Şimdi Ara

Power Bank Modifiye Hakkında Yardım Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

herseyı her detayıyla anlatıyorum ınsallah yardımcı olursunuz.şemadada gözüktüğü gibi hatta anlatımı bırı cok basıt bırı daha detaylı olmak sekılde anlatmaya calısacagım.

4 hucrelı power bank var ve hepsi paralelken ben bir adetini ayırdım.B ile gösterdigim cihaz da 3.7 volt ile calısıyor normal olarak power bank te 3.7 volt.aslında pilleri hic ayırmadan iki cihazda birbirine paralelcalışıyor ancak 3.5 volta felan düştügümüzde powerbank calısırken b cihazı duruyor ve voltaj yukseldese tekrar start almıyor.kısacası halıyle bende power benk tuketılırken 3 batarya harcanıp bır pılın sadece b cıhazını calıstırmasını ıstıyorum.power bank doldurulrkende uc pıldekı dolu enerjıyıde tek pıle paylasmasını ancak tam tersının olmasını ıstemıyorum yanı tek pıldekı enerjıyı sadece b cıhazı harcasın.kı tam dolu tek pıl 48 saat calıstırabılıyor.yaklasık her gun kullanıldıgınıda dusunurkek batarya bır gunde tamamen bıtırılsede tek pıl hala b cıhazını calıstıracak.araya çeşitli diyot denemelerı yaptım ancak akım istediğim gibi sadece tek yöne doğru aksada şarj edecek kadar akım sağlayamadım.daha sonra araya tek bataryalı bir power bank devresı koydum ancak bu seferde voltaj uyumsuzlugu var ve devre ısınıyor dogal olarak.cunku 3 pilden gelen 3.7 volt powerbank devresi 5 volt cıkıs yapıyor.paralel pil dolsada b cıhazıda calıssada ısınamdan dolayı saglıklı iş olmuyor.

basıt olarak soylemek gerekırse 3 paralel pil tek pili doldurup tek bataryanın ise 3 pili dodurmamasını tk taraflı akım saglanmasını diliyoru.

bunu en basıt sekılde nasıl yapabılırım acaba ?
     Power Bank Modifiye Hakkında Yardım Bekliyorum

• Küçük bir anahtar koy istediğin zaman aç kapat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mumkun degil.power bank i kullandigim amacina aykiri zaten.b cihazi tek piliyle devamli a kismindan elektrik almali ancak b cihazindan a cihazina akim gecmemeli.tek istegim bu.anahtarla kullanmam mumkun degil.

• Yazdığından bir şey anlamadım ama diyot u araştırsan çözülür gibi

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    yazıyı okumaktan üşendiğinizi düşünüyorum.çünkü gayet net anlattım.

aracına ses sitemi için ikinci akü bağlayanlar oluyor.iki akü de dolsa ancak biri sadece ses sitemine elektrik verse ateşlemeye elektrik vermese ama iki aküde aynı alternatorden dpşum yapsa pnun gibi birşey dediğim.
  • iki amper 5 volt ileten bir diyot varmı arkadaşlar ? akım gerilim kaybi olmadan elektriği tek yöne ileten bir diyot benim işimi karşılayacak.ne kullanmalıyım ?
  • Ramadan 89 kullanıcısına yanıt
    Ee hani okumamıştım diyot işini görüyormuş. Evet öyle diyotlar var fakat tüketim olacaktır. Schkotty diyot mu ne vardı tüketimi az olan o türe bakmalısın. Yada bazı powerbanklarda görürsünüz in yazan yerden sadece şarj olur out dan sadece çıkış verir sizin ilacınız bu tür bir şey

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pili diğerlerinden ayırmadan B cihazını bağlasan olmuyor mu? hem daha uzun süre çalışır
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramadan 89 -- 2 Şubat 2016; 23:55:01 >
  • alıcı kısmı cok kucuk olan bir rc kumandada işimi görebilir.cıhaza onuda sığdırıp uzaktan erişebildikce kısa devre yaptırsam anlık olarak cihaz resetlenıp tekrar kayıta gececektır.aklımdan gecen bir oyuncak araba var ama soktugumde devresi kac cm uzunukta felan tam bilgim yok.

- Araba boyutları:7 cm x 3,5 cm x 3 cm

alıcı devresi küçük olan tüm uzaktan kumandalı cihazların haberini verebilirsiniz arkadaslar.bu cihazdan bende var devresi kucuk derseniz cok yardımcı olmus olursunuz.
     Power Bank Modifiye Hakkında Yardım Bekliyorum Power Bank Modifiye Hakkında Yardım Bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.