Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6403. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128.398
Cevap
303
Favori
4.606.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 64016402640364046405
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yemişim pc'yi, 2013'de xbox one veya ps4 alan insanlar hala cihazlarını kullanmaya devam edip bir şekilde güncel oyunları oynayabiliyorlar. Sırf bu yüzden yeni nesil konsollara geçiş beklendiği gibi olmadı. 2013'de toplanan pc ile soliter bile oynayamazsın doğru düzgün, her ne kadar yerden yere vursam da ps5 bile daha uzun ömürlü bir cihaz olacaktır. Pc ile konsolların arasındaki en belirgin fark bu bana göre.

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

Konsolar hala önde o konuda ama eskisi kadar değil Nvidia atağa geçtiğinden beri 1650 var ikinci bilgisayarda 2019 gibi dönemin parası 180 dolara almıştım zorlayınca yeni nesil oyunları bile açıyor  

Şuan 4070ti falan alsanız herhalde ps6 proya kadar sorunsuz götürür dlls çok önde adamlar tek başına takılıyor o tarafta

• Persona_6 kullanıcısına yanıt

Next-gen olanı 10 milyon sattıysa iyi[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt
    Ya bi de oyuncu adam 10-12 sene donanım güncellemeden durmaz ya.Yani buradaki adamlar hiç durmaz.Ne ben 4070 ile kalırım,ne yeni xbox çıkınca millet X'te kalır,ne de base PS5 kullanan görürüz.Baksanıza herkes aldı Pro aşağı yukarı buradaki PS kullanıcılarının.Adam Sony seviyor ve PS'de oynamak istiyorsa 1.20 fark olsa yine o 50K'yı farkı veriyor, dışardan 30'a mal ediyor yine de alıyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 15 Aralık 2024; 23:19:44 >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Valla ben sinirden geçtim köşede duruyor ps ama en mantıklısını yapmışım steamde sürekli indirim var oranlar ciddi 3 dolara ne oyunlar buluyorum ha pc tayfa onada laf ediyor harbi o taraf biraz değişik [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

PS çok iyi olsa bile bizim ülkede durumu içler açısı hint mint psn kardeşliklede uğraşamam artık güzel bir oyun gelirse cd alıp geçerim el konsolu çıkarsada özel oyun olmazsa ilk defa es geçerim pc tarafı el konsollarında emulatörden tutun 2000'li yılların başına kadar olan oyunları oynayabiliyorum şimdi bir vita 2 çıksa sony 'de oyun yapacak firma bile yok aynı oyunları aynı fiyata satar geçer xboxun bunca geriye düşmesi hiç iyi olmadı

3 dolar dedin de .Forza 4 alacaktım ben😬Kalkıyor tüm marketlerden.3 dolara kapızlayayım ben onu ya

PC'ler o konuda bayadır iyi. Mesela Nvidia'nın 2014'teki Maxwell - GTX 900 mimarisi, nesil boyunca performansını birebir korudu. Tek istisnası, async computing'ten yararlanan Wolfenstein The New Colossus'tu.

AMD GCN'ler ise, mimari bakımından daha da uzun ömürlü oldu. HD 7000 serisi bile, o konuda Kepler - GTX 600/700'den avantajlıydı.

Aslında Kepler de sorunsuz gitti ama performansı değişkendi. Bir de Vram sınırı vardı.

2018'de çıkan Nvidia Turing - RTX 2000'ler ise, PS5'te olanın daha fazlasını 2 yıl önceden verdi[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  (AI upscaling + full RT çekirdekleri. Ayrıca, RDNA2'deki DX12 Ultimate desteği Turing'te de vardı.)

Fakat son 2-3 yıldır, PC'ye oyunlar sorunlu çıkış yapmaya başladı. UE5 shader compilation olayı dışında, mesela Elden Ring'te bile, ilk çıkışında donma sorunları vardı. O sorunu hızlı düzelttiler, ama stutter olarak şu an da %100 konsol gibi değil.

PS4 neslinde, PC'de böyle sorunlar yoktu. Bir tek Arkham Knight'ı hatırlıyorum. O da zaten bir facia olduğu için, sayılmaz[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Re-release yapmışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Aralık 2024; 17:47:49 >

• Bakış hatalı bir kere. Ben şahsen bırak 10 seneyi 5 sene bile aynı Pc ile veya herhangi bir oyun cihazı ile oyun oynamak istemem. Konsol 10 sene gidiyor diyelim. Kırk takla atıyor açacak diye. FF 7 Rebirh bulanıklıktan geçilmiyordu PS5'te Performance modunda. Kalite güzel görünüyor dersen 30 fps o da. Anca Pro da düzgün göründü. FF 16 stutter kaynıyordu 5'te. Elden Ring'in konsolda sorunsuz olduğunu iddia edenler açıp Pro'ya bile bakabilir. 45-50'yi görüyor. Sorsak tüm oyunlar yağ gibi akıyor. Gidiyor da nasıl gidiyor? Öyle herkesin anlattığı gibi her oyun sorunsuz çıkmıyor. Bir sürü örnek buluruz son 2-3 senede. Bir oyun sorunlu çıkıyorsa her yerde çıkıyor artık neredeyse. Oyunu açmak ise kriter Pc de açar. Olay bir tek kaç sene oynadığın değil nasıl oynadığın. Ki konsollar için de artık bu uzun ömürler bitti. Daha da azalacak zamanla. 2-3 senede bir konsol çıkaracakları dönem ya da cloud vs. yolları uzakta değil. PS5 alıp da Pro alan bir sürü insan var demek ki herkes öyle aldım uzun yıllar takılırım zihniyetinde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 16 Aralık 2024; 0:24:14 >

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Ekran teknolojisinin hızla gelişmesi konsollarin dengesini çok kötü bozdu .

