Şimdi Ara

Plaka değiştirmem gerekir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Konya merkezde ikamet ediyorum, Konyanın bir ilçesinde bi araba var, kısmet olursa bu hafta arabayı alcaz. Araç ilçe tarfikte tescilli, ben bu arabayı satın aldıgımda plakayı değiştirmem gerekir mi ?
    İlla ilçe plakasının çıkarılıp konya plakası mı takılmalı ?

daha önce böle bişi başına gelmiş bir arkadaş varsa ve beni bilgilendirebilirse sevinirim arkadaşlar

• sonuçta konyaya bağlı bir ilçe değil mi orası ne gibi bir problem olabilir ki..

siz istedikten sonra ankaradan aldığınız 06 plakalı aracı istanbul da da kullanabilirsiniz.. tercih meselesi..

değiştirmenize gerek yok.. ama olsun ben değiştireceğim diyorsanız.. buyrun değiştirin.. pamuk eller cebe :)
  • konyanın bir ilçesindeki aracı alıp noter satışında merkezin adresini verirseniz plakayı değiştirmek zorunda kalırsınız ancak aldığınız ilçeden bir adres gösterebilirseniz plaka değişmeden ruhsat üstünüze geçer. sizde o ilçede ikamet kaydınız olmadığı halde herhangi bir adres verip plaka değiştirmekten kurtulursunuz ama bunu yaparsanız yalan beyan vermiş olursunuz. bence temiz iş yapın biraz masraf edip plakayı merkeze alın.
    konya diyince etli ekmek geldi aklıma. konyada olsak da cemodan 1.5 etli ekmek yesek. sonra da üstüne istanbul pastanesinde bir profetrol yesek.
    quote:

Orjinalden alıntı: YeMZeT

Ben Konya merkezde ikamet ediyorum, Konyanın bir ilçesinde bi araba var, kısmet olursa bu hafta arabayı alcaz. Araç ilçe tarfikte tescilli, ben bu arabayı satın aldıgımda plakayı değiştirmem gerekir mi ?
    İlla ilçe plakasının çıkarılıp konya plakası mı takılmalı ?

daha önce böle bişi başına gelmiş bir arkadaş varsa ve beni bilgilendirebilirse sevinirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 19 Ocak 2008; 19:54:23 >

• Deviri üstüne alırsan plakayı değiştirmek zorundasın.
    Aynı olay benim başımda 19 u sondu 1 ay oldu ben bir yerden para beklediğim için 17 sine yetişebildim ancak takipci fırca kaydı abi son günlere bırakılırmı bazen yazışmalar 48 saat i buluyor araç şase muaynesine girecek daha saydı sayıştırdı 33 ENG 33 plakayı almak istedim daha e serisine geçilmemiş dedim ne kadarsa veririm çıkartın en az 2 3 sene geçecek dediler ABC deymiş sanırım daha tavsiyem son günlere bırakma.
    O ilcede gösteriyor işinide sakın yapma herhangi bir ceza felan geldiği zaman haberin olmaz faiziyle bu plaka masrafının 15 katını ödersin başın çok ağrır.
  • Evet KARENİN arakdaşın yazdığı gibi yapman gerekiyor. noter satışında alıcı olarak göstereceğin adres nersi ise oranın plakasını almak zorunda kalırsın, birde mutlaka gerçek adres gösterki trafik cezası vs. bildirimleri adresine gelsin. Bende Ankara içinde kalmasına rağmen Sincan'da oturuyordum, yenimahallden bir vatandaştan araba almıştın, Sincan ankaranın bir semti gibi olmasına rağmen plaka harf kodu farklı olduğu için yeni plaka ve yeni ruhsat çıkarmak zorunda kalmıştım, tabi satarkende bu sefer benden alanlar içinde aynı sıkıntı oldu.
  • arabanın devrini yani kaydını alıcaksan değiştirirsin
    ama aracın üstündeki plakayla kullanmak istersen araç nereye kayıtlıysa orada ikamet göstermek zorundasın yok başka plaka alcam diyorsan alacağın yerde adres göstermek zorundasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.