|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6451. sayfa)
-
-
bunu söylemezler :D adamlar 100 150 kişi kullanıyor bu şekil. Aha kanıtı aşağıda. aynı hesabı yüzlerce kişiye satıyorlar
-
Xbox tarafına çok şaşkınım.Nesil başı satın alımlar Cod aşımı olurken buradaki hava Xbox konsol satışlarında tartışmasız lider olur tüm oyunlar exc olur herkes Xbox almak zorunda kalır diye konuşulurken olayın geldiği noktada Xbox konsolları yokları oynuyor tüm oyunların Ps’ye geleceği söyleniyor.Bunu kabullenmek fanlar için tabiki zor olucak yapacak birşey yok. -
Yok bu şekil değil hocam ciddi ciddi forum içinde bir ekip kurup whatsapp grupları açılmış.Ps tarafında bir oyuna 2 kişi aynı anda girebilirken bunlar bulduğu açıkla 100-150 kişi bile girebiliyor oyunları alıyorlar yetmiyor gamepass alıyorlar.Ama bu konuya bakınca kardeşlik sadece Ps tarafında yapılıyor algısı oluyor -
valla şaşırdım hocam üstelik ps vs xbox konusunda bunu demesi güldürdü. Dışarda bilmeyen birine dese belki inanabilirler ama burada 3 yıldır yok demesi komik geldi açıkçası
-
Daha önce de muhabbeti geçmişti konsol oyunculuğu, oyunculuğun temelini oluşturan 40 yılı aşkın süren bir kültürdür. Hiç bir dönem bitmez. Şekil değiştirebilir ama bitmez. Konsolların erişebilir teknolojiden düşük maliyetlerde kitlelere ulaştığı takdirde çalışan bir modeldir. Zaten nintendo’nun switch’deki başarısı bunun kanıtıdır. Pc çok farklı bir kulvar. Konsol erişebilirliğinde olması pek mümkün olmadığından kitlelere yayılıp da konsol satışına etki edemez. Pro donanım mevzusu da keza aynı şekilde base donanım kadar satamayacağından geliştiricilerin esas hedefi her zaman kitlelerdir. Türkiyede yaşadığımızdan olayı türkiye şartlarına yorumlamak pek rasyonel olmaz. Ama eldeki imkanlar dahilinde farklı güzergahlar da mümkün. Hükümet cari açığı kapama görevini konsol oyuncuların da katkısını eklediğinden türkiyede pc edinmek oyunlara erişim konusunda iyi bir yol olduğu durumu da var tabi.
-
niye bitirsinler onu anlamadım ?
-
işte biz bile diyoruz hocam bu gidişle konsolu bitirmeye oynuyorlar. halbuki rekabet için öyle fırsat geçmiş güzel stüdyoları almışlar ama yönetim stratejileri felaket buradaki xbox fanboylar kabul etmiyor ama etkisi hissediliyor artık xbox oyunlarını ps ye getiriyorlar artık.
-
neden saçma olsun xbox konsollarındaki game pass kütüphanesi daha geniş, oyunlar daha ucuz, quick resume gibi nimetler var.
-
hocam ellerinde bir sürü stüdyo varken Oyunları xbox exclisuve olarak getirmeyip aynı gün pc ye ve gamepassa getirmeleri, Amazon stick ve Tvlere gamepassların getirilmesi bence konsolu bitirmeye odaklı. Satış rakamlarında da etkisi görülüyor. Açıkcası bitirme odaklı diye düşünüyorum. Fiziksel konsolu ortadan kaldırıp sanala geçiş diye tahmin ediyorum.
-
Ben şunu anlamıyorum. Xbox alan birinin yanına PC alması saçma neden aynı işi yapan 2 cihaz alıyorsun bunu anlıyorum.
Fakat bütün özel oyunlarını Pc'ye getireceğini açıklayan Ps'in yanına neden PC alıyorsun bunun mantığı ancak Ps sahiplerine zuhur ediyor sanırım.
Yani Ps + Pc'nin mantığı nedir Ps artık Konsola özel oyunu bıraktı.
