500 olsa gene iyi ps5 oyunları 660 ve 699 tl < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Ağustos 2021; 12:54:47 > |
PlayStation 5, 7499 TL'lik fiyatıyla Amazon Türkiye'de satışta! Acele edin! (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
3 sene önce yeni kasalar 2000 e satılıyordu. Ortamlarda enflasyon %19 dersin kim ne diyecek. Özel PS vergisiyle 7k civarına millet sevinir oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Editörler başlıklara ve konu içeriğine kendi düşüncenizi yorumunuzu vb. eklemezseniz iyi olur. Mide bulandırıyorsunuz.
-
Niye acele edioz ?
-
usta, 7500 tlye pc kurmak daha mantıklı değil mi? ps'in oyunları falan acayip pahalı. steam gibi bir kurtarıcı var iken neden playstation anlamıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanvai
Dostum dünyanın her yerinde bir birdir, 500, 500'dür. O ürünün değeridir. Senin dediğin bizim burada 2800 alıyoruz, Almanyada 2000 alıyorlar falan, o dediğin, o üründen kaç tane alabileceğini gösterir. Kaç tane alınabileceği beni ilgilendirmez. Adamın cebinden 500 birim çıkıyorsa, senden de 500 birim çıkar. Ürünün değeri 500 birimdir. O ayda 10 tane alsın, sen ayda 1 tane al önemli değil. Önemli olan o ürünün değeridir. Benim dediğim bu. Sen diğerini söylüyorsun. İkisi aynı şey değil. Biri alım gücü, diğeri ürünün kendi değeri.Bu konsol anavatanı Japonya'da 50.000 yen'e yani 50.000 birime satılıyor. Senin mantığa göre Japonya ölmüş gömeni yok.
-
Oranın insanına göre, evet. 50.000'e satılıyor. Oranın insanının cebinden 50.000 birim para çıkıyor. Avrupada Euro ile satılan yerlerde 500 birim çıkıyor. Türkiyede 7500 - 8500 birim çıkıyor. Bu dediğin de para değeri ve kur farkı. Biz avrupa bölgesindeyiz. Euro ile geliyor. Avrupadaki insanlar 500 birime alırken, biz 7500 ödüyoruz. Onlar ayda 4 tane alıyor, biz bir tane alamıyoruz. Bu alım gücü. Biz ne diyoruz. Keşke biz de 500'e alabilsek diyoruz. Dolar, Euro 1 tl olsa da, biz de onlar kadar rahat alabilsek diyoruz. Yani para değeri - kur farkı ayrı şey, alım gücü ayrı şey, ürünün birim fiyatı ayrı şey. Hepsi birbirine bağlı değişiyor. Burada en önemli şey biz rahat alamıyoruz. Daha rahat almak isteriz. En azından burada ortak fikirde olmalıyız. ( bir bir'dir, 500, 500 dür derken " birim " olarak demek istiyorum, değer olarak değil. ) Alım gücü olarak düşününce senin dediğin gibi. Paralarının gücü fark yaratıyor işte.
-
Japonya da ortalama maaş 320bin yen. 50 bin onlar için 500 lira gibi iki sifiri atacaksın bizim ülkeye gore herkesin durumu iyi dünyanın buyuk cogunlugu bu ürüne asgarinin %25 ile sahip olurken biz asgarinin neredeyse 3 katı ile sahip oluyoruz bir de 7500 diye hemen almamız gereken fiyatmış gibi lanse ediliyor.
-
7500 e hurdadan hallice bir pc toplarsın ps5 in veya series x in dengi bile olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Ağustos 2021; 15:42:25 > -
hamdolsun, 5000 tl ye satılması gereken konsolu 7500 tl ye satılıyor diye seviniyoruz.
