Şimdi Ara

Pompalı mı, Otomatik mi, Poze mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
52.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Av amaçlı olmayıp, tamamen ev savunması amaçlı bir tüfek alınacaksa hangi tipte tüfek alınmalı?
    Yıllarca yattıktan sonra bile tutukluk yapmadan, teklemeden, fazla bir bakım gerektirmeden (belki sadece yıllık temel bakımlarla) çalışır halde olacak. Öyle düğünde havaya sıkma, kırda bayırda şişe kırma (bu iş için havalı tüfek alırım) gibi şeyler de yapmam. Av olayına da sıcak bakmıyorum zaten. Bir survival durumu olmadıkça avlanmam.
    Yani sadece -Allah göstermesin- ev/vatan savunması gibi olağanüstü durumlarda kullanılacak, bunun dışında sürekli yatacak olan ömürlük ve güvenilir bir tüfek istiyorum. Tabi belki de hiç kullanılmayacak bir alete servet yatırmak da istemem. Bu yüzden en makul-optimum çözümü araştırıyorum.

En güvenli ve pratiği pompalı gibi geliyor, ama konu hakkında hiçbir tecrübem yok sadece birkaç günlük internet araştırması o kadar..

Marka-modelden önce tüfek türüne karar vermek gerekiyor sanırım. Bu yüzden -özellikle aynı amaçla tüfek almış/alacak kişiler- görüşlerinizi/tercihlerinizi, sebepleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.
  • Ev savunmasi icin size cifte almanizi oneririm. Acil durumda pompali tufegi manipule edemeyebilirsiniz, tufek kilitlenebilir. Yari otomatiktede tutukluk yapma ihtimali goze alinamaz. Bu yuzden ev savunmasi icin 47 veya 51 cm namlulu bir cifte sizin ihtiyacinizi karsilayacaktir. Fisek doldurmasi pozeye gore daha seridir. Sik bakim istemez guvenilirdir. Sizin ihtiyaciniz tam olarak 12 kalibre bir cifte.
    Ev savunması için en ideal silah 12cal lık 50cm lik falan kısa namlulu güzel kaliteli bir firmanın pompalı tüfektiğidir..

Unutmayın eve giren saldırgan yada hırsız her kimse öldüremessiniz öldürdüğünüz an yasalar önünde suçlu sayılırsınız yıllarca hapislerde yatma ihtimaliniz olabilir..

Niye Pomapalı peki??

1) pompalı tüfekle evde mecburi plastik fişek atıcaksınız.. Bu plastik fişeğin içinde minik plastik boncuklar var attığınız kişinin canını acıtır ama öldürmez ağır bir zarar verdirmez.. tabii hassas bir uzvuna gözüne falan denk gelmesse.. yani karşı tarafı öldürme değil caydırma amaçlı mermi atmak zorundasınız bu plastik mermileride sadece pompalı tüfekler atabiliyor.. yarı otomatiklerdede çok takılma yapıyor bu fişekler.

2) Pompalı tüfeğin görüntüsel bile amerikan filmlerinden kalma halkçana üstümüzde bir etkisi vardır sesiyle duruşu görüntüsü ile arnold schwarzeneggerin tek eliyle pompalıyı doldurup terminatörde olmassa olmazı robotu ortadan ikiye ayırması ile ..

3)pompalı tüfek bakımı çok kolaydır ve çok sık temizlik istemez

4) pompalı tüfek de diğer yarı yada tam otomatik şarjörlü falan tüfeklere oranla mermi kesmesi sıkışması minumumdadır ve kolay kolay yarı otomatik yada tam otomatikdeki gibi fişek seçmez.. Kara düzendir zaten..

