Şimdi Ara

Power supply yetersizliği hak. (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde mevcut olan bir kasa için 2.el ekran kartı aldım.
    Ekran kartını taktığımda bilgisayara görüntü geldi fakat ilk başlangıç ekranında donup kalıyor. Del f2 f8 fln tuşlar tepki vermiyor.
    Ctrl alt del işliyor ve tekrar aynı ekranda kalıyor.

Ekran kartını çıkarttığımda bilgisayar normal olarak açılıyor.

Anakart :gigabyte GA-H77-DS3H
    İşlemci :i7 3. Nesil
    Ram : DDR 3 1600 Mhz 4x4 16GB
    Eski ekran kartı : gts 8900 256 MB
    2. El yeni aldığım ekran kartı : Asus strix gtx 960 OC 2GB

Bu kasada mevcutta bulunan power supply : 350 W 12V - 16 A çıkışlı

Bu teknik elektronik ihtiyaçlardan çok anlamıyorum malesef.
    Gtx 960 psu için minimum gereksinim 400W 38A gibi bir bilgi var kutusunun üzerinde.

Sormak istediğim, yeterli bir psu aldığım zaman bios ekranında donma sorunu yaşanmadan çalışmaya devam edecekmidir?
    Yani psu yetersizliği sonrası bu şekilde bir kilitlenme olması normal mi yoksa pc nin açılması gerekiyormuydu. daha önce karşılaşan oldu mu.

Kartı 2.el aldığım için kartta sorun var mı yok mu emin olmam gerekiyor. Tanıdık kimsede malesef yeterli psu bulamadım. Deneyemiyorum.

Cevaplar için teşekkürler şimdiden

ÇÖZÜM :

Öncelikle High Power 85 + 500 W 12 V 38A bir power aldım.
    Anakartın Bios Uptadeni de yaptıktan sonra çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRibLy* -- 3 Mayıs 2019; 15:41:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Power yetersiz evet, zaten kutusunda da yazıyor 12v kanalından 38a güç veren bir power lazım diye. Ancak ister ikinci el ister sıfır, (tavsiyem sıfırdır) power ilerisi için en önemli parça. Gücünün yettiği en iyi power ı al. Ancak dikkat et, en az 500w ve mutlaka 80+ sertifikalı bir ürün seç. Marka olarak da cooler master, thermaltake,fsp, xigmatek . Ocz ve high power iyi diyorlar. Ama hiç kullanmadım bilmiyorum nasıldır.. Bu markalardan birini seç. İkinci el alacaksan da, hiç tamir görmemiş ve mümkün garantili olsun.

• Merhaba,
    www.hepsiburada.com
    High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/high-power-500w-80-bronze-kirmizi-fanli-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s-p-HBV0000071XJO?magaza=Hepsiburada

bu yukarıda bulunan ürünü aldım, test ettim yine aynı bios ekranında kalıyor, başka ne sorun olabilir ?

video olarakta çektim youtubeda mevcut

• F1 e bas bakalım açılacak mı? Bir de del tuşuna basınca biosa girmiyor mu? Eğer biosa girerse ayarları default yap ve f10 ile kaydedip çık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 2 Mayıs 2019; 16:25:0 >
  • Hdd ve dvd kablolarını bi kontrol et. Sata kablolarını değiştirerek dene. Bir de ram leri tek tek, veya tek modül ise, yerini değiştirerek açmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 2 Mayıs 2019; 16:32:1 >
  • Merhaba,

Aynı sistem, asus strix gtx 960 OC kartını takmadan veya farklı bir ekran kartı ile sorunsuz açılıyor.

fakat dediğiniz kombinasyonlarda da o ilk ekranda kalıyor.

Açıldığına dair diğer bir video linki :
    https://www.youtube.com/watch?v=BuOy4bgF06c&feature=youtu.be
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRibLy*

Merhaba,

Aynı sistem, asus strix gtx 960 OC kartını takmadan veya farklı bir ekran kartı ile sorunsuz açılıyor.

fakat dediğiniz kombinasyonlarda da o ilk ekranda kalıyor.

Açıldığına dair diğer bir video linki :
    https://www.youtube.com/watch?v=BuOy4bgF06c&feature=youtu.be
    Aynı ekran kartını farklı bir pcye takıp dene. Sorun ekran kartında diycem ama, çalışıyor gibi duruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Ekran kartını aldığım arkadaş ile birlikte tekrar onun bilgisayarında denedik ekran kartı çalışıyor.

Sonra benim anakartın BIOS güncellemesini yapalım dedi. güncelleme yaptı. ve sistem açıldı :)

İlgilendiğiniz için teşekkürler @EfeYakupKarahanlı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRibLy*

Merhaba,

Ekran kartını aldığım arkadaş ile birlikte tekrar onun bilgisayarında denedik ekran kartı çalışıyor.

Sonra benim anakartın BIOS güncellemesini yapalım dedi. güncelleme yaptı. ve sistem açıldı :)

İlgilendiğiniz için teşekkürler @EfeYakupKarahanlı .
    Vay anasını sayın seyirciler.hiç aklımıza gelmedi ya la

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.