Şimdi Ara

Problem Bende mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 3 ay önce cihaz satın aldım ve gayet memnundum . Garantisinin 5 ay kalmasından dolayı cihazı servise gönderdim çünkü cihazda kullanım süresi 3.30 ve %5 - 7 de kapanma vardı .Teleservise cihazı gönderdim ve cevap ''teste tabi tutuldu herhangi bir problem yok'' dendi ve aynı gün geri gönderildi cihaz. ondan sonra başıma gelmeyen kalmadı :

Sorunlar :
    Şarj hızlı tükenim ani kapanma.(%25 den %12’e düşme ve %12’den sonra kapanma)
    Ekran kenarlarında sarılık
    Ekran sağ ve sol üst köşelerde esneme
    Ahizede kısıklık
    Şarj etme süresi sorunu ( 4.5 Saat )

Öncelikle kolay gelsin
    Temmuz sonu telefonumu Teleservice / İzmir şubesine sol üst ekran esnemesi ve batarya sorunundan ( Hızlı tükenim ve %5 ‘ de kapanma ) gönderdim.Aynı gün yapıp geri gönderdiler cihaz geldiğinde ekranın sol üst kısmı yapılmıştı ama ekranda sararma oluşmuş ( gönderirken yoktu ) ve batarya sorunu hala devam ediyordu . 10 gün sonra Pupa / İzmir şubesine batarya sorunundan ve cihazda ani ısınmadan dolayı gönderdim ( ısınma geçici birşeydi önemli değil ama yinede yazdım ) oradan cihazım İstanbul’a gönderildi. 3 Hafta cihazım serviste kaldı ve sonuç olarak ‘’ Cihaz Apple AST2 testlerinden pil ve diğer donanımsal noktalardan başarıyla geçtiği tespit edilmiştirHerhangi bir soruna rastlanmadı’’ denip geri iade yapıldı.Cihaz elime ulaştığında cihazda şarj yoktu şarja taktım(sim kartımı takmadım) ve tam 6 saatte %100 oldu cihaz açıkçası şüphelendim.Sonra cihazı kullanırken birden %80’den %30’a sonrada %12’e düşüp kapandı.2.Şarjda ise yine aynı sorun devam etti.Apple Care telefon desteğine bağladındım sorunumu anlattım ve servislerden memnun olmadığımı dile getirdim oda size göndermemi söyledi.Telefonumu kapattım o gün çok yoğundum ve akşamına ahizeden az ses geldiğini farkettim heralde bana öyle gelmiştir 3 haftadır yoktu diye üstelemedim.(Yinede başka iPhone 6 ile karşılaştırma yapılmasını istiyorum arkadaşımdan daha yüksek ses geliyor)3. Şarda ani düşüler azaldı sadece %25 e geldiğinde aniden %12 e düşme ve kapanma oluyor olarak şöyle demek istiyorum cihaz %20 den sonra birden bire %8 %9 düşmeler oluyor.Kullanım sürem baya azaldı normalde kullanım süresi 3.30 ‘i görüyordum Teleservice göndermeden önce(yinede az arkadaşlarım 4.5 saatleri görüyor aynı işlemleri yapıyoruz).Ekran esnemesini şöyle farkettim Pupa servisindeki arkadaşlar nedense ekran koruyucumu sökmüşler bende yeni ekran koruyucu takarken iki kenarında esnediğini farkettim (koruyucunun çıtasına bastırmayın o zaman çıta esniyor hemen altındaki ekran koruyucusuna basarak gözlem yapın).Son şarjımda ise %10 da takar takmaz %18 oldu.

Bu arada telefonumun şarj olma süresi 4:30 Saat bana sakın normal demeyin ben bu cihazi 2.30 saatte tam dolduruyordum PUPA’dan geldikten sonra böyle oldu…

Son olarak bugün cihaz yine elime ulaştı sadece ekran değiştirilmiş ve pil şarj süresi yine aynı toplam 2 saattir prizde sadece %61 doldu..