5) Yarı olmasada tam otomatik şarjörlü tüfeklere göre sürekli doldurma avantajı vardır tabi bu sürekli alttan mermi besletmek eğitim el alışkanlığı ister.. eve giren hırsızda silah varsa bir silahda 16 mermi olsa birde yedek şarjörü olsa 32 mermisi olsa bir tüfek şarjöründe 5 mermi olur hadi birde 10 lu olsun yedek hadi birde gene 5 li olsun yedek etsin 20 fişek şarjörde fişekler bittimi ne olucak .. o şarjörlere fişek doldurmak zaman alan bir işlem heleki yamuk yada yanlış sıralarsanız fişek sıkışır yani o işi ağır ve dikkatli yapmanız gerekir.. karşı taraf beklermi beklemez.. sen 20 fişeği bitirdiğinde adamın hala silahında 12 mermisi olucak..

6) pompalı tüfeklerin boyutları ufakdır diğer yarı ve tam otomatiklere göre buda tac tical olarak ev içinde manevra kabiliyetinizi arttırır..

7)Amerikada polis akademilerinde polise pompalı tüfeği job gibi kullanarak zanlı nasıl durdurulur uzak tutulur yada kendinizi nasıl korursunuz eğitimide verilir .. yani yeri geldimi amerikan polisi job niyetine pompalı tüfeği kullabilir.. silahın dipçiğiyle değil ama arkadaşlar tam aksine burnu ile..

8)pompalı tüfeklerde her tür modifikasyonu yapabilirsiniz özellikle yeni nesillerde key ring falan var her tür aksesuarı takabiliyorsunuz ben gerçi klasik orjinal görünümlü pompalıyı hiç bir şeye değişmem..

9) Fiyatı uygundur bu gün iyi bir firmanın kaliteli bir pompalısını 500 tl den başlayan fiyatlarla alabilirsiniz..

Bu yukarda yazdığım şeyler surround savunma yani bizde kuşatma ev savunmasıda diyebiliriz bunun içindir.. zaten amerikan polislerininde her zaman araçlarının içinde bir pompalı bulunur surround koruma yada savunma için..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Avlanma veya spor atışı için bir ateşli silah seçerken, pompalı, otomatik veya poze mekanizmalar arasındaki farkları anlamak önemlidir. Her türün kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır.

Pompalı Tüfekler:

• Her atıştan sonra eylemin manuel olarak çalıştırılmasını gerektirir.
    • Sağlam ve güvenilirdir.
    • Göreceli olarak uygun fiyatlıdır.
    • Çoğu pompalı tüfek, çok çeşitli mermi türlerini atabilir.
    • "En iyi pompalı tüfekler yorumları"nı inceleyerek sizin için en uygun modeli belirleyebilirsiniz.

Otomatik Tüfekler:

• Her atış, geri tepmenin geri kalanını geri alma eylemine güç sağlamasıyla otomatik olarak yapılır.
    • Hızlı ateş etme yeteneğine sahiptir.
    • Genellikle pompalı tüfeklere göre daha pahalıdır.
    • Belirli mermi türleri ile sınırlanabilirler.

Poze Tüfekler:

• Pompalı tüfekler gibi manuel olarak çalıştırılırlar, ancak namlunun her atıştan önce kırılması gerekir.
    • Hassaslık ve uzun menzilli atışlar için tasarlanmıştır.
    • Genellikle pompalı veya otomatik tüfeklere göre daha pahalıdır.
    • Bazı poze tüfekler, hızlı tekrar atışlara izin veren "süperpoze" mekanizmasına sahiptir.

Hangi Tür Sizin İçin En İyisidir?

Seçtiğiniz mekanizma türü, kullanım amacınıza bağlıdır. Avlanma için pompalı tüfek veya yarı otomatik (otomatik olmayan) tüfek uygun olabilirken, spor atışı veya kişisel savunma için poze veya otomatik tüfek daha iyi bir seçenek olabilir.

• Avlanma için pompalı veya yarı otomatik tüfek tercih edebilirsiniz.
    • Spor atışı veya hassasiyet önemliyse, poze tüfek daha uygun olabilir.
    • Kişisel savunma için hızlı ateşleme yeteneği nedeniyle otomatik tüfek daha iyi bir seçim olabilir.

