Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbul , avek
    Tekstil kentte yeri,
    Doğuş oto dan , daha iyi iskonto yapıyorlar,
    Muhakkak değerlendirin...!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 ay önce millet lounge a 54 filan veriyodu, 52 wallaha iyi fiyat: comfortline ı ne kadara bırakıyorlar ( tabi ellerinde varsa)

• Beyler herkese soruyorum; 52 ye lounge verceğime , 54,600 e Seat Leon alırım daha iyi olur diye düşünmediniz mi hiç? Leon a baktım bi tek led paket yok tüm özellikler var ayrıca 1,2 tsi 110 bg.

Ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 27 Aralık 2015; 9:10:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Beyler herkese soruyorum; 52 ye lounge verceğime , 54,600 e Seat Leon alırım daha iyş olur diye düşünmediniz mi hiç? Leon a baktım bi tek led paket yok tüm özellikler var ayrıca 1,2 tsi 110 bg.

Ne düşünüyorsunuz?

Karar asamasindayken comfortline opsiyonsuz arac yoktu ellerinde. Comfortline+opsiyon+metalik renk ile 50bin kusur liraya birakiyorlardi. Hal boyleyken opsiyonlu da olsa Lounge'a yetisemedigi icin donanim ben 2000 lira farka Lounge'i sectim.

Bunu satis stratejisi olarak dusunuyorum. Eger opsiyonsuz comfortline getirseler opsiyondan para kazanamayacak bu yuzden ya opsiyonlu comfort. alin yada Lounge alin gibi bir mantik yurutmus olabilirler.

Leon mu Polo mu derseniz: Onceliklerinizi belirlemeniz en dogrusu. Size daha genis bir araba lazimsa Leon, yok Polo yetecekse Leon'u eleyin. Ben ikisi arasindan yine Polo secerdim. Donanim olarak yakin dursalarda Leon fr olmadiktan sonra cok ciliz kaliyor, suspansiyonlari C segmentine gore cok sert ve sesli. Golf'un cok fazla golgesinde kalan/kaldirilan bir araba. Ayrica deger kaybi gibi bir sorununuz varsa Polo daha fazla degerini koruyacak, sehirici kullanimda daha az yakacaktir.

Surekli sehirdisi yapiyorsanizda Polo'nun koltuklar yeterli gelmeyebilir. Onun disinda yalitim vs B segmentinin cok cok ustunde.

1.2 Golf, Leon, Jetta ve Polo ayni motor. Polo haricinde ki uc araci ciliz gostermemek adina ureticinin yaptigi bir strateji muhtemelen. Istediginizde bu diger uc aracin oldugu yazilimli motor gucune getirebilirsiniz Polo'yuda.

Tekrar alim gunume donsem tereddutsuz Polo secerdim.

• Hocam tabi kişiye göre değişir, ben leon kullanmadım daha önce , geçende izmir vosmer ın yanındaki seat a gittim baktım arac gayet güzel, 1 tane leon vardı manuel 54,600 dediler. Polo nun arkası çok mu dar, ben 1,70 boyundayım kullanırken de sıkıntı olmaz bana. Açıkcası 1.2. Tsi comfortline golf e binmk istiyorum ancak malum fiyatlar. O yusden polo daha cazip geliyor. Peki tahmini 2016 polo ne kadardan satışa sunulur? Gene lounge olur mu satısta yoksa yeni bi model mi gelir aynı kasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Hocam tabi kişiye göre değişir, ben leon kullanmadım daha önce , geçende izmir vosmer ın yanındaki seat a gittim baktım arac gayet güzel, 1 tane leon vardı manuel 54,600 dediler. Polo nun arkası çok mu dar, ben 1,70 boyundayım kullanırken de sıkıntı olmaz bana. Açıkcası 1.2. Tsi comfortline golf e binmk istiyorum ancak malum fiyatlar. O yusden polo daha cazip geliyor. Peki tahmini 2016 polo ne kadardan satışa sunulur? Gene lounge olur mu satısta yoksa yeni bi model mi gelir aynı kasada?

Polo ile 1.70 boyunda surucu koltugunu kendinize gore ayarladiginizda (ama normal ayarladiginizda, yani yatar pozisyonda degil) arkaya gecip oturursaniz dizleriniz sirtliga degmez. Bence arka yasam alani icin bu sartlarda limit 1.85 civari. Zaten bu siniftada fazlasini beklemek hayal olur.

Yeni kasa ne zaman cikacak bende bilmiyorum yanlis hatirlamiyorsam gecenlerde 2017 gibi bir tarih gordum. Dolayisiyla yeni yilda Lounge pakette gelir mi onu da bilmiyorum.

Eger karariniz Polo olursa bence Lounge alin. VW boyle dolu arabalari her zaman uretmiyor bu firsata denk gelindiginde de bal/kaymak oluyor o yuzden firsatiniz varsa biraz daha ustune koyup Lounge'a yonelin.