Ben bu cihazi kırayım mı ne yapayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 20 Eylül 2016; 13:54:02 >

• Battery life dan bak bakalım bataryana ss al at buraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • average diyor hocam
    11.30'da şarja taktım bakın saat kaç ve yüzdesi ortada..

Problem Bende mi?
     Problem Bende mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 20 Eylül 2016; 14:41:46 >

• Kullanım süren bu değerlere göre normal ama sarj olma süresi çok uzun şarj en fazla 2.5 saatte dolar. Başka bi şarj aleti dene yine aymı sonuç olursa bataryanın değişmesi gerekiyor bana göre

• Hocam 2 farklı kablo ve şarj başlığı ile denedim ikisindede aynı sonuç şuan şarj %83'de ..
    Tamamda yüzde %25 %12 e düşmesi sizce normal mi
  • Ben düşük ihtimallik olan sorun çözümü önerdim size fakat sizin dediklerinize göre mecburen bataryanın değişmesi gerek.

• X-Slim kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Forumda infoman'ın pil kalibrasyon yazısı var onu bulursanız onu uygulayın faydası dokunabilir.
    şarj olurken 113ma ile doluyor gözüküyor uzun sürmesi normal, telefon şarj olamıyor, lightning kablosunu taktığınız kısma göz atın toz pislik v.s. girmiş olabilir belki o etkiliyordur.
    telefonu şarj ederken ısınıyorsa, ağır uygulama veya video izliyorsanız şarj süresi uzuyor.
    Telefonu yeniden başlatmadıysanız bir de yeniden başlatıp deneyin veya telefon kapalı iken şarj etmeyi deneyin şarj süresinin kısalıp kısalmadığını gözlemlemek için. telefonu hiç resetlemediyseniz resetlemeniz de fayda sağlayabilir.

Pilde problem varsa servis yardımcı olabilir

https://forum.donanimhaber.com/m_120533219/tm.htm
    sabit konu açıldı belki yetkili kişi yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saki3d -- 20 Eylül 2016; 17:29:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OLMAZ BÖYLE Bİ PROBLEM
    18 yıl önce açıldı
    Sizce bu bir sorun mudur?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saki3d kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam aybı şarj cihazi ile iphone 5 cihazımı şarj ediyorum 272ma gözüküyor , acaba kaç ma gözükmesi gerekli ?
    şarj ederken herhangi bir problem yüklü yada video izlemiyorum cihaz 0 şekilde sadece o programı kurdum resim alabilmek için
    kalibrasyon yazısını uygulayacağım link'e göz gezdiriyorum teşekkür ederim
  • Şimdide batarya BAD gösteriyor
    Elinizdeki orjinal 1A 'lik apple şarj aleti ise, 1000ma yakın değer görmeniz gerekiyor.
    IOS 10 'da iseniz bir de ios 9.3.5 e geçip deneyin, ios 10 da yavaş şarj sorunu yaşayan kullanıcılar var.
    Hocam şimdi iki cihazımda şarjda

ikiside kutudan çıkan şarj ve kablo ile oluyor

iPhone 5 9.3.5 272 Ma
    iPhone 6 9.3.5 63 Ma

değerler bunlar.

Dünden beri takip ediyorum açıkçası iPhone 6 110 - 255 arasında sık sık gidip geliyordu Ma değeri şuan 63 Ma

iPhone 5 ise 200 - 272 arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 21 Eylül 2016; 9:56:27 >
    Siz satın almadan önce kullanan kişi şarj ederken telefonu yoaracak işlemlerde yapmış (yun oynamış veya video izlemiş v.s. şeyler yapmış) muhtemelen pil problemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saki3d -- 21 Eylül 2016; 10:05:30 >
    Ama ben cihazi aldığımda hocam herhangi bir sorun yoktu 2.30 saat te şarj oluyordu cihaz kullanım azdı ama sonra teleservice gitti geldi şarj olma süresi arttı

Çok ilginç gerçekten şaşiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.