-
Merhaba,
Ben dün
hp 24-dp0041nt
All in one pc aldım indirimle 4900 TL , steam den çatır çatır herşeyi oynuyor. ileride ps5 avantajlı durumları olursa geçerim şimdilik beklemedeyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanvai
Dostum dünyanın her yerinde bir birdir, 500, 500'dür. O ürünün değeridir. Senin dediğin bizim burada 2800 alıyoruz, Almanyada 2000 alıyorlar falan, o dediğin, o üründen kaç tane alabileceğini gösterir. Kaç tane alınabileceği beni ilgilendirmez. Adamın cebinden 500 birim çıkıyorsa, senden de 500 birim çıkar. Ürünün değeri 500 birimdir. O ayda 10 tane alsın, sen ayda 1 tane al önemli değil. Önemli olan o ürünün değeridir. Benim dediğim bu. Sen diğerini söylüyorsun. İkisi aynı şey değil. Biri alım gücü, diğeri ürünün kendi değeri.Dünyada hala bol sıfırlı para birimleri var. Ne yani japonlar 50000 yen veriyor diye senden daha mı çok ödemiş oluyor? Bu kadar takılıyorsanız birime reise söyleyin tlden biraz daha sıfır atsın. 1 dolar 80 kuruş olur sevinirsiniz. Ayrıca ürün değerine yine birimden değil ortak kurdan çevirerek bakılır. Ülkede 500 lirayla haftalık gıda alışverişi anca yapılırken 500 euroyla bir tutmak neyin kafasıdır?
-
İşin ekonomik boyutuna girmiyorum bile, onu tartışmaya dahi gerek yok. Bir Alman asgari ücret ile 4 tane alıyor, biz ise 2-3 asgari ücrete 1 tane cihaz alabiliyoruz...
Konsolu almak sorun değil de güncel kurlar ile oyunları almak asıl mesele. 60-70 euro'dan aşağı oyun yok PS store'da. Üstelik boyutları 250 gb'ı bulan oyunlar var. 5-6 tane oyun alsanız depolama biriminin kapasitesi dolacak. Ekstradan SSD almak zorunda kalacaksınız. Konsolun içindeki SSD'ye eşdeğer harici bir SSD ise 4.500 TL civarına satılıyor.
Kabaca hesap yaparsak;
- PS5 dijital sürüm piyasada kapalı kutu 6.500'e satılıyor
- 4.500 TL 1 TB harici SSD maliyeti
- 600 TL'den 5 tane yeni oyun alsanız 3.000 TL
- 4K oyun oynayacağım derseniz adam akıllı 120 HZ 4K bir TV 10.000 TL
Yani konsolu tam anlamıyla kullanabilmeniz için cebinizden yaklaşık 25.000 TL çıkması gerekiyor.
Ben çok niyetine girmiştim, vazgeçtim. Bilgisayar platformu üzerinden yürüyüp Steam kullanmak daha mantıklı geldi ki öyle de zaten.
Üstelik nedense bilgisayardaki görüntü PS platformuna göre daha keskin ve renkler daha kaliteli.
Steam'de her hafta bir kampanya oluyor. Oyunları indirimli dönemlerinde alırsanız çok ekonomik oluyor.
-
500 lira ile 500 euroyu bir tutan kim? Mesajları nasıl okuyorsunuz Allahınızı severseniz. Benim demek istediğim ısrarla anlamak istemiyorsunuz galiba. Keşke biz de 500 birim verip alabilsek diyorum. Bizden gelişmiş ülkelerde ceplerinden 500 birim çıkıp rahatça alabiliyorlar. Keşke bizim de cebimizden 500 birim çıkıp alabilsek. Ahan da özeti budur. Sıfır atıp atmamak ülkelerin kendi işi. Japonya da atsın. Biz atınca paramız değerlenmedi ki. Sadece hesaplamak ve yazmak basitleşti. 1.000.000 yazıp uğraşacağına 1 lira yazıyorsun. Bu kadar basit bir olay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanvai -- 27 Ağustos 2021; 11:54:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanvai500 lira ile 500 euroyu bir tutan kim? Mesajları nasıl okuyorsunuz Allahınızı severseniz. Benim demek istediğim ısrarla anlamak istemiyorsunuz galiba. Keşke biz de 500 birim verip alabilsek diyorum. Bizden gelişmiş ülkelerde ceplerinden 500 birim çıkıp rahatça alabiliyorlar. Keşke bizim de cebimizden 500 birim çıkıp alabilsek. Ahan da özeti budur. Sıfır atıp atmamak ülkelerin kendi işi. Japonya da atsın. Biz atınca paramız değerlenmedi ki. Sadece hesaplamak ve yazmak basitleşti. 1.000.000 yazıp uğraşacağına 1 lira yazıyorsun. Bu kadar basit bir olay.