Bayide opsiyonsuz comfortline yoktu, zaten opsiyonlada fiyati 50 civarlarina getirip Lounge'a yaklastiriyorlar.(Benimde Lounge'i tercih nedenim bu yuzdendi, iyi ki de oyle olmus.)

Bende Golf icin bayiye gitmistim ancak fiyatlar cok yuksekti ellerinde istedigim donanim/motor yoktu. Ancak sunu soylemeliyim suan Polo aldigima pisman degilim hem donanimli, hemde Golf'ten ucuz. Lounge paket minik golf 7'nin dolu hali gibi olmus. Izolasyon vs B sinifinin cok ustunde. (O yuzden diyorum Polo B segmenti olsada Leon'la hacim haric her yonde savasir.)

2016'da yeni araclar Mart gibi gelecekmis, kararinizi vakit kaybetmeden verip araba bulursaniz cok cok iyi olur. Muhtemelen ciddi zam gelecek, hem trafik sigortalarina hemde arabalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 27 Aralık 2015; 10:16:50 >

• Acil yardim istiyorum arkadaslar 1.2 benzin polo lounge almaya karar verdim ama yokus kalkis destegi nin performansi nasil?geri kacma olmuyorsa manuel almak istiyorum bir arksdas bilgi verebilirse sevinirim manuel yokusta nasil

• navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    Leon, vw golf için ümit edip,
    Fiyatından dolayı , Seat a yönelenlerim aracıdır,
    Hedefte golf varsa, Polo size sınıfından dolayı farklı gelebilir,
    Polo ile leon asla kıyaslanmaz,
    Polo , daha küçük hacim ve şehir içi ihtiyaçlarına bire bir karşılık verir,
    Leon ise biraz daha çok aileye hitap ediyor,
    Çocuk larınız küçük ise , Polo sizi Mutlu eder,
    Lakin çocuklar , boylu poslu , yetişkin kıvamında ise ,
    Arka yaşam alanı , Polo da daha dar dır,
    Kent içi kullanımda , Polo ile her yere girer ve çıkarsınız, park sorunu olmadan, keyifle her yere girip çıkmak sizi Mutlu eder,
    Bazen araçtaki 5-10 cm uzunluk bile park edemeden , uzaklaşmanızı sağlar ,
    Leon 1.6 tdı dsg yi 6 ay kadar kullandım,
    Şu an Polo ve yaris hybrit kullanıyorum,
    Leon Polo ya göre çok basit kalır hocam ,
    Leona ısınamadım sattım,
    Çocuklarımda 7-11 yaşlarında ,
    B sınıfı işimi çok iyi görüyor,
    3. Çocuğum olmadan asla c sınıfı bir araca geçmem,
    Tavsiyem, B sınıfı Polo yada yaris olur hocam ...

• bilal47 B kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.2 tsı ların Torku yüksektir,
    Manuellerde geri kaçırma olsa bile ,debriyajla geri kaçırmayı çok rahat engelleyebilirsiniz,
    Benzinli atmosferik motorlu araçlar da geri kaçırma olayı çok sık olur,
    Dizel ve tsı larda bu olay debriyaj pedalına yapacağınız az bir basınçla halledersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Hocam 1.2 tsı ların Torku yüksektir,
    Manuellerde geri kaçırma olsa bile ,debriyajla geri kaçırmayı çok rahat engelleyebilirsiniz,
    Benzinli atmosferik motorlu araçlar da geri kaçırma olayı çok sık olur,
    Dizel ve tsı larda bu olay debriyaj pedalına yapacağınız az bir basınçla halledersiniz.

Hocam terminolojiye hakim degilim ama :) yokusta belli bir sure tutabiliyor degil mi araci

• bilal47 B kullanıcısına yanıt
    Dsg şanzıman ise araç bu işi yaklaşık 2-3 sn kadar aracı yokuşta geri kaydırmadan tutabiliyor,
    Manuelde bu işi siz debriyajlı ve gazı kullanarak aracın kaymasını engelleyebiliyorsunuz ,
    Ben Polo ve yaris kullanıyorum,
    Yaris de cvt şanzıman var,
    Polo dan çok daha başarılı geri kaydırmazdık özelliğine sahip.

