Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaslar üstatlarım size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok memnun kalacağım bende a-110 var.makinemin icinde 500gb hdd var ve şimdi vatandan 1.5tb lik USB seagate marka harici hdd aldım USB den taktiğim zaman pchye makina görüyor fakat film atmAk istediğimde icine hata veriyor pcde gözüküyor oda formatı ntfs olduğu için. ben Hddyi sadece pchde kullanacağım hdd yi ext3e nasıl formatlayabilirim partitation Magic'i kullandım olmuyor hddye işlem yapılamıyor .daha sonra nette biraz dolaştım iso uzantımı bir program indirdim boot Cd'si yapın diyordu onuda yaptım pc cdyle açıldı o program çalıştı ama oda USB hdd yi görmüyor.sorun nerede bir fikriniz varmi ben bu hddyi nasıl ext3 formatı yapabilirim lütfen yardım.ayrıca partitation Magicte bu Hddyi görüyorum ama yanında ne ntfs ibaresi nede fat 32 olduguna dair bir ibare var.lütfen yardım saygılar
  • USB HDD'Yİ EXT3'E ÇEVİRMENİZ GEREKMEZ. SADECE DAHİLİ HDD'NİN EXT3 OLMASI YETER. BENCE PC'DE HDD'Yİ FORMATLAYIN, HATTA DİSKE SAĞ TIKLAYIP HATA DENETLEME YAPIN.
  • Arkadaşlar,bende bir sıkıntımı paylaşayım. Yaklaşık 2 yıldır Popcorn A110 kullanıyorum. Çok memnunum. Daha önce Toshiba 32" LCD TV'de sorunsuz seyrediyordum. Sonra Philips 42" LCD TV aldım ve bu TV'de de kullanmaya başladım. Yalnız şimdi, Toshiba'da A110'u kullanabilmeme rağmen, Philips'te "backup alınız" ekranı çıkmadan ekran gidiyor ve ekran kararıyor. Philips servisini aradım, sorun media playerınızdan olabilir diyorlar. 2 gündür uğraşıyorum, kafayı yiyeceğim
  • Sanırım, sorunu her zaman olduğu gibi, kendim çözmek zorunda kalacağım. Neyse, alıştık artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Arkadaşlar,bende bir sıkıntımı paylaşayım. Yaklaşık 2 yıldır Popcorn A110 kullanıyorum. Çok memnunum. Daha önce Toshiba 32" LCD TV'de sorunsuz seyrediyordum. Sonra Philips 42" LCD TV aldım ve bu TV'de de kullanmaya başladım. Yalnız şimdi, Toshiba'da A110'u kullanabilmeme rağmen, Philips'te "backup alınız" ekranı çıkmadan ekran gidiyor ve ekran kararıyor. Philips servisini aradım, sorun media playerınızdan olabilir diyorlar. 2 gündür uğraşıyorum, kafayı yiyeceğim

Bence konuyu philips tv konusunda sorun. Burda hem popcorn hem philips lcd kullanan biri olma ve konuya bakma ihtimali düşük. Tek önerebileceğim popcornda tv mode +numerik tuşlar ile çıkış birimi ve çözünürlüğü değiştirmeniz.
    TV Mode + 0 = Auto TV mode
    TV Mode + 1 = Component/Composite NTSC 480i
    TV Mode + 2 = Component/Composite PAL 576i
    TV Mode + 3 = reserved
    TV Mode + 4 = Component 720p60
    TV Mode + 5 = Component 1080i60
    TV Mode + 6 = Component 1080p60
    TV Mode + 7 = HDMI 720p60
    TV Mode + 8 = HDMI 1080i60
    TV Mode + 9 = HDMI 1080p60
    TV Mode + CAPS/NUM = Toggles between 50Hz and 60hz

• Barsoy, ilgi ve yardım çabaların için teşekkür ederim. Dediğin doğru galiba. Konuyu oraya açmak daha mantıklı. Akşam evde, deneyeyim olmazsa Philips başlığına açarım
  • A110'u RGB'den bağlayabildim ama HDMI hala bir sorun olarak duruyor. Araştırmalara devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

A110'u RGB'den bağlayabildim ama HDMI hala bir sorun olarak duruyor. Araştırmalara devam

Neler denedin şimdiye kadar? Diğer HDMI girişlerini dene, başka HDMI kabloyla dene(eğer toshiba hala evdeyse ve kullanabiliyorsan denemeye gerek yok tabi). PCH kullanım klavuzu şöyle diyor:SAYFA 96-97: HDMI ile hiç görüntü alınamıyorsa:

1- HDMI kabloyu çıkarıp, composite(sarı) kabloyla TV'ye bağlayın.
    2- PCH'yu yeniden başlatın ve yükleme ekranının görünmesini bekleyin.
    3- Ekran kararıncaya kadar bekleyin
    4-NTSC sistemler için TV mode ->1'e PAL sistemleri için TV mode->2'ye basın(ardışık basın, basılı tutmayın)
    5- Menü ekranını görünce setup/ses-görüntü ekranına gidin ve HDMI için size uygun TV çıkış modunu seçin ve seçiminizi KAYDEDİN.
    6- Kompozit kabloyu çıkarın, HDMI kabloyu takın
    7- PCH'u yeniden başlatın.

Bunlar PCH için yapabileceklerin. Tabi diğer ayarları oynamadığını varsayarsak(framarate sync, video zoom, tv type ve colorspace ayarları)

Olmazsa Philips'in kılavuzunu okuycan. Aslında bişeyler yazsaydın ne yaptığınla ilgili daha iyi olurdu. Dediğim TV mode'ları denedin mi mesela?

• @barsoy, tesekkur ederim. O sekildede denedim ama olmadi. Toshiba Lcd evde. Ona taktim, sorunsuz oynatti. Isin garibi HDMI kabloyla bagladigimda tv'nin kumandasininda calismiyor olusu. Ayni HDMI kabloyu mesela XBOX 360'da kullaniyorum. Ama philips'te sorun var. Neyse, zaman bulursam Philips servisine gotureyim A110'u.
  • aynı problem bendede var birçok filmde gördüm bu olayı pcde sorun yok ama popcornda sorun yaşıyorum..acaba ripleme sistemindemi bir yenilik var?? yada ürün bozuldu ama eski filmlerimin hiçbirinde problem yok bu da beni yeni çekilen mkvlerde riplemeyle ilgili bir sıkıntı var olabilir diye düşündürüyor..bu konuda daha bilgili arkadaşlardan yardım bekliyoruz sanırım daha çok kişide bu problemler yaşanmaya başladı
    quote:

Orijinalden alıntı: CUBISM

Arkadaşlar benim cihazda bazı filmler açmıyor mesela "The.Expendables.2010.720p.Bluray.x264-TDM" bu filmi çalıştırırken siyah ekrana geçiyor yüklüyor yazıyor ve siyah ekran kalıyor. İleriye almaya calıstığımda ise tekrar mavi film klasorune donuyor ve diger filmleride çalıştırmamaya başlıyor. Makinayı tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir. (Bu arada prince of percia yıda aynı şekilde açmadı) Yardımlarınız için teşekkürler...

• arkadaşlar pcha-200 kullanıyorum bu cihazda altyazı boyutu ayarlamak mümkünmü bazı altyazılar bazıları küçük oluyor buda canımı sıkmaya başladı altyazı rengi falan değiştirilen menüyü buldum ama boyutuyla ilgili bişeye rastlamadım.

He bu arada şunuda söyleyeyimde arkadaşlar daha dikkatli olsun bugün pcha-200 çalışırken 50cm yükseklikten düştü fiziksel olarak bişey olmadı fakat ne görüntü kaldı cihazda nede ses hdd'ide çalıştıramıyor gibi sesler geldi hdd'den. Hemen servise yolladım. çok hassas cihazlar kullanırken dikkatli olun
  • selam herkese
    sorun su ki amule ile popcorn a 110 dan baglanamıyorum. amule baglanmıyor. sebep de soylemiyor. daha once baglanabiliyordum. ama artık tık yok. 4662 ve 4672 portlarım acık. nmt leri en bastan kurdum. disk i formatladım. programı yeniden kurdum ama cozum bulamadım.
    bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
  • Alt yazı rengi konumu ayarlamak her şey mümkün. Sadece alt yazı renk kısmında Otomatik ten kurtarıp istediğiniz bir renk seçiniz.. Diğer menüler geliyor..

Ekleme: Bu arada geçmiş olsun. Terübenizi paylaştığınız içinde teşekkürler. Daha dikkatli olmak lazımmış...
    quote:

Orijinalden alıntı: erdemefe

arkadaşlar pcha-200 kullanıyorum bu cihazda altyazı boyutu ayarlamak mümkünmü bazı altyazılar bazıları küçük oluyor buda canımı sıkmaya başladı altyazı rengi falan değiştirilen menüyü buldum ama boyutuyla ilgili bişeye rastlamadım.

He bu arada şunuda söyleyeyimde arkadaşlar daha dikkatli olsun bugün pcha-200 çalışırken 50cm yükseklikten düştü fiziksel olarak bişey olmadı fakat ne görüntü kaldı cihazda nede ses hdd'ide çalıştıramıyor gibi sesler geldi hdd'den. Hemen servise yolladım. çok hassas cihazlar kullanırken dikkatli olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 14 Kasım 2010; 18:09:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: midasbilisim

aynı problem bendede var birçok filmde gördüm bu olayı pcde sorun yok ama popcornda sorun yaşıyorum..acaba ripleme sistemindemi bir yenilik var?? yada ürün bozuldu ama eski filmlerimin hiçbirinde problem yok bu da beni yeni çekilen mkvlerde riplemeyle ilgili bir sıkıntı var olabilir diye düşündürüyor..bu konuda daha bilgili arkadaşlardan yardım bekliyoruz sanırım daha çok kişide bu problemler yaşanmaya başladı
    quote:

Arkadaşlar benim cihazda bazı filmler açmıyor mesela "The.Expendables.2010.720p.Bluray.x264-TDM" bu filmi çalıştırırken siyah ekrana geçiyor yüklüyor yazıyor ve siyah ekran kalıyor. İleriye almaya calıstığımda ise tekrar mavi film klasorune donuyor ve diger filmleride çalıştırmamaya başlıyor. Makinayı tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir. (Bu arada prince of percia yıda aynı şekilde açmadı) Yardımlarınız için teşekkürler...

Aynı sorun bende de var mkvmergegui programının 2.0 versiyonunun üstündeki versiyonlarla hazırlanan filmler popcornhourda göstermiyor ben filmi indirince 2.0' la tekrar hazırlıyorum sonra seyredebiliyorum...

• Arkadaslar uzun uredir kullandigim A-110 unumu artik yeni aldigim 4 portlu kablosuz modemime taktim.
    Simdi modeme usb den bagli nas yada harici hdd mi gorse bile dosyalara erisemiyorum.
    ayrica pc den pch a nasil baglanabilirim.
    yada pch dan pc ye nasil dosyalari gorebilirim?
    sizin kullandiginiz programlar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventfiliz

quote:

aynı problem bendede var birçok filmde gördüm bu olayı pcde sorun yok ama popcornda sorun yaşıyorum..acaba ripleme sistemindemi bir yenilik var?? yada ürün bozuldu ama eski filmlerimin hiçbirinde problem yok bu da beni yeni çekilen mkvlerde riplemeyle ilgili bir sıkıntı var olabilir diye düşündürüyor..bu konuda daha bilgili arkadaşlardan yardım bekliyoruz sanırım daha çok kişide bu problemler yaşanmaya başladı
    quote:

İnception dada yaşadım aynı sorunu şimdi dediğiniz yöntemi deniyorum umarım olur.

Aynı sorun bende de var mkvmergegui programının 2.0 versiyonunun üstündeki versiyonlarla hazırlanan filmler popcornhourda göstermiyor ben filmi indirince 2.0' la tekrar hazırlıyorum sonra seyredebiliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

quote:

Orijinalden alıntı: leventfiliz

quote:

quote:

İnception dada yaşadım aynı sorunu şimdi dediğiniz yöntemi deniyorum umarım olur.

Programı nerden bulabiliriz ? 2.2.0 buldum ve denedim, görüntü var ses yok. 2.0 da düzeleceğine inandığım için link verebilirmisiniz ?

• çok teşekkür ederim dediğin gibi 2.20 sürüm üzerindeki tüm mkvmerge programları problem çıkarıyor tekrar 2.20 ile hallettim filmleri sorunsuz gösterdi yardımın içinn çok teşekkürler kardeş
  • quote:

çok teşekkür ederim dediğin gibi 2.20 sürüm üzerindeki tüm mkvmerge programları problem çıkarıyor tekrar 2.20 ile hallettim filmleri sorunsuz gösterdi yardımın içinn çok teşekkürler kardeş

Ben ne yaptım ne ettimse ses alamadım. Normal ve remux yapılmış dosyaları bilgisayarda çalıştırınca sorun yok ama popcorn ile çalıştırınca remux yapılmış olanda görüntü geliyor ama ses yok. mkvmerge 2.2.0 kullandım. Herhangi bir ayar yapıyormusunuz remux yaparken ?
  • Arkadaşlar

mergenin pch için kullanılabilir son sürümü 3.2.0 dır.
    aslında mkvtoolnix temmuzda daha yeni vrs. çıkarmasaydı. hiç sorun olmayacaktı.

mkvtoolnix
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.