Aracımı sattım ve yeni model arayışı içindeyim ancak gözüme kestirdiğim ilanlara bakıyorum artık geneli ppf kaplı diyor, ppf konusu güzel ancak eksper yaptırırken sıkıntı firmalar folyo yazıp geçiyor boya değişen var yok diye bir garanti veya iddada bulunmuyor haliyle buda içe sinen bir durum değil daha önce böyle alıp eksper yaptıran varmı veya söktürtmek istesek eksper öncesi sökme ücretini kim ödemeli tecrübe etmişlerden fikir bekliyorum |
PPF Kaplı Araç Alma ?

-
-
Ben i 20 sattım boyalı boyalı yer ön taraf ve olay sonrası ppf yaptım ön 3 parçaya çünkü renk ton farkı vardi, ppf ton farkını aldı. Sahibinden olayı detaylı yazdım. İsterseniz sokeyim dedim ppf yi dediğim dışında bir şey çıkmazsa ve sen almaktan vaz geçersen ppf parasını verirsin dedim.Gittik expere adamlar anlamadı bile boya olduğunu ve ton farkı olduğunu. Exper folyo yazıp geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 20:33:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet bende teklif ediceğim ama işin yoksa şehir dışında ppf sokturucek yer ara veya satıcıyı ikna etmeye calıs ekspere gidilmeden önce söktürmeye bi ton dert
-
408 GT aldim şimdi, araba ararken kaput ve çamurluk ları ppf olan 408 buldum alacağım adam ppf sökmeye ragzi olmadı almadım. 3 parça ppf 10 bin TL bir şey bunun için araç satmaktan vazgeçti bana , kesin birşey vardı ondan sokturmedi. Sonra ppf iöz buldum gittik tarcanlara aldım arabayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 20:37:53 >
hocam bende 408 gt paket arıyorum
ve çoğu ppf li mantıklı fiyat konuştuklarım ve kimi söktürmem diyor dediğiniz gibi nasıl olacak anlamadım arac almakta zorlaştı
-
Uğraşmayin hocam ppf siz denk gelir. Elbet temiz olanda vardır ama ortalık dolandırıcı kaynıyor.
Araç yanıyor hocam özelikle mavi rengi. 60 binde bir triger değiştirip keyfine bakın zaten garantiden değişiyor triger.
Bana şehir efsanesi geldi bu triger olayı tamam eskiler sorunlu olabilir ama 2022 den sonra güncel kayış ta sorun yok galiba, 100 bin ve 80 binde 408 sahipleriyle konuştum 80 binde ki triger değiştirmedim durumu iyi dedi. 100 binde ki garantiden değişmiş 90 binde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 20:43:33 >
triger meselesini yaşayarak göreceğim dediğiniz gibi bakım zamanı gelince değiştirmeyi göze aldım zaten, o zaman hayırlı olsun diyeyim size peki nasıl ilk hisler 408 ile memnun edebiliyor mu kullanış çekiş açısından ve ne kadar verdiniz araca
-
2 ay kadar önce komple ppf kaplı aracimi kisa zamanda sattim. Almaya niyetlenenlerin hemen hemen hepsi zaten ppf'nin koruyuculuguna deger verdikleri için sokturme, şüpheyle yaklasma gibi durumlarla karşılaşmadım. Alan arkadas kendi ölçüm cihazıyla kontrol ederek boya olmadığını gördü ve satin aldi. Benim icin kolay bir süreç oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Macun atrılmayan boyalarda özellikle mikron boyalarda, boya ölçüm aletleri pek yeterli olmuyor, orda ışıklı ortama girip gözle bakmak gerekiyor. Tarcanlar expertizin videoları var bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 20:49:46 >
1.4 atmosferik ten sonra araba uçuyor gibi hocam. Konfor olarak 5 saatlik uzun yol yaptım Ankara Bartın çok güzeldi. İ20 ile belim ve baldirlarim ağrıyordu. Kaç model gevkac km bakıyorsunuz.
Komple kaplıysa ha diyince sökülebilecek bişey değil bu. Ücretini alıcı öder tabi ki, alıcı talip oluyor sonuçta araca
Benimde hayalim 308. Gt ve allure arasında fiyat farkı var biraz. Gt lerde gt ama.
Araç satılırken ppf tabi ki söktürülmez, söktürülmesine de göz yumacak alıcı çıkmaz. Ppf sökümünün riskleri vardır üstelik bayide yapılmış folyo ise belli başlı renklerde vernik kaldırma riski çok yüksektir.
Ppf kaplı araçlarda da boya ölçümü mümkün bu arada. Önemli olan zaten aracın aynı bölge parçalarında eşdeğer sonuçlar çıkması.
-
2023 model bakıyorum km çok önemli değil ama 60 bine kadar yolu var
-
nasıl ölçülüyor peki hep ppf li ölçüm yapılmıyor deniyor genelde eksperde
-
Boya ölçüm cihazı ölçebiliyor ama onlar muhtemelen sorumluluk almamak için öyle yazıyorlar. Bendeki cihazla ben folyo üstü ölçü görebiliyorum.
-
1.7 milyon uygundur hocam bulursunuz 20-30 binde felan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 22:43:47 >
Boya ölçüm cihazı mikron ölçer. Atıyorum tavan, ölçüm cihazı ile 90 -140 arası mikron verdi tamam dediniz. Ama diyelim ki kaza yaptım lokal boya yaptıracaksiniz ve belli olmasın diye mikron boya attirdiniz, bunu ölçüm cihazı ile nasıl ölçeceksiniz, değerler yine 90 -140 arası çıkacak. Sağlam atılan mikron boya ölçüm cihazı ile bulunmaz. Ben bizzat kendim yaptırdım mikron boya değerler Aralık arasında idi.sattigimda Exper adam ölçüm cihazı ile baktı boyayı fark etmedi ppf altındaki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 8 Nisan 2025; 22:45:13 >
Lokal boya ile genel boya değerleri farklı çıkacak. Mikron boya da atılsa fark belli olacaktır. Aracın tavanının bir yeri farklı diğer yeri farklı olmaz. Ha en kral ekspertizin de anlayamayacağı şekilde boya işi yapanlar var ki ciddi paralara yapılıyor. Bu şekilde boyanmış araçta da fazla kurcalamanın anlamı yok. Anlaşılmayacak seviyede bir boya yapılabilmesi için aracın ciddi bir işlem görmemiş olması gerek.
Benzer içerikler
- ford kuga alınır mı
- ön park sensörü montajı
- en iyi arazi aracı
- fluence lastik basıncı
- far terlemesi nasıl önlenir
- ısı pompası olan elektrikli araçlar
- kia fiyat listesi 2025
- ds n8
- ford puma 2025
- elektrikli araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X