• Herkese merhabalar öncelikle manuel vites de yokuş kalkış desteği çok güzel çalışıyor hatta normalinden daha da uzun aracı tuttuğu için geri kaçırma yaşamamız çok çok zor.
    Leon ile Polo kıyaslamasına gelirsek ben her iki aracıda yeterince inceledim daha önce de sıfır 2012 Polo almıştım.Şu anda yine 2015 lounge Polo aldım leon ile arasında sadece 1.500tl fark vardı leon malzeme kalitesi olarak Polo dan gerçekten geride ayrıca yalıtım ve yol tutuş olarakda geride bunları bildiğim halde yine leon da belki iyileşme yapılmıştır diye showroom da tekrar inceledim maalesef hala kronik trim sesleri giderilmemiş 2013 yılındaki ile aynı şekilde devam ediyorlar.Özellikle torpido kapağını açıp kapattığınızda malzeme kalitesini daha iyi anlıyorsunuz.Biraz geniş olsun diye kronik sorunlarla uğraşmamak için tekrar Polo seçtim benim için araçta sessizlik yalıtım tabikide trim sesi çok önemli.Leon seçerseniz sadece biraz daha geniş bir araç almış olacaksınız ama lounge paket polo style paket leon dan daha dolu bir araç.Ben kararımı Polo dan yana yaptım çünkü Polo alıp memnun olmayan kimse yokken leon alıp pişman olan insanlar var.Kullanıcısı pek memnun olmayan bir araç seçmektense bir alt sınıfın kendini her anlamda kanıtlamış üst sınıfa konfor ve yalıtım olarak kafa tutan kullanıcısınıda pişman etmeyen bir aracı seçmek daha mantıklı geldiği için ben Polo aldım.Leon tasarımı olarak beğendiğim bir araç ama sadece sırf tasarımı için riske girmeye gerek yok.En basit yol bir kaç test sürüşü videosu izlediğiniz zaman kafanızdaki bazı soru işaretlerine yanıt bulabilirsiniz.Yıllardır Polo ile leon kıyaslanan araçlardır farklı sekmentindeki araçlar olmalarına rağmen fiyatlarının yakın olması insanları bu ikilemde bırakıyor.Ben leon alsamıydım diye hiç pişmanlık duymadım.Kullanıcılarının hiç birininde keşke almasaydım dediğine de rastlamadım.Param olsaydı golf alırdım,leon kronik sorunlarını giderene kadar da almayacağım bir araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç almadan önce bu segmentte bulunan bütün araçları neredeyse hepsini tektek inceledim. İçlerinde araca bindiğinizde daha sürmeye başlamadan bile alım hissini veren tek araç polo oldu. İşçilik ve malzeme kalitesi sizi gerçekten mest ediyor. Arka koltuk mesafesi bu segmentte yer alan araçlar içinde en geniş olanı diyebilirim. Bunun dışında bendeki araiç 1.4 comfortline olmasına rağmen yakıt oranı da gayet güzel. Çalıştığım mağazada arkadaşımız benim araçtan esinlenerek 1.2 tsi lounge polo aldı ve aracından son derece memnun. Araç bende 1 senedir var ve bakım hariç herhangi bir masraf çıkarmadı.
  • Kronik bilinen hiç bir arızası olmayan araçtır bu kasa hem yalıtım hem yol tutuşu ve hemde konforu ile çok keyifli bir araç

• Beyler peki lounge 2016 da da gelir mii Tr ye? Yoksa başka donanımla mı satılır? Fiyat ne olur?

• Sanırım bu sorulara en doğru cevabı doğuş verir diye düşünüyorum.40.yıla özel üretilmiş olduğunu varsayanlarda var gerçi ama benim kişisel görüşün yeni yılda da devam edeceği yönünde ama fiyatların artacağı ile ilgili yönünde herkes hemfikir çünkü yeni yıla malum ciddi vergi artışları ile giriyoruz.Liste fiyatından 3000tl gibi bir indirimle aldık biz 2016 yılını beklemiş olsaydım bu indirimi alamaz üstüne yeni vergi artışlarını da ekleyecekleri için lounge yerine comfortline almak zorunda kalacaktım.Belki de alamayacaktım son 2 yılda otomobil fiyatlarındaki artış malum ikinci el piyasası ciddi anlamda yüksek ekstra sürpriz masraflar da çıkacağına bilen bir çok sabit gelirli insan sıfır araç almaya karar verdikçe fiyatlarda indirim olmadığı gibi üst üste gelen vergi artışları da fiyatları iyice tırmandırdı.Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

• Arkadaslar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Loungue gelmeyebilir ama comfırtlıne değişmez ve gelir,
    Opsiyonlarla comfırtlıne , loungue ye benzetmeye çalıştırırlar, böylelikle fiyat artar,
    Şimdi alan karlı olur ,
    Lounge, highline donanım özelliklerine sahip bir seçenek ,

• Arkadaşlar bende manuel olanını almayı düşünüyorum fakat bu tsi motorlara karşı hala bir endişem var ileride sıkıntı çıkartır mı diye...Ben uzun yıllar kullanmak için alıyorum al-sat yapamam bilmiyorum endişem boşa mı yoksa korktuğum başımamı gelir orasını Allah bilir...Herkese kazasız belasız bir hayat diliyorum...
  • Benimde kesin fikrim yok Lounge paketin gelip/gelmemesi ile alakalı fakat 40.yıla özel olarak fazla uzatmayabilirler. Alım sırasında anladığım Comfortline donanımın önü Lounge paket ile fazla kesilmiş. Comfortline' ı canlandırmak adına Lounge paketi bitirebilirler.

Eğer böyle olursa ilerleyen yıllarda ikinci el olarak satışta hem rağbet görecek hemde yüksek fiyata kolayca satılacak.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.