Şimdi Ara

problemler nasıl geliştirilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tyt matta problemlere geldim fakat sorularda çok vakit harcıyorum yavaşım video çözüm izliyorum çoğu soruda bu döngüden nasıl çıkabilirim canımı sıkıyor böyle olması

• Hocam eğer problem türlerini çözmek için kullanılan şablonlar kafanıza tam oturmadıysa bundan kaynaklanıyor olabilir. Mesela:

Yaş problemlerinde geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman diye tablo yapmak ve yaş farkının aynı kaldığını kullanmak

Karışım problemlerinde ilk karışımın miktarı ile derişiminin çarpımıyla ikincisinin miktarının derişimiyle çarpımı toplamı son karışımın miktarı ile derişiminin çarpımına eşittir denklemini kurmak

Hız problemlerinde bazı problemlerde iki hareketli arasındaki mesafe zaman geçtikçe orantılı olarak artıyor oluyor bunun kullanıldığı problemlerde denklemi kurabilmek ya da çembersel pistlerde fln alınan yolu alan hızlar toplamını doğru hesaplamak

İş problemlerinde işe çalışma güçlerinin ortak katına göre bir sayı vermek ya da saatlik yapılan işi 1/a + 1/b fln diye denkleme dökmek

Küme problemlerinde düşey ve yatay olarak ikili, üçlü tablolar yapmak ya da venn şemasında neyin nerede olduğunu soruyu iyice okuyup doğru şekilde yerleştirmek

Soru kalıpları belli başlı oluyor kısacası. Bunu denkleme döktükten sonra çoğu problemi kolaylıkla halledersiniz yeter ki her şeyi nereden geldiğini biliyor olarak dökün işleme. Bazı problemler daha karışık oluyor veya daha soyut düşünce de istiyor biraz. Bu tarz problemleri de ilerledikçe bilgi birikiminiz arttığı için çözer hale gelirsiniz bence hocam

• Daha çok çözerek
  • Problemler fasikülü al, süre tutarak çöz.
  • Aynı problem bende de var , sanırım Bilgi Sarmal Problemler fasikülü alıp işi bitireceğiz.

• Hocam eğer problem türlerini çözmek için kullanılan şablonlar kafanıza tam oturmadıysa bundan kaynaklanıyor olabilir. Mesela:

Yaş problemlerinde geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman diye tablo yapmak ve yaş farkının aynı kaldığını kullanmak

Karışım problemlerinde ilk karışımın miktarı ile derişiminin çarpımıyla ikincisinin miktarının derişimiyle çarpımı toplamı son karışımın miktarı ile derişiminin çarpımına eşittir denklemini kurmak

Hız problemlerinde bazı problemlerde iki hareketli arasındaki mesafe zaman geçtikçe orantılı olarak artıyor oluyor bunun kullanıldığı problemlerde denklemi kurabilmek ya da çembersel pistlerde fln alınan yolu alan hızlar toplamını doğru hesaplamak

İş problemlerinde işe çalışma güçlerinin ortak katına göre bir sayı vermek ya da saatlik yapılan işi 1/a + 1/b fln diye denkleme dökmek

Küme problemlerinde düşey ve yatay olarak ikili, üçlü tablolar yapmak ya da venn şemasında neyin nerede olduğunu soruyu iyice okuyup doğru şekilde yerleştirmek

Soru kalıpları belli başlı oluyor kısacası. Bunu denkleme döktükten sonra çoğu problemi kolaylıkla halledersiniz yeter ki her şeyi nereden geldiğini biliyor olarak dökün işleme. Bazı problemler daha karışık oluyor veya daha soyut düşünce de istiyor biraz. Bu tarz problemleri de ilerledikçe bilgi birikiminiz arttığı için çözer hale gelirsiniz bence hocam

• egehan_45 kullanıcısına yanıt
    Aynen bu problemlerde konu yok ama böyle ince detaylar var benim tyt mat sınavda 1y geldi sene sonlarına doğru soruyu görür görmez artık tablo yapacağımı anlayıp aklımda o şablona oturtuyordum egehan hocamızı dinleyin
  • Problemleri illa öyle çok hızlı çözmene gerek yok. Ben de problemlerde yavaştım ama geometri ve ilk 15 soruda çok hızlıydım. Aynı şekil fen ve sosyalide çok hızlı bitirip problemlere yığıyordum kalan süreyi.
  • aynı sorun bende de vardi diger dersleri cok hizlandirinca düzeltmistim gerci tytde yine sürem yetmedi mata ama cok da problem olmadi