-
Bu. Pc + Nintendo ile en geniş oyun kütüphanesi ve çeşitliliğe ulaşılıyor.
Ve evet en mantıksızı Pc + Xbox. Bunu yapan çok nadirdir.
-
Çünkü sonradan getiriyor oyunları bizim dikkat çektiğimiz nokta da bu. Eğer aynı gün PC ye çıkarsa idi PS de de böyle bi durum yaşanırdı. Eğer böyle bi hata yaparlarsa Xbox konsolu gibi olur sonu.
-
Eski exc. oyunları oynamak istiyor olabilir. Shadow Of The Colossus, The Last Guardian, Medievil, Gravity Rush Serisi vs. Bunlar pc'ye gelmez. Ya da artık nadiren de olsa gelecek exc. oyunları beklemek istemiyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 14:48:35 > -
Şunu hatırlıyorum. Sinan akkol kanepede xbox üzerinden oyun oynarken, çocuklara tv’yi devretmesi gerektiğinde odaya geçip pc üzerinden aynı save’den devam ettiğini söylüyordu. Tabi büyük bir lüks. Pc temelli set-up Kombinlerden en optimumu tabi pc+nintendo’dur. Pc sahipleri için Ps exclusive oyunlarına erken erişim için anca düşünülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 28 Aralık 2024; 14:49:16 > -
Tabii ki istisnalar olacaktır ama dediğim gibi nadirdir.
Pc, Xbox, Ps üçlüsünde takılırken "farklı bir deneyim olsun sıkıldım biraz" denince Nintendo ilaç gibi gelir. Tamamen farklı bir dünyaya sokuyor adamı. Astro Bot ile Sony kendi Nintendo oyununu yaptı. Ve durumunu görüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Aralık 2024; 14:51:39 > -
Ps Nintendo
Xbox Nintendo
Pc Nintendo
Bence yaptığına değecek tek kombin , o kadar farklılık içeren tek kombo budur.
Pc - Xbox - Ps bu 3u günümüzde birbirinin laciverdi durumuna geldi .3ude 3 aşağı 5 yukarı aynı oyunları oynadığınız makineler. Hatta Ps bile Xbox'a oyun çıkarmak için hız kirpmaya başladı.
Oyun konsollarinda bir kez o mühür kırıldı oyunlar Pc'ye geldi artık hicbirsey eskisi gibi değil.
-
Hayaller aleminde yaşıyor, kafadan bir şeyler uyduruyor sonra ilk kendi inanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ßLacKLioNvalla şaşırdım hocam üstelik ps vs xbox konusunda bunu demesi güldürdü. Dışarda bilmeyen birine dese belki inanabilirler ama burada 3 yıldır yok demesi komik geldi açıkçası
-
Valla ben beklerim 1 sene.Çünkü teknik olarak çok fark oluyor PC portlarında.Geçen Rift Apart 'a baktım.Muazzam görünüyor PC'de ve tabi yüksek FPS değerleri ile Ultrawide ekranda akıcılık qeyf.Topla PC bence de,ben aşırı memnunum.Ama biraz kesenin ağzını açman lazım.Bugun için mesela 4070 altı sistem toplamak üzebilir.İşte toplayacağın zaman bunun dengi neyse onu toplaman lazım -
Valla hocam ben elimdeki tüm konsolları satıp düğünden sonra oyunculuğa dönmeyi planlıyordum.Hatta 4070ti superli bir kasa toplama niyetim vardı ama masraflardan dolayı o planı erteledim çünkü 50 k pc üstüne oled monitör almam gerekecekti.Salona tv yanına PC kasası koymak istemedim eşimde rahatsız olurdu.Eylül ayında 350 Euro’ya sıfır Ps5 slim aldım benim için en fp çözüm bu oldu.Pro konsol düşünüyordum ondanda vazgeçtim.En azından 1-2 sene daha böyle devam ederim durumları topladıktan sonra 5070ti veya 5070ti superli bir kasa yanınada bir oled monitör alıp ordan devam ederim diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X