımı, şöyle birkaç bozuk aklllı telefon sökün inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız,Telefon modeli olarak en mükemmeli kabul edilse bile... Lg2 için 200-300 tamir parası çok 100-150 tl civarı tamir ettirin, orginal derlerse yemeyin, orginal bizzat samsugun kendisi değilse orginal bulunmaz orginaliyle yan saniyisini asla anlayamazsınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.