Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasım 1.2 tsı 90 hp 1.6 tdı motordan performans olarak bir farkı yok hatta bir tık daha seri olabilir ama 1.2 tsı araca yük bindiği zaman performansı 1.6 tdıye gore bıraz daha fazla dusebılır cunku tsının torku bıraz daha dusuk. 1.2 tsı 90 hp gercekten cok ıyı bır motor ayrıca benzınlı arabanın ömrü dizel arabadan her zaman daha fazla olur.
  • durmusic ve onesk araç aldınız mı..? Yoksa hala 1.6 TDI arıyormusunuz. Mart ayında yeni kasa skoda fabia çıkıyor 1.2 TSI motor seçeneği onda da mevcut ve görüntü olarak dizayn olarakta çok hoş olmuş tabi şahsi görüşüm budur aldı iseniz nasıl aracınızdan memnunmusunuz. 1.2 TSI yorumlarına biraz daha devam edelim kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
  • denetlemeci D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben henüz almadım. Bugün Uzay otodan telefonla 43900 teklif aldım (manuel beyaz) hafta içi görüşeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

Merhaba,
    Ben henüz almadım. Bugün Uzay otodan telefonla 43900 teklif aldım (manuel beyaz) hafta içi görüşeceğim.

Birde avekle görüş istersen en son 43.500 fiyat almıştım 1 hafta önce opak renk için ama gelin görüşelim diyor satış temsilcisi bence metalik renk ve bir kaç ilave daha alabilirsin durmusic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 ay önce 1.2 polo benzinli DSG aldım. Arabadan gayet memnunum. Fakat yakıt tüketimi beni düşündürdü. 2 kez tam depo benzin aldım ve her depoda 300-350 km şehir içi yol tuttu. Çok yaktığını düşünüyorum. Bilginiz varmıdır?
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba;

Uzun süre bu aracı inceleyip almak için çok düşünmüştüm, benzinli ya da dizel arasında gidip geliyordum. Polo sevdası o kadar gözümü kör etti ki başka araba göremez oldum. Kısacası yola 1,2tsı ile çıktım ancak maddi durumlardan dolayı 1.4 2013 modelini alabildim :) Araçtan genel olarak son derece memnunum. 2013 kırmızı renk 11bin kmde değişeni ve boyası olmayan 7inç dokunmatik ekranlı, dijital klimalı,sis farlı ve çelik jantlı modelini 38 milyara satın aldım, ayrıca yanında 4 adette yeni yazlık lastiği hediye ettiler. İşçilik ve kalite diyorsanız kesinlikle gözünüz kapalı alabilirsiniz.
  • uzun araştırmalardan sonra kıyaslamış olduğum 1.2 tsı,1.4 TDI 75 HP ve 1.6 TDI 90 hp araçlar arasında 1.6 TDI 90 HP modelini almış bulunmaktayım,yıllık 15-20.000 km yapıyorum.incelemerim sonucunda 1.2 ve 1.4 TDI motorun 3 silindirli olması beni 1.6 TDI modeline yöneltti.klimayıda çok kullanan biri olarak 1.6 motorun daha iyi olacağını düşündüm.3 silindirli motor hernekadar yüksek torklu olsada 4 silindirli motor her zaman 1 adım daha öndedir ve yük altında daha az tüketmektedir.2014 1.6 TDI 90 HP hatasız 10.000 km aracı 45.500 TL ye aldım garantiside 4 yıla uzatılmış.
  • Aralık ayından itibaren İngiltere ve Almanya sitelerinden Yeni Fabia'yı takip ediyorum. Tahmin ettiğim TR fiyatına göre değerlendirme yaptığımda Yeni Fabia full donanım-fiyat balansı açısından çok cazip gelmişti. Ancak Yeni Fabia'da kullanılan DSG şanzımanın şu anda satışta olan 2015 model Polo ile aynı olmadığını öğrendim. Skoda, VW grup olduğu için DSG şanzıman kullansa da, Polo'ya göre 1-2 nesil geriden geliyor. Bu da beklenen bir durum, zaten adamlar en son geliştirdikleri teknolojiyi öncelikle bu segmente ait Polo araçlarında kullanmak isterler. Ayrıca geçen hafta yeni Rapid Spaceback ile yaptığım test sürüşünde ön panel, koltuk, kapı vb donanımı inceleme fırsatım oldu -ki yeni Fabia'da da aynı donanım kullanılacak- Polo ile kıyaslandığında çok zayıf kalıyor. Yeni Fabia'yı görmek için bugüne kadar beklemiş biri olarak gidip bugün Polo aldım. Aracı martın 2. yarısından sonra teslim alacağım, sürüş deneyimlerimi paylaşırım.

