Şimdi Ara

Polis yaşım tuttuğu halde sigara içiyorum diye beni zorla arabaya bindirdi.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
43.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
328 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Değil ise :

Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma

Madde-109

(1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(3) Bu suçun;

a) Silahla,

b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,

f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

İşlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.

Basit bir eylem gibi görünen kişinin polis aracında 1 dk bile zorla tutulması , PVSK da sayılı koşullar oluşmadığında ve hukuki hiçbir gerekçe bulunmadığında TÜRK CEZA KANUNU md 109 kapsamında değerlendirilir. Bu şekilde ceza alan memurlar mevcut.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Yaptıysam yaptım diyicem ama yapmadım. Ne bağırdım , ne küfür ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca polis kanundan üstün değildir. Her vatandaş gibi kanunlara bağlıdır.

Eğer hakkını aramak, ifadene göre bu insanların dilediği gibi eşkiyalık yapmasına engel olmak istiyorsan mesajımı okumaya devam et.
    Şunu unutma, bunun devamında mahkeme olacak ve gidip geleceksin ve bu durumun kesin sonuçları olacak er ya da geç.
    Eğer maddi durum el veriyorsa ve ailen de bu konuda seni destekliyorsa iyi bir avukatla bu insanlara çok ciddi cezalar aldırabilirsin.

Özetle olayın gerçekleştiği bölgeye en yakın adliyedeki cumhuriyet başsavcılığına gidiyorsun ve olayı anlatır, suçları ve şikayetini belirten bir dilekçe yazıyorsun. Dilekçe örneği çok internette. Kolaylıkla davayı kazanabilmen için somut delile ihtiyacın var.
    anladığım kadarıyla bunlar senin için şöyle:

1) olayın gerçekleştiği tam olarak tarih saat ve yer. varsa kamera görüntüsü (kamera görüntüleri genelde 15 gün içinde siliniyor bu konuda acele edilmeli. istanbuldaysan polis ilgilenmeyebilir görüntü almakla, böyle bir durum olursa tekrar savcıya gidip ilgilenmeyen polisi de şikayet edebilirsin)

tarih saat seninle uğraşan polislerin tespiti için çok önemli

2) müdürün verdiği dilekçe senin çok işine yarayacak. bunu yazılı olarak dilekçende belirt, kendin almaya gitme yok edebilirler delil diye.
    müdür bence burda hatalı bir şey yapmamış, senin zararına bir durum yok aksine faydana, ne olduysa onu yazmış.

3) polislerin kim olduğunu detaylıca şimdiden bir yere yaz ki unutma, dilekçende yer ve zamanla birlikte eşgal tarifi ve araç tarifi de yapman faydana olur. her detay önemlidir.

Şikayetçi olabileceğin suçlar:

Türk Ceza Kanunu

Madde 257

(1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek
    suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu
    görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

-------

Madde 120
    (1) Hukuka aykırı olarak bir kimsenin üstünü veya eşyasını arayan kamu görevlisine üç aydan bir yıla
    kadar hapis cezası verilir.

Ve en önemli madde Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma.

Madde 109
    (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
    (2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis
    cezasına hükmolunur.
    (3) Bu suçun;
    a) Silahla,
    b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
    c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
    d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, (onların polis olduğunu bilmesen çağırdıklarında evet abi diye gitmezdin yanlarına)
    e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
    f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
    İşlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.

Eğer şikayetçi olmaya karar verirsen şunu da unutma. O gün orada aslan kesilenler dava açılınca abi çeker, para teklif edebilirler. Sağlam bir miktar almadan, para nakit olarak eline geçmeden asla şikayetinden vazgeçme. Tekrar ediyorum, nakit olarak elinde tutmadan şikayetini geri çekme çünkü şöyle böyle bi şeyler uydurup sonra verelim ya da başka türlü dram üreterek manipüle etmeye çalışıyor genelde insanlar.

@nquney1

• av.cloud kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler madde yi söylediğiniz için 1-2 saate savcıya bunu da söyleyeceğim. Kesinlikle csb değil hocam. Eğer savcı elime kağıt verirse aticam .

• IO kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hepsini belirticem. Üstümü aramadilar ama elimden sigarayı zorla attırdılar.