Farklar:

• Pompalı tüfekler manueldir, otomatik tüfekler otomatiktir, poze tüfekler ise manueldir ancak namluyu kırmak gerekir.
    • Otomatik tüfekler daha pahalıdır ve mermi türleri ile sınırlanabilir.
    • Poze tüfekler daha pahalıdır ancak daha hassastır.

İdeal ateşli silahın türüne karar vermeden önce, her bir mekanizmanın avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatlice tartmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Panik anında pompalı size zaman kaybettirir. Savunma için size armsan armtac rs-a2 veya hatsan mpa yarıotomatik tüfeği tavsiye ederim. Hazneye güvenilir bir markanın tek kurşun ve şevrotini karışık bastığınızda tam bir savunma silahı olabilir. Taktik kundağı sayesinde de bina içleri vs de hareket kolaylığı sağlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev savunmasi icin size cifte almanizi oneririm. Acil durumda pompali tufegi manipule edemeyebilirsiniz, tufek kilitlenebilir. Yari otomatiktede tutukluk yapma ihtimali goze alinamaz. Bu yuzden ev savunmasi icin 47 veya 51 cm namlulu bir cifte sizin ihtiyacinizi karsilayacaktir. Fisek doldurmasi pozeye gore daha seridir. Sik bakim istemez guvenilirdir. Sizin ihtiyaciniz tam olarak 12 kalibre bir cifte.

• Pompalı tüfeği kullanabilmeniz için el melekelerinizin çok gelişmiş olması lazım. aksi taktirde bocalayabilirsiniz.
    binde bir tutukluk yapma ihtimali de olsada yarı otomatik tüfekler tercih edilebilir belki.
    En garantisi, en sağlamı çifte ya da poze. tutukluk sıfır, boş yok...
  • En klasik ve güvenilir sistem olarak ben de çifte veya superpoze düşünüyorum ancak onlarda da kapasite epey düşük. ev savunması halinde 2 fişek yetersiz gelir, özellikle de deneyimsiz ve panik halindeki biri için. Pompalılar 7+1 kapasiteleri nedeniyle bir adım önde sanki.

Bu amaçla kullanılacak tüfeğin özellikleri önem sırasına göre bence şu şekilde olmalı:

1) Tutukluk, sıkışma, şişme vs. durumlar olmamalı. Kullanılacağı an, bir ölüm kalım anı olduğu için bu noktada bir hata kabul edilemez.
    2) Bir dolumda mümkün olan en fazla sayıda mermi atabilmeli.
    3) Kullanımı kolay, dar alanda kolay hareket için kısa namlulu ve hafif olmalı. Kısa menzilde etkili, isabetli, yakın mesafede durdurucu olmalı.

Deneyimli kullanıcılar belki daha farklı bir önem sıralaması yapabilir.

Buna göre 1. şartı en iyi çifte ve superpoze sağlıyor sanırım. Ancak 2. şartı sağlamıyorlar. Paniklemiş ve tecrübesiz biri zaten ilk atışları ıskalar veya ilk atışlar uyarı maksatlı olur. Bu tüfeklerde 2 atıştan sonra uzun bir süre tamamen savunmasız kalma durumu var ve bu durum hayata malolabilir.

Yarı otomatik ve otomatikler de 1. şart konusunda problemli anladığım kadarıyla. Mermi kapasitesi ve seri atış kabiliyetleri açısından en iyi seçenek ama bir tutukluk durumunda hiçbir şeyin önemi kalmaz. O yüzden temel mantıkla, evladiyelik bir alet mümkün olan en basit sisteme ve en az parçaya sahip olması gerektiğinden bu tip tüfekler biraz riskli kaçıyor sanki.

