2. El bir araç alacağım başka şehirden. Şehir bana 10 12 saat uzaklıkta. Memleketimin plakası ile değiştirmek istiyorum ama noterin verdiği 3 harfli iğrenç plakalardan değil de 2 harf 3 rakamdan oluşan eski plakalardan istiyorum. Galiba emniyetten ayırtmam gerekiyor, 24 saat süre olayı gördüm bi yerde 24 saat sonra o plakayı alamıypr muyum ? Yetişmez çünkü 24 saatten sonra düşüyorsa. Ya da arabayı aldıktan sonra değişme imkanım var mı memlekete dönünce ? Yapmam gereken işlemleri sırasıyla anlatabilecek varsa memnun olurum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazona53 -- 21 Ekim 2021; 11:52:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Plaka Değişikliği Nasıl Yapılıyor ?

-
-
Emniyetden bağış yaparken plakani seçerken net bilgi alabilirsin ben sorduğumda 10-15 gün sorun olmaz denilmişti, aldiktan sonra değiştirmek istersen aracı devir etmen gerekir başkasınin adına aracı almaya gitmeden plakani ayırtıp git sorun olmaz en kötü biri sen arabaya bakıp tamam dedikten sonra senin plakayö ayırdığın yere ödemesini yapsin senin yerine islemleri halletsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
24 saat değil en az 2-3 gün rezerve oluyor. Sen trafik şubeye git ayırt plakanı. Sonra git arabanı al noterde zaten çıkacak plaka
-
plaka 2 harf olsa nolur 5 harf olsa nolur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 harf 2 rakam lı plaka varmıydı hiç görmedim
-
Çirkin gözükür, telaffuzu zorlaşır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah hocam teşekkür ederim
Teşekkür ederim hocam
Bir sorum daha olacak. Plakamı ayırttım memleketimdem ve yola çıktım gittim diyelim. Noter ayırttığım plakayı görecek orara ona göre ruhsat çıkaracak. Peki ben eski plakalar ile memleketime dönüp mü yeni plakaları bastıracam yoksa aracı aldığım şehirde mi yeni plakaları bastırmam gerekiyor ?
Eski plaka ,aracı aldığınız notere bırakılıyo parçalanıp. Ordaki şoförler odasına 60 tlye basılıp memleketinize dönüyorsunuz
Eski plakalar ile memleketine nasıl döneceksin acaba? Ruhsat alırken zaten, senin ayırttığın plaka noterin sistemine düşmüş oluyor. Eski plakayı vermek zorundasın. Eski plakayla bir işin yok, eski plakayı unut. Yeni plakalarını ruhsatı üzerine aldıktan sonra gidip bastırıp, araca takacak ve yola öyle çıkacaksın. Plakasız şehir içinde de dolaşma. Trafik polisi görürse şu an galiba 1700 lira gibi bir cezası var.
-
Konuyu ucundan hortlatayım.
2.el araç alacağım.
Araba hali hazırda istanbulda ve 34 plaka.
İkametgahımız da İstanbul ve yine 34 plaka olsun ama harflerini değişik istiyoruz. Bu mümkün mü şehir değiştirmeden?
Değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X