Şimdi Ara

Polonya'ya gitmek icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Bu yaz 1 Temmuzda Polonyaya gitmek istiyorum.Daha once hic yurtdisina cikmadim.20 yasina giricem lys sinavina hazirlaniyorum.1 yila yakin internetten tanisidigim bir polonyali kiz arkadasim var onun yanina 1 ayligina gitmek istiyorum.(Onun evine degil).Arkadasim Swidnik de yasiyor.Bana Swidnikde esya dosemeli bi daire kiralayabilcegimi soyledi(sanirim 500 turk lirasi).Ankarada oturuyorum ve gitmek icin vize islemini burada yapicam vize islemini nasil yapabilirim?Kolay aliniyor mu?Davetiye gerekli mi?(Kiz arkadasimin evinde kalmicam,daire olmasa bile maalesef hotelde kalicam)Pasaportda lazim haliyle onun fiyati ve kac ay/yillik almam gerekiyor?Ucak isleminede gelince aktarmali olarak Ankaradan ucmak istiyorum.Arastirmalarima gore gidis donus 500-600 tl arasi aktarmali.(gidis 12 saat falan.Ankara/Istanbul/Berlin/Londra/Lublin.Havaalani problem degil kiz arkadasim beni orada karsilicak.Uzun lafin kisasi bu ulkeye gidebilir miyim?Gerekli olan seyleri sirasiyla nasil yapabilirim?Okuyan ve cevaplayan arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum.

• ailenin gideceğinden haberi olacak mı

ayın 1 inde polonya için vize görüşmesine gireceğim detayları yazarım sana
    1 yıllık pasaport 200 lira
  • Gidecegimden haberleri var.Peki vize cikarmak kolay olur mu benim gibi biri icin? ve ucak biletlerini nasil hallediceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunto

Gidecegimden haberleri var.Peki vize cikarmak kolay olur mu benim gibi biri icin? ve ucak biletlerini nasil hallediceksin?

vize detalyarini gidecegin ülkenin konsolosluk sayfasindan bakabilirsin bütün evraklar orda belirtilmis
    ben almanyada yasiyorum.gideceginiz ülke schengen ülkesine ait ve karsi tarafin size davet göndermesi gerekiyor,birde öyle ben polonyaya gidiyorum diye hemen öyle vize vermezler size
    ne amacli gidiyorsun, kime gidiyorsun , ne is yaparsin ,ögrencimisin ,gecimini kim saglayacak,okuldan alincak belge,izin tarihi,ucak rezervasyon ve konaklama beglerinin konsolosluga sunumu bu tip seyleri ispat etmeden vize vermezler
    Ben turizmciyim almanyada tavsiyem gidecegin ülkenin konsolosluk vize bölümüne girmen,ve turist vizesi altinda istenen belgeleri kendin ile karsilastirman

önemli Bilgiler

Gerekli dokümanlar aşağıdaki gibidir:
    Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
    Son yılda verilmiş ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olan pasaport aslı. Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalı ve vize etiketleri aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için giriş/çıkış pullarının yapıştırılması için yeterli alan sağlamak için ziyaret etmek için kişiler için kişi başına en az 2 boş sayfa içermelidir. Reşit olmayan kişiler, ebeveynlerinin pasaportları ile seyahat ediyorlar ise, fotoğrafları ebeveynlerinin pasaportlarına yapıştırılacaktır.
    Pasaport sahibinin kimlik bilgileri sayfası/önceki vizeleri içeren sayfaların fotokopisi.
    Standart vize ücretleri. Ücret kesintileri ve feragatler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilere bakınız.
    1 biyometrik fotoğraf (fotoğrafın diğer teknik gereklikleri için, ICAO tavsiyelerine bakınız:
    Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli ve sağlık nedenleri, acil tıbbi müdahale, acil hastane tedavisi veya konaklama sırasında ölümden dolayı ülkeye iadeyle ilişkin doğabilecek her türlü masrafları kapsayan tüm seyahat süresini kapsayan yeterli seyahat sağlık sigortası poliçesi/belgesi. Minimum poliçe bedeli 30.000 EUR olmalıdır
    Başvuru sahipleri tarafından ibraz edilecek destekleyici belgelerin harmonize edilmiş listesine (Avrupa Birliği Tükiye Delegasyonun internet sitesi,www.avrupa.info.tr) ve aşağıdaki linkler üzerinden Üye Ülkenin internet sitesine bakınız. Gezinizin amacı, herhangi bir kategoriye girmiyor ise, konsolosluk yetkilisi gerekli destekleyici belgeler hakkında size bilgi sağlayacaktır.

TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler
    Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
    örnek: son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü,
    düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

bunlar benim bilgisayarda kayitli gerekli belgelerdi,bilmiyorum simdi degismis olabilir,artik online randevu alman gerekecek yani siteye gir ve iyi oku anla saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastday4u -- 19 Nisan 2013; 11:32:22 >

• Arkadaslar elcilik,ucak bileti vize dun gittim ve maalesef kendi adima kotu haberler aldim.Elcilige almiyorlar randevusuz ama Ankarada Cinnah Mahallesinde vize islemleri hallediliyor bilgileri aldim.Suan univ sinavina hazirlandigim icin ogrenci olarak gorunmuyormusum ve istede calismiyorum.Bana ne malum o ulkeye gidip orda kalmicagin diyolar.O yuzden ogrenci olmam gerekiyor.Sinava girmem kazanmam derken 20 agustos gibi belgeyi alip anca o tarihlerde gidebiliyorum sanirim.Vize sirasinda,otelde kalmicaksaniz bile otel rezervasyonu istiyolar ucak rezervasyonuda.Yurt disina cikmak icin saglik sigortasi gibi bir sey gerekliymis 50 tl falan.Ucak fiyatlarini sordum gidis donus 600 tl falan.Ankara-Istanbul-Varsova.Uzun lafin kisasi beni Turkiyeye baglayan bir sey olmasi gerekiyor.Ya ogrenci olucam ya da 6 aydan uzun sure calisan olucam.Mecburen ogrenci belgemi beklicem.Bilgiler icin tesekkurler arkadaslar.
  • Polonyaya kışın git bence güzel oluyor heryer bembeyaz.
  • Ama okul zamani olcak ve gunler kisa hemen biter bir sey anlayamam.Agustos-Eylul arasi ogrenci belgesini alinca gitmeyi dusunuyorum tabi vize alabilirsem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Avustralya'ya gidiyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaslar. Polonyaya gelmek isteyenler icin yardimci oluruz. Polonyadaki insaat sirketimizden is icin davetiye yapariz. europost17@mail.ru. ya yazin deteili kosacaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.