Pompalıların her 3 şartı da sağladığını düşünüyordum, edindiğim izlenim bu yöndeydi ancak konuya gelen yorumlarda, kullanımı zor ve kilitlenebilir denmiş. Diğer kullanıcılar da böyle mi düşünüyor? Şu ana kadarki izlenimlerim sanki bu iş için en uygun silahın 12 kalibrelik kısa namlulu, tek kurşun atmaya uygun bir pompalı olduğu yönündeydi ama henüz bu seçeneği öneren olmamış :)

Konuya gelen tüm görüşlerden eminim benim gibi, bu konuda karar vermeye çalışan birçok acemi kullanıcı faydalanacaktır.

Bu arada bu tip yivsiz tüfeklerle atış yapma imkanı olan (tüfeği, mermiyi ve temel atış eğitimini veren) istanbulda bir poligon var mı acaba?
  • Pompali tufek sahsi dusunceme gore tam bir fantazi urunudur tavsiye etmem. Poze cift kirma tarzida av ve keyif icin kullanilabilir yine bence bir gorev silahi olmaz bunlarin disinda yerlilerde gaz sistemle calisan armsan ve kinetik sistemle calisan akdaş in otomatik taktik tufekleri sizin icin uygundur. İkisininde artilari eksileri mevcut artik arastirip ona gore secersin. 1000-1400 lira maliyeti olur. Namlu en fazla 50 - 55 cm fisek kapasiteside en az 5 - 7 adet olmali. Aksesuar icin ozelliklede holosight icin ray onemli. 3-5 ayda bir gider talim yaparim derseniz sorun yok ama holosight refleks atislarda buyuk avantaj saglar. Tabiki namlu slug olursa iyi olur. Talimler icin yerli meca rifled slug ve yaf speedy slug kullanirsin kotu gunler icinde b&p fiseklerden bulundurursun tam bir fiyat performans markasidir fisekte. allah vermesin bir silahli mucadele yada direniste yerli fiseklere guven olmaz ama tufekte tutukluk bir cok faktorun etkisiyle olabilir tufegin kendisi bu faktorlerden sadece birisi. Ayrica fiziki, taktik ve mental egitimde onemli. Bu arada para sorun degilse benelli m4 al cocuguna torununa kalsin. Hic yoksa adin unutulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 16 Eylül 2014; 10:55:40 >
  • Mesela bende 55 namlu yarı otamatik vursan marka tüfek var. senelerdir kullanırım. Bu güne kadar yapmış olduğum tekli ve seri atışlarda yeni fişeklerle hiç bir zaman tutukluk yaşamadım. Her seferinde şakır şakır çalıştı. Ama Kullanılmış ve yeniden dolum yapılmış olan fişekler için aynı şeyi söyleyemem, tutukluluk yapma ihtimalleri çok çok yüksek. Kendi doldurmuş olduğum fişeklerle, av esnasında çok yarı yolda kaldım. her nekadar haddeden geçirmiş olsam da çoğu kez tutukluk yaptı. eğer kırma çifte tercih ederseniz serilik açısından mutlaka enjektörlü olsun derim, namluyu kırdığınızda boş kovanları kendi dışarı arsın. Bu özellik çifteye serlik kazandırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Düz M4'mü yoksa M3 Pro mu?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu anda bana da en mantıklı gelen seçenek kaliteli bir yarı otomatik. Çifte türleri iyi hoş ama, hem kalitelileri otomatiklerden bile pahalı hem de 2 mermi kapasitesi problem.. Sn. funnuyhow'un bahsettiği Akdaş y.otomatikleri inceledim ve hoşuma gitti. Güven verdi. Fiyatı bir yerliye göre yüksek gibi ama diğerlerinden daha güvenli çalışıyorsa bu farka değer. Havalıda almayı düşündüğüm marka olan Hatsan'ın y.otomatik konusundaki başarısı hakkında net bir bilgi bulamadım. Fiyatları daha uygun. Pompalı olarak da Winchester SXP modelleri uygun görünüyor. Araştırmaya devam.. Tüfeği aldıktan sonra en az 200-300 atış yapmak lazım. İstanbulda öyle boş arazi bulmak da pek mümkün değil. Mecbur poligon bulup atacağız ama tüfek atışı yapılabilecek poligon pek fazla yok gibi.
  • çok hoş fakat pahalı biraz
  • dredy kullanıcısına yanıt
    Ne zaman tutulan begenilen bir y.oto gorsem fiyati en az 1000-1500 civarinda suan turkiyede oyle 500 tl ye 600 tl ye tufek almak isi fazla sansa birakmak gibi en nihayetinde canimizi teslim ediyoruz kaliteninde bir maliyeti var. Hatsan icin yorum yapmam dogru olmaz hic inceleme firsatim olmadi ama okudumlarim kadariyla memnun olmayani da var boya ve metalle ilgili. Tufegi alinca gidip bir koli mermi yakmadan tufekten emin olamazsiniz zaten. Yakacik avcilik ve aticilik kulubunun poligonu var faceden aratip sayfasindan msj atarak bilgi alabilirsin ben daha gitmedim ama baskada istnbul anadolu yakasinda bulamadim. En kisa surede bir ugruyacagim. Kendi fisegini goturursen ordan hedef kagidi aliyormussun 15 liraya ve bir hedef kagidina 3 kutu fisek atabiliyormussun. Yani 100 fisek atmak icin 4 hedef kagidi alsan 60 lira tutar. 60 lira icinde sagda solda heycan yasamaya gerek yok.