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Sağ olun hocam  (bu mesajı yazarken kendi mesajım 3 beğeni almıştı bot atmış gibi hissettim :D) Tyt matınız da oldukça iyi gelmiş benim de 2 boşum vardı

• beyin lazım kolay kaynak çözme bi işe yaramaz zorlA kafayı
  • en doğal süreçlerden geçiyorsun sürekli çöze çöze gelişeceksin. yapamadığın soruyu video çözümden izledikten sonra hemen geçme. onu işaretle bir gün sonra çözebiliyorsan geç çözemedin yine işaretle birkaç gün sonra çöz. gelişim acılı kolay değil. bunları yaptıktan sonra da iyi seviye gelmezsin. her gördüğün problem sorusunda böyle yapacaksın denemede vesaire de. kendin yapmadığın her soruda

Hocam peki fasikül mü çözdünüz yoksa denemelerden mi gittiniz? Bende bilgi sarmal ve endemik problemler var önceden 345 matematik bitirmiştim matta 20 net yapıyorum problemler ve geometri kısmı yetişmiyor süre sıkıntısı var bi tek kalan 20 soru da bu yüzden gidiyor. Elimdeki problemler fasikülünü mü çözmeliyim yoksa denemlerden mi gitmeliyim?

• thewrystone T kullanıcısına yanıt
    Ben orijinal problemlerden çözmüştüm (fasikül) güzeldi tavsiye ederim endemik vardı bende ama hepsini çözemedim. Bunun harici 3d tyt vdd problemler kısmı ve denemelerden çözdüm. Geoda da mantık aynı belli soru kalıpları var bakınca ne yapman gerektiğini anlaman için kenan kara iyidir mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cibiggi

Ben orijinal problemlerden çözmüştüm (fasikül) güzeldi tavsiye ederim endemik vardı bende ama hepsini çözemedim. Bunun harici 3d tyt vdd problemler kısmı ve denemelerden çözdüm. Geoda da mantık aynı belli soru kalıpları var bakınca ne yapman gerektiğini anlaman için kenan kara iyidir mesela

Çok sağolun hocam

• Problemler kitabı satın al her gün ondan çöz tyt denemesiyle de pekiştirirsen gelişirsin. Yapamadığında video izlemeye devam et disiplinli olursan yaparsın zaten
  • thewrystone T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bilgi sarmal + orijinal bence çok yeterli olur problemi her gün 30 40 soru hedefiyle çözerseniz max 1.5 ayda biter zaten o iki kitap

Doğrudur ben iki ay süre tanımıştım ama daha kısa sürede biteceğini düşünüyorum bir de endemiği gerçekten beğenmedim bilgi sarmalın testlerden önceki örnek çözüm kısmı yukardaki arkadaşın söylediği ince ayrıntılara da yer veriyor o kısmı gayet geliştirir bence :D Tekrardan teşekkür ederim

• Orijinal fasikülünu öneriyorum hocam. Çok geliştirici buluyorum şahsen. 1 ay önce 17-20 arası netlerde takılıyordum bu fasikülü cozdum şimdi 25 net yapıyorum
  • Saitama93 S kullanıcısına yanıt

hangi yayın bu hocam bilgi verir misiniz?

• Aziz Sancar kullanıcısına yanıt

Orijinal yazmışım zaten.

orijinal yayınları tyt problemler konu anlatımlı eğitim seti - kitapişler - işler kitabevleri
    Orijinal Yayınları TYT Problemler Konu Anlatımlı Eğitim Seti,Kitapİşler - İşler Kitabevleri Resmi Sitesi,
    https://www.kitapisler.com/orijinal-yayinlari-tyt-problemler-konu-anlatimli-egitim-seti_86423.html?srsltid=AfmBOorDLz0k1gFDdeuLE5pDu8ZEh0GwpDqy52DkzqjDAESS7VGgdK-9

Bu kitap hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.