Şimdi Ara

PlayStation 3 (Slim) [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
5
Favori
81.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leon kennedy

Amerikadan sipariş verdim Ps3 Slim 120 gb 600 Tl ye iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum hiç te anlamam bu cihazlardan Fat tan dahamı iyidir yoksa dahamı kötüdür bu arada NTSC miş PAL daha iyi demişlerdi biraz bilgi verirseniz sevinirim...
    Hayırlı Forumlar!

Ben geçen hafta 299$'a aldım ABD'den, biraz yüksekçene olmuş 600 TL o yüzden ama hayırlı olsun tabi ki, güle güle kullan. NTSC / PAL dedikleri NTSC-U ABD'de kullanılan görüntü sinyali standartıdır, (Avrupa'da PAL) o yüzden takacağın TV'nin NTSC standartlarında görüntü verebilmesi gerekiyor. Yeni HDTV'lerin hemen hepsinde var zaten bu, sorun olmaz. Oyunlarda da bölge kısıtlaması olmadığı için Amerikan PS3'üne istediğin Avrupa oyununu takıp oynayabiliyorsun. PSN Store'dan alışveriş yaparken bölgenle alakalı alman gerekebilir sadece, Avrupa mallarını aldırmayabilir sana. Ha bir de BD film izleyeceksen 1. Bölge ABD filmlerini alman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

Amerikadan sipariş verdim Ps3 Slim 120 gb 600 Tl ye iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum hiç te anlamam bu cihazlardan Fat tan dahamı iyidir yoksa dahamı kötüdür bu arada NTSC miş PAL daha iyi demişlerdi biraz bilgi verirseniz sevinirim...
    Hayırlı Forumlar!

600 iyi bir fiyat. Garantisi yok ama alet uzun ömürlü olduğu için kolay kolay bişey olmaz. NTSC nin tek farkı priz dir birde tüplü tv de oynayamassın. Amerikan prizleri farklı olduğu için bi çevirici alman lazım. Ayrıca slim ler fat lardan teknoloji olarak daha üstün. Fat lar 65 nanometre slim 45 bu şu demek oluyor hem daha az enerji yiyor hem daha az ısınıyor hemde oyunlardaki loading sürelerini çok azda olsa kısaltıyor.

Forumda slimlerin çok ısındığı söyleniyor bunlara fazla kulak asma tamamen havalandırma sürkülasyonunun fat a göre farklı oluşundan kasanın göze çarpan kısımları ısındığı için insanları yanıltıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 6 Kasım 2009; 12:07:50 >

• Priz çevirici derken voltaj açısından bir sorun olmuyor, ekostros'un da kastettiği sırf prizin ucuna uyacak bir çevirici, 3-5 liraya heryerden alabilirsin.
    Aman diyeyim forumlarda okuyoruz bazı çakal elektronikçiler "Özel dönüştürücü lazım" diye 50-60 TL fiyat çakmaya çalışıyor, hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llythem

Priz çevirici derken voltaj açısından bir sorun olmuyor, ekostros'un da kastettiği sırf prizin ucuna uyacak bir çevirici, 3-5 liraya heryerden alabilirsin.
    Aman diyeyim forumlarda okuyoruz bazı çakal elektronikçiler "Özel dönüştürücü lazım" diye 50-60 TL fiyat çakmaya çalışıyor, hiç gerek yok.

evet evet prize sokmak için uçları farklıya. Dediğin gibi 5 liralık bişey.
  • Gamepad'leri (Dualshock 3) PS3'ü her açtığımızda usb kablosuna takıp tanıtmak mı gerekiyor? ben konsolu her açtığımda bunu yapmak zorunda kalıyorum da...
  • Hayır. İlk açılıştan sonra menüde gamepad üzerindeki PS butonuna basıyorsun ve gamepadini tanıyor konsol. USB yi sadece sarj edeceğin zaman takacaksın. Sarj durumunu görmek için ise PS tuşuna basılı tutman yeterli sol altta görünür.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize tek tek teşekkürler...

@Llythem 299$ a en ucuz fiyatı sanırım ben baktığımda 320 falandı ve kargo masrafları çıktı normalde 570 TL ye geliyordu fakat ben 600 verdim.
    Bu arada banada Çakalın teki Özel Adaptor alacaksın demişti 50-60 lirayı gözden çıkarmıştım Demek dönüştürücü uç alsam sorun olmuyor...

