Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6392. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 15 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü4 Mobil
5 sn
128.373
Cevap
303
Favori
4.605.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 63906391639263936394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Persona_6

Sana göre kötü hikaye, kötü karakterler. Bana göre mükemmel bir hikaye, harika karakterler, teknik anlamda hala üstüne koyan oyun yok. Oyun az falan da satmadı, oyun çıktığı ilk hafta Playstation tarihinin en hızlı satan exclusive oyunu oldu. İlk oyundan az satmasının bariz nedenleri var, oyunun hikayesinin sızması, bazı malların uydurduğu abby transmış linci, sevilen bir karakterin ölmesinin sızması vs vs etkiledi haliyle. Naughty Dog Playstation ın hala lokomotifidir, birinci stüdyosudur. Bu tartışmaları yürüten internette max 10-15k insan, milyonların haberi yok bu tartışmadan, kimsenin de umrunda değil, karakter kelmiş, zenciymiş yok bilmem ne diye.

Horizon oyununun 1 inci oyununu örnek vermeyeceğim çünkü tonla bedava dağıtıldı.

Horizon forbidden west 2022 senesinde çıkmış 3 senesini doldurmamış oyun. Bugün satış rakamı 8.5 milyonu geçmiş, koşar adım oda last of us ı geçecek. Örnekler arttırılır.

Senin ortalama üstü oyunların lokomotif oyunlarını satış rakamlarında sürekli geçiyorsa o oyun lokomotif oyun değildir.

Tlou 2 nin kazandığı savaş yok. Kendi kitlesinden bile tekmeyi yemiş, neil in ihtiraslarına kurban gitmiş bir oyun. 1 inci oyunu bende hastasıyım.

Öyle 10-15 bin değil. 165.000 kişi oy vermiş. Milyonlar böyle düşünüyor. Tlou 2 nin kullanıcı puanlarına bakarsan sebebi görürsün. Sen neyi istiyorsan diğerleri zıttını talep edebilir. İnsan olmak böyle birşey. Oyunculara inat gidersen efsane olmak yerine kestane olursun.

Devam oyunu dlc tadında duyurulan oyunlar senin ana oyunlarından daha başarılı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 14 Aralık 2024; 10:35:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

User score dediğin Metacritic ise ona her önüne gelen oy verebiliyor. Oyuna sahip olsan da olmasan da, oynamış olsan da olmasan da. Oyunu oynayanların verdiği skor aşağıda

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Gittim baktım her telden çalan metacritic user score nerede o milyonlar? 60k insan beğenmemiş, 80k beğenmiş, daha ilk gün millet oynamadan 100k nın üstünde oy kullanıldığını biliyorsun değil mi? Bunlara bakıp mı milyonlar beğenmedi diyorsun? Kazandığı savaş yok dediğin oyun Elden Ring den sonra en çok Goty ödülü kazanmış oyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cheryl Mason kullanıcısına yanıt

Esas karne budur işte, oynamadan oy veremiyorsun. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Sonra multiverse de yaşıyorsunuz diyince şikayet ediyorsunuz uyarı aldırtıyorsunuz, bu multiverse ispatı değil de nedir ya. Hoşgeldin geri mi geldin sen? Eko başkan avatarını koy sonra konuşalım

• Naughty Dog'un yeni oyunu İntergalactic kadrosuna tanıdık bir isim daha eklenmiş. Hideo Kojima'da oyunda yer alacakmış.
    Oyun hakkında yeni bilgilerde geldi. Akira ve Cowboy Bebop gibi animelerden esinlenilmis. Oyun 80ler temasını kullanacak ve o döneme ait sembolleri bolca görecekmisiz.

Naughty dog, şimdiye kadar yaptığımız en derin oyun mekanikleri olacak demiş.

