geçen cuma annem 2006 polom ile kaza yaptı ve arabayı arabamı hep götürdüğüm servisime götürdüm. aracım anadolu sigortadan kaskolu. servisimin anadolu sigorta ile anlaşması olmasına rağmen anadolu sigotanın 3 ay önce çıkarttığı bi pilot uygulama ile 3-4 farklı servisten fiyat alınıp en ucuz olana aracım çekilecekmiş!!!!!!!! ben kendi servisimin dışında aracımı yaptırmak istemiyorum bunu sigorta şirketinede ilettim fakat hala bana bazı servislerin fahiş fiyat çıkardığını iddia ediyorlar. arabamın serviste fotoğraflarını çekmişler ve hasar tespitini bu yolla diğer servislere yaptıracaklarmış... anadolu sigortanın böyle bir rezalet yaptığını duymamıştım ve şok olmuş durumdayım. ayrıca arabamın kasko teminat bedeli klozda 22300 lira olarak gözükmekte ve daha kaput açılmamış tahmini hasarı 14000 lira. bu durmda araç %63 hasarlı olmuş oluyor. perte çıkması gerekmiyormu??? eksper kaputun açılmasına izin vermiyormuş. dolayısı ile tam anlamıyla bi hasar tespiti yapamkta zorlanıyorlar. 14000 lira sadece gözüken kısım birde kaputu altında motor kısmında oluşabilecek tahmini hasar var!!!!! ((((turbo,direksiyon kutusu,direksiyon hidroliği,klima kompresörü vs. vs. gibi )))) bu konuda bana yardımıcı olabilecek yada benzer durumla karşılaşmış arkadaşlardan acil yardım bekliyorum... bana çok çok acil yol gösterirseniz sevinirim...
Perte çıkmamış sanıyorum. Sigorta Şirketiyle elinde sözleşme var ise, sözleşme maddelerinde mutlaka yazıyodur. Sonradan anlaştığı firmalar veya değişiklikleri sana bildirmedikleri zaman hukuki hak olarak ipler senin eline geçer ve tüm yaptırımları uygulayabilirsin.
klozu okudum hiçbir şekilde anlaşmalı servislerden bahsedilmiyor veya tamir ile ilgili bir bilgi yok. klozu hazırlayan sigortacı ile konuştum böyle saçmalık olamaz müşteri aracını nerde isterse yaptırmakta serbesttir dedi. bende ne yapacağımı şaşırdım. kaza olalı 1 hafta oldu ama aracım serviste yatıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım!!!!!!! bir daha anadolu sigortamı aman allah korusun...
arkadaşım ilk öncelikle gecmiş olsun ve cana gelmediyse mal mühim değil yapılır ve konuya girmek isterim bu ssk değilki anlaşmalı hastane olsun vede araban 22300 se 2 ye böldünde eger 11500 aşan fiyat varsa zaten perte cıkar perte cıktımı ekspertiz rapor hazırlar raporda önemlidir böyle bi durumla karşılasmadım Allah'a bin şükür ama az cok anlarım dikkatimi cekti yardımcı olmak istedim ben axaoyak sigortadayım özel serviste yaptırırım arabamı ve nereyi istersem orda yaptırırım polon normalde perte cıkmıs sana 22300 vermeleri lazım eger vermezlerse git müdürünü tehdit et insan hakları mahkemesine gidiyorum diye hem hemen sonuclanır mahkemeye gitsen bile mahkemede hemen sonuclanır saygılar
haklısın arkadaşım yol gösterdiğin için teşekkür ederim aracım geçen cumadan beri serviste yatıyor ve hasar 12697 olarak gözüküyor bu durumda bencede pert olması gerekli!!! ama günlerdir yapmadıkları kalmadı resmen rezil oldum. 12-14 arası bir hasar olması gerekiyor tahmin gereği bu durumda bana aracın parasını ödemeliler. ama inanın arabadan soğudum bir haftadır arabasızım. bin kere pişmanım şimdi anadolu sigortadan kasko yaptığım için. seneye nasipse daha kaliteli bir yerden yapıcam kaskoyu!! birde ben aracın pert olmasını istiyorum diye beyanda bulunsam acaba kabul olur mu?? hasar zaten %50nin üstünde???