< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (14. sayfa)
-
-
Cümle yapısı düzensiz olduğu için öğrenmek karışık bir hal alıyor zaten. Sadece kelime ezberlemekle olsa sıkıntı yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4k native pc de dlss olmadan 60fps alamıyorsunuz gençler, high grafik rt açık şekilde pssr ile 1440p den upscale edilierek çok rahat alınır.
4k native gereksizde sony nin upscale teknoloji gayet iyidi ps4 proda. Cam gibi görüntü alıyorduk oda native değildi 2k dan upscale ediyordu, ps5 de hele son oyunlarda nedense bu sistem pek sağlıklı değil açıkcası. Fsr mı bozdu yapımcılar mı özenmiyor emin değilim. Pssr direk entegre olacağı için daha umutluyum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen yapay zeka ve upscaling teknolojileriyle birlikte ps5 proya göre ortalama 2 kat fps artışı olacaktır. Yalnız yine termal throttling sorunu var. Bu tepe değerleri ulaşmasının önündkei en büyük engel ufak soğutma bloğu, ps5 sahipleri pc sahipleri gibi konsolun içini açıp düzenli olarak temizlemiyor da. Özellikle 1 seneden sonra o termal macun özelliğini kaybetmeye başlayıp içi , fanları iyice tozlanınca alet iyice ısınmaya ve frekans hızlarını düşürmeye başlayacak. Asıl buna bir çare bulmaları gerekiyor.
-
Muhtemelen fiyat harici başka etkenler de vardır. Şahsen aklıma gelenler:
ülkeden çekilmesi
korona döneminde diğer ülkelere yapılan indirimin bizlere yapılmaması
gibi.
Tamam hükümet suçlu Euro 38 ama Sony de sütten çıkmış ak kaşık değil maalesef. Euro Microsoft cephesine de 38 ama onlar ellerinden geleni yapıyor. Özellikle Xbox kullanıcısı ps in belki de yarısından azken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 31 Ağustos 2024; 18:12:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
xbox tarafıda zamlanmaya başladı bile hocam ps / xbox 2800 oldu AAA oyunlar.
sizin yaptığınız zam gelince bakkalı suçlamak gibi olmuş. zam niye geliyor neden geliyor ona bakmak lazım
Beni kör kütük hükümet savunucusu AKP'lilerle karıştırmayın hocam. Ben olaya bütünsel açıdan bakıyorum.
Sony'nin, halen piyasası olan bir ortamda ülkeden Playstation markasını çekmesi tamamen rezillik. Lütfen bunları da savunmayın :) Rica ediyorum.
Not: PS5, PC kullanıcısı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 31 Ağustos 2024; 18:55:18 > -
türkiyeden çekilmesini savunmadımki hocam nerde yazmışım böyle bir şey? Çok kötü oldu gitmesi haklısın fakat sana bana göre piyasası var gibi gözüksede demekki kârlı bir pazar değiliz sony göre.
Yeter ki güçlü olsun pahalı olsun sıkıntı yok. PS5 donanımı çok hızlı eskidi.
Cevap verdiğiniz ilk mesajımın bir kısmı buydu :
Alıntı
metni:Muhtemelen fiyat harici başka etkenler de vardır. Şahsen aklıma gelenler: ülkeden çekilmesi korona döneminde diğer ülkelere yapılan indirimin bizlere yapılmaması gibi. Onu görmüşsünüzdür diye düşündüm. Her neyse, dediğiniz gibidir diye tahmin ediyorum. Keşke durumlar daha farklı olsaydı. 2017 yılında Multiplayer kanalnın paylaştığı videoya denk geldim başlık şuydu: 'Türkiye'de oyunlar ucuzlar mı?'. Cihazı alıyoruz ama sonrası tam bir muamma. 7-8 oyun parasına konsol alınıyor. Şaka gibi.
-
7-8 oyun parasının bir konsol olması çok doğal hocam 70X8 dersek zaten 560 euro yapıyor sorun aslında bizdeki ücretlerin euro bazındaki düşüklüğü
-
Ps5 i ön siparişle almıştım.O zamanlarda 4 yıla kalmaz ps5 pro gelecek dediğimizde ps5 konusunda taşlıyorlardı bizi : )
Hala anlaşılmayan olgu pc tarafı çok hızlı gelişiyor artık ve uzun dönem piyasada aktif olan konsol nesilleri çok çabuk yaşlanıyor.Zaten konsollar çıktığı dönem bile pc piyasası için güçlü sayılmayacak seviyede çıkıyor.Gayet normal sonuçta bu konsolların fiyatları 3 aşağı 5 yukarı belli.pc ye göre ucuz geldiği için bu konsoldan sonra tabii yine dayanamayıp direk 6 a geçerim.Oyun konusunda artık euro ya geçtiğimiz için oyun fiyatları can yakıyor.Ps kütüphanesinde hala ucuz kalan oyunlar var ama bunların büyük kısmı çoğu kişinin oynadığı eski oyunlar.Oynamadığımız varsa ve hala almadıysanız suçu kendinizde aramanız lazım.Kimse tutup bu konuda ps e laf atmasın.
-
Türkiye şartlarında konsollar hep pahalıydı. 10xx serisi çıktığında da ya biraz daha koyar pc toplarım nasil olsa oyunlar ucuz veya beleş düşüncesi vardı. Yine değişen bir şey yok baktığımız zaman. Şimdi de minimum Pro 35k olur yine insanlar dicek 10 daha koyar pc toplarım. Asgari ücret 10 sene önce de düşüktü şimdi de aynı. Bir sıfır geldiği için insanlar da psikolojik olarak pahalı geliyor.
Hocam haklısın ülke b.k gibi yönetiliyor hemfikiriz ama xbox kanadında da aynı koşullar geçerli ve aradaki fiyatlandırma farkı ortada örneklendirmeye bile gerek yok fakat ps kanadı 5-10 yıllık oyuna 2-3k etiket yapıştırırken xbox'da ilk günden kataloğa eklenen oyunları görüyoruz. Bence Sony'nin son aylarda uyguladığı, yerel fiyatlandırmayı bir kenara bırak kurun bile üzerine çıkardığı fiyat politikasını mutlaka gözden geçirmesi gerekiyor.
Yapay zeka çeviri olayı gelse ve eski oyunlarda da çalışsa efsane bir şey olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kol aynı mı kalacak ? O da güncelleme alacak mı acaba? Muhtemelen ps5 pro alacağım fakat ps5 in kolundan nefret ediyorum hiç kaliteli gelmiyor bana
-
Güncelleme almayacak yeni sıfırdan bir konsol değil bu sonuçta aynısıyla gelecek.
Dualsense ler zaten kalitesiz aletler. Kaliteli bir kol istiyorsanız Razer Wolverine v2 pro yada Nacon revolution 5 pro tercih edin. Ama fiyatları da dudak uçurtan cinsten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da kaliteli ve ergonomik gelmiyor. Sadece teknolojik işte, pek az oyunun o müthiş titreşim muhabbetini desteklediğini de göz önünde bulundurmak lazım. Xbox kontrolcülerini daha çok seviyorum. Olur da pro alırsam -yukarıda değindim neler düşündüğüme- aynı kontrolcüyü kullanmak üzecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman net bir şekilde düz 4070 beni mutlu etmeyecektir… Ulan her almadığın şey yarın zamlandığı için bu ülkede. Hiç indirim olur ya indirimi bekleyeyim de diyemiyorsun. 5000 serisi çıksın bir tane 4080 çakarız muhabbeti de şaka olarak bile yapamıyoruz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X