• Merhaba arkadaşlar,

Forumda yeniyim. Öncelikle arabası olanlara Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Gelelim konuya. Sıfır kilometre araç almayı düşünüyorum. Kafamda 2 araç var. Bunlar:

1- Seat Ibiza 1.2 ST TSİ DSG Style + Style Plus Paket (1.400 TL) + Teknik paket (1.150 TL) + Perde hava yastıkları (800 TL) + Alarm (750 TL) + Metalik teknik Gri renk (900 TL) = Alınan fiyat teklifleri 50.000-51.000 arası
    2- Volkswagen Polo 1.2 TSİ BMT DSG Comfortline + Sürüş Konfor Paketi (2150 TL) + Metalik renk farkı (950 TL) = Alınan fiyat teklifleri 51.000-52.000 arası

Araçların donanımları, motorları, yakıt tüketimi, kısacası artı ve eksileri konusunda değeri bilgilerinize ihtiyacım var.
  • bcanm B kullanıcısına yanıt
    Seat, Volkswagen gruba ait, aynı Skoda gibi. Skoda'da da Seat'da da her ne kadar DSG şanzıman kullanılsa da Volkswagen'da kullanılan şanzıman ile aynı değil, birkaç nesil geriden geliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icewall

Seat, Volkswagen gruba ait, aynı Skoda gibi. Skoda'da da Seat'da da her ne kadar DSG şanzıman kullanılsa da Volkswagen'da kullanılan şanzıman ile aynı değil, birkaç nesil geriden geliyorlar.
    Geriden geliyor derken? Benim bildiğim VW grubunun bir çok arabasında (Golf, Polo, Ibiza, Leon, Fabia II ve III, Octavia II ve III, Audi A1, A3) DSG DQ200 7 ileri şanzıman kullanılıyor. Daha yüksek torka sahip araçlar için 2014'te DQ380 üretimine başladılar Çin'de ama sanırım onu da Passat ve Audi'nin üst segmentleri için üretecekler sanırım. Bir de 10 ileri vites DQ500-DQ501 şanzımanı yeni Tiguan vb. için üretecekler. Daha farklı bilgiye sahip olan varsa bilgilendirebilir.
    Saygılar.
  • Merhaba; Polo almadan önce gidip uzun süre İbiza araştırdım, maddi olarak beni daha az sıkıntıya sokacağını düşünerek. Ancak araçları yanyana getirdiğimizde wv farkını hemen farkettiriyor. Özellikle işçilik konusunda. Bir de Ibıza'nın arka tarafı bana çok dar geldi.
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı, aldığım arabanın garantisi devam etmekte park sensörünü dışarda taktırsam garanti dışına çıkarırlar mı?
  • nusabem N kullanıcısına yanıt
    Volkswagen içinse,

Garanti

.....

