Şimdi Ara

Polarize filtre ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Polarize filtre kullanırken nd filtrelerde yapıldığı gibi filtreyi takmadan pozlamaya bakıp taktıktan sonra manuel olarak girmek gerekiyor mu? Bugün bir fotoğraf çektim filtre ile ve biraz karanlık çıktı. Bir de marumi marka aldım, bütçeye bu uydu, nasıldır, kaliteyi düşürür mü gözle görülür şekilde, kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pridedawson -- 21 Şubat 2016; 15:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• filtre ek bir ekipman olduğundan az çok ışığı düşürür. nd filtre kadar ışığı kesmeyen polarize filtreler derin gök ve deniz renkleri için kullanılıyor. bana polarize filtreyi geniş açıda kullanmak mantıklı geliyor . zaten çok ışık olduğundan manzarada özellikle bulutlar güzel çıkıyor. 50mm 1.8 için de rahat kullanımı var.

çekerken bir süre sonra tahmin edebilir hale geliyorsunuz. o sebeple filtre takıp takmadan deneme yapmaya gerek kalmıyor.
  • Polarize filtreler nd filtreler gibi isigi vok fazla engelleyen filtreler degil sadece kompozisyonda gokyuzu gibi deniz gibi acik tonlarda olan seyler varsa bunlarin daha doygun gozukmesini saglar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polarize filtreler 2 durak civarı karartma yapıyor genelde. Sizinkinin ne kadar yaptığını makinenin ışık ölçeri ile ölçebilirsiniz. Diyafram öncelikli modda iken değişen perde hızına göre filtrenin etkisi ortaya çıkar. Filtre takılı iken odaklamada problem yaşamıyorsanız histogram kullanımı ile pozlamayı kontrol edebilirsiniz. Bu sayede filtreyi tak çıkar yapmanıza gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Şubat 2016; 12:47:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.