burda akdaş ile ilgili bir başlık var sonuna kadar okunmasını tavsiye ederim inceleyenler bu işin erbabı kişiler. bende de aynı modelin biraz modifiye edilmiş hali var;
    www.tabancatufek.com
    AKDAŞ AK 212 SS İNCELEME.
    http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=11848

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 20 Eylül 2014; 1:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dredy

Merhaba

Av amaçlı olmayıp, tamamen ev savunması amaçlı bir tüfek alınacaksa hangi tipte tüfek alınmalı?
    Yıllarca yattıktan sonra bile tutukluk yapmadan, teklemeden, fazla bir bakım gerektirmeden (belki sadece yıllık temel bakımlarla) çalışır halde olacak. Öyle düğünde havaya sıkma, kırda bayırda şişe kırma (bu iş için havalı tüfek alırım) gibi şeyler de yapmam. Av olayına da sıcak bakmıyorum zaten. Bir survival durumu olmadıkça avlanmam.
    Yani sadece -Allah göstermesin- ev/vatan savunması gibi olağanüstü durumlarda kullanılacak, bunun dışında sürekli yatacak olan ömürlük ve güvenilir bir tüfek istiyorum. Tabi belki de hiç kullanılmayacak bir alete servet yatırmak da istemem. Bu yüzden en makul-optimum çözümü araştırıyorum.

En güvenli ve pratiği pompalı gibi geliyor, ama konu hakkında hiçbir tecrübem yok sadece birkaç günlük internet araştırması o kadar..

Marka-modelden önce tüfek türüne karar vermek gerekiyor sanırım. Bu yüzden -özellikle aynı amaçla tüfek almış/alacak kişiler- görüşlerinizi/tercihlerinizi, sebepleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.

Otomatik tavsiye ederim olağan üstü anlarda çifteden daha kullanışlı olur fakat mermi koymanız seri olmalı yoksa eliniz ayağınız birbirine karışır ben şahsen çifteye pek sıcak bakmıyorum bende bir pompalı var fakat bir tane de havalı aldım canım sıkıldıkça şişe kırıyorum kısa menzilde insana bir hayli zarar verebiliyor ama seri değil.