Unutmadan birde bende Samsung 2233Bw DVİ lı 22 inc monitör var 1680 x 1050 buna ben DVİ to HDMİ dönüştürücü taktım ve Notebooğuma HDMİ ile bağlanıp görüntü alabiliyorum PS3 e de taktığımda görüntü alabilirmiyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 6 Kasım 2009; 16:13:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctcanbol

Hayır. İlk açılıştan sonra menüde gamepad üzerindeki PS butonuna basıyorsun ve gamepadini tanıyor konsol. USB yi sadece sarj edeceğin zaman takacaksın. Sarj durumunu görmek için ise PS tuşuna basılı tutman yeterli sol altta görünür.

Teşekkürler...

Peki Bluray'i, PS3 kapalı olduğu sürede sürücüde bırakmak zararlı mı?
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün başıma gelen çok ilginç bir olayı paylaşayım sizlerle. Geçen hafta ayın 2 sinde aldığım ps3 slim'im bu sabah nba2k10 oynarken tam da kendi adamım ile bir nba takımının training campına davet edilecek iken kendi kendini kapattı.Bende dedim herhalde bir voltaj dalgalanması oldu o yüzden kapandı. Tekrar açmak için ps3 ün yanına gittiğimde açma-kapama düğmesinin üzerindeki kırmızı ışığın yanmadığını gördüm. Güç kablosunu çıkartıp tekrar taktım ve kırmızı ışık geri geldi. O an içime su serpilmişti ama ps3 ü çalıştırmak için açma tuşuna bastığımda önce yeşil ışık yandı faka ardından ışık kırmızıya döndü ve kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı ve abiki ps3 açılmadı. Tabiki kalp atışlarım hemen hızlanmaya başladı ve koşarak kullanım klavuzundan kırmızı ışık yanıp sönmesinin ne anlama geldiğine baktım. Orada yazdığına göre sistemim fazla ısınmış. Havalandırma deliklerini kapatan herhangi bir şey olmadığına dikkat etmeliymişim ve sistem kendini soğuttuğunda tekrar açılacakmış. Şunu da belirteyim hava giriş çıkışını engelleyecek herhangi bir ortam yoktu hatta ve hatta ps3 pencerenin hemen önünde ve pencere açık halde oynuyordum. Ayrıca ps3 ün altı da ısınmasın diye altı delikli ve yüksek bir zeminde duruyordu. Herneyse iyi bakalım biraz bekleyelim soğusun makina dedim. Gel gör ki 1 buçuk saat pencerenin hemen önünde olmasına rağmen alet açılmayı reddetti. Ayrıca nba2k10 da makinenin içinde kaldı onu bile kurtaramadım.Bende bu moral bozukluğu ve sinir ile sırtlandım makinemi ve aldığım yere götürdüm. Buarada 2 aydır İngilteredeyim ve makineyi de burdan Argos mağazasından aldım ve 1 yıl sony garantisi bulunuyordu. Müsteri hizmetleri bölümünde derdimi anlattım. Adam bir deneyeyim açmayı dedi ve makinayı içeri götürdü. Ki burda yaptığım hataydı çünkü bu işlemi gözümün önünde yapması gerekirdi çünkü içerde alete neler yapacakları belli olmaz die düşündüm. Herneyse 2 dk sonra adam elinde ps3 ile geri döndü ve gerçekten açılmıyor cdnizi kurtaramadım dedi. Ben şimdi ps3 servise gidicek ve en az 1 hafta geri dönmeyecek korkusu ile beklerken görevli bana para iadesi mi yoksa yeni bir ps3 mü istiyorsun dedi. Tabi bu teklifi duyunca ağzım kulaklarıma vardı ve yeni bir ürün istediğimi söyledim. Adam tamam bir sony yi arayalım dedi ve aradı. 