Şimdi Ara

Powershift DSG gibi çöp mü? Patlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar volvo s60 düşünüyorum powershift şanzıman var. Peki powershift nasıl iyi midir yoksa DSG gibi masraf açar mı oda?

• macropolo kullanıcısına yanıt
    macropolo demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

İlla sağlam olsun derseniz cvt ya da tam otomatiğe yönelin. Powershift bildiğim kadarıyla kuru tip çift kavrama. Dsg kadar sıkıntı çıkarmasa da risk her zaman var.

Alıntıları Göster
    CVT de sağlam değil ki, gözü kapalı bütün CVT'ler sağlam diyemeyiz. Subaru belki iyi yapıyordur fakat mesela Multitronic'in ipi ABD'deki önü alınamaz şikayetler yüzünden çekildi.
  • Dsg ye çöp demek yanlış olur. İyi fakat kırılgan bi şanzıman. Çöp olan doğuş oto nun arızalara karşı takındığı tavırdır.
  • quote:

Dsg ye çöp demek yanlış olur. İyi fakat kırılgan bi şanzıman. Çöp olan doğuş oto nun arızalara karşı takındığı tavırdır.
    Peki powershift hakkında görüşün nedir dostum? Sorun masraf vs. çıkarır mı bana? Daha önceki aracıma çok masraf yaptım ona yaptığım masraflar yüzünden aç kaldım günlerce. Yeni aracım sorunsuz olsun istiyorum.
  • Çift kavrama sağlamdır ömürlük binersin al bin

Şaka şaka cortlarsan basku masku falan filan mekatronik cebini yer tam otomatik al yoksa kafada 50000. Deli sorular
  • Felaket tellalları gelir birazdan
  • S60'da hangi PS var bilmiyorum. 1.5 TDCI Focus'daki ıslak PS ise içinden üç tane DSG çıkar.
  • değişken torklu motor + robotize şanzuman = sorun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIFIR i20 mi yoksa clio mu?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çift kavrama alıyorsan kenara 10k koy kafan rahat bin
  • ZF8 derim gerisi boş.
  • Dsg kullanmayanlar da dsg'ye b.k atmaya gelir birazdan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Bu mesaj silindi.
    S60 forumunda Powershiftli D2 araç sahibi olupta sürekli arıza yaşayan ve kavrama kit / baskı set / mekatronik vs. konusunda çokça mağdur olmuş ne varsa değiştiren mahkemelik olmuş yığınla insan var.
  • Amerikalılar bu şanzımana POWERSHİT diyor..bidikleri bişey vardır heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buharkentli

Peki powershift hakkında görüşün nedir dostum? Sorun masraf vs. çıkarır mı bana? Daha önceki aracıma çok masraf yaptım ona yaptığım masraflar yüzünden aç kaldım günlerce. Yeni aracım sorunsuz olsun istiyorum.

Alıntıları Göster
    İlla sağlam olsun derseniz cvt ya da tam otomatiğe yönelin. Powershift bildiğim kadarıyla kuru tip çift kavrama. Dsg kadar sıkıntı çıkarmasa da risk her zaman var.
  • Sorunsuzluk isteyen cift kavramaya bulasmasin bu kadar basit.
  • 2.0 dizel düşünüyorsanız onlar 6 ileri aisin.
  • Tesadüfmüdür bilmem, Volan yetkili servise iki kere gittim, ikisinde de müşteri temsilcilerinin oturduğu yan masalarda şanzıman arızası muhabbeti vardı. Orada yıllardır çalışan Bayram vardır, ona sorduğumda bu ne iş diye valla powershift'lerde çok oluyor abi maalesef dedi. Yeterli olur sanırım.
  • he çöp.
  • quote:

Alıntıları Göster
    CVT de sağlam değil ki, gözü kapalı bütün CVT'ler sağlam diyemeyiz. Subaru belki iyi yapıyordur fakat mesela Multitronic'in ipi ABD'deki önü alınamaz şikayetler yüzünden çekildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

S60'da hangi PS var bilmiyorum. 1.5 TDCI Focus'daki ıslak PS ise içinden üç tane DSG çıkar.
    vw yorumların harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Alıntıları Göster
    Ben 5 yıl toyota kullandım cvt o dönemde kimsede şikayet duymadım fakat ford bi ara dizellere koydu, tork dayanımı düşük bi şanzıman için hata idi buna rağmen ömür boyu şanzıman garantisi var. Arkadaşımın 2nci el aldığı garantisi bitmiş focus un şanzımanı arıza sonrası sorgusuz sualsiz değişti. Nissanlarda kullanılan cvt de biraz narinmiş fakat toyota ve honda bu konuda iyiler.

Yinede cvt dsg eat6 kullanmış birisi olarak eat6 daki kararlılık ve sürüş duyarlılığını hiç bi şanzımanda bulamadım. Şimdiye kadar kullandığım en güzel otomatik eat6 diyebilrim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.