Hocam 20 günlük cihazımı satıyorum düşünürseniz özelden yazarsanız görüşelim |
POCO F2 Pro [ANA KONU] (27. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok baktım, çok araştırdım. Bu telefon gibi ucuz olup performanslı olan başka telefon yok. OS ve genel kullanım bakımından sıkıntı yaşayan var mı? Oyun ayda yılda 1 oynayan, sosyal medya, youtube ve browser kullanan birisi olarak iphone 7'den geçeceğim. Kafamda daha düşük işlemcili s10+ ve biraz yakın işlemcili s10 lite da var.
-
F2 Pro'nun en büyük avantajı Snapdragon 865 olması. 5G ve hafıza olarak ufs 3.1 olması da performansı her daim yüksek tutuyor. Lakin genel olarak oyun oynamayan birisi iseniz bu avantajlardan tam olarak yararlanamıyorsunuz demektir, ekran çözünürlüğü olarak çok daha iyi olan S10+ fiyatı ve genel olarak daha eksiksiz bir paket oluşuyla sizin için çok daha mantıklı olacaktır. S10 lite alıp ekranı kaplayan yeşillenme sorunu ile iade ettim, genel olarak o cihazdan da memnun kalmıştım. Hoş şimdiki Poco F2 cihazımda da ekranda yeşillenme var :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı sorun bende var her zaman olmuyor fakat 2 haftalık kullanımda bir kaç kez yaşadım. Güncelleme ile düzelmedi...
Yeşillenme derken hocam nasıl oluyor ? Hangi bölgesi problem yaratıyor ?
-
Green tint nerdeyse tüm oled(amoled) telefonlarda var
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam onu deneyeceğim ama ben de bir sorun daha doğrusu herkeste var. kilit ekranlarında parmak izi sensörü olduğu zaman düşük ışıkta ekran pullanıyor.
Merhaba bu durum zaman geçtikçe mi ortaya çıkıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: hidensaHocam eea mı nornal global mı ? Kullandığınız romda kaç saat alıyorsunuz süreyi ?
Global. Telefonu aşırı kullanmadığım için süre belirleyici olmayabilir. Günde 3 saat ekran süresiyle 2,5 gün şarjı gidiyor.
-
O bende de var evet, muhtemelen parmak izi animasyonunundan kaynaklı diye düşünüyorum. Animasyon kapanmadığı için denemedim. Parmak izlerini silip kapatmaya üşeniyorum açıkçası :)
Selamlar, telefonu alalı tam bir hafta oldu 8/256 kullanıyorum. Şarjı 100 olarak çıkardığımda yaklaşık %90'a kadar normalden daha hızlı tükeniyor gibi geldi. Bu şekilde olduğunu gören var mı ya da düzelecek bir şey mi? Kalibre etmem mi gerekiyor?
-
Kayıt yaptıranlar var mı?
-
Aslında oled ekranlarda var olan bir sorun, sadece ortaya çıkmasına sebep birden fazla etmen var, koyu mod + düşük ekran parlaklığı + okuma modu bunlar bu yeşillenmenin oluşması için yeterli ama bunun üstüne de titreşimsiz modu açarsanız çok daha fazla ortaya çıkıyor.
Eeaya geçtim hocam. Pil performansı çok iyi. Çok iyi süreler alıyorum. Ama Bl açık olduğu için netfilx falan girilmiyor. Sanırsam root atıp magiskten çözmek gerekiyor. Rootsuz çözümünü arıyorum.
-
Çok enterasan mesela parmak izini kaldırınca her şey normale dönüyor yabancı forumlara baktım onlarda bilmiyor :))
-
Merhabalar, bu cihaz için plaka kaydı alternatifi çıkar mı bu yöntemden farklı olarak? Mesela çift hat çalışması vb. kullanıcı için avantaj olurdu.
Ayrıca plaka için kayıt süremiz nedir tam olarak hat takıldıktan sonra?
-
quote:
Orijinalden alıntı: pr3dTRAslında oled ekranlarda var olan bir sorun, sadece ortaya çıkmasına sebep birden fazla etmen var, koyu mod + düşük ekran parlaklığı + okuma modu bunlar bu yeşillenmenin oluşması için yeterli ama bunun üstüne de titreşimsiz modu açarsanız çok daha fazla ortaya çıkıyor.
Benim oled ekranlarla ilgili araştırdığım kadarıyla ekranda yanık oluşmaması için mümkün olduğunca koyu tema ve az parlaklık şeklinde kullanılması tavsiye ediliyor ozaman bu yeşillenmenin yanık oluşumuyla ilgisi yok dogrumudur?
Yanık oluşumunun en büyük sebebi ekranın çok ısınması. Buna birde sabit bir görüntü eklenince o bölgede yanıklar oluşuyor. Yeşillenme ise tamamen farklı bir durum. Bizim cihazlarda parlaklık otomatikken, güneş altında 1200 nite varan seviyelere çıkıyor. Deneyimlediğim kadarıyla sırf bu parlaklık seviyelerine çıktığı için ekran paneli aşırı ısınıyor. Olurda ekranda sabit bir görüntü kalırsa yanık oluşmaması mucize olur.
Yani sabit görüntüden kast nedir? Icon'lar sabit değil mi mesela?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X