Şimdi Ara

PlayStation 3'e 2+1, 4+1, 5+1 Analog Ses Sistemi Bağlamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
7
Favori
41.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Edit: Çözüm

Bu çeviriciyi satın alman lazım. Yeşil girişe hoparlörden gelen yeşil ucu takacaksın, diğer uca PS3'ün AV kablosundaki kırmızı-beyaz uçları takacaksın. Sonra PS3 menüsünden Audio ayarlarından en alttaki "Audio Input Connector SCART AV MULTI" yi seçeceksin tamamdır.

Veya bu şekilde yapılabilir:

quote:

Orijinalden alıntı: Gorkie

Başka konu açmadan bende DVI girişli hoporlöre sahip olup kumandalı 2+1'de nasıl ses alınacağını tahmin edeyim daha denemedim;

Scart girişindeki kırmızı ve beyaz girişleri buna

yada buna

bağladıktan sonra bu 2 tarafı da kız olan resimdekine hoporlör kumandasından gelen giriş ile bi önceki girişi bağlayacağız.

Sonra HDMI'dan bağladığımız monitorden ses ayarlarına girip Audio Output Settings'e girmek ve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 21 Mart 2011; 1:08:25 >

• optik kablodan bağlıyacaksın dostum
  • Onu nasıl bağlıcak ses sitemi DTS Değil öle yapsada harici decoder lazım Monitörün kulaklıkgirişi varmı dostum
  • optik kabloyu nereye takıcak peki?Dijital ses alamazsın o hoparlörler ile sanırım.Coaxiel ya da optik in girişi yok çünkü.Verilen kablolarla ps3'de audio l+r çıkışı varsa kırmızı beyaz olan o şekilde bağlanır tahmin ediyorum.
  • Dijital ses alamazsam bile PS3 ile birlikte kullanabilirim yani X540'ı değil mi ?

Peki dijital ses almadığım takdirde ses kalitesi kötü mü olur ?
  • PS3 le birlikte gelen 3 uçlu composite kablonun kırmızı ve beyaz kablosunun ucuna çevirici alıyorsunuz jack to 3.5mm gibi bişeydi adı, o çeviriciyi x540 ın yeşil girişine takıyorsunuz, ps3 ün menüsünden settings audio dan da analog olarak seçin.

Gayet tatminkar ses alırsınız ancak bu dediğim şekilde 2+1 olarak gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

PS3 le birlikte gelen 3 uçlu composite kablonun kırmızı ve beyaz kablosunun ucuna çevirici alıyorsunuz jack to 3.5mm gibi bişeydi adı, o çeviriciyi x540 ın yeşil girişine takıyorsunuz, ps3 ün menüsünden settings audio dan da analog olarak seçin.

Gayet tatminkar ses alırsınız ancak bu dediğim şekilde 2+1 olarak gelir.

Teşekkür ederim hocam.

2+1 yerine 5+1 ses almak için X540'ın kumandası üzerindeki Matrix tuşunu kullanırız artık. Matrix modu kaliteyi falan düşürürse 2+1 şeklinde kullanırız artık napalım :)

PS3 ile dijital ses alabilmek için Z-5500 tarzı sistemler almak gerekiyor sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    hdmi 1.4 vs 2.1 earch atmos?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet, Z5500 le coşuyor adeta next gen konsollar.
  • Başka konu açmadan bende DVI girişli hoporlöre sahip olup kumandalı 2+1'de nasıl ses alınacağını tahmin edeyim daha denemedim;

Scart girişindeki kırmızı ve beyaz girişleri buna

yada buna

bağladıktan sonra bu 2 tarafı da kız olan resimdekine hoporlör kumandasından gelen giriş ile bi önceki girişi bağlayacağız.

Sonra HDMI'dan bağladığımız monitorden ses ayarlarına girip Audio Output Settings'e girmek ve

Resimdeki 3. seçeneği işaretlemek..Sonrasında umarım çalışır

• DVI girişli hoporlöre sahip olanlar 2+1 nasil bagliyorsunuz ps3 e acaba

bu konuda yardim isteyen visor
  • beyler bende amfi var ve ayriyetten zamanla aldığım 6 tane kolon var dts ide var amfinin ps yede pc yede optik bağlıyorum ama sadece frontlardan ses alabiliyorum bunun nedeni ne anlamadım gitti elimde 6 tane kolon var 6 sınında uçlarını fronta sokuşturuyorum sevmiyorum öyle yapmayı bi işe yaramıyo zaten kolonlar ozmn.
    oyuna girdiğimde sound mode stereo yazıyo yanında dts yazıyo amfide ama yine 2 kolondan ses alabiliyorum.mp3 dinlerken stereo yazıyo sadece.20 kere sordum kimse cwp wermedi ben mi anlatamıyorum bilen mi yok anlamadım gitti 5 senedir frontdan başka yerinden ses alamadım amfinin.oyuna girdiğimde bass ayarı falan yapılmıyo sadece balance yapılıyo oyundan çıktığımda bass istediğim gibi ayarlayabiliyorum.

