PS5 Pro ile bu süreci başlattıklarını varsayıyorum hocam. Bir kaç yerde bununla ilgili röportajı vardı. IGN veya Eurogamer'da olabilir hatırlayamadım. |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (681. sayfa)
-
-
Mark Cerny tarafından PS5 Pro ayrıntıları doğrulandı
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
GPU: RDNA 2x, RDNA 2'nin RDNA 3 özellikleri ile karıştırılmış bir tabanıdır.
Geliştiricilerin hayatını zorlaştırmamak için RDNA 3'e çok fazla giriş yapmak istemediler.
RT: Raytracing'in RDNA 3'ün üzerinde bir özellik olduğu doğrulandı, bu nedenle RDNA4 görünüşe göre.
TFLOPS: 30 WGP ile 16,7 TF'dir
İşleme gücünde %67'lik bir artış var ancak bu gerçek dünya performansına göre değişiyor.
PSSR
Bu PlayStation teknolojisidir ve DLSS FSR & XESS gibi diğer yükselticilere benzer şekilde çalışır.
-
Oyun yok cihaz soyle iyi boyle iyi demekle olmaz ki. Ferrari almissin surecegin yol yok gibi bisi oluyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasım ABD Circana verileri açıklandı!!
+15% #PS5 "Artış"
- %29 #Xbox "Düşüş"
-3% #Switch "Düşüş"
PS5 taşıyor. PS5Pro, PS5 satışlarının %19'unu oluşturdu, PS4 Pro'dan %50 daha fazla gelir elde etti, %12 daha az birim sattı.
Konsol/PC hizmetleri +%8, ancak COD Black Ops 6 Xbox'ın HW düşüşünü tersine çevirmedi.
-
Tartismak icin demiyorum ama ps4prodan daha fazla gelir etmesi pahali olmasindan ve 100de 12 az birim satmasi da pahali olmasinin ozeti olmus.
Ben de onu diyorum zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla hocam bilemiyorum ama satışlardan Sony de yüzler gülüyordur. Her geçen ayda artış gösteriyor olması da bazı oyuncularında PS5/Pro konsolları aldığı anlamına geliyordur. Tabi bunun analizini yapamayız bizler sadece varsayımlarda bulunabiliyoruz. Günün sonunda bize net bir PS5/Pro genel satışlarını gösteren finans açıklamalarında ki rakama bakıyoruz. :) Daha Neslin ortasındayken bu satışları gerçekleştirmesi bile Sony hanesine artı yazıyor. Birde Ellerinde ki oyunları piyasaya sürmeye başladığında bu satışlar giderek artacaktır. PS Neslinin 2. dönemleri daima oyun bolluğu olmuştur geçtiğimiz nesillerden örnek verecek olursak. Kısacası bekleyip görmek lazım. Nasıl oyunlar çıkacak, Nasıl Partnerlik anlaşmaları olacak, Ayrıcalıklar vs. :)
-
Hocam geçen nesil dolu doluydu. Öyle böyle değildi. Uncharted’lar, GoW’lar, GT, nesil bitti derken sonuna doğru gelen Spiderman ve GoT oyunları da cabası oldu. Aklıma gelmeyen yazmadığım daha 1-2 oyun da vardır belki. PS4 dönemi hiçbir dönemle kıyaslanamaz bence.
PS3 gibisi gelmez hocam gow ascensiondan çıkıp tlou 1 gibi şaheseri oynamıştık tek dönemde 4 naughty dog oyunu vardı
-
Geçen Nesil gerçekten iyiydi. Bu Nesil de aynı yolu izleyecekler gibi görünüyor. DS2, Ghost of Yotei, Wolverine, Intergalactic, Santa Monica Yeni IP, Bend Studio'dan Yeni IP, Hausemarque'den Yeni IP, Bluepoint games'den vs. vs. Kısacası bu nesilde geçen nesil gibi olacaktır. Ama Sony Rakibinden birşey göremeyince yavaştan aldığını düşünmeye başlayacağım. Önümüzde ki yılda 2 - 3 tane daha yeni oyun duyurusu gelir Sony'den. PS5 nesli bitse bile PS6 döneminde duyurulan bazı oyunlar PS5 nesline de çıkmaya başlayacak bu seferde PS5 nesli çok iyi diyeceğiz. :)) Bu döngü böyle devam edecek gibi duruyor.
