< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (708. sayfa)
-
-
Pro üzerinde 120 hz destekli hangi oyunlar var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Atari El Konsolunu duyurdu. Bakalım Sony ne zaman duyurusunu yapacak. :)
-
Bu yetersiz olmuş 16K lazım Kutudan çıkan kablo maksimum desteği sağlıyor. Hiçbir artısı yok başka kablonun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ocak 2025; 21:29:39 > -
Sifu önceden Epic'te verilmedi. İlk kez 31 Aralık 2024'te verildi.
-
hocam adam üstüne basa basa tecrübe diyor, yıllarımı verdim bakır kablolara diyor ama siz hala artısı yok diyorsunuz... yazık... çok yazık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Ocak 2025; 21:52:38 > -
😃 Bazı şeyler yorum değildir. Direkt nesnel bilgidir. Aynı buradaki kablo gibi. Tecrübesi falan olamaz. Tipi çok hoşuma gitti ya da para vermek istedim denirse bir şey diyemeyiz tabii. Kutudan çıkan hdmi 2.1 kablo cihazın verebileceği her şeyi destekliyor. İsterseniz 10 bin liralık kablo alın zerre kadar fark yaratmaz, yaratamaz görüntüde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ocak 2025; 21:58:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam biz burada "TECRÜBE" diyoruz ama siz ısrarla nesnel diyorsunuz, teknik bilgi diyorsunuz, bilim diyorsunuz. adam: "bakırı denedim beğenmedim, gümüşü taktım görüntüde keskinlik ve kontrast arttı" demiş. öteki de kablodaki bakır miktarı artınca siyah seviyesi (siyah derinliği!) artıyor demiş.
bunlar hep TECRÜBE'dir ve siz gerçek olaylarla yaşanan bu tecrübelere oturduğunuz yerden hiçbir şeyi denemeden yorum yapamazsınız. siz kablodan anlamazsınız ama bu arkadaşlar hayatlarını hdmi kablolara vermişlerdir, çok tecrübeleri vardır.
forumda seviye yerlerde... :'(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Ocak 2025; 22:24:52 > -
Bende görüntüde fark olmadığını düşünüyorum ama neden altın uçlu, bakır uçlu, gümüş uçlu diye farklı kablolar var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 2 Ocak 2025; 22:30:4 >
bence yanlış düşünüyorsun, araştırmanı öneririm.
mesela bende bi tane fiber hdmi kablo var. girişte 720p olan görüntüyü çıkışta verirken 8k 120 hz dolby vision yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Ocak 2025; 22:38:41 > -
ugreeni çok da büyütmemek lazım, çin malı sonuçta. bizim ülkemizde ucuz olduğu için çok satıyor olabilir ama diğer ülkelerin amazon listelerinde pek rağbet görmüyor. ben paugge kullanıyorum mesela, ürün türk malı, sertifikalı ve gayet kaliteli. bir iki kere sorun yaşadım ve direkt yeni kablo gönderdiler, her türlü ürünlerinin arkasında durdukları için bu markadan devam ediyorum.
-
Bu sefer çok fazla daha önce verilen oyun verdiği için Epic karıştırmışım pardon.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@MacGyver. 'in dediği gibi, HDMI dijital bir kablodur. Kablolar arasında bir görüntü farkı olmaz. Veriyi ya tam iletir ya hiç iletmez. Aynısı PC'deki DisplayPort ve DVI için de geçerli.
Kablonun etkisi şu olabilirdi: Kullanılan kablo, HDMI 2.1 standardının full 48 Gbps değerini veremiyordur. 48 Gbps'i gerektiren bir ayar seçildiğinde (4K - 120 - 12 bit - HDR - 4:4:4 gibi), görüntü gelmemesi veya görüntüde bozulma - kesilme gibi sorunlar oluşabilir.
Fakat PS5 Pro'da bunun da yaşanma ihtimali yok. Pro'nun HDMI portu 32 Gbps 32 Gbps'de o tür bir sorun yaşanması, sadece çok uzun ve kalitesiz bir kabloda söz konusu olabilir. Dark'ın 10 metre kablolarında olabilir mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Ocak 2025; 5:33:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Audioquest hdmi kablolar neden bu kadar pahalı
gerçek altın kullanıyorlar herhalde ondan
-
Malzeme kalitesi ekstra yüksektir. Bükülme direnci, jak sağlamlığı vb.
Bunun haricinde, full 48 Gbps'i sorunsuz veriyordur. Ama 48 Gbps Ugreen gibi markalarla da alınabilir.
Zaten PS5 Pro için önemi yok. Pro'nun HDMI çıkışı 32 Gbps. Yazılımla değişeceğini sanmıyorum. Değişse de, 36-40 falan yaparlar. (144 Hz veya 4:4:4 120 Hz'e yetecek kadar.) Sony 48 destekli kontrolcü kullanmamıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Ocak 2025; 18:18:5 >
Cevap vermiş olan diğer iki forumdaşın dediği gibi de olabilir sazan.avi de olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X