Şimdi Ara

Powerbank sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bir powerbank aldım. Fakat sarj aleti olarak kullanmıcam. Gecekeri usb ile led yakmak içün kullanacaktım ama ledli usbyi takıyorum ledler bir kaç saniye yanıyor sonra kapanıyor. Sanırım alet sarj doldu diye kendini kapatıyor. Bunu nasıl önlerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Powerbank Sorunu: Kendi Kendine Kapanma

Powerbank'ler, özellikle hareket halindeyken cihazlarınızı şarj etmenin uygun bir yoludur. Ancak, bazen powerbank'ler kendi kendine kapanabilir veya şarj ederken kapanabilir. Bu sorun, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir.

Powerbank Kendi Kendine Kapanıyor

• Aşırı ısınma: Powerbank'ler şarj olurken veya cihazları şarj ederken aşırı ısınabilir. Bu, özellikle powerbank yüksek akımda şarj ediyorsa veya ortam sıcaklığı yüksekse meydana gelebilir.
    • Kısa devre: Powerbank'in içindeki bir kısa devre, kendi kendine kapanmasına neden olabilir. Bu, powerbank düşürüldüğünde veya hasar gördüğünde meydana gelebilir.
    • Bozuk pil: Zamanla, powerbank'in pili bozulabilir ve bu da kendi kendine kapanmasına neden olabilir.

Powerbank Şarj Ederken Kapanıyor

• Yetersiz güç kaynağı: Powerbank'in şarj ettiği cihaz, powerbank'in sağladığından daha fazla güç çekiyorsa, powerbank kapanabilir.
    • Bozuk kablo: Powerbank ile şarj edilen cihaz arasındaki kablo bozuksa, bu şarjın kesilmesine neden olabilir.
    • Uyumsuzluk: Powerbank, şarj edilen cihazla uyumlu olmayabilir. Bu, powerbank'in kapanmasına neden olabilir.

Powerbank Sorunlarını Giderme

Powerbank sorunlarını gidermek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Powerbank'i serin bir yerde şarj et ve şarj ederken veya cihazları şarj ederken aşırı ısınma olmadığından emin ol.
    • Powerbank'i düşürme veya hasar vermemeye dikkat et.
    • Powerbank'in pilini düzenli olarak kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Powerbank'i şarj ederken, şarj edilen cihazın powerbank'in sağlayabileceğinden daha fazla güç çekmediğinden emin ol.
    • Powerbank ile cihaz arasındaki kablonun bozuk olmadığını kontrol et.
    • Powerbank'in şarj edilen cihazla uyumlu olduğundan emin ol.

Bu adımları izleyerek, powerbank'in neden kendi kendine kapandığını veya şarj ederken kapandığını belirleyebilir ve sorunu çözebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fazla akım çekip bank ta kendini korumaya alıyor olabilir hocam
  • Aksine lediniz çok düşük akım çektiği için cihaz kendini kapatıyor çünkü powerbank şarj işlemi için üretildiğinden şarjın tamamlandığını zannedip akımı kesiyor. Daha yüksek akım çeken bir ledle kullanırsanız kapanmaz. Ben 500ma çeken bir led ile yaptığım lambayı elektrik kesintilerinde powerbankla çalıştırıyorum, akımı kesmiyor. Sanırım kullandığınız led 30ma çeken bir mantar led, bu akım cihazın çalışması için yetersiz bir işleme akımı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Aksine lediniz çok düşük akım çektiği için cihaz kendini kapatıyor çünkü powerbank şarj işlemi için üretildiğinden şarjın tamamlandığını zannedip akımı kesiyor. Daha yüksek akım çeken bir ledle kullanırsanız kapanmaz. Ben 500ma çeken bir led ile yaptığım lambayı elektrik kesintilerinde powerbankla çalıştırıyorum, akımı kesmiyor. Sanırım kullandığınız led 30ma çeken bir mantar led, bu akım cihazın çalışması için yetersiz bir işleme akımı...

Evet mmantar led ama 6tane yani 30ma * 6 led. Tabi bunları 47 ohm üzerinden besliyorum. Bu sorun nasıl çözülür

• quote:

Aksine lediniz çok düşük akım çektiği için cihaz kendini kapatıyor çünkü powerbank şarj işlemi için üretildiğinden şarjın tamamlandığını zannedip akımı kesiyor. Daha yüksek akım çeken bir ledle kullanırsanız kapanmaz. Ben 500ma çeken bir led ile yaptığım lambayı elektrik kesintilerinde powerbankla çalıştırıyorum, akımı kesmiyor. Sanırım kullandığınız led 30ma çeken bir mantar led, bu akım cihazın çalışması için yetersiz bir işleme akımı...

teşekkürler hocam direnci düşürerek en son 20 ohm civarı bir direnç ile olay hallettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcko1

quote:

teşekkürler hocam direnci düşürerek en son 20 ohm civarı bir direnç ile olay hallettim

Alıntıları Göster
    Konu eski ama sorun güncel
    Powerbank'daki 1A çıkışına taktığım USB wifi yansıtıcı cihazı bir süre sonra kapanıyor. Sanıyorum, fazla akım çekmediği için powerbank kendini kapatıyor. Bendeki powerbank çin malı ve içine 18650 pillerden 8 adet takılan modelden.
    Bu sorunu nasıl aşarım? Direnci nasıl düşürdünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 29 Nisan 2020; 1:31:1 >

• Ben de araçta usb bluetooth kullanıyorum düşük akımdan kendini kapatıyor direkt. Bunu engellemenin bir yolu var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • usb çoğaltıcı bağlayıp bir portuna istediğiniz cihazı diğer port'una ise usb led vs bağlarsanız kapanmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.