Şimdi Ara

Power Supply Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, bilgisayar oyuna girdiğim zamanlarda kendini kapatıyo power supplyı kapatıp bi süre bekleyip sonra açınca ancak açılabiliyo makina. Kapandıktan sonra açmaya kalkınca tepki vermiyo yani powerı kapatmak gerekiyo. Sizce sorun neden olabilir power supply mı? cunku ekran kartıda çok ısınıyo hd4890 kullanıyorum fan %90 larda 75 leri gorunuyo derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3nTon -- 31 Aralık 2012; 18:19:06 >

• sistem bileşenleri neler fazla güç çektiginden veya ısındıgından kapanıyordur oyun oynarken pc boştayken problem varmı
  • Bize işlemci ekran kartı ram ve ps değerlerini yazarmısın..bunun birçok nedeni olabilir.Oynadığın oyunun sistem gereksinimleri dahil kontrol etmen gerekir grafiği yüksek bir oyunsa ekran kartı kaldırmıyor olabilir.Bazende oyun crackleri hatası nedeniyle bilgisayar birden kapanabilir.Yani bu durum Fanlarına kadar tek tek kontrol gerektirir.Sıcaklık değerlerinide kontrol etmelisin..daha önce aynı oyunda böyle sorun yaşamadıysanız büyük ihtimal sıcaklık kaynaklıdır.Termal macunları yenilemeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 31 Aralık 2012; 18:26:01 >
  • sistem boştayken ya da film izlerken bi sorun yok. Diğer özellikler AMD FX X4 4100 3.6GHZ , GIGABYTE GA-880GM-UD2H , SAPPHIRE HD4890 , 8GB DDR3 RAM ve EVEREST 500W güç kaynağı. Ekran kartı dışında sistemi bu yaz aldım takmadan once de macun sürdüm güzelce işlemciye ama ekran kartı çok ısınıyo 80 dereceleri görüyo BF3 oynarken mesela ( fan %85 lerdeyken oluyo bu ). Bu arada onceden bu sorunu masaustune donup ekran kartının sogumasını bekleyerek engelliyebiliyodum sanırım öyle yapınca kapanmıyodu makina ama uzun sure oynayınca kapanabiliyo. Birde powerı kapatıp açmadan makınanın acılamamasını anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3nTon -- 31 Aralık 2012; 18:30:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3nTon

sistem boştayken ya da film izlerken bi sorun yok. Diğer özellikler AMD FX X4 4100 3.6GHZ , GIGABYTE GA-880GM-UD2H , SAPPHIRE HD4890 , 8GB DDR3 RAM ve EVEREST 500W güç kaynağı. Ekran kartı dışında sistemi bu yaz aldım takmadan once de macun sürdüm güzelce işlemciye ama ekran kartı çok ısınıyo 80 dereceleri görüyo BF3 oynarken mesela ( fan %85 lerdeyken oluyo bu ). Bu arada onceden bu sorunu masaustune donup ekran kartının sogumasını bekleyerek engelliyebiliyodum sanırım öyle yapınca kapanmıyodu makina ama uzun sure oynayınca kapanabiliyo. Birde powerı kapatıp açmadan makınanın acılamamasını anlamadım...

eğer powerı kapatıp açmadan pc açılmıyorsa büyük ihtimal power sorunudur Powerın içini açıp fanda ve hava deliklerinde biriken toz kir varsa temizlemeyi deneyebilirsin.Power aşırı ısınıyor olabilir veya fanın verdiği soğukluk yetmiyor olabilir.Birde bilgisayar kasasını kapalı bir dolap içine koymadan yan kapakları açık şekilde bir dene..

• quote:

Orijinalden alıntı: aybarsata

quote:

sistem boştayken ya da film izlerken bi sorun yok. Diğer özellikler AMD FX X4 4100 3.6GHZ , GIGABYTE GA-880GM-UD2H , SAPPHIRE HD4890 , 8GB DDR3 RAM ve EVEREST 500W güç kaynağı. Ekran kartı dışında sistemi bu yaz aldım takmadan once de macun sürdüm güzelce işlemciye ama ekran kartı çok ısınıyo 80 dereceleri görüyo BF3 oynarken mesela ( fan %85 lerdeyken oluyo bu ). Bu arada onceden bu sorunu masaustune donup ekran kartının sogumasını bekleyerek engelliyebiliyodum sanırım öyle yapınca kapanmıyodu makina ama uzun sure oynayınca kapanabiliyo. Birde powerı kapatıp açmadan makınanın acılamamasını anlamadım...

eğer powerı kapatıp açmadan pc açılmıyorsa büyük ihtimal power sorunudur Powerın içini açıp fanda ve hava deliklerinde biriken toz kir varsa temizlemeyi deneyebilirsin.Power aşırı ısınıyor olabilir veya fanın verdiği soğukluk yetmiyor olabilir.Birde bilgisayar kasasını kapalı bir dolap içine koymadan yan kapakları açık şekilde bir dene..

yan tarafı tamamen açık makinanın ekran kartı dışında bütün sistemi geçen yaz aldım çok toz yok yani fanlarda ama power sorunu gibi diyosunuz yani?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aybarsata

quote:

yan tarafı tamamen açık makinanın ekran kartı dışında bütün sistemi geçen yaz aldım çok toz yok yani fanlarda ama power sorunu gibi diyosunuz yani?

PSU EVEREST ise %90 Psu sorunu diyorum zaten gerçek 500Watt verebileceğini sanmıyorum Oyunlar için sağlam bir PSU şart PSU alırken şunlara dikkat etmek lazım

* Yüksek Gerilim Koruması
    * Düşük Gerilim Koruması
    * Yüksek Akım Koruması
    * Yüksek Sıcaklık Koruması
    * Kısa Devre Koruması
    * Yüksek Güç Koruması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 31 Aralık 2012; 18:54:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    power Supply fanı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki ekran kartımı yukseltmeyı dusunuyorum HD7950 almayı planlıyodum bu daha az power harcıyo gıbı. Sorunu ortadan kaldırır mı yoksa bı tane yanına PSU mu alıyım :)
  • quote:

peki ekran kartımı yukseltmeyı dusunuyorum HD7950 almayı planlıyodum bu daha az power harcıyo gıbı. Sorunu ortadan kaldırır mı yoksa bı tane yanına PSU mu alıyım :)

Ekran kartı yükseltirken Psu yuda yükseltmek yararlıdır.O kadar iyi kart alacaksan bence iyi birde PSU al kafan rahat etsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.