Şimdi Ara

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: süsse Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.165
Cevap
95
Favori
206.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C3 de 4:4:4 e ayarladim goruntu sanki daha iyi oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt

PS5 için konuşuyorsak, PS5'in HDMI çıkışı 4:2:2'dir ve tüm yapımlar buna göre master ediliyor. 4:4:4 olarak kullanmanızın pratikte bir getirisi olmuyor yani.

• siyau kullanıcısına yanıt

yanlış bilgi hocam 4k60hz olarak 4.4.4 veriyor full rgb yani 4.2.2 ye göre çok fark ediyor renkler 👍🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt

tabi daha iyi olur hocam full rgb ile daha çok renk görürsünüz 👍🏻 4.4.4 kullanmamak hata zaten

• byvolcan kullanıcısına yanıt
    120 hz de verebiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

120Hz destekli TV'yi 60Hz kullanmak istiyorsanız başka. Ben 120Hz için geçerli olan bilgiyi aktardım. PS5'deki HDMI çıkışının bant genişliği 32Gbit/s ve bu sebeple 4K çözünürlük ve 120Hz'de 4:2:2 olarak görüntü çıkışı verebiliyor. Bu yüzden konsola çıkan oyunlar da 4:2:2'ye göre master edilirler.

TFTCentral sitesinden alıntı:

The PS5 is a little different, and for 4K 120Hz 10-bit content it is limited to 4:2:2 chroma. That’s a limitation of the console itself due to its lower 32Gbps bandwidth so it cannot reach full 4:4:4 chroma unfortunately. This may lead to some loss in picture quality and colour appearance, although in games it’s pretty hard to spot and it not a major issue. Note that most games which push to 4K and 120Hz would be mastered at 4:2:2 or even 4:2:0 chroma anyway so it may be irrelevant to many uses if you can’t find content that runs at the full 4:4:4 level. The fact current games and other content like Blu-ray movies run like this without major problems or user concerns is probably a good sign you don’t need to worry.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 27 Temmuz 2024; 13:50:16 >

• MessiTugi M kullanıcısına yanıt

HDR yi kapatırsan veriyor

• siyau kullanıcısına yanıt

🤣🤣 Denemesi bedava hocam farkı görmemen için kör olman lazım. 120fps oyunumu var sanki konsoldan 120hz çıkış alsan ne olacak

sen eksik renkler ile kullan 4.2.2 olarak memnunsan sorun yok. Sadece yanlış bilgi verme yeter 🙋🏻‍♂️

oyunlar niye 4.2.2 ye göre yapılsın RGB olarak yapılır. sen isteğine göre kullanırsın.

son yazdığın alıntıda yazıyor zaten 4k120 oyunlar 4.2.2 çıkar diye böyle kaç oyun varki 1 elin parmağımı geçmiyor. 30-60 fps oyunlarda 4.4.4 🤌🏻

tekrar söylüyorum hocam aç bir tane AAA oyun full RGB ayarla konsolda farkı gör bu kadar basit yani 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 27 Temmuz 2024; 13:59:42 >
    Peki tv nin ömrü kisalmiyormu actigimizda neden default olarak kullanılmıyor

• movistar73 kullanıcısına yanıt

tv ile alakası yok hocam konsoldan aralamak lazım otomatik olarak ayarlarsanız zaten kendisi 4.4.4 oluyor 120fps oyunlarda veya vrr kullanılan oyunlarda 4.2.2 ye düşüyor. Yani oyunların %90 4.4.4 oynanıyor. Farkıda buda daha çok renk demek 👌🏻

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.

ps5 de RGB ayarları bu şekilde

otomatik ( default olanda tavsiye edilende bu )

tam (4.4.4)

sınırlı (4.2.2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 27 Temmuz 2024; 16:50:42 >

• Lg c3 fifa oyununda parlaklik azalip sonra tekrar artiyor .Guc tasaruf modu kapali olmasina ragmen hdr den kaynakli olabilir mi yakin cekimde karanlik goruntu

Hocam dediğiniz gibi 4:4:4 yaparak çok daha parlak bir görüntüye kavuşmuş oldum. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 25K'ya kadar TV öneriniz var mıdır?

• fawkes81 kullanıcısına yanıt
    LG 50QNED816RE
    Bu modele bakabilirsiniz.
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

hocam o model vatanda veya mediamarkette yok, lg 55ut81 55 inç 28999 tl 50 inç 25499 tl 43 inç 23499

samsung ue55cu7000XTK crystal 55 27039 tl

lg 55 nano81t 28.000 tl

samsung Q550Q60CAUXTK 50 inç 24399

bulabildim ben, siz hangisini önerirsiniz veya başka model var mı 20 30 arası

• Anonim1243 A kullanıcısına yanıt
    LG OLED48C3
    Bakın hocam.
  • Anonim1243 A kullanıcısına yanıt

55ut81 50 hz bir tv. Ps5 için tavsiye edilen 120hz tvler ile kıyaslanacak bir model değil yani.

• PHİLİPS 55OLED+908 Modelini aldım.
    ..
    Buradan teevizyon alacak arkadaşlara tavsiyem..
    Bu saat'den sonra gemileri yakın
    OLED+ den başka birşey almayın.
    O görüntu kalitesini gördüğünüz zaman..
    Bugüne kadar..ben ne oynayıp izlememisim diyceksiniz.
    ...

• 75" uygun fiyatlı hangi tv yi önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.