Eskiden bu ucuz oyun kutuları sadece 480pde oyunları oynuyordun.

Sonra 720p HD ready ile o furyası bir başladı çok kısa süre içerisinde 8k TV'lere kadar geldik.

Konsolları bitirende tam olarak bu oldu. Çözünürlük artışı doğrusal değil katlanarak performansa yüklendiği için 720p-1080p-2160p-4320p derken aslında 1-2-8-64 şeklinde performans ihtiyacı arttı.

Pclerde monitorler bu derece hızlı biçimde yüksek çözünürlüğe gelmediler günümüzde hala çok ucuza bir sürü güzel 1080p monitör alabiliyorsun ancak 4k dışında Televizyon bulmak çok zor. Konsollarda TV ile beraber çalışan cihazlar olduğu için ne Fps olarak nede görsel kalite olarak Çözünürlük artışına yetişmek adına isteneni veremediler .

Not : Su an piyasada halihazırda 8k televizyonlar satılıyor ve 8k çok rahatça 4- 5 yıl içinde 4k gibi yayılabilir o zaman konsollar zaten tamamen boşluğa düşecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Aralık 2024; 1:34:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Housemarque 'ın yeni oyunu olabilir.
    Doğru hocam oyun Housemarque'ın. Returnal gibi yaratıcı bir şeyle gelseler yine efsane olur
  • Songbird0 kullanıcısına yanıt
    Umarım.Housemarque çok kârlı oldu Sony için
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Pc'de bir kart alıyorsan onu hedef çözünürlüğünde kullanıyorsun. Konsollar bunu yapamıyor dediğiniz durumlardan. Misal, Pro'nun kartı 1440p hedefli bir kart gücünde bir kart ama 4K peşinde cihaz. Pc'de 4060 alıp 1440p'de, 4070 alıp 4K'da kullanmazsın vs. İsteseler 4K için bir kart koyamazlar mı koyarlar. Ama Pro'ya bile 800 Euro isteyen Sony bu sefer 1200 ister. O zaman da konsol böyle pahalı mı olur olacak. Bu sebeplerden ötürü eskiden bildiğimiz anlamdaki konsol konsepti kalmadı. Farklı bir şeye evrildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 16 Aralık 2024; 1:48:6 >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

150 saat sonunda bu macerayı da bitirdik.Çok iyi oyun ama çok eksik.Teknik sorunlar dışında yapılması gereken bir sürü yapay zeka, Quality of Life ve zorluk dengesi işleri var.Oyunun son bölgesi Pripiyat'a gelmek için sabırsızlanıyordum ancak oraya geldiğimde artık keşfetme isteğimi kaybettim çünkü girilen her binada ayarsız zorluk yüzünden yarım saat kaybettigimi farkettim,ben de ana görevden ilerleyip bir an önce bitirme yolunu seçtim.Bu kararı almamda gözümün önünde spawn olan 20 kişilik ağır zırhlı manga etkili oldu ki oyunun en büyük sorunu bu yoktan spawn işi..

4070 ile neler yaptığımı bi bilsen:)
    Hocam sen anladın benim ne demek istediğimi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 16 Aralık 2024; 1:54:24 >
    Anladım hocam anladım:)1440 kartı aslen.Ama ben 7K'dan 2K'ya downscale bağımlısı oldum son dönemde:)))
    Pc özgürlüğü işte, her türlü deneyi yapabiliyorsun 😁

Üreteciler kartları hedef çözünürlük ile pazarlıyor. Hatta Amd kutuya bile yazıyor 1080p, 1440p vs. diye. Sen şimdi adama 1080p diye sattığı kart 1440p'de yetersiz kalınca laf edemezsin. Ama konsollar reklamını 4K diye yapıyor, yapmak zorunda kalıyor. Hatta ne 4K'sı. Ps 5'in kutusunda 8K yazıyor ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 16 Aralık 2024; 1:57:59 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Yüzde yüz katılıyorum.Gecen nesili PS4 fat kasa ile tamamladım ben.Çünkü neslin çoğunda 1080p TV vardı, izlediğimiz dizi/film içerikleri 1080p idi yani göz ona alışıktı ve o konsollar minimum 900p'de 30 FPS iş yapıyordu.

Bugün YouTube 'tan iki konuşan insan bile izlemek istesek 4k izlemek istiyoruz.Paneller daha da büyüdü.Şimdi sen bu panellere 1080 p fırlattığın zaman olmuyor.Upscale yöntemin düşük çözünürlükten yapınca bir sürü sorun,hadi diyelim PSSR ,DLSS i yakaladı..Bu sefer Frame Gen eksiğin olacak ki konsollar için şart oğlu şart..
  • Indy biter.Bir Indiana Jones oyunu ancak bu kadar iyi yapılabilirdi.Todd Howard'ı günceli yakalayamıyor diye çok eleştirdim ama bu oyunda o bağımlılık yapan dokunuşunu yapmış yine.Machine Games gözümde başka bir seviyede artık.

• wither kullanıcısına yanıt
    Ben de STALKER 2 bitirdim.Yarın akşam başlıyorum Indy'ye
  • 
Sayfa: önceki 64016402640364046405
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.