• @funnyhow evet ben de ilk önerinden sonra o sayfayı baştan sona incelemiştim. Aynı sitedeki diğer modelinin incelemesi pek başarılı değildi. Ancak bu model oldukça başarılı bir sonuç ortaya çıkarmış. Üreticisi de 15bin atışlık bir test yapmış aynı modelle. Daha iyi bir seçenek bulana kadar şu an tercihim o model. (ak 212 ss) Şu satın alma belgesi işini hallettikten sonra almayı düşünüyorum. Önerebileceğin bir yer var mı uygun fiyatlı satan :)
    Yakacıktaki poligonu duymuştum ancak şikayetler de vardı hakkında.. Ama başka çare yoksa mecbur oraya gidicez. Karşılaşırız belki :)

@gkhantaskin ben de aynı şekilde bir de havalı tüfek (hatsan mod 85 düşünüyorum) almayı istiyorum stres atmak ve hedef alıştırması yapmak için..
  • dredy kullanıcısına yanıt
    Evet haklisiniz diyer model de bir uretim hatasi vardi. Yanlis hatirlamiyosam surgu kolunun isil islemiyle ilgiliydi galiba. Bir cok markada benzer olaylar yasanabilir uretici mali sahiplenip durumu telafi ediyorsa ne ala. Satin alma belgesi icin saglik raporunu aile hekiminden alabilirsiniz. Bazilari inat edip vermemek icin her turlu yalani soyleyebilir. Biz vermiyoruz yetkimiz yok vs vs ama yalan gidip ozel hastaneye 150 - 200 lira vermek yada devlet hastanesinde siraya girip haftalar aylar sonrasina ugrasmamaniz icin soyleyim gayetde guzel verebiliyorlar hemde 5 dk da. Akdas alacaksaniz sitelerindeki iletisim mailine yazip fiyat alabilirsiniz gayet ilgililer.

Eger poligonda Karsilasmazsakta haberlesir gideriz hocam. Gider atariz

• Ev savunması için tabanca daha uygun değil mi? Hem seri hem çok mermi hem de kısa olduğu için hareket kabiliyeti daha yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tige-R

Ev savunması için tabanca daha uygun değil mi? Hem seri hem çok mermi hem de kısa olduğu için hareket kabiliyeti daha yüksek

Genel olarak ruhsat sorunlarıdan dolayı bu şekilde. Yivsiz de 20tl ye taşıma ve bulundurma tamamdır. Tabancada ise çok faza ve yıllık ücretler var. Bende aldım bu sebeplerle.

huğlu gx 812 b aldım. fiyat uygundu. kafam allak bullak olunca markalarla bunu almış oldum. referanlar çok iyiydi. fiyatta 850TL. hiç şikayet olmayan 610 modelinin son versiyonları.

bahsedilen akdaşı 1100 e elime tutuşturdular. armtac a1 de karar kıldıydım aslında. reklam ve referamlarda güzel.

Ama bunu aldım. Müthiş arkasında duruyor bayii. 10 yıl garanti. 1 ay sınırsız deneme hakkı. tek bir tutukluk yaparsa getir dedi.

Bakalım göreceğiz. Ama güzel bir silah belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 13 Aralık 2014; 1:15:39 >
  • quote:

Merhaba

11 eylül 2014 bu gün 13 aralık 204 3 ay olmuş. almışşınızdır herhalde. bende sizin gibi araştırıyorum. gerekçeleri aynı. Yalnız aldınızmı bilmemem ama savunma amaçlı düşündüğünüz tüfek Döner Başlıklı Kinetik Sistem ile çalışıyor. Bu tüfegi çok acil bir durum için her seferinde omuzlayabilecekmisiniz. Kinetiklerde elde atış yapılmıyor öğrendiğim.