2 dk sony görevlisi ile konuşup durumu anlattıktan sonra sony görevlisi benimle konuşmak istediğini söylemiş. Telefonu aldım ve karşımda son derece kibar bir bey vardı. Bana durumun ne olduğunu tekrar sordu ve bende anlattım. Adam tamam şimdi bir yıldız tornavida alın ve talimatlarımı uygulayın dedi. Ben şok içinde önümde duran tornavida ve ps3 ile ne yapacağımı merak ederken adam anlatmaya başladı. Fakat adamın yapmamı söylediği şeyleri beceremedim çünkü sökmemi istediği tornavidaları bir türlü bulamadım.Bende herhalde ben anlayamıyorum Argos çalışanını versem o halletse olmazmı dedim. Çünkü yeni bir ürün istediğimi söylememe rağmen bunun bu kadar kolay olmayacağını tahmin ettiğim için makinenin herhangi bir yerine zarar vermek istemedim. Eğer bir zarar gelecek ise onlarn elinden gelmesi benim işimi kolaylaştırıdı. Herneyse sony görevlisi tamam dedi ve tekrar mağaza görevlisi ile konuşmaya başladı. Fakat yarım saat geçmesine rağmen magaza görevlisi de yapması gereken şeyi anlayamadı o arada makinenin hdd sini çıkardı bütün vidalarını söktü taktı söktü taktı ama bir ürlü blueray sürücüsüne ulaşamadı. Bu sırada yanımıza bir başka mağaza görevlisi geldi ve neler olduğunu sordu bende ona anlattım durum böyle böyle diye. Biraz yeni gelen görevli uğraştı ps3 ile ama o da beceremedi. Daha sonra telefonda konuşan görevli telefonu kapattı. Ben ne olduğunu sordum ve adam bana oyununuzu kurtarmamız lazım siz bu ürünü alalı 5 gün oldu makineye ne zarar geleceği umurumuzda değil önemli olan müşteri memnuniyeti ve bizim sizin oyununuzu kurtarmamız dedi ve bütün tornavidaları sökmeye başladı. Bu işlemi yaparken oradan geçen görevlilere arkadaşlar gelinbir ps3 slim e otopsi yapacağım dedi ve yaklaşık 3-4 görevliyle birlikte izlemeye koyulduk. Adam bütün tornavidaları söktükten sonra makinenin üst kapak kısmını zorlayarak ve PARAMPARÇA ederek fanın bulunduğu bölmeye ulaştı. Ben hayretler içerisindeydim çünkğ daha 5 günlük bir makine servis yüzübile görmeden gözlerimin önünde bilinçli olarak kırılmak suretiyle açılıyordu. Ama işin zor kısmı şimdi başlamıştı çünkü blueray sürücüsünü çıkartamadı ve onu da parçalamaya başladı. Ben hayretler içerisinde ve oyunuma bir zarar gelmemesini umarak izlemeye devam ettim. Tam 15 dk sonunda oyunuma hiçbir yerinde çizik olmadan kavuştum fakat sevinemedim çünkü bir ps3 slim gözümün önünde hiç acımaksızın darmadağın edilimişti. Adam oyunu çıkardıktan sonra çalışanlar arasında bir alkış koptu hep beraber gülüp eğlendik. Her gelen görevli bir diğer arkadaşına gidip playstationun nasıl parçalandığını izlemesini söylüyordu gerçekten çok komikti. Bende adam bu işleri yaparken fotoğraflarla işlemi belgeledim çünkü inanılacak gibi birşey değildi ve elimde kanıt olsun istedim. Bu resimleri mutlaka facebooka koy ve bizden övgüyle bahset gibisinden geyikler döndü biraz daha gülüp eğlendik ve daha sonra yepyeni bir ps3 slim ile mağazadan ayrıldım. Yolda evime yürürken keşke eski ps3 ün controller ını alıp alamayacağımı sorsaydım dedim. Belki istesem onu da verebilirlerdi. Sonuç olarak hayatımda bu kadar düzey bir müşteri memnuniyeti prensibi tüketicileri koruyan bir mağaza daha görmediğimi söyleyebilirim. Buradan bütün Argos çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca ps3 slim alacak ve alan arkadaşların bu yanıp sönen kırmızı ışık hatası ile karşılaşmamasını diliyorum. Umarım karşılaşanlarda benim kadar şanslı olurlar ama Türkiye'de böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum.