Studyoda çalışan birçok insan, bu oyunu yaptığımıza inanamıyorum gibisinden birseyler yazmışlar duyuru sonrasında. Tabiki kimse yoğurdum ekşi demez ama Naughty Dog ismi ortada olduğu için belirli kalite standardını yakalayacaktir.
    Oyun her zamanki gibi duygusal ve sürükleyici Naughty dog hikaye anlatımını yansıtacakmış.
    11 senedir yeni bir ip cikarmamislardi. Bakalım ne çıkacak ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwander -- 14 Aralık 2024; 10:45:55 >
  • quote:

Gittim baktım her telden çalan metacritic user score nerede o milyonlar? 60k insan beğenmemiş, 80k beğenmiş, daha ilk gün millet oynamadan 100k nın üstünde oy kullanıldığını biliyorsun değil mi? Bunlara bakıp mı milyonlar beğenmedi diyorsun? Kazandığı savaş yok dediğin oyun Elden Ring den sonra en çok Goty ödülü kazanmış oyun.

En çok goty kazanma ödülü her sene değişen bir mevzu çünkü her sene yeni bir firma ortaya çıkıyor.

Bundan 20 sene önce ödül dağıtan 50 firma vardı. Bugün 1000 tane var. 5 sene sonra 2000 tane olacak.

Kazandığı savaş yok çünkü onu bile elinde 1 sene tutabildi. Loser bir firma olma yolunda hızla gidiyor adamlar. Online oyunları iptal edildi. Ben neil başa geçtiğinden beri 1 tane olumlu bir gelişme görmedim mesela ND hakkında.

Bak en çok ödül aldı dediğin sene satış rakamları aşağıda. Aynı törende yarıştılar. Demek ki insanlar daha az ödül alan ghost of tsushimayı tercih etmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shingo Yabuki

Sonra multiverse de yaşıyorsunuz diyince şikayet ediyorsunuz uyarı aldırtıyorsunuz, bu multiverse ispatı değil de nedir ya. Hoşgeldin geri mi geldin sen? Eko başkan avatarını koy sonra konuşalım

Mesajlarını şikayet ettiğimi ispatlarsan seve seve multiverse evrene geri dönerim hocam. Yine bol keseden atıyorsunuz malesef. Başkası etmiş olabilir, bilemem.

Hatırlarsan yine benzer mevzudan konu açılmıştı. Oynadığımız oyun sayıları üzerinden. İddaya girelim diyince arazi olmuştunuz. Senin hayatın boyunca oynadığım oyunu ben son 3 senede oynadığım için kusura bakma o kadar ciddiye alamıyorum seni.

Zaten baya dokunmuş ki aylardır takipçim tadında takılıyorsunuz. Biraz daha çırpınırsan dikkatimi çekebilirsin.

Herkese cevap vermiyorum konuda artık. Senede 5 tane oyun oynayıp buraya yazma mesaisi göstermek yerine oyun sayınızı arttırın tartışacak konumuz olsun. Bu konuda çok zayıfsın. Ciddiye alamıyorum.

Saygılarımla.

• Pet Shop Boys uyeleri escinsel. Cok uzun yillardir saklamiyorlar. Bildigim kadariyla da saglam LGBT aktivistleridir.

Bu sarkinin kullanilmasi bile tetiklemistir karsit olanlari.

• Persona_6 kullanıcısına yanıt

Microsoft un tek başarısı marketing o ara nasıl bir Reddit nefreti çıktı ortaya ağzım açık izlemiştim. Hatta oyuna bir iki hafta geç başladım iş yüzünden, spoiler yememek için ne foruma ne Reddit e girmedim çünkü yememe ihtimalin yoktu. Aynısını concord a da helldivers2 ye de yaptılar. Bir kibrit yakıyorlar tek amaçları zarar vermek. Konu değiştirme, cımbızlama başlamış bile tga da yoktular Sony ödülleri topladı koca showda 10laeca efsane oyun var, bu ekip nöbet sistemiyle çamur atma moduna girmiş 🤣 bunlara kim inanır ki zaten?

Yukarıda yazdım nedenlerini görece az satmasının. Her sene farklı firma çıkıyorsa o zaman bu last of us part 2 nin aleyhine , 4 sene önce çıktı hala 2.sırada, Elden Ring ondan 2 sene sonra çıktı demek ki daha çok basın türedi, o yüzden geçti derim bende [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Müritasyon haplarını azaltalım gerçekliğe dönelim

• quote:

Yukarıda yazdım nedenlerini görece az satmasının. Her sene farklı firma çıkıyorsa o zaman bu last of us part 2 nin aleyhine , 4 sene önce çıktı hala 2.sırada, Elden Ring ondan 2 sene sonra çıktı demek ki daha çok basın türedi, o yüzden geçti derim bende  

Aynen öyle, onun için ben o örneği hiç vermedim, sen verdin. Yanlış bir önerme olduğu için düzelttim bende.

