Şimdi Ara

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (9408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Inferioress , ugurtunc , WildDestiny , Leonardo Ryzov Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü2 Mobil
5 sn
188.189
Cevap
1.612
Favori
10.284.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
351 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 94069407940894099410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Varsın millete pc aldırsın hocam bu size bir sorun mu yaratıyor anlamadım? Ayrıca arkadaş maniplasyon falan da yapmamış, pc önermiş ne var bunda. Bir kişinin ps yerine pc alması size neden sıkıntı yaratıyor anlamış da değilim.

• nier kullanıcısına yanıt

Sana göre değil, bana göre öyle. Art niyetli şekilde yapıldığı zaman fark edebiliyoruz. Diyelim ki bi insan kendi çıkarı için bunu yapıyorsa bunu niye kabul edeyim? Böyle bir zorunluluğum yok. Kasıtlı bir şekilde yalan söyleyene inanmam gerekir bu durumda. Neden inanayım?

• Venomstr kullanıcısına yanıt

Bence gereksiz yükseldiniz. Arkadaş PC parça satıcısı olsa neyse, diğer kişinin iyiliğini düşünerek fikir vermiş sadece. PC önermek ne zamandan beri art niyet göstergesi oldu 

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt

PC parça satıcısıyla alakası yok. Diğer tarafın fanıysa kasıtlı şekilde “yönlendirme manipülasyonu” yapabilir. Ruhunuz duymuz. Ben duyuyorum. Önceden dediğim gibi “yönlendirme” kendi düşüncesini, sanki karşısındaki kişi böyle düşünüyormuş gibi önden yerleştirmedir. “PS5’in en iyisi olduğunu söyledin ve doğru dedin.” Halbuki böyle bir şey söylemedi. Diğer şekilde örnek vereyim. “PC’nin en iyisi olduğunu söyledin, doğru söyledin.” gibi… Kendi cümlelerini karşıdaki söylemiş gibi “yönlendirme” yapmak.

Evet. Arkadaș kötü niyetli değil, ama sürekli bir yönlendirme yapıyor. Mesela PS5 Pro'ya "en fazla 30k edecek konsol" diyor. Bir yandan, "45k-50k'ya PS5 + güzel bir PC toplanır" diyor.

(Yani PS5 Pro, ithalatçı fiyatını bile hak etmeyecek kadar vasat. Ama 30k'lık PC güzel)

------------------

Bir de, insanları sadece kendiniz gibi düşünerek yorum yapmak doğru değil. Herkes her oyunu çıktığı gibi oynamıyor. Bu durumda, PC'deki oyun fiyatları çok fark yaratmıyor.

Ben mesela, sadece belli kalitedeki oyunları oynarım. PSN hesabımda da, geçmişten bir sürü oyun birikmiştir. Ayrıca, ucuz fiyata aldığım 7 yıllık Plus Deluxe üyeliği var.

Zaten piyasada az sayıda kaliteli oyun var. Kaliteli olanların da bazıları, beta sürüm gibi çıkıp, patch'lerle düzeliyor. Mesela Lords of The Fallen'ı, Kasım indiriminde 950 TL'ye aldım. Oyun çıkalı 1 yıl olmasına rağmen, hala temel dinamikler için patch alıyor. Son patch'te roll mesafesini değiştirdiler 

------------------

Sony oyunları ve GTA6 gibi büyük oyunlarsa, önce PS'e çıkış yapıyor. O oyunları bir süre için, en iyi oynama yolunuz PS5 Pro olacak. PC gibi ayar-upg derdi de yok. Kafanız rahat eder.

Ayrıca, PC'lerde, UE5 shader compilation gibi sorunlar var. Farklı motorlu Elden Ring'te bile, bir miktar stutter yaşanıyor. Veya düz PS5'te yağ gibi oynanan Gow Ragnarök, PC'ye memory leak sorunuyla çıkış yaptı.

Dead Space Remake'in PC versiyonunda ise, Dualsense'in haptic - trigger - hoparlör desteği yok.

------------------

Yani gerek PS5 Pro, gerek PC - konsol olayı, düz F/P mantığıyla değerlendirilmemeli.