Ee arkadaş bu dediğinin ne önemi var? Sen cebinden ha 500 çıkarmışsın ha 5 milyon. Maksat çıkan paranın senin için önemi ve kazanma zorluğu yoksa 500 filan sadece sayıdan ibaret. Zaten kendin de mesajın sonunda olayı paranın değerine bağlamışsın.
-
:D paradan sıfır atma konusunu açan sensin zaten. O yüzden onu söyledim. Senin cebinden çıkan paranın önemi dediğin de alım gücü işte. Aslında aynı şeyi söylüyoruz.
-
tamam hocam onlar için 500tl olmasın 700tl olsun sizi mi kıracağız sonuç olarak bir asgari ücret ile dört adet alabiliyorlar. ufak değerlere çok da takılmamak lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xbox haberine uçuk fiyat başlığı giren editörler 7500 liralık ps için acele edin haberi yapıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanvaiOranın insanına göre, evet. 50.000'e satılıyor. Oranın insanının cebinden 50.000 birim para çıkıyor. Avrupada Euro ile satılan yerlerde 500 birim çıkıyor. Türkiyede 7500 - 8500 birim çıkıyor. Bu dediğin de para değeri ve kur farkı. Biz avrupa bölgesindeyiz. Euro ile geliyor. Avrupadaki insanlar 500 birime alırken, biz 7500 ödüyoruz. Onlar ayda 4 tane alıyor, biz bir tane alamıyoruz. Bu alım gücü. Biz ne diyoruz. Keşke biz de 500'e alabilsek diyoruz. Dolar, Euro 1 tl olsa da, biz de onlar kadar rahat alabilsek diyoruz. Yani para değeri - kur farkı ayrı şey, alım gücü ayrı şey, ürünün birim fiyatı ayrı şey. Hepsi birbirine bağlı değişiyor. Burada en önemli şey biz rahat alamıyoruz. Daha rahat almak isteriz. En azından burada ortak fikirde olmalıyız. ( bir bir'dir, 500, 500 dür derken " birim " olarak demek istiyorum, değer olarak değil. ) Alım gücü olarak düşününce senin dediğin gibi. Paralarının gücü fark yaratıyor işte.
Kendinle çelişiyorsun. Japonların 50.000 birime almasında sorun yok ama biz 7.500 birime alınca mı sıkıntı oluyor? Alım gücünün konuyla alakasız olduğunu söylüyorsun ama böyle bir şey mümkün değil. Eğer birim hesabının en ufak bir mantığı olsaydı teknoloji devi Japonya'nın 50.000 birime konsol almasını da eleştirmemiz gerekirdi ve bu da çok absürt olurdu. Eğer avrupanın konsol alım gücü bizden 5 kat fazlaysa, birim hesabına göre 15 kat fazla çıkıyor. Yani 500 euro ile 500 liranın hiçbir alakası yok. Tek doğru kıyaslama alım gücüyle yapılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya zaten onların alım gücünün çok daha üstün olduğunu inkar eden yok. Ama arkadaşın yaptığı birim hesabıyla çok daha uçuk farklar ortaya çıktığı için absürt bir hesap oluyor. Bizdeki 500 lirayı kazanmanın zorluğuyla, onların 500 euroyu kazanmasının zorluğu aynı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X