|
Bildirim
App plaka basanlar o karekodu oraya basamayacaklar mı yani ? Sebebini kimsenin anlayamadığım saçma sapan bi uygulama. |
Bahsedilen işlemler için plakanın kendisi neden kullanılamıyor anlamadım.
|
klavye kullanamayan personel kaynaklı...
|
Selam Yanılmıyorsam 2014 Yılında istanbul büyükşehir belediyesinde Bi Fikrim var. Projesinde bu sistemi ben sunmuştum. Bu sistemin amacı Arazide bulunan EDS araçların plakalara odaklanıp karekoddan aracın Plakası ikiz plakamı yoksa çalıntı plakamı yoksa çalıntı araç mı? diye tespitler yapılması ve kullanılması için sunduğum fikir di o zaman cevap verilmemişti. Şimdi görüyorum. Bir Fikrim daha hayata geçti. Teşekkürler
|
Benim anlamadığım şey qr kod’daki link veya id’yi herhangi bir qr decoder ile öğrenebilir. Ve direkt kopyalayabilirsin de. Aynı şekilde, plaka dediğimiz şey zaten bir kimlik. Qr kodun buradaki işlevi ne olacak gerçekten anlamadım. Bir de yani göz var nizam var. Niye sola yada sağa değil de şak diye il kodunun sağına koymuşlar? Silkelemeye devam resmen ya. QR kodsuz plakaları yenileyelim de biraz daha ceplerini dolduralım diye yapılmış, seni beni de salak yerine koymaya devam ettikleri sıradan bir yürürlük daha işte.
|
App plaka yasal mı? Değilse, bu kadar farklı plakalar niye trafik polisinin burnunun dibinde dolaşıyor da araca hiçbir işlem yapılmıyor? Kimin bastığı önemli değil ki. Kim kullanıyor o önemli. Yani bırak çalıntıyı, plakalar yasal prosedürün dışında basılırken kontrol etmeyen adamlar, kare kod var diye mi sistem çalışıp işleyecek? Hiçbir şeyi engelleyeceğini düşünmüyorum. Bizim plakalar cıncık gibi, adam plakaya çiviyi basmış, muayeneden bile geçti gözümün önünde. Bu işler öyle göstermelik ki, sırf laf kalabalığı oluyor. Plaka çerçevesi siyahtır, adam sırf aracın kaporta rengine uysun diye onu siliyor, polisin önünde bir halay çekmiyor. |
Bravo mucit kardeşim.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 8 Ocak 2024; 15:41:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazankar -- 8 Ocak 2024; 17:44:22 > |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
Keşke full barkod olsa böyle. Araç üstünde sayılar kötü duruyor. Polis dışında kimsede uğraşmaz nereli olduğumuzla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Amacını anlayamadım |