Şimdi Ara

plaka sorgulamada iki renk.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar ben reno21 concord alıcamda alacağım arabanın plakasını sorguladım renk1 de gri(füme) renk2 de gri(gri) yazıyoo acaba alım satımda bir sorun olur veya daha çok vergi felan vermek gerekir mi??ben araç sahibine sormayı unuttum soramadım size sorayım dedim aklıma takıldı....yalnız araç tek renk füme rengi yani.....

• adam orjinal boyası diyo bakalım yarın sorucam
  • quote:

Orjinalden alıntı: turbo360

slm arkadaşlar ben reno21 concord alıcamda alacağım arabanın plakasını sorguladım renk1 de gri(füme) renk2 de gri(gri) yazıyoo acaba alım satımda bir sorun olur veya daha çok vergi felan vermek gerekir mi??ben araç sahibine sormayı unuttum soramadım size sorayım dedim aklıma takıldı....yalnız araç tek renk füme rengi yani.....

hocam bu tip trafik tescil hatalarına özellikle eski model araçlarda sıklıkla karşılaşılmakta.

sanırım o model araçların bazılarında etek altında ikinci bir renk vardı. hani şu eski mercedesleredeki gibi.

ayrıca sonradan araç boyanmış olsa, eski rengi siler yenisini yazarlar.

bu iki renk olması genelde araçta çift renk kullanılmışsa olur. yani üst taraf başka, alt taraf başka renk gibi. mesela dolmuşların üstü beyaz, altı mavidir. onlardan birinci renk beyaz, ikinci renk mavi diye geçer.

ancak sizin aracınızda yazan iki renk zaten aynı renkler. yani muhtemelen tescil hatasıdır.

önemli olan nette ne yazdığı değil aracın ruhsatında ne yazdığıdır. eğer ruhsatta da çift renk varsa, aracı üzerinize tescil ettirirken problem çıkmaması için satışta ve yeni ruhsatta yine çift renk kayıt yaptırmanız lazım.

yok ben çifft renk istemem derseniz de zannedersem tescil esnasında bir dilekçeyle ikinci rengi sildirebilirsiniz.

ayrıca bu çift renk yazması, aracın boyalı olduğunun veya olmadığının bir göstergesi değildir.

boya ve kaporta için aracı kaportacıya veya boyacıya gösterin.

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 7 Şubat 2008; 10:51:35 >

• benim aracım kül gri aynı şekilde 1.renk kül gri 2.renk gri yazıyor gri tamponları falan gri olduğundan dolayı yazmışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

benim aracım kül gri aynı şekilde 1.renk kül gri 2.renk gri yazıyor gri tamponları falan gri olduğundan dolayı yazmışlar

bizim aracın rengide angora beji ancak (kahverengi(bej) yazmışlar 1.renge.

ya ne kahverengisi ya
  • Google'dan aratınca burası çıktı, ben de hortlatarak bir soru sorayım.

Bir arabayı e-devletten sorgulatınca renk 1: Kırmızı, renk 2: siyah diye çıkyor; ama araba şu anda kırmızı olarak görünüyor. Bu ne demek oluyor acep?
  • bende bugün araca pazarlık yaptımaraç mavi renkli idi edevletten sorguladım rengi yeşil çıkıyor bune demek olur şimdi tutmuyor ikinci yok araçla edevletteki renk tutmadı anlamadım cayayımmı ne dersiniz arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.