Bir de bunun üstüne, salon ortamına PC'nin gitmemesi durumu var. Öyle bir ortamda, oyunları performanslı oynamanın tek yolu PS5 Pro. Kağıt üzerinde PS5'e çok fark getirmediği durumlarda bile, belirli bir eşiği geçip, oyunun hızlı veya net olmasını sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Ocak 2025; 13:9:59 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Yönlendirmesi hep PC hocam. Kasıtlı yaptığı için dikkatimi çekti. Dikkat ettiyseniz, olayı evirip çevirip hep “Herkes PC alsın”a getiriyor. Kasıtlı yapmasaydı hiç cevap yazmazdım bile. Fakat yaptığı şey diğer üyelerden farklı. Aradaki fark kendini belli ediyor. Bilinçli yapıldığı zaman rahatsız edici oluyor.

• Alakası yok mesajlarla ki var, ki PC al diyeyim. Forum burası; her türlü önerilebilir ki yıllardır forumda konularda PS en rahat platformdur. Keşke ülke normal olsa, herkes hepsini kullansa derim. Ama fanboy olmanın alemi yok tabii ki. 30K'dan fazla etmez; fiyatı ortada cihazın. Daha burada 30K’ya az derken, ben aynı anda Reddit'te takılıyorum. Orada gömende var, övende. Ben, kullanıp da gömebilen görmedim. Bizde gömene de aynı şekilde saldırılıyor, böyle komedi şeklinde.

Dediğiniz gibi, PC tabii daha sorunlu. Ama genelde Dead Space ve Silent Hill 2 çıkışı dışında, bütün oyunlar aynı şekilde geliyor. Birinde sorunluysa diğerinde de öyle ki bu da kişisel bir şey. Benim tek önerim, fiyatlar. Ülke ne halde, burada insanlara yardımcı oluyoruz, derde bakın. Herhalde gizlice hisse var birçok kişide. "Güzel oyun çıkmıyor" yazmışsınız. Size göre çıkmıyor, ama ben her türlü oyunu oynuyorum. Alacak arkadaşlar da oynuyor olabilir. Sıfırdan PS kütüphanesi dizmek oldukça zor şu sıralarda. Size son 3-4 ayda aldığım oyunları yazayım:

PS - Astrobot, RE4, Last Judgement, Sekiro.

Astrobot muhteşemdi mesela, diğerleri de oldukça uygundu. Aynı şekilde SH2 ve birçok oyunu bekledim oldukça. Ama sonuç olarak diğer taraftan almam gerekti.

SH2 PSN'de 1749 fiyatına düştü, ben PC tarafında 950’ye aldım.

Space Marine 2 PSN'de 1874’e düştü, ben 1000 liraya aldım.

Aradaki fark az mı sizce? O fiyat farkını yine PSN için kullanıyorum. Tek platforma bağlı değilim. 20 senedir evde PS var. Vita ve 4 için sırada beklemiş adamım. Cebimi mi dolduruyor Sony? Ülkeden çekildi, pahalı işte. He, onun sorunu, he bizim. Yurtdışında 800 olan konsol 50K, 1300 olan PC de 50K ise tabii PC önereceğim, ne yapacağım? Yok Hint PSN, yok curt PSN... Herkes uğraşmak istemiyor.

Kardeşlik konusuna ise uğruyor musunuz bilmiyorum. Sürekli bir dolandırıcılık var. Bırakın insanlara öneri yapalım. Taraflı olsam PS görüntüsü çöp cart curt derim. Hiç öyle bir mesaj gördünüz mü şu ana kadar?

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Konsollar bitti, herkes PC’ye geçti diyen de sensin. Yazdıklarını samimi ve içten bulmuyorum. Steam Deck kullanırken de sürekli Deck yönlendirmesi yapıyordun. PC tarafı diye. Halbuki bende de Steam Deck var. Yeni çıkan AAA oyunlar için rezalet bir konsol. Konsol da denemez, PC mantığıyla çalışıyor. Oyunlar Deck’te çalışsın diye kırk takla atıyorsun.

Deck konusunda kaç kişiye aldırdım, herkeste memnun. Şu an cihazdaki son mesajımı direkt alıntılayayım:

“Deck ile beraber ne kullanıyorsunuz? Deck bir nevi ikinci cihaz çünkü. Konsol artı Deck mi daha mantıklı, yoksa PC ile mi? Ben PC ile kullanmayı düşünmeye başladım. İyice arşivin tek yerde birikmesi güzel. Ama sadece indie ve eski oyunları açtığını düşünürsek de PS5 ve Deck oldukça mantıklı."

Yani, sonuç olarak insanlar ne anlamak isterse onu görür  

Size göre PS5'i gömüp Deck'te AAA oyun oynatıyorum. Ama normal insanlara normal tavsiyeler veriyorum. Gördüğünüz gibi, "PS5 ve Deck oldukça mantıklı" demişim isteyenler için.