Bak mesela seneye gta 6 geliyor. Ağbabasını çağırın rakiplerin en çok ödül alan oyun olacak. Belki 3-5 seneye birisi geçecek, sonra yeni gta yine geçecek.

Bi stabilite yok, devamlı yeni firma türüyor. Yeni ödüller dağıtılıyor. Onun için bir önerme olarak kullanma yanlış.

Bakılacak 3 kriter var.

1- aldığı puan ( tlou 2 en iyi 100 de bile yok ama bence herşey puan değil )

2- satış rakamı. Bütçesine göre düşük.

3- O sene goty ödülünü aldı mı?

Bu kriterler bir araya topluca gelince bir sonuç oluşturur. Gel gör ki sadece 1 kriteri karşılıyor tlou2.

Velhasıl her iyi oyun her kriteri getirecek diye hir olay yok. Ben niş olan çok oyunun hastasıyım. Ama abartıya karşıyım.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

[spoiler]İyi hatırlattın, o günlerde bana spoiler yedireni de unutmadım, o arkadaşta hala buralarda.

[/spoiler]

🤣 abi cevap verecem de hangisine vereyim multiverse sin işte, o zaman da böyleydin, yok yurtdışında gezmeyen adamsın, benden az oyun oynayan adamsın falan filan dedin kendi sanrılarınla hala aynısın demekki, aynı olayları kişiselleştirme tavrın da var. Ben senle kisiselleseceğim de ortak arkadaşımız çok ondan yapmak istemiyorum adetim değil normalde seninle nurda uğrasırım da bloklaşacağım oğlanın ödevi falan var uğraşamam. 3. Kişiler üzeriden anca çekiliyorsun kardeş. Bye

• Tekrar merhaba, Olayı kısaca yazayım herkes görsün, sizde dersinize devam edersiniz.

Gamepass tartışması dönüyordu, gamepass sayesinde çok fazla oyunu bedavaya getirdik. En az 3 xbox parası çıkarttık yazmıştım.

Sen o zaman da alıntı yapmadan yine birileri sallıyor yazmıştın. En azından bu civarlarda bi mesajdı.

Ben kendimden emin olduğum için hemen iddaya girelim ve liste atayım o zaman demiştim.

O zaman yine ders, ödev var diyip arazi olmuştunuz hocam. İddaya girememiştiniz malesef. Sizlik olmayan bir konuya dahil olup yok yere mağdur oldunuz.

İyi dersler. Hayat derslerle dolu zaten.

Ya bu ekip böyle birader inanılmaz cımbız mesaisi başlamış baksana başlığın yönünü nasıl değiştirmek için saçmalıyorlar. Ama öğrendik artık bunların ıcuz numaralarını

• quote:

[spoiler]İyi hatırlattın, o günlerde bana spoiler yedireni de unutmadım, o arkadaşta hala buralarda.

[/spoiler]

Bu arkadaş buraya takılıyor. Gayet aklı başında mesajlar atan biri aslında. Neden böyle bir işe kalkılmış bilemedim.

Şahsen görseydim baya sinirlenirdim.

Ohaaa oyunun en önemli yerlerinden biri:) adam da rahatlığa bak…. 😁

• Ya beyler.."Beyler" diyorum çünkü muhtemelen kadın yok aramızda,varsa da inşallah aşağılarda yazılanları okumuyordur.

Neredeyse bütün oyunlarda kafa patlatıyor,uzuv koparıyor,her türlü şiddeti uyguluyoruz...Yani burada bi problem yok da ekranda kadın olması mı problem?

Bi de bi zahmet bu dusuncenizi evde bi hanıma söyleverin.Evde hanıma laf geçiremeyen adamlar,gelip burada kadınların arkasından tatava yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 14 Aralık 2024; 11:34:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 63906391639263936394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.