Şimdi Ara

PLAIT HD 3850 Çizgi Çizemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ekran kartımı 1 sene önce aldım ve hiç memnun değilim :
    Windowsun çizgisini bile şekildeki gibi çiziyor

ayrıca photoshop kullanmama resmen izin vermiyor açtığım resim hep parçalar halinde çıkıyor ve pixel taşmaları oluyor:

güncelleme yaptım ayarların hepsiyle oynadım, sorunum geçmedi.

Sizce ekran kartımı garanti süresi dolmadan iade etmeli miyim? Bir fikir verin bana özellikle bu konuda tecrübeli kişiler.. LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peacewolfus -- 7 Ekim 2010; 23:09:15 >

• Servise verin, eğer sorunluysa gerçekten; değiştirirler ki ellerinde olmama ihtimali yüksek olduğu için ücret iadesi yaparlar. O zaman farklı bir kart alırsınız.

Geri döner de sorun sizde çıkarsa (çıkmaz demeyin burası Türkiye =) o zaman farklı çözüm yolları için tekrardan buraya yazarsınız...

Ekleme:
    1) Ekran kartınızı monitöre hangi çıkıştan bağlıyorsanız, diğerini deneyin.
    2) İmkânınız varsa monitörünüze giden kabloyu da değiştirip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 7 Ekim 2010; 23:20:23 >
  • hmm.. peki bir soru daha : kasayı açarsan garnti kapsamından çıkıo diolar benim CPU fanı bzouktu değiştirdim daha güçlü bir fan taktık gerçekten garantiye engel olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peacewolfus -- 7 Ekim 2010; 23:39:58 >
  • Kasanızı satın aldığını kuruma bağlı bir durum. Eğer kasa açıldığında garanti dışı bırakılacaksa, kasanın yan kapağının açıldığı kısımlara bandrol koyarlar. Ya da kasanın kenarına-köşesine kağıt yapıştırırlar "Kasayı Açmayın" diye. Başkalarının sözlerinden ziyade bilgisayarınızın üreticisinin sözü geçer bu durumda. Onlara sorun bence.

Ama işlemci fanından dolayı (hani siz değiştirmişsiniz ya) pürüz çıkartabilirler. Teknik servisteki şahıslara bağlı bir şey. Durumu kibarca izah edin bence. Yine de önce sadece ekran kartından bahsedin. İşlemciyi hiç karıştırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 7 Ekim 2010; 23:51:30 >
  • CPU fanı değişince ekran kartının garantisi gider mi yahu.
  • kasa açınca hiç bir şekilde garanti bozulmaz toplama bir kasa ise parçaların tek tek garantili zaten ben daha önceki her pcmin kasasını alır almaz açıp kontrol ederdim ben bi fan için kasayı alıpta teknik servise hamal gibi taşıyamam ki kasayı açtığımıda daha önce belirtmiştim bişe olmaz diyede söylüyolar ama kişiden kişiyede triplere girebilirler burası türkiye :) yeni kasamın her parçasını ayrı yerden aldım kendim taktım bişe oldumu arızalı ürünü alır giderim en güzeli :)
  • ekrna kartınızın marka ve modeline göre ithalatçısını bulun garantisi bitmemişse servise kendiniz gönderin hem zaman açısından hemde garanti dışı kaldımı falan gibi soru işaretlerinden kurtulmuş olursunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

CPU fanı değişince ekran kartının garantisi gider mi yahu.

Üreticiye bağlı bir durum. Kasa açılınca garanti dışı kalan bilgisayarlar var. Şöyle bir örnek de verebilirim; ben Dell marka dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve kasasını açmak ya da bellek değiştirmek ürünü garanti dışı bırakmıyor. Ama arkadaşımda BenQ dizüstü bilgisayar vardı, açılabilir her kapakta bandrol vardı. Bellek değiştirmek dahi garanti dışı bırakıyordu ürünü. O yüzden dedim.

Adamların ne yapacağı belli olmuyor. Hele ki Türkiye'de olunca gerçekten fantastik bahaneler bulabiliyorlar. Sadece bilgilendirme mahiyetinde söyleyeyim dedim.

• Peki arkdaşlar teşekkürler cevaplar için. en iyisi bilgisayarcımı devre dışı bırakmak yoksa dayak yiyicek benden çok sinirlendirdi beni. Yok ben kasayı çarpmışımdır da ondan olmuştur bahaneye bak yhaa..töbe töbe..
  • Bişi daha : ekran kartının nasıl çıkartıldığını gösteren bir video v.s.. bileniniz var mı vidayı açtım slottan çekiom çekiom çıkmıo kopacak şimdi :)
  • quote:

Zaaaa :D Gidermi gider.
  • ilk vidasını sökmelisin kabloyu taktıgın yerde kenarda olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Zaaaa :D Gidermi gider.

Arkdaşım alay ediosun da burası ne bahaneler üretiolar bi bilsen elinde satış sözleşmesi v.s.. de yok
  • Zaten bişey söyleyim kasanın arkasında bunu açmayın garantisi gider demenin ne demek olduğunu biri bana anlatsın.Ben açıkça söyleyim içindeki parçaların garantisi var.Kapağı açınca fanı değiştirince garanti gitmez.Yurdum kullancısı elini herşeye atıp kırdığı için o takılıyor.Yoksa kasayı açmayın ha bak garantisi gider mantığı nedir ? Gelsin bana yuttursun hadi bakalım.

2. olarak ekran kartını sökmek için önce dvi veya diğer monitörden gelen kablo sökülür sonra ekran kartının tutan vida ve güç kablosu varsa onlar sökülür.Pci slotunda bi tırnak var onu ekran kartından ayırmak lazım yoksa hemen gelmez.Genelde küçük bi çıkıntı olup üstüne basıldığında kart boarddan serbest kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 13 Ekim 2010; 23:20:31 >
  • ok. sağol dostum teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.