Üzerine karıştırmanız mümkün konsollar bitti pc'ye geçti gibi bir söylemim yok insanlar yavaştan PC kayıyor konsollar güzel ama ek vergiler ve store fiyatları yavaş yavaş insanları soğutuyor demişimdir en fazla 10 yıldan fazladır forumdayım daha bir tane savaş konum olmadı konsol veya pc için  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bati-Wan_Kenobi -- 7 Ocak 2025; 10:36:41 >

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Deck’i alan kişinin beklentisinin inanılmaz düşük olması lazım. Asla ana platform yapamazsınız, çünkü yeni çıkan AAA oyunlarda sürünüyor, can çekişiyor. Ya da sırf elde oynatma özelliği var diye alınacak. Ama gidip de PS5, Xbox Series alacak adama bile Deck öneriyorsun. Deck, bu iki konsolun yanında performans olarak karınca gibi kalır. Tek faydası Steam kütüphanesi olur. Ama asla ana platform yapılamaz.

• Ben tartışmayı biraz dağıtayım :)

Arkadaşlar Bilkom Distribütör garantili bir PS5 SLIM / PRO aldık diyelim.

Konsolun kendisinde 2 ay sonra sorun oluştu, diyelim ara ara kendisi kapanıyor vs..

Süreç nasıl işliyor? Cihazı nereye kime götürüyoruz garanti için?

Herhalukarda tamirat süreci mi başlıyor? Yoksa değişim gibi seçenekler de sunuyorlar mı?

Bu süreçler sancılı mı? Kim bakıyorsa bu garanti işine yaklaşımları ve hızları nasıl?

Tecrübesi olan arkadaşlar bu konuda fikir ve bilgi verebilir mi acaba?
  • 2. el ps5'lere bakıyorum. 3-4 kişi ile görüştüm 3'ünde dualsense'de analog kendi kendi hareket ediyor sorunu duydum. bu dualsenseler çabuk mu bozuluyor acaba?

ya da bu konuştuklarım ps5 fat kasalardı, o kasalarla birlikte gelen dualsensede eski üretim olduğundan o üretimlerde mi sorun var acaba?

oğlanla beraber oynayacağız, 2-3 ayda bozulursa para dayandıramam sanırım.

• first9 kullanıcısına yanıt

Drift (kayma) sorunu kronik. Sony bu işi beceremiyor. Ben üç veya dört defa kendim düzeltmek zorunda kaldım. Kimisinde ise hiç olmuyor. Nasip gibi bir şey. PS3'te hiç olmamıştı, 4'te yine yaşadım birkaç defa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 7 Ocak 2025; 13:2:31 >

Dualsenselerin nesilleri var. 1. nesil 2. nesil diye galiba en son pro ile beraber 5. nesil çıktı. Fat kasalarda belki de dediğiniz gibi ilk nesiller denk geldiği için daha sık rastlamış olabilirsiniz. Slim kasalarda da genelde 3. ve 4. nesil denk geliyor. Ama şans, bazılarının 1. veya 2. nesil dualsense'i 3. veya 4. nesilden daha uzun dayandığı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqEagless -- 7 Ocak 2025; 13:38:24 >
  • lextor L kullanıcısına yanıt
    Ps5 ilk çıktığı yıl aldım
    Daha dualsense de hiç sorun çıkmadı
  • alpleY A kullanıcısına yanıt

Nazarı verdik hayırlı olsun  

Bende ps5 far kasa var , ön siparişle aldım , drift sorunu yok

• alpleY A kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 4 yıllık PS5'imin hem kendisi ilk nesil CFI-1016A hem de kontrolcüsü ilk nesil v1'di. Cihazda ya da kontrolcünün analoglarında bir sorun yaşamadım fakat DualSense'in farklı zamanlarda L2 ve R2 yayları kırıldı, her ikisini de kendim değiştirdim. Yorumlarda okuduğum kadarıyla v1 kontrolcülerin en hassas yanı bu yaylarmış ve sonraki nesillerde bu durum giderilmiş. 2 hafta önce de emektarı yolcu ettim.

3 yıldır ps5 kullanıyorum. Yedek aldığım dualsense tavsiye edilmeyen seri numarası çıkmıştı ama hala bir sorun yaşamadım. Teknoloji hep denildiği gibi şans işi.
  • 
Sayfa: önceki 94069407940894099410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.