-
Beklemek gerekiyor, katiliyorum. Oyun cikarmis olsalar boyle teknik bilgi iceren video falan cekmezlerdi, cihaz bu farki bu derler oyuncuya bizzat deneyim yasatabilirlerdi pro ile. Ama oyun yok iste bekleyip gorecegiz :)
Hocam ayrıca XSX sahibiyim. Microsoft’un son oyunu Indiana gayet iyi olmuş. Sony’e tokat atmış resmen.
Aslında bu videoya gerek vardı hocam oyuncular bile veryansın etmişlerdi, Ne Teknik detay var ne başka birşey diye. :) Hatta PS5 Pro'nun duyurusunda bile üstün körü tanıtılmıştı. Bunu tanıtımda yapmaları gerekiyordu baya geç kaldıklarını düşünüyorum.
Katılıyorum hocam PS5 Pro tanıtımında Death Stranding 2'den bir Tech Demo gösterebilirlerdi. Yada Ghost of Yotei'de olabilirdi. Şuan bu video yeni olduğunu düşünmüyorum eğer ki yeni olsaydı Intergalactic oyunundan örnekler gösterirlerdi, Grafiklerdir, Ray Tracing, Gölgelendirme, Işıklandırma, bu cihazda nelerin daha iyi hale geldiğini yakınlaştırarak gösterebilirlerdi. Ama video oyun tanıtımından önce olduğunu düşünüyorum. :)
2025 yılı kalabalık bir yıl, Haliyle 2026'da kalabalık olacak ertelenen ve duyurusu yapılıp 2026'da çıkış yapacak oyunlar, 2027 - 2028 Konsolların artık son raddesine kadar kullanılan oyun yapımları ile karşılaşacağız. :)
PS6 çıktığında 2 - 3 Yıl daha bu cihazlara oyunlar çıkacak orada da hala destek alıyor olması ile de konuşuluyor olacak.
İlerleyen zamanlarda bu yazdıklarımıza geri dönüp bakarız artık. :)
-
Güzel günlerde kullanın hocam. Aynen Indiana oyunu gerçekten göz alıcı keşke TPS açısı ile çıkış yapsaymış. Şuan ki hali de güzel ama oyuncuların bazıları gelmesini istediğini yazmışlardı. Benim daha oynama fırsatım olmadı. PS5 gelince bende deneyimleyeceğim. :)
-
Mart ayında PSye de geliyor, o dönemde belki 3. Şahıs kamera da eklenir,TR dil desteği de yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim ayrıca PS5 Pro sahibiyim, yeni satın aldım. FAT kasadan geçtim. Demek istediğim şu Sony çok fazla boşlarken rakibi de boş durmuyor.
Bende ilerleyen zamanlarda PS5'i satıp Pro'ya geçmeyi düşünüyorum ama daha yeni aldım cihazı bir süre kullanmayı düşünüyorum. Sony'nin pek boşladığını düşünmüyorum hocam ya. Neden diye soracak olursanız mesala Naughty Dog 2020'den beri geliştirme aşamasında olan oyununu 4 yıl sonra duyurdu. Aynısı Ghost of Yotei oyununda da görülebiliyor. Diğer 1. Parti firmalar içinde bu durum maalesef böyle. Çıkmasına yakın bir süreçte duyuruların gerçekleşeceğini biliyoruz. :) Ama MS'nin PS platformunada oyun çıkarıyor olması rekabeti öldürüyor maalesef. Bunun olmasını istemem. Çünkü biz oyunculara daha fazla oyunlar çıkabilsin.
-
PlayStation 5 Pro'nun Baş Sistem Mimarı Mark Cerny:
“PlayStation Spectral Super Resolution'a donanımın kendisine başladığımız zaman aşağı yukarı aynı zamanda başladık. Yine de bugün kullandığımız sinir ağı, sanırım 2021'in sonlarında ortaya çıkardığımız bir şey.”
“Bu alandaki çalışmalarımıza kesinlikle devam edeceğiz. Bunu yapabileceğimiz pek çok yol var, değil mi? PSSR'yi geliştirmeye devam edebilir veya kare oluşturma, kare ekstrapolasyonu, ışın izleme, denoising ve benzeri gibi bahsettiğim diğer hedeflerden bazıları üzerinde çalışmaya başlayabiliriz. Sanırım önümüzdeki birkaç ay içinde geliştirme camiasından nasıl bir tepki geleceğini görmek ilginç olacak.”
“(On Frame Generation) Şu anda odak noktamız kesinlikle Süper Çözünürlük. Sadece dışarıda çok cazip başka hedeflerin de olduğunu söylüyorum.”
-
Konsol sınırlarını zorlayacak oyun henüz çıkmadı. Asıl fark önümüzdeki aylarda belli olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X