Şimdi Ara

PORTEKİZ'E YERLEŞMEK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sizlere bir sorum var Portekiz'e nasıl yerleşeceğim ? Evet çok genel bir soru oldu ama şunu merak ediyorum. Yerleşme süreci aynı diğer avrupa ülkeleri gibi midir? Araştırmalarım sonucun da 2 tür yerleşim hakkına sahip olabiliyorum. Birincisi 500.000 euroluk bir ev alacağım veya yatırım yapacağım ikincisi ise malum evlilik . Bunlardan başka bir çıkar yolum var mıdır ? Portekizceyi öğrenmeye başladım . Üniversitelerine baktım sanırsam özel üni. yok oralar da. Sizlerden ricam bana akıl vermeniz .

• neden portekiz ?
  • Umarım başarırsın. Nasıl kabul ediyor portekiz bir bilgim yok
  • orada yüksek lisans falan yapıp

Stajdı bilmemneydi falan olur.

Ya da yatırım işi.Veya şirket falan kuracaksın bak o tip şeylere.Avrupa birliği üyesi olan bir ülkeye evlililk dışı gitmek çok zor
  • sabitokuyucu kullanıcısına yanıt
    Aslın da kimseyle paylaşmak istemiyorum ama büyüyü bozayım :). Portekiz'in ekonomik durumu o kadar iyi değil . Gençleri başka ülkelere yerleşiyor . Ama benim açımdan olaya şöyle bakıyorum : Almanya veya Fransa gibi ülkeler de yerleşim hakkı almak çok problemli olur ama ekonomisi iyi olmayan bir ülkenin o kadar problem yaratmayacağını düşünüyorum . Ayrıyetten yerleşim hakkımdan sonra sınırlar ortadan kalkıyor zaten.
  • 500.000 € luk ev almak veya yatırım yapmak . Diğer seçenek ise evlilik ama benim anlayamadığım bir çok insan yurt dışında yaşıyor. Ama rahat bir şekilde evlenmeden veya yatırım yapmadan hayatlarını devam ettiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 2 Ocak 2020; 11:43:43 >
  • Özel üniversite yok benim araştırdığım kadarıyla. Yüksek lisans durumunu nasıl yaparım bilmiyorum. Dil okulları var ama oradan bir şey elde edebilir miyim bilmiyorum ? O kadar kişi evlenmeden veya yatırım yapmadan nasıl yaşayabiliyorlar yurt dışlarında :). Onu merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hidensa H kullanıcısına yanıt
    iş buluyorlar.Akrabaları var.Evlenip boşananlar var.O kadar da çok yaşayan yok oralarda ayrıyeten.

Şimdi özel üni olmasına gerek yok devlet üniversiteleri yabancı öğrenci kabul ediyor ama harç ödüyorsun.

Portekiz evet ekonomisi kötü onun yerine malta bulgaristan gibi ülkelerle daha kolay alırsın vatandaşlık.İlla portekiz olmasına gerek yok.

Portekiz 500kavro yatırım ile alıyor o kadar paran varsa zaten krallar gibi yaşarsın her yerde.

İş bulanlar nasıl oluyor işi buluyor ordaki firma ona çalışma izni çıkartıyor.Tabu bunu için kalifiye olman lazım.Yoksa firma seni neden işe alsın.
  • Düşünceleriniz için çok teşekkürler. Devlet okulları için araştırma yapacağım . Bulgaristan gibi doğu bloğu ülkelerini sevmiyorum . Bakalım bir yolu olmalı :) Bu ara da Peru'yu da gözüme kestirdim onun hakkında da araştırma yapacağım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peru şili gibi ülkelere rahatça yerleşebilirsin ama oralarda da ekonimi pek iç açı cı değil yine.İş kurmak lazım
  • Doğru söylediniz. Durumu ne kadar iyi olmasa da Portekiz en azından Avrupa ülkesi . Çok sert kararlar vermeden önce ülkelerin sosyal ve ekonomik durumlarını iyi araştırmak lazım . Güney Amerika da sanırsam Peru ve Uruguay iyi ülke gibi . Bakalım karar vermem lazım yoksa yaş geçtikçe yurt dışı hayal olacak .
    Yalnız ispanyolca bilmiyorsan ciddi sıkıntı olur.Portekizde ingilizce anlaşırsın ama peruda falan ingilizce konuşan adam bulamazsın

• 500.000 Euro paran varsa dil okuluna veya olarak yüksek lisansa git.Yüksek lisans süresince belirli şartlarda çalışma izni veriyorlar.Kanada da düşünülebilir.
  • Portekiz’de 1 yıl öğrenci olarak yaşadım. Coimbra da yaşadım 1 senemi orada geçirdim hocam. Avucumun içi gibi biliyorum Portekiz’i bence Avrupa’da yaşanacak tek yer.

Sormak istediklerinizi buradan istediğiniz zaman sorabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Kanada'dan yerleşme izni almak sanki daha zor gibi geliyor. Keşke 500.000 € olsaydı. :)

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Hocam sorularımdan bıkkınlık gelebilir size .:) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Erasmus vasıtasıyla mı gittiniz ? Benim orada kalabilmem için neler yapmalıyım? Asgari ücret o kadar yüksek değil. Ekonomik olarak beni zorlar mı ? Kiraları nasıldır ? Zaten Porto gibi büyükşehirlerinde kalmak istemiyorum önerebileceğiniz şehirler var mı ? Yüksek lisans yapmak istesem nasıl bir yol izlemeliyim ? Özel üniversiteler i yap sanırsam . Oturma izini alabilen kişilerle tanıştınız mı ?

Hocam dediğiniz gibi erasmusla gitmiştim. Coimbra üniversitesine başvurmanızı tavsiye ederim Avrupa’nın en köklü üniversitesi. Çok canlı bir hayat var şehirde herkes öğrenci ve tüm öğrenci ve öğretmenler İngilizceye oldukça hakimler. Asgari ücreti Türkiye gibi düşünmeyin hocam. Orada her şey çok ucuz. Ben arkadaşlarımla aynı evde kalıyordum. Genelde tüm öğrenciler öyle yapıyor zaten. 2016 için konuşuyorum 150euro kira veriyordum. Kiraya her şey dahil(elektrik su internet ısınma vs aklınıza ne gelirse) ev eşyalı bu arada. Yeme içme Türkiye’ye göre çok çok ucuz. Düşünün yani biz öğrenci halimizle haftanın 4 günü et yiyorduk.türkiyeden gelen lipton siyah çaylar Türkiye’de 30tl idi orada 15tl(3-4euro felan yani)

Bir üniversiteden kabul aldığınız anda bildiğim kadarı ile oturma ve çalışma izniniz anında çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben üniversite mezunuyum . Yüksek lisans için veya tekrardan üniversiteye girebilmem için bahsettiğiniz üniversite için nasıl bir yol izlemeliyim, sınav sistemiyle mi alıyorlar ? Bu arada yaşım 25 herhangi bir problem çıkmaz sanırım ? Ekonomik olarak zorlanmayacağımı anladım . Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

• Hocam yaşanan gelişmeleri buraya yazar mısın? Bende uzun zamandır yurtdışında yaşamayı düşünüyorum. 2 yıllık tarım üniversitesi okudum. Ama sadece düşünce olarak kaldı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.