El kabze ile kullanımda boş atır olmadığı için çok mümkün görünmüyor. 47-51 cm namlularda kinetiklerin pek sevdiği namlu boyları değil. atalet azalıyor. işte böyle. çok iyi bir av tüfeği. parça az ve temizlik sorunu yok. %20 atış mesafesi fazla. ama konu savunma ise Döner Başlıklı Kinetik Sistem bence sınıfta kaldı bile.
  • Satın alma belgelerim çıktı ancak henüz tüfeği almış değilim.
    Şu an amacıma yönelik olarak pompalılar daha ön plana çıkmış durumda.
    Hatsanın ve Akkarın uygun fiyatlı pompalılarından birini alabilirim. Akkarın fabrikasının İstanbulda olması bir avantaj ancak bir mail atmıştım dönen olmadı, pek ilgili bir firma değil gibi. Akdaşa attığım maili hemen cevaplamışlardı.
    Otomatiklerde tercihim hala Akdaş ama 1000tl üzeri bir fiyatı var tabi. Üstte linki verilen sayfada yapılan ağır testlerden başarıyla geçmiş bir tüfek. Ama yerli üretimlerde belli bir düzeyde standart ve kalite kontrol olmadığı için biraz şans işi. Hangi marka olursa olsun kiminde %100 hatasız olan bir tüfek bir başkasında sorun çıkarabiliyor.
  • sawed off shotgun... wise choice... :)))
  • quote:

Satın alma belgelerim çıktı ancak henüz tüfeği almış değilim.
    Şu an amacıma yönelik olarak pompalılar daha ön plana çıkmış durumda.
    Hatsanın ve Akkarın uygun fiyatlı pompalılarından birini alabilirim. Akkarın fabrikasının İstanbulda olması bir avantaj ancak bir mail atmıştım dönen olmadı, pek ilgili bir firma değil gibi. Akdaşa attığım maili hemen cevaplamışlardı.
    Otomatiklerde tercihim hala Akdaş ama 1000tl üzeri bir fiyatı var tabi. Üstte linki verilen sayfada yapılan ağır testlerden başarıyla geçmiş bir tüfek. Ama yerli üretimlerde belli bir düzeyde standart ve kalite kontrol olmadığı için biraz şans işi. Hangi marka olursa olsun kiminde %100 hatasız olan bir tüfek bir başkasında sorun çıkarabiliyor.

Pompalıyla dalan ne işin var kardeş git al 300-400 liralık otomatik hayli hali işini görür maksat evde bulundurmak deyilmi
    Bu amaç için okadar para berilmez silahın kullanılırlığıda önemli yularda bir arkadaş belirtmiş zaman kaybettirir pompalı
    Mermi olarakta tek kurşun falanda atma evine hırsız girince vırabilirsin diye nir kanun yok anayasada
    7-8 numara mermi al haşhaş tanesi gibi doldurursun adamın üzerine yakın mesafeden de atma ortalama atış ortamına göre 20-30 metre aralığında sıktınmı neredeyse tüm vücuda dağılır belden aşağıya sıkmaya özen göster
    O saçmaların çocuğunu tıbbi müdahalede etmezler vücudunda kalır bir çocuğu
    Tek kurşunla çok tehlikeli bir imtihana girersin burma olasılığında atışın ve atış yaptığın ortama görede çok az olur 9/9 al diyeceyim oda yasakladın domuz avlarında sekme vs yapıp teklikeli olma olasılığı yüksek olduğundan illaki çok zarar verecem diyorsanda 2-3-4 numara saçmada kullanırsın
    Ama söylediyim gibi kanknen böyle bir hakkın yok benim evimede hırsız girmişti memlekette ikamet ederken yeni evliydik evde altınlar döviz ve türk parası yoğun olarak mevcuttu ayrıca 3 adet laptop vs iphone telefonlarda vardı allahtan denk gelmedi babamlarda akşam yemeyi yiyip oyalanıp eve döndüğümüzde sesleri duyup arka balkondan atlayıp kaçmış polis falan geldi sordum durumu burma şansım nedir diye öğle bir hakkınız yok dediler ama ben 1 ay boyunca sabaha kadar bir kutu 12 kalibre tek kurşunla eesmen nöbet tutmuştum

• bende kısa namlu pompalı aldım bakalım yarın gelcek umarım sağlam çıkar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.