Şimdi Ara

Portre için Canon 1100D vs 1200D (Lens: 50mm 1.8)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sadece portre çekimi için başlangıçta bu başlıkta saydığım body ve lens yeterli mi acaba? Öyle çok süper sonuçlar beklemiyorum açıkçası ve zaten fotoğraf çekiminden de pek anlamam hatta hiç anlamam. Forumda araştırmalarimin sonucu olarak başlıktaki parçaları seçtim. Şimdi iki tane daha sorum var:
    1) 1100D ve 1200D arasında çok fark var mi performans olarak? (Bütçe 900-1200)

2) Yine araştırdığımda, başlangıçta 50mm 1.8 lensin yeteceğini söylemişler bu ne kadar doğrudur?

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon 100D . Lens yeterli olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Canon 100D . Lens yeterli olur .

hocam peki neden 1100d veya 1200 değil de 100d?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha performanslı, daha kaliteli bileşenler kullanılmış.Taşıması kolay ve boyutu küçük ama o bütçeye olur mu bilmem.Olursa süper olur.

• Canon 100D sadece govde olarak al yaninda 50mm gayet yeterli olacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Canon 100D . Lens yeterli olur .

hocam peki neden 1100d veya 1200 değil de 100d?

100d ile 1100d sensorunu kıyasla dostum..1100 de daha dusuk alt model.100d ust model.Arasında cok fark var
  • bütçeyi biraz yükseltip f/1.4 bir lens almanızı tavsiye ederim. herkes (anlayan da anlamayan da) duymuş biryerlerden bir 50mm gidiyor ancak 50mm nin iç mekan çekimlerinde odağı uzak kalır, 35mm f/1.8 veya f/1.4 ile daha keyifli işler çıkarabilirsiniz ve konuya karşı daha esnek açılar yakalayabilirsiniz.
    gövdeye gelince ben orada susayım, zira canon gövdeleri neredeyse hiç tanımıyorum, ben nikoncuyum :) ama bütçe belirtirsen başlangıç için ikinci el ve sıfır en mantıklı tavsiyeleri sunmaya çalışırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BoneCracker kullanıcısına yanıt
    3 metre gibi bir mesafeniz varsa eğer 50mm rahatlıkla kurtarır. Herkesin 50mm demesinin sebebine gelince o keskinliği ve kaliteyi muadillerinin çok altı maliyete sunması.
    Yalnız f değerini fazla inmemenizde fayda var 1.8 diyafram çok keskin ve başarılı sonuçlar vermiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lentil -- 4 Şubat 2016; 23:26:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.