Öncelikle herkese merhabalar. Evimdeki LCD Monitörün başı artık pek boş kalmadığı için bir LCD TV almaya karar verdim ancak ne yazık ki TV'ler hakkında çok iyi bir bilgiye sahip değilim. Bütçem 2000 lira civarında olduğundan Samsung'un LED TV'leri ve Sony'nin W5500 Serisi LCD TV'leri arasında kaldım. Şu anda evimdeki Beko 55 Ekran CRT TV ile aramda yaklaşık 2 metre civarında bir uzaklık var. Ancak ileride daha geniş bir yere koyarsam diye 40 inch civarında bir TV almayı planlıyorum. Bu boyutlarda ve yukarıda yazdığım bütçeye göre hangi TV'leri önerebilirsiniz? Forumda bir kişi Samsung'un LED TV'lerinin gerçek LED kalitesinden uzak olduğunu ve kaliteli görüntü isteniyorsa, LED'ler için en azından Sony Bravia KDL-46X4500 alınması gerektiğini söylemişti. İnternetteki bir incelemede de görüntü kalitesinin ve kalibrasyona rağmen renklerin pek de iyi durmadığından bahsediliyordu (ve ekran görüntülerinde de öyle duruyordu). Ve yine forumda en çok tercih edilen ve beğenilen TV'lerin genelde Sony Bravia W5500 serisi (özellikle 37 inch büyüklüğündeki) olduğunu da okumuştum. TV'yi almak istememin temel nedeni PlayStation 3 ve XBox 360 ile oyun oynamak ve SD yayınları (çoğunlukla maçları) izlemek. Kafama yatan W5500'ün 40 inch'lik modeli olan Bravia KDL-40W5500 idi ancak yine yabancı bir internet sitesindeki incelemede TV'nin "Input Lag" sorunu olduğundan bahsediliyordu. Genelde FPS (Battlefield 1943, Call Of Duty 4, World At War vs) ve aksiyon oyunları oynadığımdan bu bana herhangi bir şekilde sorun çıkartır mı? Ve Input Lag'in temel olarak anlamı nedir? Oyunlarda ne gibi bir etki yapabilir? Özellikle KDL-40W5500'ü ve W5500 serisini kullanmış/halen kullanmakta olan ve bu tür oyunları oynayan kişiler bir yorum yapabilirse çok iyi olur.
Bunların dışında önerdikleriniz de varsa söyleyebilirsiniz.
led leri geç şu anda getirisinden çok götürüsüne sahip ledler..yeni teknoloji olduğundan beraberinde problemleride getiriyor ayrıca normal lcd lere göre tek farkı florasan ışık yerine led kullanılması ..samsung led serilerinde b6000-7000 edge led var yani ışık kenarlarda bu konuda ledin bir avantajı yok incelik ve kozmatik haricinde..sony de ise 46 '' boyutunda x4500 serisinde led vardır asıl led budur ama fiyatıda 6000-7000 tl arasındadır..rgb leddir ve local dimming özelliği mevcuttur..kısacası uzatmadan söyliyim led alma onun yerine samsung b650 serilerine bakabilirsin 40'' olanlarına 32'' olanlarında panel farkı var...input laga gelince senin verdiğin komutun görüntüye yansımasındaki gecikmedir mesela mause da ateş tuşuna bastın tv nin bunu gecikmeyle yansıtmasıdır buda sıkıntı yaratmaktadır...w5500 veya 40b65x serisinden birini almak senin için isabetli olur..
quote:
Orijinalden alıntı: groll
led leri geç şu anda getirisinden çok götürüsüne sahip ledler..yeni teknoloji olduğundan beraberinde problemleride getiriyor ayrıca normal lcd lere göre tek farkı florasan ışık yerine led kullanılması ..samsung led serilerinde b6000-7000 edge led var yani ışık kenarlarda bu konuda ledin bir avantajı yok incelik ve kozmatik haricinde..sony de ise 46 '' boyutunda x4500 serisinde led vardır asıl led budur ama fiyatıda 6000-7000 tl arasındadır..rgb leddir ve local dimming özelliği mevcuttur..kısacası uzatmadan söyliyim led alma onun yerine samsung b650 serilerine bakabilirsin 40'' olanlarına 32'' olanlarında panel farkı var...input laga gelince senin verdiğin komutun görüntüye yansımasındaki gecikmedir mesela mause da ateş tuşuna bastın tv nin bunu gecikmeyle yansıtmasıdır buda sıkıntı yaratmaktadır...w5500 veya 40b65x serisinden birini almak senin için isabetli olur..
Peki W5500'lerdeki input lag can sıkıcı seviyede mi? Örneğin PC'yi HDMI'dan bağlayıp Counter Strike: Source oynadığımızı düşünürsek reflekslerimiz hızlı olsa bile sorun çıkartabilir mi, yoksa orta/iyi kalite bir LCD monitörden farkı yok mudur bu gecikmenin? Bu arada LED hakkındaki açıklamanız için çok teşekkürler.
w5500 de ufak bir input lagtan bahsedilmiş yani online oyuncular için problem yaratabilir denmiş öyle oynanmayacak derecede değil..bu konuda w5500 topicine göz at orda kullanan arkadaşların açıklamaları var..
yukarada yazılan tüm konular senın sony alarak iyi bir tercih yapmanda yardımcı olucaktır.. arkdaşların dedğili gibi led tv saçmalığına sakın aldanma.. 40w5500
quote:
Orijinalden alıntı: groll
w5500 de ufak bir input lagtan bahsedilmiş yani online oyuncular için problem yaratabilir denmiş öyle oynanmayacak derecede değil..bu konuda w5500 topicine göz at orda kullanan arkadaşların açıklamaları var..
quote:
Orijinalden alıntı: mc_fatih
yukarada yazılan tüm konular senın sony alarak iyi bir tercih yapmanda yardımcı olucaktır.. arkdaşların dedğili gibi led tv saçmalığına sakın aldanma.. 40w5500
Yardımlarınız için çok çok teşekkürler. İyi akşamlar.
Input Lag olayı Lcd lerin çoğunda var.Bence canını sıkıcak bi olay olmamalı,denemedim ama öyle sanıyorum.İçim rahat olsun diyorsan birebir w5500 serisi bir makinada dene karar kıl,çünkü sony senin için doğru karar gibi gözüküyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme