Selamlar arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı bu k850i hakkında... öncelikle simdi telefona anladığım kadarıyla w980i acustiği eklenebiliyormuş. Peki ama ses kalitesi w980i kadar net oluyor mu? Tabi ki kulaklığı değiştirdikten sonra. Bir diğer soru da k850i'ye beyaz bi kasa bulabilirmiyiz? Evet bir de aklıma gelmişken telefonun üzerinde parmak izini nasıl engelliyebiliriz? Telefonun arkasında bulunan lens ve kapak arasında kalan kısıma toz birikmesi yada her hangi bi toz doluyor mu? Herkese yardımlarında dolayı şimdiden çok teşekkürler.
Yarın k850i 'm elime ulasıyo arkadaşlar ilk defa SE kullanıyorum cok mutluyum bi sorum var: Denenmiş genel olarak tavsiye edilecek en kaliteli cam driver ve en yüksek ve en temiz sesi veren akustik tavsiyeleriniz nelerdir...??
@tulgahan01
Öncelikla hayırlı olsun tefonunun Kameranın ayarlarıyla biraz oynamak gerekiyor. EV ayarlarını artırarak çekerseniz daha parlak resimler elde edebilirsiniz. Ayrıca ben flashlı fotoğraflarda Alacakaranlık Dikey modunu kullanıyorum çünkü bu mod ışıklı alanı karartmadan çekebiliyor. Normal modda sadece flashlanan alan görünüyordu (kamera konusunda daha bilgili arkadaşlar var detaylı bilgiye vereceklerdir zaten).
@unnickful
W980i kadar net olamıyor malesef (yada bana öyle geldi) fakat gayet tatmin edici bir ses kalitesine sahip olabilirsiniz. Acoustic attıktan sonra zaten telefon sanki evrim geçiriyor gibi geldi bana. Belki de W810i'nin HPM-70 kulaklığını kullandığımdan kaynaklanıyordur, diğer kulaklıklardaki performans hakkında pek bilgim yok. Beyaz kasa Türkiye içinde bulmanız biraz zor. Satıcıların getirdikleri yan sanayi ürünler bile sadece mavi ve yeşik rengi kapsıyor. Parmak izi konusunda endişe etmeyin zamanla alışıyorsunuz Engellemenin bir yolu yok. En azından ben rastlamadım hiç O alanda herhangi bir toz oluşumuna hiç rastlamadım. Ama lens camını sürekli silmeyi unutmayın zira parmak izleri veya lens camındaki her hangi bir kirlilik fotoğraf kalitesini fazlasıyla etkiliyor.
@maviturk
Hayırlı olsun yeni oyuncağın En iyi cam driver olarak net bişi söyleyemiycem fakat şuan kullandığım @Pohuman'ın editlediği Bestpic v6 Edited by pohuman. @Tolyo'nun editlediği driver da güzel. 5MP'li fotoğraflar konusunda daha detaylı bilgiler edinebilirsin. Akustik olarak "W980i Acoustic V2.0 Mixed Desilver aka SE_GuRu"yu öneririm. Bu da forumda ve @tolyo'nun dosya deposunda mevcut.
hayırlı akşamlar arkadaşlar...
k850i micro sd mi kullanıyor yoksa memory stick micro mu?
saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: johnmcclane
saygılar...
İkisini de destekliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Ermeydan
quote:
saygılar...
İkisini de destekliyor.
eyw kardeşim...peki hangisini tavsiye edersin?
quote:
eyw kardeşim...peki hangisini tavsiye edersin?
Rica ederim
Ben suan telefonlar birlikte gelen 1 GB lik M2 kartı kullanıyorum. Bir ara nasip olursa 8 GB lik Micro Sd almayı düşünüyorum. _extreme_ denen arkadaş almış performansından gayet memnun. Hem Micro SD daha ucuz.
Yanız bir iyi yönü birde kötü yönü var.
Eger ileride Sony Ericsson telefon satın alırsan Micro SD elinde kalır kullanamazsın.
İyi yönü ise ileride Sony ericsson haricinde baska markaların telefonlarını alırsan onlarda Micro SD kullanabilirsin ama M2 kullanamazsın
Tabiki diğer arkadaslar nasıl yorumlarda bulunur bilemem ama ben Micro SD almayı düşünüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Ermeydan
Ben suan telefonlar birlikte gelen 1 GB lik M2 kartı kullanıyorum. Bir ara nasip olursa 8 GB lik Micro Sd almayı düşünüyorum. _extreme_ denen arkadaş almış performansından gayet memnun.
telefon tedavülden kalkacak adam hala 8 GB kart alıcak yaa, fakir insan
ayrıca _extreme_ denen arkadaş senin için, sakın onu yanlışlıkla tenhada falan yakalamim diyor.
bilgiler için teşekkür ederim doğru biraz düzelme var. ilgilendiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
kardeşm önerebileceğin akustik yada cam driver varmı ? çünkü gündüz çekimlernden cidden memnun değilim . orjinal akustikteki ses sony ericcsoon a yakışmıyor cidden
Hocam imzanı değiştir yoksa uyarı alırsın
quote:
Orjinalden alıntı: *-*L_A_Z_R_A_İ_L*-*
kardeşm önerebileceğin akustik yada cam driver varmı ? çünkü gündüz çekimlernden cidden memnun değilim . orjinal akustikteki ses sony ericcsoon a yakışmıyor cidden
tolyo ve se_guru arkadaşların başlıklarına bakabilirsin..