Edit : Fotoğraf ekleme işini daha önce yapmadığımdan fotoğrafşarı eklemedim ama yarın ekleyebilirim
    sanırım.

Edit2 : Aynı konunun fotoğraflısıhttp://forum.donanimhaber.com/m_35634283/tm.htm bu başlıkta var. Merak edenler oradan bakabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 8 Kasım 2009; 1:08:39 >

• bynekm

ne kadar güzel bir şey, okurken senin adına ben sevindim, işte budur, dedirtecek bir olay, ne yazıkki biz hala 3. dünya ülkesi, konumundayız. helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

bynekm

ne kadar güzel bir şey, okurken senin adına ben sevindim, işte budur, dedirtecek bir olay, ne yazıkki biz hala 3. dünya ülkesi, konumundayız. helal olsun.

Gerçekten dediğin doğru dostum.Mağazanın bu davranışı karşısında kendimi tüketici olarak ilk defa sony gibi bir dev markanın bile üzerinde hissetmek çok güzel ve tuhaftı.Böyle bir olayın başıma gelmesine çok sevindim umarım birgün bizim güzel ülkemizde de benim gibi memnun olur bütün kullanıcılar.
  • Çok güzel bi olay gerçekten. Ben de slim'imi buradan polonyadan (mediamarkt veya saturn) alacağım. Umarım böyle sorunlar yaşadığımda aynı hizmetle karşılaşırım.
  • oncelikle gecmis olsun dostum. evet bu ingilterenin genelinde olan bi politikaymis bende kisa zaman once ogrendim burdaki insanlar musterilerin memnuniyetini max da tutmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. misal o ps3 bozulmadan argosa gitsen ve ben bunu begenmedim desen on ps3 u alip sana parasini geri verirlerdi.. gerci resmen parcalamislar burda bi alkisi hakketmisler bende guitar heroyu aldim 2 hafta once HMV den ve simdi bozuldu.. insallah argostaki muameleyi yarin banada yaparlar :)
  • arkadaşlar bugün aldım ps3 ümü. 250 gb + fifa10 8 taksit 935 tl ye aldım.

birkaç sorum olacak. içinde film yüklü bir harici disk taktım 160 gb fakat bunu görmedi ya da ben nereden gireceğimi bulamadım. harici disk ile filmlerimi resimlerimi müziklerimi falan yüklemek istiyorum nasıl yapabilirim? bir de 6mbit bağlantı var ama download içler acısı çok yavaş sizce neden?
  • bu arada versiyon 2küsürle geldi arkadaşlar 3.0 olması gerekmio mu? kendim yükselttim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol

bu arada versiyon 2küsürle geldi arkadaşlar 3.0 olması gerekmio mu? kendim yükselttim artık.

Su anda 3.01 en guncel surum
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

oncelikle gecmis olsun dostum. evet bu ingilterenin genelinde olan bi politikaymis bende kisa zaman once ogrendim burdaki insanlar musterilerin memnuniyetini max da tutmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. misal o ps3 bozulmadan argosa gitsen ve ben bunu begenmedim desen on ps3 u alip sana parasini geri verirlerdi.. gerci resmen parcalamislar burda bi alkisi hakketmisler bende guitar heroyu aldim 2 hafta once HMV den ve simdi bozuldu.. insallah argostaki muameleyi yarin banada yaparlar :)

Sana da gecmis olsun dostum. Ingilterenin genelinde boyle bir politika uyulaniyorsa ne mutlu Ingiltere vatandaslarina. Hic cekinme korkma olmadan yap alisverisini. Umarim dedigin gibi sende bezer bir muameleyle karsilsirsin dostum.

• merabalar acaba slime linüxü bi şekilde yükleme yapabilirmiyiz sorunsuz bi şekilde veya menüye install other os ekleme imkanımız varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yk_07

merabalar acaba slime linüxü bi şekilde yükleme yapabilirmiyiz sorunsuz bi şekilde veya menüye install other os ekleme imkanımız varmı

Slimler ile birlikte linux gibi işletim sistemi yükleme özelliği kaldırıldı dostum.
  • yinede bi imkanı vardır diye düşünüyorum yazılım tabanlı bişey olduğu için hiçbi yolu yokmu bu linüxü kurmanın gidip eski ps3 almaktan başka
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.