bu bi türlü ses alamadığım dediğim surround ve center girişlerine surround özelliği olmayan kolon almayınca çalışmıyomu hiçbişekilde sebep bumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luca Brasi -- 30 Nisan 2009; 17:42:33 >
  • Merhabalar.. Bende vestel slim 10 ses sistemi var.. Ve bu ses sistemiyle ps3 den 5+1 ses alabilirmiyim.. Slim 10 da optik çıkış yok..Ps3 den kırmızı ve beyaz kabloyu slim 10 unun AUX girişine taktığımda vestel teknik gorevlisi ısrarlar 5+1 ses alırsın diye beni azarlıyor..Ben hala 5+1 ses olmadığında ısrarcıyım.. Oda inatla 5+1 diyip duruyo.. En sonunda buradan siz arkadaslardan yardım alayım dedim.. Eşim ulusal bi radyoda yayıncı.. en son o radyoda vestele bi ton laf soyliyecek...
  • arkadaşlar bende Panasonic SA-XR30 anfi ve Panasonic SB-TP20 hoparlör seti var, ps3'e optik bağlantıyla bağlıyorum, manyak bi ses oluyor (5+1 tabi ). Yanlışlıkla filan kısmayı filan unutursam vah komşuların haline. Maçlarda filan san ki stadtaymışım gibi oluyor. bütçeniz uygunsa optik çıkışlı bi anfi alın ve öyle bide ps3 kullanın...

murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakdogan -- 21 Mayıs 2009; 1:26:54 >
  • arkadaşlar peki benim şöle bi sorum olucak size

ev sinema sistemini aldık sadece hoparlörler 5+1 ve ps3 e bağladık ..
    bu hoparlörleri aynı zamanda hiç söküp takmadan tv de de kullanmamız mümkünmü ben digiturk kullanıyorum.
  •  PlayStation 3'e 2+1, 4+1, 5+1 Analog Ses Sistemi Bağlamak

ps3 içerinden çıkan bu kablodaki kırmızı ve beyaz uçları ,

ses sistemi bu şekilde olan arkadaşların stereo , aux1 , aux2 gibi yerlere bağlayıp , playstation3 ses ayarları bölümünden ayarlamaları yeterlidir. 5+1 optik ses çıkışı gii verim alamazsınız ama 6 kanaldan da Stereo ses alırsınız. Buda hiç yoktan iyidir.

Görüntüyü HDMI'dan sesi bu kablolardan alın. Monitör kullanlar için açıklayıcı bir çözüm olmuştur umarım.

• peki analog 5+1 çıkışı olan, optik irişi olan bi decoder bulunabilir mi? ne kadara bulunur ya da?
    matrix modu saece yan hoparlörü klonluyo, 5+1 ses almak, 6 hoparlörün de ses çıkarması demek değl çünkü yine stereo oluo.
  • Bulabilirseniz piyasada bende alayım koşa koşa optik ses verimini tam manasıyla alamasanızda sanal 5+1 yaratılabilir o şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

ses sistemi bu şekilde olan arkadaşların stereo , aux1 , aux2 gibi yerlere bağlayıp , playstation3 ses ayarları bölümünden ayarlamaları yeterlidir. 5+1 optik ses çıkışı gii verim alamazsınız ama 6 kanaldan da Stereo ses alırsınız. Buda hiç yoktan iyidir.

Görüntüyü HDMI'dan sesi bu kablolardan alın. Monitör kullanlar için açıklayıcı bir çözüm olmuştur umarım.

• ev sineması optik giriş dönüştürücüsü varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

Merhabalar forumda yazınızı okudum bende logitech X-530 var ama tam anlıyamadım hangı kompanentı alıcaımı. ben ps3 uumu samsung lcd' me bagladım ama ses alamıorm.resımde gosterdıgınız kırmızı beyaz ve sarı uclu aletı neye baglıcam da ses sıstemıne baglıcam aacaba yardımcı olursanız cok sevınırım.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfendos -- 10 Haziran 2010; 22:32:26 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.