Şimdi Ara

PlayStation'ın babası: Herkes başarısız olacağımızı söyledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PlayStation'ın babası: Herkes başarısız olacağımızı söyledi
    PlayStation'ın yaratıcısı Ken Kutaragi, konsolu piyasaya sürerken karşılaştığı zorluklarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Birçok kişinin konsolun başarısız olacağını söylemesine rağmen Kutaragi vizyonunu sürdürmeye devam ettiğini belirtiyor.

Ayrıca Bkz.Tüm zamanların en iyi 100 PlayStation oyunu seçildi: İşte liste

Sony şüphe ile yaklaştı

O zamanlar video oyun konsolları “çocuk oyuncağı” olarak görülüyordu ve gerçek zamanlı 3D grafik fikri imkansız görünüyordu. Hem Sony yöneticileri hem de Japon oyun geliştiricileri ilk başta PlayStation'a şüpheyle yaklaştı. Ancak Kutaragi'nin ısrarı 3 Aralık 1994'te PlayStation'ın piyasaya sürülmesini sağladı. Devrim niteliğinde 3D grafiklere ve Tomb Raider ve Metal Gear Solid gibi oyunlara sahip PlayStation küresel bir başarı elde etti ve PlayStation 2 tarihin en çok satan konsolu oldu.

PlayStation'ın babası: Herkes başarısız olacağımızı söyledi
    Kutaragi ayrıca Sony'nin 90'lı yılların başında Nintendo ile yaşadığı ve PlayStation'ın yaratılmasının önünü açan ayrılığa da dikkat çekiyor. Kutaragi gelecekte bulut ve mobil oyunların gelişeceğini öngörüyor ve şu anki çalışmaları yapay zeka ve robot teknolojileri üzerine. Ayrıca ışınlanma gibi bir zamanlar bilim kurgu olarak kabul edilen teknolojilerin de yakında gerçeğe dönüşebileceğine inanıyor.

Kaynak:https://www.france24.com/en/live-news/20241129-father-of-playstation-says-everyone-told-us-we-would-fail

• Son playstation konsolu 3’tü.
    O mimariyi bırakmayacaklardı. Şimdi sürekli bilgisayarların gerisinden geliyorlar. Üstelik oyunları da bilgisayarlara çıkarmaya başladılar. O zaman o işlemci mimarisini bırakmasaydı belki bugün Apple gibi Sony Vaiolarda kendi işlemcisini kullanırdı laptop bölümünü satmak zorunda kalmazlardı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eski günler eski günler
    senin gibisi gelmedi güzelim,yeniler çok yapmacık

• japonlarin gelistirdigi son yenilikci basarili urun olarak tanimlasak acaba dogru bir soylem olur mu? japonya 90lardan beri durgunluk halinde, uzerine olu topragi atilmis gibi tum yeniliklerin gerisinden geliyor. yeni teknolojiler uretmede zorlaniyor. hala uretim kalitesinde ve hassasiyette cok iyiler ama yenilik yok.

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    birakilmasinin nedeni uzerinde calismasi zor bir mimariydi. oyun adaptasyonu cok zorluyordu. israr edilse xbox, pc kombosu oyunlari arasinda cok hizli adapte ederek rekabette one gecebilirdi.

• Efsane Konsol.

• 90'lardan bi akrabam vardı, PS müptelası olduğu için derslerinden kalıp afedersiniz gerizekalı kaldığı yönünde kanı vardı. Ara sıra katılıyorum... Eserinle gurur duy Ken Kutaragi.

(ironi, parodi, geyiktir) (kasmayın uğraşamam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 1 Aralık 2024; 15:03:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony özellikle ps5 döneminde geçmişin ekmeğini yiyor.Sony aman dikkat etsin kendi geçmişine çok güvenmeyin yarının ne getireceği belli olmaz.

• joven kullanıcısına yanıt

sony:tamam

• console-master kullanıcısına yanıt

Cem yılmazın dh çakması.

cem yılmaz:tamam

Ben de öyle düşünüyorum. Eskisi gibi exclusive'ler, konsol aldıran oyunlar artık yok. Zaten geriye uyumlu olmasa doğru dürüst ps5 oyunu da yok.

• PS3 ve PS4 zamanları evet iyiydi ama artık değil kötüye doğru gidiyor.

• quote:

O zamanlar video oyun konsolları “çocuk oyuncağı” olarak görülüyordu ve gerçek zamanlı 3D grafik fikri imkansız görünüyordu.

Devrim niteliğinde 3D grafiklere ve Tomb Raider ve Metal Gear Solid gibi oyunlara sahip PlayStation küresel bir başarı elde etti

Eyvallah Kutaragi düşünmüş bir vizyon koymuş ortaya fakat onu ortaya çıkaran ekip de en az bir o kadar önemli. Sanmıyorum ki Kutaragi oturup donanım tasarlamış olsun, yazılım yazsın? Sadece vizyoner bir adama benziyor.

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Öyle kötü bir donanımdı ki o dönem rakibi Xbox 360, tarihin en çok satan xboxi olmuştu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ışınlanma biraz abartı olmuş. olsa iyi olur ama fizik kuralları var. cansız nesne belki ama canlı imkansız

• CoreXXX kullanıcısına yanıt

Işınlanma mümkün.Quantum dan haberin yok galiba.Orda fizik işlemiyo .d

• Yalnız konsolların da, exclusive'e eskisi kadar ihtiyacı yok.

Zira performansları belli bir seviyeye ulaştı. Yükleme süreleri bitti vs. Artık, benim gibi PC'den gelme birisine bile yetiyor.

Eski PS3 zamanlarını düşünüyorum da. 640p 25 FPS oyunla doluydu. SS alma ve video çekme özelliği yoktu. Akıllı telefon ve TV'ler de yoktu. PC bulundurmak şarttı.

Şu an ise, PS5 Pro ile, oyunları iyi performansta ve sorunlarla uğraşmadan oynuyoruz. Günlük işler de PC gerekmeden hallediliyor.

Tabi exc azlığı bir problem, ama o durum oyun piyasasının genel durumuyla da alakalı. Kaliteli oyun sayısı az. CP 2077'den beri büyük AAA oyun çıkmıyor.

Sony'nin şu an atıyorum 4 exclusive'i varsa, bu, 10-15 yıl öncenin şartlarında 10 exclusive'e denk geliyorPlayStation'ın babası: Herkes başarısız olacağımızı söyledi 

Oyun piyasasının durumunu anlatmak için illa büyük AAA örneklere gerek yok: Mesela ne zamandır, bir Castlevania Lords of Shadow kalitesi ve ağırlığında bir oyun görmedim. Bu durumun PC'lere de bir faydası yok.

Not: PS5'in tek rakibi PC olduğu için PC'le kıyasladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Aralık 2024; 2:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O dönem SNES'in üzerine konsol koymakta zorlanan Nintendo'nun içinde bulunduğu krizi fırsata çevirmeyi başardılar. Yoksa o fırsat bir daha ayaklarına gelmezdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.