arkadaşlar benim k850 nin ön deki kamerası çalışmıyor acaba cam drıwer lardanmı dedim ama değiştiriyorum yine açılmıyor neden olabilir servis testlerindede çalışmıyor başına gelen varmı acaba
iyi günler arkadaşlar....
ikinci telefon olarak k850i almayı düşünüyorum... n82 ye kardeş olsunlar daha önce hiç kullanmadım.. örnek olarak w810 kullanımını ele alırsak menü ws de aralarında çok bi fark varmı? ikinci el olarak sanırım 300,350 arası gidiyor telefon?
birkaç sorum var? 1,cam driver vs diye birşeyler okudum... tam olarak ne işe yarıyor? weya bunun haricinde telefona ne gibi şeyler kazandırıyor? 2,şarzın 3-5 gün gittiğini tahmin ediyorum? doğrumu tahminediyormuşum 3, kamerası n82 ile karşılaştırıldığında çok fark ediyormu? 4,bir aralar w810 da flash tema vardı? bu telefondada bu olay warmı? 5, dokunmatik tuşlar tam olarak ne işe yarıyor? birde bozulma ws gibi ihtimalleri varmı? 6,kutu aksesuarları neler? 7,kulaklığı kulak içimi ve ses netliği nasıl?
şimdiden teşekkürler... hep içimde kalmıştı bu telefonu almak hayırlısı olursa biraz para biriktirebilirsem inş kardeş gelicek n82 ye
Benimde bir sorum olacak K850 ile ilgili.
Telefonun kasası nasıl? Sağlammı?
Daha önce W810, W850 kullandım... Bu iki telefondan daha kötü olduğu bi yönü varmı yoksa herşeyiyle bu iki telefondan da üstün mü?
son ve en önemli sorum; tuş takımı rahatsız ediyor mu? Yani tuşları dokunurken böle kopacakmış gibi, yada elinde kalacakmış gibi oluyormu?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler...
ya ben bu tele 8GB micro Cd kart aldım ama çalıştırmadı elimde patladı
quote:
Orjinalden alıntı: Baba Naber
ikinci telefon olarak k850i almayı düşünüyorum... n82 ye kardeş olsunlar daha önce hiç kullanmadım.. örnek olarak w810 kullanımını ele alırsak menü ws de aralarında çok bi fark varmı? ikinci el olarak sanırım 300,350 arası gidiyor telefon?
birkaç sorum var? 1,cam driver vs diye birşeyler okudum... tam olarak ne işe yarıyor? weya bunun haricinde telefona ne gibi şeyler kazandırıyor? 2,şarzın 3-5 gün gittiğini tahmin ediyorum? doğrumu tahminediyormuşum 3, kamerası n82 ile karşılaştırıldığında çok fark ediyormu? 4,bir aralar w810 da flash tema vardı? bu telefondada bu olay warmı? 5, dokunmatik tuşlar tam olarak ne işe yarıyor? birde bozulma ws gibi ihtimalleri varmı? 6,kutu aksesuarları neler? 7,kulaklığı kulak içimi ve ses netliği nasıl?
şimdiden teşekkürler... hep içimde kalmıştı bu telefonu almak hayırlısı olursa biraz para biriktirebilirsem inş kardeş gelicek n82 ye
quote:
Orjinalden alıntı: Baba Naber
1- Telefonun içindeki dosyalar arasında, kamera kodlarının yazdığı camdriver0.dat adlı dosya bulunuyor; keskinlik, kontrast, renk doygunluğu vs. gibi değerler cam. driver düzenlemesi bunların değişimiyle oluyor ve tabii ki kalitesine de etki ediyor. 2- Evet, o civarlarda gidiyor. 3- Forumda N82 ve K850i karşılaştırması vardı _extreme_ tarafından, arayıp bulabilirsiniz. 4- Flash temalar, flash duvar kağıtları kullanabiliyorsunuz. 5- En üstteki 3 tuş dokunmatik tuşlar. Soldaki seçenekleri açan, ortadaki seçme sağdaki ise geri tuşu görevi görüyor, kolay bozulan bir şey değil sanırım, sorun yaşayan görmedim, olursa da garanti kapsamında zaten. 6- Telefon, şarj aleti, 1GB M2 hafıza kartı, USB kablo, yazılım cd'si, kullanım kılavuzu falan çıkıyor. 7- HPM-62, standart bir kulaklık var, yerine kulakiçi kulaklık almak daha iyi olur.
quote:
Orjinalden alıntı: srkanu
Benimde bir sorum olacak K850 ile ilgili.
Telefonun kasası nasıl? Sağlammı?
Daha önce W810, W850 kullandım... Bu iki telefondan daha kötü olduğu bi yönü varmı yoksa herşeyiyle bu iki telefondan da üstün mü?
son ve en önemli sorum; tuş takımı rahatsız ediyor mu? Yani tuşları dokunurken böle kopacakmış gibi, yada elinde kalacakmış gibi oluyormu?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler...
Birkaç aydır kullanıyorum herhangi bir problem görmedim, gıcırdama vs. yok fakat çok çabuk parmak izi oluyor. W810i'yi hâlâ kullanıyorum, W850i'yi de biliyorum, iki telefondan da iyi tabii ki. Tuşlar hakkında ise, numerik tuşlar biraz sert ve küçük, fakat aralıklı olduğu için yanlış basma olmuyor.
ben bayaa uzakta kaldım ya neler oldu?Idoou cıkıomus falancamdriver falan bayaa bi seyler olmus valla bakıcam