• Araç plakasını hatırlıyorsan plakayla beraber savcılığa suç duyurusunda bulun. Plakayı hatırlamıyorsan da o gün o saatte o bölgede görev yapan ekipler bellidir, bulurlar. Ama savcılığa git, karakola değil, birbirlerini kollama ihtimalleri fazla. Bir polis olarak söylüyorum, vatandaşa böyle davranmaya hakkımız yok. Savcı karşısında da öyle davransınlarda görelim bakalım. Peşini bırakma bu işin.

• Şikayetçi ol

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nquney1

Teşekkürler hepsini belirticem. Üstümü aramadilar ama elimden sigarayı zorla attırdılar.
    Acele etme, onların beyanına karşı senin beyanın olacak. İnkar edecekler. Bu yüzden olayın olduğu yere git bakın biraz kamera var mı varsa esnaftan rica et izlemeyi ama polis olduğunu anlatmadan. Varsa dilekçene bunu da yaz görüntüyü savcı kendi alsın. Esnaf kaydı vermeyebilir, vermeyi bilmiyor olabilir. Garanti olsun diye izin alıp telefonunla video da çekebilirsin.

Şunu da unutma,
    Bi sonuç çıkmasa bile o polislerin dosyasına bu girecek ve belki de gelecekte yapacakları bir usulsüzlük sebebiyle şikayet edildiklerinde senin şikayetin de göz önüne gelecek.

Edit: Okulda müdürün yazdığı tutanak somut delil olarak suçu ispat ediyor zaten kaybetme şansın yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IO -- 23 Ekim 2019; 14:27:53 >

• Şikayet et.Yaptığı şeyin hiçbir yasal dayanağı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: nquney1

Hayır polislerin muamelesi ve suçsuz birini zorla arabaya bindirmeleri. Ellerinden birşey gelmeyince okul müdürüne şikayet etmesi.
    Anlamak istemiyorsun ama adliyede görevli kişiler sürekli kendilerine hizmet eden polisleri bariz bir kabahatleri olmadıkça ateşe atmazlar. Buna bir sürü kılıf uydurabilirler, inşallah yapabilirsin ama bence zor.
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    Eskiden geniş aile diye bir dizi vardı oradaki Zekai denilen çocuk mesela dizi çekimlerinde 19 yaşında olup liseliymiş kalmış falan yani olabiliyor öyle şeyler pek rastlanmasada .

• Kaç kere söyledim içmeyin şu zıkkımı
  • Kitaptan kanun okuyanların gazına gelme yigen, iş arama kendine. Okul çevresinde sigara yasak diye biliyorum, ayrıca polis hep haksız bile olsa torbacı diye şüphelendim der gene bişey çıkmaz.
  • 19 yaşını doldurmuş mu olacaksin girmis mu olacaksın eger gireceksen daha 18ini doldurmamış anlamina geliyorsun. ayrica iyi yaptilar aynisi benim basima geldi sigarayi yere attim sonucta memur olduğundan degil kendimden yaşça buyuk birine saygimdan dolayi attım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nquney1 N kullanıcısına yanıt
    Siz bilirsiniz

• 350 milyon nüfusu olan kocaman bir ülkeden bahsediyoruz. Arada öylr haberler çıkıyor ama orada böyle basit bir olaydan hakkını arayıp polise karşı çıkabilirsin. Bahsettiğin vakalar hırsızlık gasp silah olaylarında oluyor. Basit bir sebepten adamı vuran polis haberi bulamazsın.

• Günde 1,5 - 2 paket sigara içen biri olarak şunu diyeyim başına gelenler için çok sevindim. Bu güzel uygulamayı heryerde yaygınlaştırmaları gerekiyor. Sabahları işe giderken okul çevresindeki parklarda hergün ama hergün gördüğüm bir manzara. Sözde öğrenciler kızlı erkekli ellerinde sigara yanlarından gelip geçenlere aldırmadan birbirleriyle sinkaflı muhabbet etmeler. Şimdiki gençler gerçekten çok saygısız.
  • Yaşın tutuyorsa csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaş altı sokakta sigara kullanmakta ona bakış kanunen yasak değil sadece kendileri satın alamıyor o kadar polisler içinde hürriyetten mahrûm bırakma davası açsan soruşturma geçirirler en iyi ihtimalle ama ondada yer yok kavuşturmaya derler sende en iyisi okul çıkışında müdürünün arabası varsa tekerini indir havasının ödeşin

• Hitler'in Para militer "polis"leri gibi olmasın bunlar?

Gerçek polis olduklarından eminsin değil mi?

Öyleyse suç duyurusunda bulun. SAvcılığa git, bir dilekçe örneği al ve doldur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.