Aşağıdaki durumlarda garanti geçersizdir;

Aracın bakım ve onarımları zamanında, düzenli olarak, gerekli teknik bilgi ve yetkinliğe sahip servisler tarafından ve periyodik bakım ve onarım prosedürlerine uygun şekilde yapılmamışsa
    Aracın güvenli kullanımına engel teşkil edecek ve onarım maliyeti ekonomik olmayacak seviyede hasar görmüşse
    Kullanım kılavuzundaki bilgilendirmelere uyulmamışsa
    Araç; amacı dışında, uygun olmayan şartlarda veya aşırı yük altında kullanılmışsa
    Araca orijinal ya da eşdeğer olmayan parça takılmışsa ya da araçta imalatçı firma tarafından teknik olarak onaylanmayan bir değişiklik yapılmışsa
    Satın alınan araçtaki onarım ihtiyacı zamanında bildirilmemişse
    Servis tarafından yapılan uyarılara rağmen, bildirilen süre içinde araç sahibi ya da kullanıcıları onarıma imkân sağlamamışsa
    Normal kullanım sonucu ve malzemenin doğası gereği parçalarda meydana gelen aşınma ve yıpranmalar garanti kapsamında değildir. Aşınmaya maruz olan bu parçalara örnek; ampuller, fren ve debriyaj balataları, filtreler, lastikler, sigortalar, bujiler ve silecek lastikleridir. Fakat söz konusu bu parçalarda malzeme, işçilik ve montaj hatası, yani fabrikasyon hata tespit edilirse parçalar garanti kapsamındadır. Aracın üzerinde yapılan değişiklikler ya da modifikasyonlar söz konusu ise bunlarla ilgili olarak meydana gelen arızalarda garanti geçerli değildir.

binekarac.vw.com.tr
    404 Not Found
    https://binekarac.vw.com.tr/garanti.aspx

• bcanm B kullanıcısına yanıt
    Geriden geliyor derken şunu kast ettim; şu anda Volkswagen'da kullanılan DSG şanzıman örneğin 2017 yılında Seat ve Skoda'da kullanılacak. En son teknolojiyi Volkswagen kendi araçlarında kullanıp, alt grubu olan Seat ve Fabia'ya birkaç yıl sonra kullandırtıyor.
  • Dün 1.2 TSI DSG mi aldım Allaha şükür çok memnunum kesinlikle film yaptırın çok yakışıyor beyazsa koyu film yaptırılabilir.
  • Hayırlı olsun efe Allah kaza bela vermesin sende görüşlerini paylaşırsın. forumda
  • 1.2 tsi dsg alalı 1 hafta oldu 150 kmde falan araç ortalama hız 20km/h yakıt tüketimi artıyor 8,6 oldu sürüş şekli ile mi alakalıdır yoksa yeni olduğu için mi düşer mi?
    birde benzin nereden alıyorsunuz tavsiyeniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe_09_34 -- 12 Mart 2015; 1:40:44 >
  • Efe bey yakit tüketimi kullanimada bagli olarak degisiyor. Bende aracimi gecen hafta aldim 1.2 tsi dsg. su an 560 km de, benim yakit ortalamam (istanbul tem trafiği sabah aksam git gel) 6.4 lt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kivanckaba -- 12 Mart 2015; 20:18:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 7 yıl aradan sonra araç değiştirmeye karar verdik ve Corsayı satıp üstüne ekleyip 0 km bayiden Polo almaya karar verdik.

Yeni Polo 1.2 TSI BMT 90 PS DSG hakkında pek çok kişiden olumlu yorumlar alıyorum.
    Merak ettiğim konu ise Yeni Polo 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG nasıl bir altrnatif olur?
    10.000TL farka değecek ne farkı var?
    Beygir gücü daha yüksek evet ancak ACT ne gibi fark yaratıyor?

Birde Polo da bu iki modelden herhangi birisinde 3K opsiyonu var mıdır?
    Audiler çok pahalı olduğu için Pederin Golfünü bildiğimden kendime göre Polo almaya karar verdim. Audiyi neden anlattım çünkü 3K araç alma hayalim vardı yıllardır A1 veya A3 3K modellerden alacaktım ancak çok pahalılanmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 12 Mart 2015; 22:36:40 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.